Masentunut ihminen

Stressaantunut

Moi,

ajattelin hiukan kirjoittaa, jos joku osaisi vaikka kertoa miten jaksaa paremmin.

Tuntuu välillä kamalan raskaalta tämä minun elämä. Olen 30-vuotias nainen. Tuntuu etten oikein saa välillä mitään kunnolla aikaan/tunnen itseni saamattomaksi. Olen tällä hetkellä sairaslomalla masennuksen ja pakko-oireisen häiriön takia.. Tai no saikun syyksi lääkäri kirjoitti keskivaikea masennus. Ilmeisesti myöhemmin tulee kutsu psykiatrille, mutta vielä sitä ei ole tullut.

Miten minä saisin elämäni kuntoon?

Lapseni on päiväkodissa päivisin ja mieheni auttaa lapsenhoidossa paljon. Tunnen usein syyllisyyttä, koska usein koen etten ole niin hyvä äiti kuin toivoisin olevani. Miehelläni on ollut jo aika pitkään paljon vastuuta perheen ylläpidossa (toki minäkin autan välillä)...hän käy töissä (minä työtön), hän ulkoiluttaa usein koiraa ja tekee myös jonkun verran kotitöitä. Hän yleensä vie lapsen päiväkotiin työmatkallaan ja samoin hakee sieltä.

Koen olevani jotenkin luuseri..tiedän, että ihmisarvo ei riipu saavutuksista, mutta välillä toivoisin olevani iloisempi, ahkerampi, osallistuvampi.. Haluaisin että olisin hyvä ja reipas äiti, sekä kiva puoliso. Toivoisin, että kotimme olisi siistimpi, tämä sotkuisuus stressaa minua.

Mut siis..pitäs kai oikeasti ryhdistäytyä. Tällä hetkellä olo on väsy ja pitäisi vielä siivota jyrsijöiden koti, käydä suihkussa/saunassa jne.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IhmettelyäElämä

      Tuommoisesta olotilasta minäkin miltei päivät pääksytysten kärsin. Olen asettanut, tai joka tapauksessa on, tavoitteita itselleni, monenlaista päämäärää ja tehtävää todella olisi, mutta en saa mitään aikaan. Koko ajan vain jauhaa pää, että tarttis ja tarttis. Olenko laitellut rimaa liian korkealle, millä tavalla kätevä ja aikaansaapa, fiksu, olisin, mutta sitten tavoite karkaa koko ajan korkeammalle. En yllä mihinkään, aina kaikki tekemiseni ja velvoitteeni tuntuvat olevan ihan kesken. Mulla on jatkuva outo stressi, levottomuus, keskittymättömyys. En ollenkaan osaa rentoutua, en sen vertaa että pysähtyisin lukemaan vaikka kirjaa.
      Tämä on kamala tunne, tosi stressaava. Päiväni täyttyvät kuin jostakin oudosta jahkaamisesta. Myös olen alkanut olla yhä syrjäänvetäytyvämpi, vertailen itseäni alakanttisena muihin ihmisiin, siksi melkein vieron heitä, siis tuttuja. - Tämä kuvaus nyt ei auta sinua paitsi vertaisena, jotta et sinä ole yksin.

      Minun ulkonainen tilanne on erilainen kuin sinulla. Olen jo yli 6-kymppinen nainen, työelämästä siis vapautettu sekä elän yksinään. Yhden hengen kotia olen pyrittänyt ja itsekseni oleillut tätä elämää aina. Syytä siihen en tiedä noin äkkiseltään. Mutta jos pengon, niin hienoja selityksiä löydän. Mua niinku lohduttaa, että voi tuntua yhtä hankalalta päivät päästään, vaikka on puoliso ja varmasti mielenkiintoinen lapsi jota seurata ja vielä koirakin, tykkäisin omistaa edes lemmikin. Vaikka elät noin kuin kerroit, niin se paljastaa minulle, ettei minun kurjan olon tunteet ja tehottomuuteni elämäni ns. suorittamiseen johdukaan tästä yksinäisyydestä. Monesti niin aattelen, että jospa vaan edes joku kuka tahansa muukin elelisi saman katon alla, niin siitä varmaan saisi jotakin itua jokaiseen päivän lähteä askartelemaan asioitaan, tehtäviään ja vaikka niitä mukaviakin touhuja. Mutta kun luin tekstisi, tulee käsitys, että syy tällaiseen tilaamme on syvemmällä. - Halusin tässä yökyöpelinä kommentoida esiintuloasi, koska et ollut vielä vastauksia saanut.... Tällaista kirvoittui minun mieleeni.

    • Masistelijamies

      Et varmaan voi muuttua heti yliahkeraksi ja energiseksi, mutta voit tehdä pieniä tekoja.

      Pahin virhe on erakoitua kokonaan sinne neljän seinän sisälle. Yritä käydä joka päivä ainakin ulkona, jos et muuten niin vähän luonnossa oleskelemassa. Siivousta ei kannata ajatella isona kamalana möykkynä joka pitää hoitaa kokonaan heti, vaan päätät vaikka tehdä joka päivä jonkun pienemmän jutun, josta ajan myötä tulee se iso kasa.

      Ei keskivaikeasta masennuksessa parannuta viikossa tai kahdessa, tai pelkästään niin päättämällä. Pieniä askelia oikeaan suuntaan, niin joku päivä on helpompi olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe