Äänetöntä ja vaarallista menoa

Kello_soi

Lähes joka päivä näkee ja kokee tilanteita, joissa kalliilla muovipolkupyörällä (hiilikuitua?) ajava sukkahousupyöräilijä lähestyy jalankulkijaa takaapäin hurjaa vauhtia lähes ääneti ja sujahtaa hipoen ohi.

Vauhti ei useinkaan hiljene edes silloin, kun jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitetulla "kaistalla" on paljon jalankulkijoita lapsineen ja koirineen.

Miksi sukkahousupyöräilijöillä ei ole soittokelloa? Eikö "urheilijaluonne" salli ostaa tätä muiden tielläliikkujien kannalta tärkeää varoitinta, vai menikö viimeisetkin eurot pyörään ja raha ei riittänyt 2 euron soittokelloon?

42

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nojaa

      Ohittaessa ja kohdatessa pyöräilijän on sovitettava nopeutensa turvalliseksi, mutta yleensä soittokelloa kannattaa soittaa vain kun jalankulkija selvästi on mahdotonta ohittaa tai tulee olemaan mahdotonta ohittaa turvallisesti. Ja silloinkaan ei saa odottaa jalankulkijan toimivan kuin normaalilla järjellä varustettu ihminen

      Jalankulkijat eivät yleensä kuule soittokelloa ja jos kuulevat niin reagoivat hyvin arvaamattomasti, joskus jopa agressiivisesti.

      Laumassa kulkevat jalankulkijat vasta arvaamattomasti soittokelloon reagoivatkin. Viimeksikin olin ohittamassa samaan suuntaan rinnakkain koko väylän leveydellä matelevaa teinilaumaa, jossa kaksi pyöräilijää ja yksi jalankulkija. Soittaessani kelloa molemmat pyöräilijät siirtyivät reunaan jalankulkijan eteen ja mitäpä tekee jalankulkija. Tulee omasta reunastaan minun eteeni..

      Ainoa mikä todella parantaisi jalankulkijoiden turvallisuutta ja turvallisuudentunnetta olisi jalankulkijoiden oman liikennekäyttäytymisen parantaminen. Ei se ole mahdotonta kulkea reunassa ja ennen suunnan muutosta tarkistaa että sen voi tehdä turvallisesti. Ei ole mahdotonta väistää ajoissa vastaantulevia henkilöitä kun kuljetaan useampi henkilö rinnakkain ja seurata myös että takaa tulevat pääsevät ohittamaan turvallisesti.

      Toivottavaa olisi myös etteivät jalankulkijat käyttäisi liikenteessä maktapuhelimia tai musiikkilaitteita. Kerrankin soitin vastaantulevalle reunasta reunaan kulkevalle matkapuhelintaan tuijottavalle jalankulkijalle soittokelloa ja hän pelästyi niin että pudotti puhelimensa, Samaan tyyliin ilman puhelinta kulkenut mummo vihaa minua tänäkin päivänä siitä syystä että soitin hänelle kelloa.

      • Sääntöjen_mukaan

        Muistakaa: Tyhmyyttä ei voi kieltää lailla.

        Ihan sama, mitä sääntöjä tulee, jos niiden takana olevia ajatuksia ei ole sisäistetty. Tieliikennelain tarkoitus on suojata suojattomampaa ja tehdä liikenteestä ennalta-arvattavaa. Jos _jokainen_ noudattaisi sääntöjä, yhtään vaaratilannetta ei syntyisi.

        En soitat kelloa jalankulkijalle, jos jostain on mahdollista ohittaa ilman sitä. Kokemukseni mukaan kovin suuri osa kulkijoista ottaa soittamisen itseensä kohdistuvana loukkauksena eikä suinkaan huomion herättämisenä, kuten tarkoitin.


      • kellotsoi

        myös kävelijäpelleilijöiden etupäässä koirankuljettajien on älyttävä taluttaa se karvaturri siellä oikeassa laidassa kuten meillä 15v koira-ajan tehtiin. tällöoin jää se keskitielle tamputumisvaara minimiin,. ja jos on epävarma koiran niin alle metrin päässä taluttajasta. lapsille taas voi opastaa että pyörätiellä on vauhdikkaampaa liikennettä eikä mennä taapustelemaan keskelle tietä vaan kävellään siinä vanhempien vieressä ja miel reunassa. a ja o on että kaikki liikenne tapahtus oikeassa reunassa niin ei ois sitä saamarin pelleilyä että oikeassa reunassa oleva juoksija joutuu väistää koira.akkoja keskitielle kun järjekäyttö sanos että oikealle väistetää. toivottavasti joku tekee lakialoitteen kev väytlien oik. reunan käyttöpakosta.


    • kenellekellotsoiiiiiiii

      olisiko myös liikaa vaadittu jos kävelijät keskittyisivät kävelimiseen ja myös muiden huomioon ottamiseen....ei rämpläisi puhelintaan niskat nurin alaspäi katsoen ...ei antaisi koiralle flexiä kolmea metriä että koira soutaa ja huopaa puolelta toiselle....opetettaisiin lapselle että kävellään vain tätä samaa reunaa eikä hypitä puolelta toiselle....näillä eväillä jo vältytään aika monilta läheltä piti tilanteilta...tämän takia maantie pyöräilijät yleensä ajavatkin maantien reunaa ennemmin kuin pyörätiellä koska jalankulkijat ovat monesti niin kurittomia ja aiheuttaa seilailullaan vaara tilanteita

      • Kello_soi

        Oman havaintoni mukaan ns. maantie- eli sukkispyöräilijät ajavat enemmän pyöräteillä, jos sellainen on jalkakäytävän yhteydessä. Tietä pitkin ajavia näkee harvemmin, mutta toki heitäkin on. Tiellä voi "kaahata" fiksusti, mutta pyörätiellä vauhti voisi ja saisi olla hillitympää.

        Minulla ei ole ollut vaikeuksia ohittaa jalankulkijoita. Ajan maltillisesti ja tilanteisiin sopivalla nopeudella, ja noin 20 metriä ennen kävelijää / kävelijöitä soitan kelloa kuuluvasti. Jos kulkija ei näytä kuulevan merkkiä, niin hieman lähempänä soitan vielä toisenkin kerran. Se tepsii.

        Hyvin tuo tyyli on tähän asti toiminut. Jotkut ovat jopa sanoneet kiitos, kun olen heille tulostani ilmoittanut. Retkipyöräkin voi näet olla yhtä nopea ja äänetön kuin ns. kilpapyörä.


    • Oikea_urheilija

      Nuo sukkahousumiehet eivät todellakaan ole urheilijoita.

      • 458394687569

        Samaa mieltä.Ja näyttävätkin pienine perse...neen sukkikset jalassa aivan ho...lta.


    • älyhoiäläjätäääääpppp

      aika moisia reppanoita täälläkin huutelee...

    • kellitsoijasesoi

      sukkismiehet ajavat LÄHES PÄÄOSIN MAANTIEN REUNAA!!! jotenka alottaja puhut fuulaa!! ja perustuu juuri siihen kun pyöräteillä dallaa kaiken maailman zombiet hiihtäen muissa maailmoissa niin on turvallisempaa ajaa maantien reunaa

      • miessentäs

        tyyppi jolla sukkahousut on EI PRKLE OLE MIES, kysykää vaikka mietaalta!


      • Mieti_sitä
        miessentäs kirjoitti:

        tyyppi jolla sukkahousut on EI PRKLE OLE MIES, kysykää vaikka mietaalta!

        Mm sukkahousut on alunperin miesten vaate. Tamponikin suunniteltiin alunperin miehistä kovimmille miehille.


    • Alkup_maantiepyöräi

      Soittokiellossa on turha. Pyörässäni on sellainen, mutta jalankulkijat kuulevat huudon paljon paremmin.

      Jalankulkijat on ongelma pomppiessaan sekavasti sinne tänne pitkin kevyenliikenteen väylää. Aivan samalla tavalla kuin autoilijan on voitava olettaa, että pyöräilijä noudattaa liikennesääntöjä, on pyöräilijän voitava olettaa jalankulkijan toimivan sääntöjen mukaan. Sääntöjen mukaan jalankulkijan on kuljettava väylän reunassa.

      Tilannetta parantaisi pari pikku juttua. Ensinnäkin paluu vanhaan sääntöön, jossa oli määritelty reuna vielä vasemmaksi reunaksi. Toiseksi normaali eurooppalainen käytäntö, jonka mukaan pyöräilijä saa käyttää kevyenliikenteen väylää, mutta se ei ole pakko.

      • muistitväärin

        enenn vahaan kevyt väylillä käveltiin oikealla!, maantiellä oli vasen sääntö


    • Pomppukeppi

      Myönnän auliisti että maantiepyörässäni ei ole soittokelloa ja kireitä ajovaatteitakin on tullut käytettyä. Silti en katso olevani vaaraksi muilla kulkijoille. Nähdessäni ryhmän josta on vaikea päästä ohi, hiljennän ensin vauhtia ja sitten huikkaan "anteeksi, pääsisinkö ohi". Ohi mentyäni huikkaan vielä "kiitos". Tällä on pärjätty jo vuosia ilman mitään ongelmia. Ja sama keino ptee myös kun kohtaa maastossa koirien ulkoiluttajia.
      En muutenkaan ymmärrä mikä hirveä hinkun ihmisillä on rakentaa näistä aina sellaisia vastakkainasetteluja joissa vuorotelle toinen ryhmä on se suuri syyllinen.
      Kun on kohtelias eikä kiihdy turhista, kaikki sujuu mukavasti. Vaikka joskus joku kävelijä käyttäytyisi edessäni vähän epäloogisesti, en minä paranna mitään suuttumalla ja haukkumalla. Päinvastoin pilaan vielä oman päivänikin.
      Olen mielummin hyvällä tuulella ja muille mukava kuin aina oikeassa.

      • Mistä_vaara

        Tuossa onkin koko ongelman ydin. Jos näet vaikean paikan, hiljennät ja ...

        Tuota juuri ne sukkahousuohjukset eivät tee. Joka hetki kiidetään 116% lasissa ja kaikki muut tienkäyttäjät ovat ongelmia. Säännöt on tehty minimiksi niille, joiden oma pää ei riittävästi ohjaa. Jos sääntöjäkään ei osaa noudattaa, on varsin vähän tehtävissä.


      • Pomppukeppi
        Mistä_vaara kirjoitti:

        Tuossa onkin koko ongelman ydin. Jos näet vaikean paikan, hiljennät ja ...

        Tuota juuri ne sukkahousuohjukset eivät tee. Joka hetki kiidetään 116% lasissa ja kaikki muut tienkäyttäjät ovat ongelmia. Säännöt on tehty minimiksi niille, joiden oma pää ei riittävästi ohjaa. Jos sääntöjäkään ei osaa noudattaa, on varsin vähän tehtävissä.

        "Tuota juuri ne sukkahousuohjukset eivät tee. Joka hetki kiidetään 116% lasissa ja kaikki muut tienkäyttäjät ovat ongelmia"

        Aivan samoin sinä nyt leimaat juuri tietyn yhden ryhmän ongelmaksi. Todellisuudessa JOKAISESSA liikkujaryhmässä on aina niitä jotka aiheuttavat ongelmia. Ne ongelmat eivät kuitenkaan ratkea sillä että haukutaan ensin yhtä ja sitten se haukuttu haukkuu taas vuorostaan jotain toista. Tuota on yritetty 30 vuotta eikä se ole johtanut mihinkään tulokseen. Eli olisikohan aika ottaa toinen näkökulma ja alkaa levittää ennemmin sitä hyvää mieltä ja suvaitsevaisuuttaa liikenteeseen? Suhtaudutaan asioihin vähemmän ryppyotsaisesti ja vähemmän syytellen ja ennemmin korostetaan sitä miten yhteispelillä asiat sujuvat parhaiten.


      • Mistä_vaara
        Pomppukeppi kirjoitti:

        "Tuota juuri ne sukkahousuohjukset eivät tee. Joka hetki kiidetään 116% lasissa ja kaikki muut tienkäyttäjät ovat ongelmia"

        Aivan samoin sinä nyt leimaat juuri tietyn yhden ryhmän ongelmaksi. Todellisuudessa JOKAISESSA liikkujaryhmässä on aina niitä jotka aiheuttavat ongelmia. Ne ongelmat eivät kuitenkaan ratkea sillä että haukutaan ensin yhtä ja sitten se haukuttu haukkuu taas vuorostaan jotain toista. Tuota on yritetty 30 vuotta eikä se ole johtanut mihinkään tulokseen. Eli olisikohan aika ottaa toinen näkökulma ja alkaa levittää ennemmin sitä hyvää mieltä ja suvaitsevaisuuttaa liikenteeseen? Suhtaudutaan asioihin vähemmän ryppyotsaisesti ja vähemmän syytellen ja ennemmin korostetaan sitä miten yhteispelillä asiat sujuvat parhaiten.

        Tunnustan. Leimaan yhden ryhmän ongelmaksi. Enkä aio muuttaa mielipidettäni.

        Esimerkki: Olen ajamassa Helsingin rautatientorin laitaa, siinä Fennian puoleisen aseman oven kohdalla. Hiljennän suojatien eteen ja pysäytän pyöräni. Suojatie on niin täysi jalankulkijoista, etten edes yritä mahtua mihinkään väliin. Juuri silloin tulee takaa trikoo-ohjus noin 30km/h, murtautuu jalankulkijamassan läpi niin että kävelijät joutuvat hyppimään pois alta ja pari käsilaukkua hötäkässä lentää.

        Näitä esimerkkejä on valitettavan paljon. Lue tuosta ylhäältä, kuinka turha väline soittokello pyörässä on ym. vastaavaa.


      • Pomppukeppi
        Mistä_vaara kirjoitti:

        Tunnustan. Leimaan yhden ryhmän ongelmaksi. Enkä aio muuttaa mielipidettäni.

        Esimerkki: Olen ajamassa Helsingin rautatientorin laitaa, siinä Fennian puoleisen aseman oven kohdalla. Hiljennän suojatien eteen ja pysäytän pyöräni. Suojatie on niin täysi jalankulkijoista, etten edes yritä mahtua mihinkään väliin. Juuri silloin tulee takaa trikoo-ohjus noin 30km/h, murtautuu jalankulkijamassan läpi niin että kävelijät joutuvat hyppimään pois alta ja pari käsilaukkua hötäkässä lentää.

        Näitä esimerkkejä on valitettavan paljon. Lue tuosta ylhäältä, kuinka turha väline soittokello pyörässä on ym. vastaavaa.

        "Tunnustan. Leimaan yhden ryhmän ongelmaksi. Enkä aio muuttaa mielipidettäni."

        Hainkin juuri sitä, että oletko todella ajatellut että tuo mielipiteesi ja sen kärkevä esittämistapa korjaa jotenkin tämän ongelman? Vai saako se aikaan vaan syyttelyiden kierteen?

        "Esimerkki: Olen ajamassa Helsingin rautatientorin laitaa, siinä Fennian puoleisen aseman oven kohdalla. Hiljennän suojatien eteen ja pysäytän pyöräni. Suojatie on niin täysi jalankulkijoista, etten edes yritä mahtua mihinkään väliin. Juuri silloin tulee takaa trikoo-ohjus noin 30km/h, murtautuu jalankulkijamassan läpi niin että kävelijät joutuvat hyppimään pois alta ja pari käsilaukkua hötäkässä lentää."

        Ja olet varmaan kulkenut silmät kiinni jos et ole koskaan nähnyt kävelijän tai jonkun muun tiellä liikkujan aiheuttavan ongelmia pyöräilijöille? Juuri tämähän tässä on se ongelma: yhden aika pienenkin ryhmän leimaaminen kaikkien ongelmien aluksi ja juureksi.

        "Näitä esimerkkejä on valitettavan paljon. Lue tuosta ylhäältä, kuinka turha väline soittokello pyörässä on ym. vastaavaa."

        Kello on turha jos varoittaa muita jollain muulla tavalla, esim. huutamalla varoituksen. Kello tangossakaan ei auta mitään jos sitä ei käytä. Tarve on toisen varoittaminen, ei sen tekeminen juuri tietyllä välineellä.


      • Mistä_vaara
        Pomppukeppi kirjoitti:

        "Tunnustan. Leimaan yhden ryhmän ongelmaksi. Enkä aio muuttaa mielipidettäni."

        Hainkin juuri sitä, että oletko todella ajatellut että tuo mielipiteesi ja sen kärkevä esittämistapa korjaa jotenkin tämän ongelman? Vai saako se aikaan vaan syyttelyiden kierteen?

        "Esimerkki: Olen ajamassa Helsingin rautatientorin laitaa, siinä Fennian puoleisen aseman oven kohdalla. Hiljennän suojatien eteen ja pysäytän pyöräni. Suojatie on niin täysi jalankulkijoista, etten edes yritä mahtua mihinkään väliin. Juuri silloin tulee takaa trikoo-ohjus noin 30km/h, murtautuu jalankulkijamassan läpi niin että kävelijät joutuvat hyppimään pois alta ja pari käsilaukkua hötäkässä lentää."

        Ja olet varmaan kulkenut silmät kiinni jos et ole koskaan nähnyt kävelijän tai jonkun muun tiellä liikkujan aiheuttavan ongelmia pyöräilijöille? Juuri tämähän tässä on se ongelma: yhden aika pienenkin ryhmän leimaaminen kaikkien ongelmien aluksi ja juureksi.

        "Näitä esimerkkejä on valitettavan paljon. Lue tuosta ylhäältä, kuinka turha väline soittokello pyörässä on ym. vastaavaa."

        Kello on turha jos varoittaa muita jollain muulla tavalla, esim. huutamalla varoituksen. Kello tangossakaan ei auta mitään jos sitä ei käytä. Tarve on toisen varoittaminen, ei sen tekeminen juuri tietyllä välineellä.

        .
        > Kello tangossakaan ei auta mitään jos sitä ei käytä.

        Juuri tässä näkyy asenneongelma. Polkupyörässä _pitää_ olla soittokello. Haittaako se, jos ihan vähän rikkoo määräyksiä? Enhän mä sitten riko enempää...? Paitsi kun tulee sellainen tilanne, että kannattaa rikkoa vähän enemmän. Mutta vain tämän kerran...

        Liikenteen turvallisuus perustuu siihen, että pitää pystyä luottamaan toisten seuraavan samoja sääntöjä kuin enemmistö. Laki on kuitenkin vain kokoelma minimivaatimuksia ihmisille, joiden oma pää ei riittävästi ohjaa.


    • Jättebra

      Pomppukeppi!!erittäin loistavasti sanottu :-) tollaisesta ajattelutavasta saisivat kaikki oppia ottaa..

    • VinksahtaneitaOn

      Eikös se soittokello paina jokusen gramman? Tuolla on kuule semmosia grammanviilaajia, että eihän heidän arvolle sovi moisen laittamista pyörään. Silloin kun vielä oli teräsrunkoisia pyöriä, niin nämä grammanviilaajat poistivat rungoista ns. turhaa ainesta pois, mistä nyt vain pystyi sahaamaan pätkän pois, että pyörä keveni hieman. Syyspimeilläkin vetelivät iltalenkkejään ilman minkään näköisiä valaisimia, koska ne toivat liikaa painoa pyörään. Toisilla ne hommat menee vähäsen yli.

      • Apha.Sika

        Kävin tänään ulkoiluttamassa sykloani pitkästä aikaa. Ei ollut pahoja vaaratilanteita vaan kaikki väisti toisia. Tosin maastopyöräilijät virnuilivat, että ei toi ole maastopyörä ja maantiepyöräilijät virnuili, kun käytän lokareita ja ritsiä, kun normaalisti ajelen emmän retkeily mielessä. Mutta vaikka minulla on lokarit ja ritsi, niin pyörässä ei ole soittokelloa, kun se ei auta tosiaan yhtään. Parempi on hidastaa ja pyytää väistämään.

        Minua ärsyttää eniten camo jalankulkijat, jotka käyttää joko mustia tai muuten camo vaattita pimeässä eikä ole heijastinta. Heijatimesta pitäisi tehä pakollinen varuste jalankulkijoille ja sen puuttumisesta pitäisi sakottaa.


    • Juudaaaaaaas77

      Jonninjoutavaa skeidaa....ns.pirikello on täysin turha..sitä soittelemalla zombiet sekoaa kahta kauheammin ja säntäilevät kuin päättömät kanat pitkin kelvejä

    • dawdf

      Taasko tätä aihetta käsitellään. Noh selitys tälle on helppo. kilpapyörään ei kuulu soittokello vaikka se siihen mahtuisikin. Sen koko kävelytien leveyden omivan yhden kävelijän tulisi huomioida että tietä käyttää muutkin kuin hän itse ja jättää riittävästi tilaa.
      satunnaisilla pyörälenkeillä olen huomannut seuraavaa. Kun soitan soittokelloa ilmoittaakseni tulosta, rupeavat edellä olevat ihmiset sinkoilemaan tien reunasta reunaan aiheuttaen sen että joudun yleensä tekemään viime hetkellä paniikki jarrutuksen kun eivät pääse edestä pois (vaikka ennen kellon soittamista toinen sivu tiestä oli tyhjä).
      Kun lakkasin soittamasta soittokelloa ja vain suhahdan ohi nopeasti ei ole ongelmia ollut, en ole keneenkään törmännyt tällä tavalla, mutta soittokelloa soittamalla olen. Kumpi siis on vaarallisempaa?

      • Huomiothan_nämä

        Yleisillä teillä polkupyörässä tulee olla asianmukainen varustus. Harrastus hoidetaan muualla kuin yleisen liikenteen seassa. Lisäksi tilannenopes koskee myös polkupyöriä. Kisavauhtia ei ajeta kevyenliikenteen väylillä, vaan siellä maantiellä.


      • deniskisakuski

        Taitaa olla jonkun paikallisen seuran ratakuskeja kun pohkeet polttaa jo pienessä töppyrässä.Älä tuu tänne aukomaan vaan pyöri seki aika velolla nenä stemmissä ja ihmettele muiden samankaltaistes kanssa "kovvoo tuuloo ei suop ajjoo tännään"


    • Kävelkää

      Vasenta puolta, niin näette vastaan tulevat pyörät.

      • junnimaksias

        Vasenta puolta tiestä kulkee landet,jotka eivät tiedä mitään pyöräteistä. Tapa on todellakin perua ajalta jolloin erillisiä pyöräteitä ei ollut.Mutta autoja oli .........

        Itse kävelen liikennesäännön mukaan edelleenkin oikeaa reunaa pyörätiellä.
        Siis oikeaa reunaa,en lehmi keskellä tietä.

        Laumailijalehmijät,miettikää muita tien käyttäjiä ja pysykää reunoilla,oli teillä koiraa,ystäviä tai mitä tahansa.

        Oli tilanne tai kaveritilanne mikä vaan,kävelkää reunoilla,älkää lehmikö keskellä tietä.
        Sama koskee ostareita. Älä lehmi keskellä kulkuväylää vaan etene ripeästi haluamaasi paikkaan.
        Mikään ei ärsytä niin kuin edessä maleksiva idiootti,olit sitten kaupassa,messukeskuksessa tai vaikkapa fillarin selässä.


      • lehmi

        Tieliikennelaki 40§3: Pyörätiellä jalankulkijan on yleensä käytettävä sen reunaa.

        Ei kannattaisi huudella liikennesäännöistä jos ei tunne niitä. Tämän pykälän mukaan jalankulkija saa yhdistetyllä jalankulku- ja pyörätiellä kulkea kumpaa reunaa tahtoo. Tai keskellä, tuo "yleensä" tarkoittaa että kyseessä on suositus. Pyöräilijähän ajoneuvon kuljettajana joka tapauksessa väistää jalankulkijaa.


    • Tguggttj

      Täyttä asiaa...kun kävelijät keskittyvät kävelyynsä kuten pyöräilijät pyörällä ajoon niin kaikki rullaa jouheasti...soittamalla kelloa kävelijät säikähtää koska ovat muissa maailmoissa haahuillen hämärän rajamailla

    • provost

      Kuka oikea maantiepyöräilijä oikeasti lähtee ajamaan Helsingin ydinkeskustaan 30kmh lasissa jalankulkijoiden päälle? Kyseinen toimintamalli on takuuvarma keino löytää itsensä sairaalasta alta 100m matkan.

    • ei_kellolle

      Ei minullakaan ole CC:ssä soittokelloa, enkä sellaista aio hankkiakaan koskaan. Se on jalankulkijoiden velvollisuus kävelä tien reunassa eikä laumana tukkien koko tie. Järje nkäytö jalankulkijoille ja koiran kusettajille tulisi määrätä pakolliseksi, samoin kertaus liikennesäänöistä.

      • Just_joo

        Sä olet sitten tarkoituksella poistanut turvavarusteen. Pyöriähän ei myydä ilman soittokelloa.


      • fdwafw

        Todellakin myydään. Ei munkaan CC tullut mukana mitään soittokelloa. Polkimetkin piti ostaa erikseen.


      • NiinJoutui
        fdwafw kirjoitti:

        Todellakin myydään. Ei munkaan CC tullut mukana mitään soittokelloa. Polkimetkin piti ostaa erikseen.

        Sama juttu, polkimetkin piti ostaa erikseen. Ja ohjaustanko oli sen verran paksu, ettei siihen saanut asennettua mitä sattuu soittokelloa. Sama valaisimen kanssa.


    • jummikkaali

      Taidan olla harvinaisuus. Kävelen aina reunassa. Olen aina kävellyt,koska inhoan lehmimistä... Tällä tarkoitan ihmisiä,jotka jää jumimaan ja seurustelemaan keskelle mitä tahansa kulkuväylää. Oli se pyörätie tai marketin käytävä. Tai vaikka Messukeskuksen käytävä. Menkää eteenpäin ja liikkukaa,mutta älkää jumittako muita!!!!!

      • a_buio_non_ci_trova

        Kupungilaisen velvollisuus on ymmärtää, että maalaiset tulevat kaupinkiin ostoksille viikonloppusin, kun on niin vähän kauppoja. Maalaiset ei tiedä missä on mikin ja nauttivat kaupungin tuokusita. Siksi siis kaupunkilaisen velvollisuus on väistää maalaista, koska kaupunkilainen tietää mitä tekee.

        t.Revernd.C_ja_Schumpy.Dick


      • Miejasie565655
        a_buio_non_ci_trova kirjoitti:

        Kupungilaisen velvollisuus on ymmärtää, että maalaiset tulevat kaupinkiin ostoksille viikonloppusin, kun on niin vähän kauppoja. Maalaiset ei tiedä missä on mikin ja nauttivat kaupungin tuokusita. Siksi siis kaupunkilaisen velvollisuus on väistää maalaista, koska kaupunkilainen tietää mitä tekee.

        t.Revernd.C_ja_Schumpy.Dick

        Ainut miinus hommassa että kaupunkilaisilta puuttuu ns.maalaisjärki..
        Jotenka ne on pikkusen daijumpaa bossee myös liikenteesä..snaijjaat sä


    • trikootkaapissa

      - risteysalueella 40kmh autojen välistä päin punasia
      - vaihdetaan sulavasti autotieltä pyörätielle ja ajetaan 40kmh suojatien yli katsomatta sivulle
      - ajetaan kävelijän ohi 40kmh olkaa hipoen
      - ajetaan 60-alueella 40kmh, auto ohittaa ja seuraavassa risteyksessä työnnetään viereen ikkunalle vittuilemaan ja uhkaamaan peilien potkimisella
      - käännytään ilman mitään merkkiä muille kulkijoille, rohkeimmat heilauttavat ujosti kättä. Pää ei käänny koskaan.
      - kaupungissa ruuhkassa poljetaan 40kmh pysähtyneiden autojen ja kävelijöiden välistä
      - pidetään niin saatanasti omista "oikeuksistaan" kiinni tajuamatta vittuakaan mistään
      - ajetaan aina autotiellä vaikka viereen olisi vedetty uusi leveä kevyenliikenteenväylä
      - sillä pyörällä ei voi ajaa hiekalla/soralla/pyörätiellä/sivussa/oikealla tilannenopeudella/laidassa/turvallisesti. Pelkästään autotiellä päin helvettiä.

      Kuulostaako tutulta?

      • 1-1

        Ei kuulosta tutulta nuo sääntöjen vastaiset hurjastelut, paitsi jos muutamaan niistä vaihtaa pyörän tilalle auton ja lisää hieman nopeutta.


    • läskiäpeltikopissa

      ei kuulosta tutulle.....tutulle toki kuulostaa akkamainen kaakatuksesi ja surusävelmät huippu kuntoisia pyöräilijöitä kohtaan....itsehän olet ylipainoinen väyrys mersu kuljettaja joka ajatttelee monesti parempia elämäntapoja ja urheilun aloitusta mutta valitettavasti se jää.... mutta suosittelen että joskus edes yrittäisit liikauttaa roppaasi muuallekin kun sinne peltikopperoosi .... vaikka itse hivotkin ajaessasi lähes täydellisesti ja olet vielä pirun viisas etkä koskaan aja punaisia päin ja huomioit muut liikenteessä niin pyöräilijät ja autoilijat....MUAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA.....anteeksi nauruni :D

      • 90348957

        Taidat olla yli 5kymppinen espoolainen seuraikoni 50-luvulta.Meehän rauhottuun ja aja vaikka 5tuntia huomenna,niin jää jälkipolville jotain kerrottavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe