Ammattiylpeys

Thunderhammer

Itse olen aina pitänyt arvossa käsityöntekijöitä, kuten esim. taitavat sepät. Koneistajan hommat ovat vaativia jos tehdään jatkuvasti f-toleransseilla olevia ja monimutkaisia kappaleita. Saa olla aika taitava että hyviä sellaisia saa tehtyä, koska tarkkuuteen vaikuttavia tekijöitä on niin paljon, mm. vanhoilla koneilla ja kuluneilla työkaluilla tehtynä.

Työntekijöillä on monesti palkka-asiat mielenpäällä päivästä ja vuodesta toiseen. Kun palkka ei tunnu riittävän, eikä sitä suostuta korottamaan, he kokevat ettei heitä arvosteta... Johto joutuu epäsuosioon. Napina pahenee ja työilmapiiri tulehtuu. Raha ei tuo onnea, mutta satanen tai pari palkassa lisää tekisi paljon perheellisten elämään. Vuosia kestänyt ahdistus johtaa välillä siihen, että joku mukava työntekijä ottaa metsästysaseensa ja tekee viimeisen ratkaisun.

Myös työntekijöiden pitäisi katsoa peiliin. Voisi yrittää ajatella mitä vuosikausien napina palkasta ja hommista aiheuttaa itselle ja muille työntekijöille. Sehän on kuin vuosikausien ummetus. Pitäisiä ryhtyä toimiin tilanteen parantamisesksi tai työpaikan vaihtamiseksi, eikä valittaa vuodesta toiseen ja lisätä sillä omaa tyytymättömyyttään. Se voi jopa onnistua varsin mutkattomasti ja ilman suuria tunteita, kunhan alkaisi toimiin.

Usein myös aletaan nähdä johto sellaisessa valossa, että se on jotenkin tuurilla tai vilunkipelillä tehnyt voittonsa, koska itsellä on pienet tulot, mutta samaan aikaan ei olla valmiita edes "kävelemään kadun yli", että yrittäisi itse saada asioita paranemaan.

2

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kvartaali_talous

      Ammattiylpeys on pelkkä vitsi nykyajan työelämässä. Työntekijät ovat "vain töissä täällä" ja johdon tehtävä on rohmia yrityksestä niin paljon omiin taskuihin kuin vain mahdollista. Hitsaillaan heikkoa räkäsaumaa ja koneistetaan sutta surutta ja toivotaan, ettei asiakas huomaa. Jos yrität ylläpitää jonkinlaista tasoa ja ns. ammattiylpeyttä, sinulle nauretaan päin naamaa kun käyt pyytämässä palkankorotusta. Sen sijaan tehokkaammin pitää aina pystyä tekemään nykyiselläkin palkalla.

      Metalliala on ja tulee aina olemaan pääasiassa vähäpalkkaisten lahjattomien luusereiden ala, näin sen itse olen aina nähnyt. Onneksi osasin vaihtaa alaa ajoissa.

      • puhutitsestäsivain

        Nyt kun olet tunnustanut itsesi lahjattomaksi luuseriksi joka ei pärjää metallilla, niin mikähän mahtaa olla se ala jolla kaltaisesi lahjaton luuseri pärjää? Siivous?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      6
      1229
    Aihe