Helluntailaisuus ja alkoholi.

JuttanenE

Olen helluntailainen uskova. Seurakunnastani ei löydy minulle sopivaa, samantasoista kumppania, joten käyn satunnaisesti baareissa, ja joskus ilta on päätynyt uuden tuttavuuden kanssa samaan osoitteeseenkin. Minulle tämä elämäntyyli sopii nyt, kun olen kasvanut nuorteniltaiän ohi. Asia paljastui eräälle seurakuntatuttavalleni. Hänelle tästä on tullut jokin ongelma, eikä hän osaa enää tavatessamme suhtautua minuun luontevasti. Mitä teen?

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • okko

      Teet niin kuin tähänkin saakka.

      • ei.vakuuta

        Huono seura hyvät tavat turmelee. Ap ei kyllä vaikuta uskovalta vaan provolta.


      • eimeneläpi
        ei.vakuuta kirjoitti:

        Huono seura hyvät tavat turmelee. Ap ei kyllä vaikuta uskovalta vaan provolta.

        Höpölöpö aloittaja.


    • älä.välitä

      Tottakai voit käydä välillä baareissa. Alkoholinkäyttö on ihan ok aikuiselle ihmiselle, kun tarkoituksena on rentoutua tai juhlia, ja saada hieman irtiottoa arjesta. Ja hyvä seura on varmasti miellyttävä päätös onnistuneelle illalle. Älä välitä tiukkapipoista, olethan jo todennut ettei seurakunnasta löydy sopivaa.

      • jatkoa.vielä

        Haluaisin vielä lisätä, että ihmissuhteita ei ole helppoa löytää. Unelmiesi kumppani ei tule sinua hakemaan kotoa, ja aina se ei löydy etsimälläkään. On oltava aktiivinen itse. Jos kiellät itseltäsi normaalin sosiaalisen elämän, niin saatat jäädä elämässä yksin. Emme voi aina miellyttää muita, eikä sellaista ole oikein toisen vaatiakaan. Itselleni alkoholi on hyvä seurustelujuoma, ja kohtuullisesti käytettynä helpottaa sosiaalisten suhteiden luomista. Tärkeintä on, ettei itse sitä koe ongelmaksi, ja Jumala kyllä ymmärtää, vaikka silloni tällöin tulisi otettua reilumminkin, kunhan osaa käyttäytyä hyvin.


    • teenäin

      Ketjun avaaja kirjoitti: "ja joskus ilta on päätynyt uuden tuttavuuden kanssa samaan osoitteeseenkin."

      Olet valinnut otsikoksi helluntailaisuus ja alkoholi. Sinun kohdallasi on kysymys kuitenkin jostain muusta. Mitä tarkoittaa, että menet baariin, nautit siellä alkoholia ja illan päätteeksi päädyt uuden tuttavuuden kanssa samaan osoitteeseen? Jos se ei tarkoita seksuaalista lankeemusta, niin miksi menisit yöpymään maailman naisen luokse ja päätyisit hänen vierelleen yökylään?

      Osuvampi otsikko saattaisi olla: helluntaialsius ja haureus. Kirjoitit: "Asia paljastui eräälle seurakuntatuttavalleni. Hänelle tästä on tullut jokin ongelma, eikä hän osaa enää tavatessamme suhtautua minuun luontevasti."

      Tuttavasi on saanut tilanteestasi samanlaisen käsityksen kuin minäkin. Elät haureellista elämää ja sinun on tehtävä siitä parannus: tunnustettava synti synniksi ja luovuttava elämäntavastasi. Tällä foorumilla monet vastaavat ovat uskosta osattomia ja kehottavat sinua jatkamaan syntielmääsi. Jos olet uskova, sinun on pysähdyttävä Jumalan Sanan eteen rukoillen. Sinua kutsutaan veljeksi, mutta olet mahdollisesti huorintekijä, se vaivaannuttaa tuttavaasi ja aivan syystä. Et kirjoittanut avoimesti, valittu otsikko nosti esille vain alkoholin, ja kirjoitit vain vaihjailevasti "samaan osoitteeseen menemisestä".

      1. Kor. 5:11 "Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.

      Kysyt lopuksi:Mitä teen?
      Vastaus: Tee parannus

      • Tarkkaväännös

        Tässä yksi juomari. Matt.11:19. Biblia (kirjakääröt). Ihmisen Poika tuli syöden ja juoden, ja he sanoivat: katso ihmistä, syömäriä ja viinan juomaria, Publikanein ja syntisten ystävää.


      • kristus.perkele

        " niin miksi menisit yöpymään maailman naisen luokse ja päätyisit hänen vierelleen yökylään?"

        Maailman nainen! :D Hahahahahaa! Päivän paras.


      • ihme.tuomitsija

        Että osaa nimim."teenäin" olla tiukkapipo sanoisinko suorastaan pöljä.
        Mitä hiton saarnaamista kenelläkään on siihen jos kaksi aikuista ihmistä mukavan baari-illan päätteeksi päätyy vaikkapa "vällyjen väliin".
        Tuomitsevat puheet haureudesta ja jopa huoriteosta on suorastaan pöyristyttävää höpön höpöä.
        Aloittajalle,jatka nykyistä tervettä elämääsi ja anna piu pait näille mustassa menneisyydessä elää kituuttaville moraalinvartiolle.


    • JuttanenE

      Nyt erehdyitte, kun olen nainen. Seurakunnassani ikäluokkaani sopivat sinkkumiehet eivät ole todellisia vaihtoehtoja. En koe tehneeni väärin harrastaessani satunnaista seksiä. Tilanteeni on nyt vain tällainen, ei varmasti paras mahdollinen. Ajattelen, että on kuitenkin hyvä, että käyn seurakunnassa ja olen uskossa. Jumala on kaikkivoiva, ja voi hän sitten muuttaa tämän elämäntilanteenikin paremmaksi, kun aika on. Voin nauttia myös seksistä, kun sellaista joskus saan. Seurakuntalainen tuttava vain käyttäytyy oudosti. Ikään kuin olisin hänen silmissään halpa makkara tai huora, hän puhuukin minulle siihen sävyyn.

      • irz

        Sinä et ole uskossa. Usko on sitä, että vaeltaa Jumalan Sanan mukaisesti, silloin sinä uskot sen mitä Jumala on käskenyt, luotat siihen mitä Hän on luvannut ja ojennaudut sen Sanan mukaan. Ei usko ole sitä, että uskoo vain Jumalan olemassa oloon. Jumalan Sana sanoo, että "tietensä he eivät ole tietävinään" jokainen tietää, että Herra Sebaot on se ainut ja oikea elävä Jumala. Tämän riivaajatkin tietävät. Hän on asettanut lakinsa ihmisen sydämeen ja jokaisen omatunto todistaa Luojan olemassaolon ja siihen ei vaadita uskoa. Se on itsestään selvää.

        9. Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
        10. eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.

        14. Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!
        15. Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

        Mutta sinä voit kääntyä tuolta tieltä joka on kadotuksen tie.

        13. Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.
        14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.

        Henki ei sinua kuljeta elämään haureudessa ja Henki ei sinua kuljeta baareihin. Se on sinun oma lihasi josta et ole suostunut luopumaan. Jumala haluaa kaikki tai ei mitään. Jos et ole valmis antamaan koko elämääsi Hänen johdatettavaksi, kuolemaan itsellesi ja antamaan Pyhän Hengen käyttöön kaiken tilan, niin on jumalanpalveluksesi silloin täysin turha.

        Tee siis parannus ja nöyrry Herran edessä niin Hän sinut pelastaa ja Hän antaa voiman vastustaa syntiä verissäpäin.


      • Thimothy

        Jumala on karkoittanut uskovat miehet ympäriltäsi, kun et ole viettänyt nuhteetonta elämää. Tee parannus. On parempi olla naimatta kuin joutua kadotukseen.


      • SiemenetLoveen

        Ikään kuin olisin hänen silmissään halpa makkara tai huora, hän puhuukin minulle siihen sävyyn.
        Älä kuuntele mitä nämä HELLuntailaiset pyrkivät sinulle totuutena esittämään.

        Usko se mitä on raamattuusi kirjoitettu:)
        Jumala sallii huorat tahi temppeliportot tahi ilotytöt tahi prostituidut. hhmm
        Mutta jumala on hyvin vihainen jos oman maan tyttärät tekevät työtä oman maan sisällä, joten jos tahdot olla jumalalle mieliksi ja tahdot saada jumalan mielisuosion, tulee sinun sitten mennä ruotsiin, hhmm mahdollisesti kaikki ovat mitä lie ovat, tahi viroon tahi pietariin.
        ja siellä voit sitten puhtain sydämin palvella jumalaa ja itseäsi ja miestä joka sitten nussiin sinut tajuttomaksi.
        hyvän nussimisen jälkeen tulee hvyin uni opettaa HELLuntailainen paimen, saarnaaja ja jumalan palvelija, Toimi:)
        Tomi on itsekin toimelias :)
        tämä oli vihje, ja ei tarvitse maksaa vihje palkkiota :)

        Hurmautuos joka hetki seksistä. vapaa käännös oikean pukin aivoituksista se on Salomo.
        Mesi on makeaa kielen alla ja rakkautesi, mahdollinen irstas ja rietas hetki, olkoon aina sinulle tarjolla.


    • alanmies

      Uskot, mutta et elä uskossa, jos tunnet, että on ok laittaa Kristinusko välillä narikkaan ja lähteä kunnolla radalle tuntematta voimakasta katumusta siitä.
      Älä lähde luopumuksen tielle, koska sinne on moni jäänyt.

      • ÄlkääEksykö

        Kenen säännöillä aloittajan tulisi elää ?
        Jumala, Pyhä Henki on antanut pakanoille 3 lain kohtaa.

        Jos ne pidät sinun ja kaikkien käy hyvin.
        oletko samaa mieltä mitä Pyhä Henki jonka Jesus lähetti Isän tylöä ihmiselle OPETTAJAKSI?

        Onko Pyhän Hengen opetus oikeaa vai valhetta ?

        19 Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen,
        20 vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta.

        PAKANOITA EI TULE RASITTAA juutalaisten lailla !

        27 Me lähetämme siis Juudaan ja Silaan, jotka myös suusanalla ilmoittavat teille saman.
        28 Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät:
        29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

        Kuka on lähettäjä = jumala ? vai menikö Juudas ja Silas omissa nimissä pakanoiden luo?
        Jos Jumala on lähettäjä on hän totinen ja ei valehtele eikä petä ihmistä ?

        eli mikä on sinun sanasi, kun Jumala sanoo että pakanat eivät ole lain alla, varsinkaan juutalaisen lain alla.


    • Commandohauis47cm

      " Mutta mitä siihen tulee, mistä kirjoititte, niin hyvä on miehelle olla naiseen ryhtymättä;

      mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä.

      Täyttäköön mies velvollisuutensa vaimoansa kohtaan, ja samoin vaimo miestänsä kohtaan. " 1.Kor.7:1-3

      Minä olen ollut ilman esiaviollista seksiä viikon päästä tasan 5 vuotta. Sinkkuna elän, kapakkaan en ole aikoihin mennyt.

      Mitä haureuden synnit ovat mielestäsi? Onkohan niitä olemassakaan sinulle? Haureuden synnit ovat avioliiton ulkopuolista seksiä. Minä koin tehneeni väärin harjoittaessani esiaviollista seksiä ja päätin tehdä päätöksen luopua synnin tekemisestä.

      Kerran juttelin erään naispapin kanssa ja hän snaoi ettei esiaviollinen seksi ole syntiä. Kysyin myös kysymyksen häneltä. Miten Jeesus suhtautuisi kun palaisi maan päälle ja käveli kirkkoon ja näkisi alttarin luona miesparin hakemassa Jumalan siunausta liitolleen. Naispappi vastasi: Jeesus iloitsisi siitä.

      Olin siihen aikaan ev-lut kirkon jäsen, en ole enää. Uskoakseni olen Jeesuksen ruumiin ja seurakunnan jäsen. Ainakin Jeesus on sydämeeni pyydetty. Olen vauvakastettu ja itse pähkäilen sen asian suhteen pitäisikö ottaa vielä toinenkin kaste.

      Sanon tämän sinulle että jää miettimään noita Raamatunjakeita, erityisesti pyöritä mielessäsi jonkin aikaa tätä lausetta " haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä", mitä se sulkee sisäänsä ja minkä sulkee ulos uskovan elämästä, kerroin tämän koska on mahdollista että et ole trolli vaan enemmänkin kuin " rikkimennyt käkikello ".

      • sama.juttu

        "Minä olen ollut ilman esiaviollista seksiä viikon päästä tasan 5 vuotta. Sinkkuna elän, kapakkaan en ole aikoihin mennyt."

        Minä olen ollut yli kaksi kertaa pidempään. Eipä taida tilanne muuttua, ja eipä varmaan ehkä muutu sinullakaan kun jo 5v mennyt. Kun on pitkään yksin, niin pystyyköhän enää ollenkaan ihmissuhteisiin. En koe olevani yhtään parempi tai vähemmän syntisempi kuin sellainen joka harrastaa silloin tällöin seksiä. Miksi luonnollisia tarpeita pitäisi niin kovasti koittaa kieltää ja pitää synnillisenä? Taitaa rikkimennyt käkikello olla sellainen, joka kieltää itseltänsä normaalin elämän. Mulla oli nuorena joitain yhden yön juttuja. En ole katunut ainuttakaan. Ne olivat hyviä ja kasvattavia kokemuksia monessakin mielessä, joten kyllä kannatti. Kuinkahan moni esiaviollista seksiä vastaan kirjoittava on sitä itse harrastanut? Varmaan kaikki melkein. Kyllähän sellaisten kelpaa puhua, joilla on itsellä ihmissuhdeasiat kunnossa ja vakituiset kumppanit.


    • TeidänKäyHyvin

      Totta on monen kommentit tässä yhteydessä.
      Eräs seikka mitä ei ole tarpeeksi painotettu on TOTUUS ja vain TOTUUS ja yksin TOTUUS.
      Totuus on eri-alueilla ja tilanteissa usein eri. Totuus on tosi-asia jostain tilasta tahi tapauksesta.
      Nyt mikä on jumalan ilmoittama totuus tosi-asia haureudesta?
      Kenen kanssa ei saa harrastaa seksiä. se on PÄÄilmoitus ja idea.

      Omien veri-sukulaisten !
      Kuten eräs viisas ja oppinut tässä jo kirjoitti, niin tämä jumalan mielenmukainen vanhurkas ja pyhä julistaja sanoi oikein:
      AVIORIKOS
      avio on jo kaikille selvää jos heissä on edes pihaus jumalan hengeä.

      Kuinka voi tehdä aviorikoksen JOS EI OLE MIESTÄ TAHI VAIMOA!
      jos on kyseessä avio rikos tulee sitten olla AVIPUOLISO jota vastaan rikotaan!
      vai sanooko, jumala mukamas ettei AVIOrikos edellytetä että ON AVIOPUOLISO.

      Joten jos joku muuta väittää ja opettaa, KAVAHTAKAA VÄÄRIÄ OPETTAJIA!
      et voi, mahdollisesti tietää julistaako joku toista oppia eli ilosanomaa!

      Jumalan tahto on selvästi ilmoitettu.
      ei haureutta se on, e isukurutsaa!
      eikä verta tahi lihaa josta veri ei ole laskettu, eikä lihaa ole uhrattu epäjumalille.

      hhmm tästä tosin Paavali opettaa ettei maailmassa OLE YHTÄÄ EPÄJUMALAA, joten niitä ei voi palvella!
      ei kait kukaan tyhjää palvele tahi tyhjyyttä!

      1. Kor. 8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin yksi.

      Ja muista HYVÄ NEUVO, että itse tarkastat kaikki ja varsinkin ASIA YHTEYDEN mistä mukamas totuus on otettu.
      Joten yleensä, väärät opettaajt ottavat jakeen sieltä ja jakeen täältä mutta ASIA YHTEYS ei ole oikea.

      Nyt tässä, Paavali joka sai oppinsa ja viisauden ja kaiken tiedon ja ilmoituksen suoraan taivaasta ja itse jumalalta !

      1 Paavali, apostoli, virkansa saanut, ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta ja Isän Jumalan, joka on hänet kuolleista herättänyt,

      EI IHMISILTÄ EIKÄ IHMISEN KAUTTA!

      1 Minun täytyy kerskata; se tosin ei ole hyödyllistä, mutta minä siirryn nyt näkyihin ja Herran ilmestyksiin.
      2 Tunnen miehen, joka on Kristuksessa: neljätoista vuotta sitten hänet temmattiin kolmanteen taivaaseen-oliko hän ruumiissaan, en tiedä, vai poissa ruumiista, en tiedä, Jumala sen tietää.
      3 Ja minä tiedän, että tämä mies-oliko hän ruumiissaan vai poissa ruumiista, en tiedä, Jumala sen tietää-
      4 temmattiin paratiisiin ja kuuli sanomattomia sanoja, joita ihmisen ei ole lupa puhua.

      Jumala itse opetti Paavali TAIVAASSA !
      joten Paavalin puhe on yhtä ja samaa mitä Jumala itse puhuu asista!

      Nyt tässä on sitten yksi niistä kolmesta joita pakanoiden tulee noudattaa.
      Etsi ja tutki itse muut!

      1. Kor. 8:4 Mitä nyt epäjumalille uhratun lihan syömiseen tulee, niin tiedämme, ettei maailmassa ole yhtään epäjumalaa ja ettei ole muuta Jumalaa kuin yksi.

      ja tästä on kyse:
      29 että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!"

      epäjumalalille uhrattu liha,
      sitten tulee selvittää veren osuus lihassa ja ilman lihaa.
      kolmas on tämä haureus.
      joten KUN pidätte nämä kolme TEIDÄN KÄY HYVIN.

      Jos joku väärä ja paha tulee sanomaan että sinun tulee noudattaa Mooseken lakia ja tapoja. ÄLÄ USKO. hän on petollinen julistaja, mahdollisesti kirottu pois jumalasta!

      usko se mikä sinulle on ilmoitettu Pyhä Apostolin Paavalin kautta joka sai optuksen suoraan Jumalalta taivaassa vieraillessa!

    • juokaaJAsyökää

      Mitä sitten viinaa ja olueseen tulee niin jumala itse palvelee niitä jotka pääsevät / joutuvat taivaaseen, hääaterialla ja ensimmäisenä on viina juonti, isä ja pojan seurassa!
      Älä syljä kuppiin tahi jumala saattaa heittää sinut ulos ja siellä ei saa viinaa !

      Jos tahdot voit antaa myös kymmenykset, jotka tosin ovat mooseksen juutalaisille annettu käsky ja säädöt, niin voit kuitenkin tutkia ja PITÄÄ SEN mikä on hyvää :)
      Joten voit joka kuukausi tahi kolmen kuukauden välein, kunnoittaa jumalaa ostamalla kymmenyksillä viinaa ja viiniä ja olutta ja kaikkea lihaa ja ydin rasvaa ja parasta maitoa ja hunajaa.

      Joten tämä on eräs tapa millä voit palvella jumalaa!

      24 Mutta jos tie on sinulle liian pitkä, niin ettet voi kantaa kannettavaasi, koska se paikka, jonka Herra, sinun Jumalasi, on valinnut asettaakseen siihen nimensä, on sinulle liian kaukana, -sillä Herra, sinun Jumalasi on sinua siunaava-
      25 niin muuta se rahaksi, pane raha kääröön, ota käteesi ja mene siihen paikkaan, jonka Herra, sinun Jumalasi, valitsee,
      26 ja osta sillä rahalla kaikkea, mitä haluat, joko raavaita tai lampaita, viiniä tai väkijuomaa, kaikkea, mitä mielesi tekee, ja syö siellä Herran, sinun Jumalasi, edessä ja iloitse, sinä ja perheesi.
      27 Äläkä jätä osattomaksi leeviläistä, joka asuu sinun porttiesi sisäpuolella, sillä hänellä ei ole osuutta eikä perintöosaa sinun rinnallasi.

      Joten viinaa, viiniä ja olutta saa ja on hyvä juoda, jumalan kunniaksi :)

    • Minttu26

      Haureuden syntiä on kaikki avioliiton ulkopuolinen seksi.

      • freedomofspeech

        näin se on tullut ymmärrettyä.


    • tekman

      Ilmajoella ne nussii kaikki keskenänsä

    • hyiolkoon

      Koskahan saavat tarpeekseen uhden haisevan paikan hinkkaamisesta!

      luulis aikaihmisillä olevan muutakin parempaa tekemistä höh.

    • Mixumaxspeed

      Aloittajalle; voisiko olla että olet tullut tuomituksi ja väärin ymmärretyksi aikanaan niiden seurakuntalaisten taholta, joiden olisit ehkä kaikkein eniten toivonut sinua ymmärtävän? Koet ehkä liian ahtaaseen ns. "muottiin" sopimattomaksi ja tällainen voi ehkä sitten synnyttää panssarikuorta sydämen ympärille. Olisit toivonut uskossasi kanssakulkijaa ja ymmärtäjää, mutta juuri sellaista ei sitten ole ollut?
      Ihmisiin kyllä usein pettyy mutta onneksi Jumala ei ole yhtä kuin ihmisten tuomiot ja "ahtaat muotit", vaan kaiken yläpuolella ja sinuakin Hän rakastaa ja toivoo että saat uudistaa suhteesi Häneen ja näkee syvimmän halusi kaikesta tapahtuneista huolimatta seurata Häntä.
      Aurinkoisempaa kesää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe