VALTUUSTO 8.6.2015 KLO 18.00

kelakapulakieli

Käsitellään n.400 Muoniolaisen allekirjoittama aloite uuden terveyskeskuksen rakentamiseksi. Kunnan hallitus esittää valtuustolle aloitetta tiedoksi? N.400 Muoniolaisen allekirjoittamassa kuntalaisaloitteessa esitetään ettei vanhaan,läpimätään,pahoin kosteusvaurioituneeseen ja korjauskelvotttomaan rakennukseen enää pumpata rahaa eikä jatketa hyödytöntä korjaamista. Aloitteessa esitetään myös valtuuston ottavan kantaa uuden rakentamiseen. Miksi kunnan hallitus esittää valtuustolle aloitteen " TIEDOKSI"? Miksi valtuusto ei saa päättää keskeytetäänkö korjaus /rakennetaanko uusi terveyskeskus ? Kuntalaisaloitteen asian käsittely ja siitä päättäminen kuuluu valtuustolle Esityksessä päätetään aloitteen saattaminen" tiedoksi" valtuustolle. Tiedoksi antaminen valtuustolle on tapahtunut jo 26.1.2015 valtuuston kokouksessa joilloin aloitet luovutettiin valtuuston päätettäväksi. Onko 8.6.2015 valtuuston kokous sittenkin 26.1.2015 valtuuston kokous. Kuka ymmärtää ns." kelakapulakieltä" ? Muonion esityslistat päätöksineen on täyttä ymmärrystä valilla olevaa textiä.

76

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kelakupurakieli

      Kiitos kirjoittamisesta kelakapulakieli. Samoja asioita olemme mekin miettineet työkavereitten kanssa. Meitä kummastuttaa miksei Muonion kunnassa tehdä mitään niille asioille, joissa on tapahtunut tahallinen laittomuus, tai jopa rikos? Kunnanhallitukselle on tuotu asioita, jotka ovat olleet laittomia: annettu ilman kilpailutusta urakoita, täytetty virkoja tai toimia, mitä valtuusto ei ole edes perustanut, momenteilta rahasiirtoja aivan eri kohteisiin, mihin määräraha oli varattu jne, jne. Tarkastuslautakunta raportissaan kertoo selvästä laittomuudesta mutta mitä tekee hallitus? Saattaa tiedoksi. Entä valtuusto? Saattaa tiedoksi. Kenen tiedoksi? Ei ainakaan kuntalaisten tiedoksi. Samat suhmuroijat saavat suhata edelleen. Vastuuseen ei ole pantu yhtäkään kunnan luottamus- tai virkamiestä.
      Olen paikalla valtuuston kokouksessa ja kuuntelen edustajien kommentteja asioista, joukossa on taas tökerö laittomuus ja sen käsittelyä seuraan mielenkiinnolla. Esittelijän toimintaa seurataan taas.

    • Tosiasioita

      400 muoniolaista tekee aloitteen, mutta kuka maksaa? Ne neljäsataako? Aloitteita on helppo heitellä ilmaan ilman mitään vastuuta toteuttamisesta. Kunnan kassa on tyhjä. Valtio ei tule apuun. Sote uudistuksen jälkeen selviää tuleeko Muonioon uutta sairaalaa. Pahoin pelkään ettei tule. ELY keskus voi haastaa kunnan oikeuteen, tuomio voi olla sakkoja, jonka kunta maksaa.

    • pottumies

      Tosiasioita, sie se nyt houraat! Maksaahan se remontointiki ja toen näkösheen vielä enemmän, ko itte uus rakennus. Siihen on lähemmäs kakssattaa tuhatta laitettu viime vuonna rahhaa, niin mitä sillon saatu aikhaan? Ei mithään!!!! Ja jos mie tällä matematiikalla vähänkhään kykenen laskemhaan niin paljon mennee rahhaa ennenko siittä tullee mithään kunnon rakenusta. Aatelkaa kakssattaa tuhatta lähemmäs. Jos sielä oikeasti alethaan remontoimaan, niin on poka miljoonat hupasassa!
      Eikä sole lähtökohtasesti juuri niitten 400 allekirjottajan tehtävä se uuen terkkarin maksu, vaan virkamiesten ja päättäjien pitäis herätä miettimhän, että millä toimin tämä pystythään toteuttamhan. Eihän se meijän tehtävä ole muitakaan menoja suoraan omasta pörsästä kaivaa. Miettimällä jotaki asioita oikiasti ja tarkon voijaan vähän järkevöittää kulunkeja.
      Niin ja eikait tässä mikhään ELY keskus ole mukana vaan AVI...ja sehän nakkaski Pelloon parinsaantuhannen euron sakon. Että ootamma vain aivan rauhassa, mitä se meille heittää. Ja se sakkohan tulee puhthaasti laiminlyönnistä ja lakien rikkomuksesta.

      • Pottumiehenkannattaja

        Sinä pottumies vasta oletkin kirjoittanut asiaa.
        Vaikka onhan se huomattu ettei Muonion luottamusmiehiä mikään hetkauta ei edes laittomuudet.
        Syksyä odotellessa voivat nuo välkyt luottamusmiehet saada vaikka herätyksen ja keksivät vaikka siirtää homesairaalan vanhan sairaalan paikalle.
        Onhan siellä ainakin kuiva maa ja piha valmiina.


      • tosiseoon

        No joo,o. Pellohan sai AVI:lta uhkasakon. Katto, se oli yks kolarilainen joka luuli että pellolaiset ei pärjää Matarengissä kielen puolesta. Katto, soon väärtirakas niin, että matarengissä puhuthaan suomea, suomalaisia hoitajia ja lääkäreitä. Mutta ko menet Rovaniemele niin sielä oon virosta, bulgariasta ja tie mistä. Päivän net sannoo, mutta jos kysyt jotaki, niin otappa selvää. Ei tähän AVIT puutu, soon vain hienoa ja kansainvälistä.


    • pikku-itu

      Aivan! On tosissaanki vähintään ihmeellistä, että tässä nyt pitäis olla jotenki henkilökohtaisesti äänestäjien vastuussa sen uuven rakentamisesta, ei se taija kuntalaki ihan näin mennä. Ja Muoniossa tiijetään, että kuinka sitä kierretään...tämäki on yritys siitä...yritetään saaha syyllisyyden tuntoa uuden tk:n puolesta nimensä kirjoittaneisiin, vaikka se syyllisyys pitäis olla jossain aivan muilla tahoilla.
      Tässä kunnassa ei ole ennen koskaan kenenkään tarttenu henkilökohtaisesti "rahaksi muuttua" jos on jotain suuria asioita päätetty, mutta nyt tuntuu, että semmoseksi on muututtava. Ja sen takia, että muutamat kuvittelee olevansa niin kuolemattomia, etteivät luule koskaan sairastuvansa niin, että joutuisivat itse hoitoon homeisiin nurkkiin. On vain kyllä taivaallisen hyvää sakkia! Ei vain tainneet käsittää, että sama sae kastelee heijätki.

      Ja enemmän kuin totta on se, että Muonio ei tule häviämään maailman kartalta, vaikka päättäjät niin kovasti yrittävätkin. Me ollaan täällä vielä pitkään ja niin pitkään, kuin elämää on, on myös tarvetta terveyspalveluille ja niille ihmisille, jotka tekevät sen mahdolliseksi. Että oliskaan nyt viimein aika tunnustaa tosiasia, että ei voida menettää terveyskeskusta. On toimittava niin, että se on hyvä paikka olla potilaana ja jopa tehä töitä. Siitä meijän on piettävä yhessä kiinni.

      • Ihmettelenvieläkin

        Niin Pikku-itu. Valtuustossa oikein hävetti naisena kuunneella vain ja ainostaan miesten puheita ja etupäässä aina niiden samojen.
        Luottamusnaisia, jotka ovat halunneet ja vielä päässeetkin luottamustoimiin ei YKSIKÄÄN käyttänyt puheenvuoroa.
        Vaikka tuttavani Muoniosta sanoikin, että turha siellä enää on näyttää olevansa jotakin päättämässä, kun ei alemmissakaan portaissa asian valmistelussa ole puhunut eikä pukahtanut mitään asian hyväksi.
        Eikä monilla edes omaa mielipidettä ole olemassakaan.
        Turha siis enää näytellä Valtuustossa.
        Silloin olisin jäänyt jo pois kokouksesta jos minulla ei olisi mitään kantaa mihinkään.
        Herätys naiset!
        Osa heistä oli jopa varamiehenvaramiehiä. Jospa asiat eivät siksi olleetkaan oikein hanskassa ja kutsukin oli saattanut tulla viimetipassa.
        Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja taitaa ollakin ainoa nainen jolla on tietoa ja taitoa ja hyvä ulosantikin. Harmi, että oli estynyt tulemasta Valtuustoon maanantaina.
        Mutta sittenkin, tsempatkaapa naiset! Miksi muuten olisitte siellä kuin ajamassa muoniolaisten äänestäjienne etuja.
        Syksyllä Valtuustossa repäisette ja aukaisette salaiset tietämyksenne arkut kaikille salissa istuville.
        Haastatte ja puhutte kaikki miesvaltuutetut suohon.
        Hyvä me naiset! Hyvä me naiset!


    • Puolikkoukko

      Paljonko Muoniolla on KONSERNILAINOJA? Kertoisko joku mikä on konsernilaina? Ketkä päättää konsernilainoista? Kunnanvaltuutetut eivät tunnu tietävän konserniveloista ja niitten ottamisesta mitään. Kuka kunnassa ylipäätänsä tietää tai on vastuussa kunnan taloudesta? Onko kunnan velkamäärä konsernilainojen päälle? Paljonko Muoniolla on oikeasti velkaa? Kunnan väkiluku on laskenut pitkään mutta kunnassa on työntekijöitä entistä enemmän, 164 henkilöä! Kuka kunnassa organisoi työntekijöiden työt? Luultavasti vastuista ei kukaan mutta palkkoja nostetaan melkein joka kokouksessa ja tuntuvasti. Montako rakennusmestaria on kunnan palkkalistoilla? Mitä ne tekee?

      • Sinnemenneerahat

        Puolikkoukko on oikeassa,suurin syöpä on poliittiset suojatyöpaikat. Miljoonia on mennyt kunnalta hukkaan. Vastuun saavat itse kantaa ,maksaa ! Sairaalarahat olisi koossa ,jos päätös olisi pidettyy ja toteutettu.


    • haasseonkesä

      kuntalaisten aloite käsitelhään olankohhautuksela. turha luulla että kansalaisatressit meinaa mithään. ne on rempan jo sopinhet arkkitehtiä ja urakoitsijoita myöten. kattokaappa huomena.

    • joku-tuhat

      Takuulla on sovittu jo kaikki etukäteen. Ovat varmaan maksaneetki jo jotain etukäteen.
      Ja tuo arkkitehin pyöriminen mukana se on jo kummaa hommaa! Mitä ihmettä se pyörii joka paikassa? No saapa tietenki jonku tuhannen rahaa, ko on matkassa.

      • Lehteritpullollaan

        Toivottavasti kaikki jotka nyt nimimerkin takana kirjoittavat istuvat huomenna Valtuuston kokousta kuuntelemassa ja hampaita puremasta sen pöljyyden edessä.
        Vielä on liiankin pitkä aika seuraaviin vaaleihin.
        Ehtivät ketkuta vielä vaikka mitä ja päästä kuin koirat veräjästä.


    • lynxipaskana

      Viime vujen aikana luvathin tuua valtuustoon koko raportti paljonko kunnan kelkkareitistön kunnostamisseen on käytetty kunnan rahoja ja valtion rahoja. Reitistö nyt kunnossa vai mitä se siltahöpinä on sitten? Ei ole tuotu vieläkhän yhtään selvitystä. Kuka tässä valehtellee, vastakkaa, tulen lehterille mieki

      • Mieolenkipaikalla

        Taitaa olla tunkua huomenna valtuuston kokouksessa.
        Onkohan äänentoistolaitteet kunnossa.
        Herätys Muonion kunnan äänentoistosta vastaavat.
        Voi kuulua puuausta vääristä vastauksista ja lehdistö paikalla.


      • porvoonlankku

        Tosiaan,valtuuston puh.joht.Hietala lupasi täydellisen selonteon syksyllä 2014 valtuustolle kelkkareitille tehdystä oudosta lankkusillasta,pituudeltaan satoja metrejä. Kelle tehtiin ja miksi?


      • Tarkennusta

        Lankkusilta satoja metriä ja missä on tällainen ?


    • kelkaton

      Tuomoset puhheet on taas niitä seonparlamentin juttuja,ei semmosia lankkusiltoja voi olla ko ne maksavat kymmeniä tuhansia.Mistä niihin rahat?ei mistään.

      • Kelkatjapelit

        Kelkattoman täytyy tulla illalla valtuuston kokoukseen kuuntelemaan. Lankkusillasta ynnä muusta.
        Seonparlamentissa tiedetään sellaisiakin asioita joita kunta ei muuten tiedottaisikaan.
        Varsinkaan niistä salaisista asioista.


    • Kersamaistatouhua

      En s_ _ _ _ _a tule.enkä äänestä seur.vaaleissakhan.

    • avuntarttija

      Minua kiinnostaa terveyskeskus-asia. Tulen kuuntelemaan kunhan saan kyydin.Minun valtuutettu on sitä mieltä että nykystä ei ole järkeä yrittää korjata ja sitä miltä minäkin.

      • Apuvarmastitulee

        Hyvä avuntarttija, pyydä kyyti siltä valtuutetultasi.
        Hänhän on saanut äänesi ja varmasti tarjoaa sinulle kyydin kokousta kuuntelemaan.
        Pyydä rohkeasti vain!


    • Muonionarisee

      Mikä on kun kukaan ei kitise? Menikö kokous nuottien mukaan vai onko narisijoille tullut muuta puuhaa.

      • Paneudutaanasiaan

        Äimänä ollaan niistä valheita vieläkin ja siitä, että virheitä tehneet olivat kuin eivät olisi mitään laittomuuksia tehneetkään.
        Jättämällä kilpailutukset kokonaan tekemättä.


    • taulapääeukko

      Kunnallehan myönneettin lainaa, että saa peruskorjata tk.n. Mihin lainarahat ovat menneet ja äsken sanottiin ratiossa että nyt taas lasketaan kustannusarvio ja syksyllä päätetään mitä tehhään eli taas siirty päättely. Ja tuossa paikassa jossa tk on nyt niin siinä on ollut pieni joki, jossa mieki olen käyny uimassa useamman kerran. Mutta en tiä kuka taulapää päätti että tuohon jokeen rakennetaan tk, koska alunperin kuntaki tiesi että on ollut uimapaikkana ja eräski kunna työntekijä on siinä joessa uinut. eihän sillä 400 muoniolaisen atressilla ole mitään merkitystä, ku ei siihen edes puututa sanotaan vain että atressi on tehty. Oisko parempi laittaa hallituksen ja valtuuston puh.johtajat vaihtoon. Siellä istuu semmosia jokka ei alunperin tiiä rakennuksista yhtään mitään, mutta nythän labra muuttaa uusiin tiloihin

      • Välillähuumoriakin

        On mukavaa,että joku jaksaa iskeä huumoria. Nämä jutut täällä kaipaavat kevennystä.


    • työjarauha

      Ihan on pakko sanoa, että mieleni niin pahoitin, kun eräs valtuutettu totesi, että hysterian lietsominen pitää loppua ja kaikenmaailman nimilistat, annetaan rauha tekniselle lautakunnalle!!!!??????

      - Missä on terveyskeskuksen työntekijöiden työrauha?

      Kukaan ei ole siitä työrauhasta huolissaan! MIKSEI? Onko se niin yhdentekevää, mitä niille ihmisille siellä käy? Mutta teknisen lautakunnan työrauha... No, herranjestas, täytyyhän niille antaa se rauha, mikä niiltä on ollut hukassa. Älkööt tk:n duunarit ollenkaan siellä pyristelkö!

      • rauhallisestivaan

        Tämä tk-juttu kuvastaa ihmisten välipitämättömyyttä,jos sekin olisi kunnolla tehty ja huollettu tätäkään jauhantaa ei olisi. Myöhästä ,mutta suunnitellut irtisanomiset voimaan niin saadaa sekin maksettua.


    • Junttapäätös

      Mikä on valtuutettujen jakauma uuden puolesta/vastaan? Onko remontti poliittinen ryhmäpäätös johon yksittäiset valtuutetut ei uskalla puuttua?

    • Tahtomies

      Totta puhut, olis todella mukava tietää kannat jo seuraavia vaalejakin ajatellen ja muutekin.

      • Tahtomallaeitule

        Tahtomieskin varmasti tietää, että muoniolaiset valitsee samat henkilöt luottamusmieheksi vaikka eivät tiedä totuutta heidän tekemisistään ja omaan pussiin pelaamisesta.
        Ainakin se vanha kaarti.
        Yritystä uusiutua oli kyllä jo näkyvissä esim. Keskustan piirissä, mutta ei riittävästi. Eikä uusistakaan löytynyt riittävästi uskallusta toimia rehellisesti kuntalaisten edun mukaisesti.
        Omia etuja ajavia on ehdottomasti aivan liikaa johtavissakin luottamushenkilöissä.


    • Mitäpeliäpelataan

      Voisko joku poliittinen ryhmä vastata?

      • Entisiäpelejävielä

        Ei voi, kun peliä vielä pelataan. Ainakin syksyyn saakka.
        Keskustasta se vanha osa pitää kovasti kiinni, että remonttia tehdään. Heillä ei ole kanttia perääntyä. Ovat jo niin syvällä keskenään sovituista sopimuksista.
        Kokoomus on täysin remontin puolesta, koska remontin päällikkö "rajamiesrakennusalanasiantuntija" on heikäläisiä.
        Vasemmisto on ilman muuta samaa pataa Kangosjärveläisten
        kanssa. Tai muuten " kirvesmiehet" ei saa töitä eikä Tekninenlautakunta saa kirvesmiehen mielestä TYÖRAUHAA.

        Kysyn tässä välissä, mihin tarvitsevat rauhaa?
        Lakien kiertämiseenkö vai väärintulkitsemiseenko vai lainvastaisiin tekemisiinkö? Niin kuin Valtuustossa Tilintarkastuslausunnossa ja tarkastuslautakunnan lausunnossa sanottiin.
        Demarien puheenjohtaja on jo liikaakin samaa mieltä kuin Keskustan kestopomottaja ja parasystävä. Oli oikea "yhdynedelliseenpuhujaan" puheenjohtaja. Edellinen puhuja oli mylläri. On eri puoluetta.
        Mutta.......
        Perussuomalaiset, demarien "rivimiehet" mutta ei "rivimummo" sekä suuri osa Keskustan uutta valveutunutta porukkaa ilman uusiojohtaja Kangosjärveä kannattaa uutta Terveyskeskusta Muonioon.
        Tämä tuli varmasti selväksi maanantain Valtuuston kokouksessa.


      • Työhalutakaisin

        Tehdään eli korjataan,mutta perusasia pitää korjata. Tällämenolla uudetkin homehtuu,eikä tarvi keksiä syytä,miksi.


      • muotkajari

        Tervehdys.Maanantain valtuustossa puhuessani puhuin TEKNISESTÄ henkilöstöstä; kunnan rakennusmestari,rakennustarkastaja tuleva työmaamestari...! Tehdään maaperätutkimus,rakenteet...yms Näiden selvitysten jälkeen olema vähän viisaampia ja voima miettiä jatkoa. Kuten kokouksessa sanoin; Turha panikointi ja hysterian lietsominen toistaseksi poikki....muuten ollessani kunnan valtuustossa tai muissa luottamustoimissa en ole KOSKAAN hommannut töitä tai muita etuja lähisukulaisilleni, en ole saanut lahjuksia tai muita siihen verrattavia etuja. En tule asettumaan ehdokkaaksi tämän kauden jälkeen. Kiitos ja hyvää kesää. ps. onnea ja menestystä vaalityöhön Tuija.


      • Sanojensatakana
        muotkajari kirjoitti:

        Tervehdys.Maanantain valtuustossa puhuessani puhuin TEKNISESTÄ henkilöstöstä; kunnan rakennusmestari,rakennustarkastaja tuleva työmaamestari...! Tehdään maaperätutkimus,rakenteet...yms Näiden selvitysten jälkeen olema vähän viisaampia ja voima miettiä jatkoa. Kuten kokouksessa sanoin; Turha panikointi ja hysterian lietsominen toistaseksi poikki....muuten ollessani kunnan valtuustossa tai muissa luottamustoimissa en ole KOSKAAN hommannut töitä tai muita etuja lähisukulaisilleni, en ole saanut lahjuksia tai muita siihen verrattavia etuja. En tule asettumaan ehdokkaaksi tämän kauden jälkeen. Kiitos ja hyvää kesää. ps. onnea ja menestystä vaalityöhön Tuija.

        Kiitos Jari! Suoraselkäisyydestäsi.


      • Väärinymmärretty

        Jarille on vielä hyvää käyttöä jos jatkaa samaa linjaa ennen vaalikauden loppua.
        Ehkä osa kuulijoista ymmärsi Jarin puheen väärin.
        Ei ollut varmaa kuka tarvitsi rauhaa ja ketkähän lietsoi hysteriaa


      • Sopivaavaustaustavaille
        muotkajari kirjoitti:

        Tervehdys.Maanantain valtuustossa puhuessani puhuin TEKNISESTÄ henkilöstöstä; kunnan rakennusmestari,rakennustarkastaja tuleva työmaamestari...! Tehdään maaperätutkimus,rakenteet...yms Näiden selvitysten jälkeen olema vähän viisaampia ja voima miettiä jatkoa. Kuten kokouksessa sanoin; Turha panikointi ja hysterian lietsominen toistaseksi poikki....muuten ollessani kunnan valtuustossa tai muissa luottamustoimissa en ole KOSKAAN hommannut töitä tai muita etuja lähisukulaisilleni, en ole saanut lahjuksia tai muita siihen verrattavia etuja. En tule asettumaan ehdokkaaksi tämän kauden jälkeen. Kiitos ja hyvää kesää. ps. onnea ja menestystä vaalityöhön Tuija.

        Niin kauan teetetään tutkimuksia, että SOPIVA vastaus saadaan.
        Rakenteet on jo tutkittu ja taas tutkitaan.
        Maaperätutkimuksia aletaan tekemään, kun ei enää muuta keksitä.
        Hallelujaa tuotakin järjestystä.
        On varmaan käytössä joku taitava asiantuntija.
        Tämä kaikkihan ei maksakkaan mitään.


      • suossa_ollaan
        Työhalutakaisin kirjoitti:

        Tehdään eli korjataan,mutta perusasia pitää korjata. Tällämenolla uudetkin homehtuu,eikä tarvi keksiä syytä,miksi.

        Tarkoitatko korjattavalla mainitulla "perusasialla" koko jänkkäalueen peruskuivatusta? Jos näin, niin olet asian ytimessä.


    • samattulkinnat

      Arvoisa "Entisiäpelejävielä"...kirjoitit juuri, kuten minä ajattelen. Tämä kuvio menee juuri näin. Ihan samat koukerot olen minäkin pannut merkille. Tämä on juuri kuvaamallasi tavalla tämä asia.
      Ja mitähän ihmeen työrauhaa ne tosiaankin siellä teknisessä tarvitsee? Ajattelisivatpa kerrankin muuta, kuin itseään. Eihän heillä siellä omissa poteroissaan hätiä ole, mutta niillä siellä tk:ssa saattaa ollakin. Heille se työrauha kuuluisi järjestää...toki tällä menolla ehtii tapahtua vaikka mitä, ennen kuin nämä pahvipäät heräävät vastuuseensa ja toimimaan.

    • Helmitaulu

      Epäilemättä saadaan korjattua, mutta onko se kustannustehokasta?

      Mitä ne nyt laskee? Kovasti on lukuja viljelty, miljoonat on siis aiemmin olleet vain heittoja.

      • Unelmiaollapittää

        Kaikkein kustannustehokkaita nyt jo tässä vaiheessa olisi etsiä väistötilat Muoniosta tai tilata konttitilat kuivalle maalle ja siirtää koko TK:n porukka sekä työntekijät että potilaat sinne odottamaan rauhassa uusien tilojen valmistumista. Tai mitä sitten päätökseksi tuleekaan.
        Vaihtoehtona myös rinnakkain omia tiloja kylältä ja rinnalle Gramon ([email protected]) konttitiloja joissa tekniikka jo valmiina. Tämä siis vain väliaikaisvaihtoehtona.
        Gramon vilkasta toimintaa 1,5 kuukautta seuratessani tänä vuonna noin 100 metrin päästä tuli montakin kertaa mieleen, että tuosta firmasta löytyisi apu Muonion TK:n tilapulmaan ainakin väliaikaisesti.
        Lähemmin niihin tuli tutustuttua, kun vuokrasimme heiltä nosturia niin kuulimme heidän toimittavan näitä väistö-tai pitempäänkin tarpeeseen tulevia konttitiloja ympäri koko Suomen.
        Muita vaihtoehtoja:
        Tiloja ei tietystikkään osta eikä rakenna Muonion kunta vaan vuokraa käyttöönsä SOPIVIKSI MITOITETUT tilat ulkopuoliselta rakennuttajalta.
        Siis haku päälle niistä jotka tiloja ammatikseen rakentaa ja on näyttöä pienten kuntien terveyskeskustilojen rakentamisesta tai sitten päädytään viipalepalarakennukseen pitemmäksi ajaksi. Niinhän on tehty jo vuosia koulu-terveyspalvelutilojen kanssa monissa kunnissa.
        Hyvin ovat toimineet.
        Huolto ja muu huoli on silloin kokonaan kiinteistön omistajalla ei Muonion kunnalla.
        Suunnitteluun -ja valmisteluun uudet henkilöt ei ketään entisistä ja tietysti uusi rakennustarkastajamme ja hallinnon pääviranhaltijat.

        Valmis paketti viedään vasta luottamusmiesportaaseen päätettäväksi.
        Kaikkinainen takanapäin järjestely jäisi näin minimiin.
        Ideoita on monenlaisia nämä vain yksiä monien joukossa.

        Ovat vapaasti käytettävissä tai jalostettaviksi!
        Tuija Muotka, toimitusjohtaja


      • vastuuseen

        Tämä olisi juurikin sitä, mitä nyt kipeästi kaivattaisiin.
        Nyt pitäisi ymmärtää näiden väistötilojen tarpeellisuus. Kontit eivät tarkoita mitään merikontteja, ne ovat ihan oikeita, asuttavia/työskenneltäviä rakennelmia, joita käytetään myös muissa sivistyineissäkin tarpeissa. Mm. Lapin keskussairaalan takapihalla on jonkinlainen konttirakennelma, josta tulee yhdyskäytävä itse isoon sairaalaan. Siellä on täydellisen toimivat tilat niin potilaille, lääkäreille, hoitajille ja kaikille muillekin. Siellä on keittiö kaappeineen ja kalusteineen. Niillekkin on kelvannut, miksei meille.
        Nyt vain väistötiloja hommaamaan ja sassiin, sitten voidaan rauhassa asettua miettimään tekemisiä.
        Nythän kaikilla on jonkinlainen hätä. Työntekijöillä on terveydestään ja potilaistaan, kunnalla jostain muusta. Ollaan unohdettu se olennainen seikka, eli terveys! Siitä meidän on lähdettävä! Sen jälkeen, kun turvalliset tilat on käytössä myös toimivina, niin voidaan alkaa miettiä näiden muiden asioiden tolaa.
        Tuija Muotka, olet kirjoittanut asiaa!

        Toivottavasti tämän asian alkaa pikku hiljaa sisäistämään myös nämä vastuunkantajat!


      • Osoiteväärinkorjattu
        Unelmiaollapittää kirjoitti:

        Kaikkein kustannustehokkaita nyt jo tässä vaiheessa olisi etsiä väistötilat Muoniosta tai tilata konttitilat kuivalle maalle ja siirtää koko TK:n porukka sekä työntekijät että potilaat sinne odottamaan rauhassa uusien tilojen valmistumista. Tai mitä sitten päätökseksi tuleekaan.
        Vaihtoehtona myös rinnakkain omia tiloja kylältä ja rinnalle Gramon ([email protected]) konttitiloja joissa tekniikka jo valmiina. Tämä siis vain väliaikaisvaihtoehtona.
        Gramon vilkasta toimintaa 1,5 kuukautta seuratessani tänä vuonna noin 100 metrin päästä tuli montakin kertaa mieleen, että tuosta firmasta löytyisi apu Muonion TK:n tilapulmaan ainakin väliaikaisesti.
        Lähemmin niihin tuli tutustuttua, kun vuokrasimme heiltä nosturia niin kuulimme heidän toimittavan näitä väistö-tai pitempäänkin tarpeeseen tulevia konttitiloja ympäri koko Suomen.
        Muita vaihtoehtoja:
        Tiloja ei tietystikkään osta eikä rakenna Muonion kunta vaan vuokraa käyttöönsä SOPIVIKSI MITOITETUT tilat ulkopuoliselta rakennuttajalta.
        Siis haku päälle niistä jotka tiloja ammatikseen rakentaa ja on näyttöä pienten kuntien terveyskeskustilojen rakentamisesta tai sitten päädytään viipalepalarakennukseen pitemmäksi ajaksi. Niinhän on tehty jo vuosia koulu-terveyspalvelutilojen kanssa monissa kunnissa.
        Hyvin ovat toimineet.
        Huolto ja muu huoli on silloin kokonaan kiinteistön omistajalla ei Muonion kunnalla.
        Suunnitteluun -ja valmisteluun uudet henkilöt ei ketään entisistä ja tietysti uusi rakennustarkastajamme ja hallinnon pääviranhaltijat.

        Valmis paketti viedään vasta luottamusmiesportaaseen päätettäväksi.
        Kaikkinainen takanapäin järjestely jäisi näin minimiin.
        Ideoita on monenlaisia nämä vain yksiä monien joukossa.

        Ovat vapaasti käytettävissä tai jalostettaviksi!
        Tuija Muotka, toimitusjohtaja

        Korjaan kirjoitusvirhettäni.
        Kysymys on tietysti CRAMO moduulijärjestelmästä.
        www.cramoadapteo.fi/
        Suuri toimittaja on esim. Ristikiventie 19 ,Tuusula Cramon paikallinen toimipiste, mutta on toimipisteitä eripuolilla Suomea.
        Tuija Muotka, toimitusjohtaja


    • miljoonat

      Hinnat on olleet siis vain heittoja. Entinen vs. tekninen johtaja Kangosjärveltä heitti huikeat miljoonat uuden terveyskeskuksen hinnaksi. Varmaan lähinnä sen vuoksi, että se jo kuulostaa pahalta ihmisten mielestä.

    • Helmitaulu

      Muotka hyvin argumentoiden esittää ideoita, mutta kaikkeen on hintalappu.

      Hintalappuja kaiketi lasketaan, ja mistä lasketaan?

      Turha kitinä ei auta, faktat selkeyttävät.

      1. Uusi tk=€
      2.Vanhan purku x €, tai mikä ajatus jolla se realisodaan oikeasti, ei huuhaata.
      3. kunnostus ja mitä tehdään €?
      4. Väistötilat tarvitaan kuitenkin, eri vaihtoehtojen hinta?

      Kiitos

      • Ajankuluksi-ideoin

        Hyvä Helmitaulu: Myös siihen on hintalappu, että pimitetään, valehdellaan, juonitaan ja toimitaan omilla luvilla ja lakia rikkoen.
        Ei ajatella niitä ketkä eniten tästä kärsivät: potilaat, henkilökunta ja oikeaa tietoa vailla olevat omaiset eikä vähiten Muonion luottamushenkilöitä valinnet kuntalaiset.
        Mihinkään ei voi luottaa, että olisi rehellisesti hoidettu. Vai voiko?
        Kyllä nyt pitäisi henkilökuntaa olla Teknisellä toimistolla, kun kolme kokopäiväistä työntekijää ja yksi osa-aikainen on siellä töissä ja vielä kahdeksi vuodelsi tulossa kolmas henkilö lisää, nimittäin valittava pätevä rakennusmestari.
        He kyllä saavat aikaiseksi laskelmat ja tarjoukset väistötiloista ja Muoniossa vapaana olevista ehkä käyttöön sopivista tiloista. Virkamiestyönä.
        Käytössä mestareita kolme ja puolitoista sihteeriä.
        Työvoimaa on varmasti riittävästi ettei laskelmia tarvitse ulkopuolelta lasketuttaa.
        He tekevät asianmukaiset laskelmat ja luottamusmiehet päättävät parhaan mahdollisen vaihtoehdon.
        Purkamista ei tarvitse vielä pohtia ja sillä on kyllä myös hintansa ajallaan.
        Tonttikin voi olla mahdollista vuokrata jos ei kunnalla kertakaikkisesti ole yhtää kuivaa tonttia omasta takaa.
        Tai laitetaan se uusi TK entisen vanhan sairaalan tontille ja on jo piharakennuskin valmiina.
        Muonion VPK ja muut voivat saada sitä ennen tosi hyvän savu-pelastus- ja paloharjoitus kohteen nyt paikalla olevasta Malilan firman vanhasta sairaalasta.
        Eikös olekkin hyvä idea?
        Valtuutettu Niemeläkin olisi varmasti tyytyväinen, kun niin mukavasti vihjaisi siitä tontin tarjoamisesta Muonion kunnalle.
        Ehkä sellaista tonttia ei löydykkään Kangosjärvestä tai Niemelä ei itse pysty sellaista kunnalle tarjoamaan.
        Sinne vanhan sairaalan pihalle osaavat kaikki ajaa ja on vielä rauhallinen aluekkin.
        Oikein kademieli haiskahti valtuuston kokouksessa juuri tämän tonttiasian kohdalla, vaikka se ei ole edes ajankohtainen.
        Miettikää te muutkin näitä toteutuskelpoisia ideoita, niin kohta joku luottamusmies ilmoittaa keksineensä hyvän tavan hoitaa tämä TK-asia, jonka hän kopio täältä Muonio24 sivulta ja ilmoittaa omaksi ideakseen.
        Sekin on erikoista koska hehän eivät muka lue eikä kirjoittele tänne itse.
        Minun ideoita voi vapaasti käyttää.
        Tuija Muotka, toimitusjohtaja


    • työkaveri

      Pienessä yksikössä, muutenki yksinäistä työtä monenlaisten ammattilaisten kesken ... Vielä ku levitelhän pitkin kyllää asemapaikat... yritämmä ainaki yhtä köyttä vettää...

      • Teitäviilataanlinssiin

        Hyvä työkaveri! Minkälaita yhtäköyttä vedätte?
        Niin, että pidätte suunne kiinni ja tyydytte yksin miettimään iskeekö minuun jokin sairaus tämän myötä, että työskentelen ja olen monia vuosia tyskennellyt homeisessa TK:ssa vai hymisetkö mukana mukavien luottamushenkilöiden joilla ei kanttia tarkastella tosiasiota?
        Vai et uskalla puhua tosiasiosta, kun pelkäät menettäväsi työpaikan ja lähisukulaiset ehkä pelkää samaa.
        Siksi suunne pysyy kiinni mutta miettimistähän se ei estä.
        Turha miettiä sitten, kun mahdollinen tauti on jo iskenyt. Silloin mietit, että olisi pitänyt sittenkin alkaa vaikka lakkoon työkaverien kanssa.
        Kumma kyllä kunnanhallituksen puheenjohtaja rouvineenkin ja muine lähisukuineen on siellä töissä eivätkä kukaan heistäkään puhu eikä pukahda. Heillä varmaan juuri ne desifoidut työhuoneet.
        Mitä muista oma napa lähinnä.
        Tyytykää vain tilanteeseen mutta älkää pitkästyky odottamiseen.
        Toivottavasti teistä kukaan ei sairastu vakavasti ennen Muonion hidasta päätöksentekoa odotellessa.
        Vain pinta raapasuja tehdään ja uskotellaan tietämättömille, että kaikki on kunnossa.


    • hankalaaon

      Tuollainen ripottelu on aika hankalaa. Ajattelematonta! Koittakaa pysyä vahvoina ja jaksaa. Toivotaan tähän pikaista järkeä!

      • Visanenjuttu

        No ,mikä on pikainen järki? Jos yritetään siirtää pois,ei sekään ole hyvä. Kenenkän ei ole pakko olla työssä ,voi muuttaa mualle töihin. Kunta vaan on syöty loppuun,tuskin suojatyöpaikkoihin palkkaa maksaa.


      • ihmettelijänä

        NO hyvänen aika! Yhteiset väistötilat koko sakille! Se olisi työrauha ja toimintakin olisi tehokasta, kun kaikki on yhdessä. Työntekijät ja potilaat olisivat turvassa. Siirreettinhän ne kunnankin työntekijät yhtenä sakkina väistötiloihin siihen vanhainkotiin. Miksi ei terveyskeskuksen väkeä siirretä yhtenä joukkona väistötiloihin? NIitä olisi kyllä ollut aikaa järjestellä tässä vuosien mittaan, mutta eipä ole taittu tehä mittään!


    • tavatonta

      Helmitaululle:
      -Kaikelle on hintalappu se on toki selvää. Hintalappu on myös tällä toiminnalla. Pitkitetään asioita -->sairastutetaan väkeä. Sillä sairastumisella on myös hintalappu. Se hintalappu on sen suuruinen, että sitä ei voida loppupeleissä edes rahassa mitata. Tekemisellä on hintalappu, niin myös tekemättä jättämisellä. Se hintalappu saattaa noustakin sieltä alelappujen seasta yllättävänkin suureksi.
      Tähän kaikkeen jaapa juupa -hommaan menee aikaa ja vähiä rahoja. Tehdään ja teetetään tutkimuksia. Mitkään tulokset eivät ole oikeita. Täytyy tehdä uusia. Maan johtava asiantuntija, Putus, on antanut lausunnon tehtyjen tutkimusten perusteella - se ei ole hyvä, eikä Putuskaan ole kiva! KOSKA siellä kerrotaan talon todellinen, huono tilanne. Kyllä hän pystyy näiden asioiden ja myös terveyden asiantuntijana sanomaan mielipiteen jo paperien perusteella. Mutta meillä ei ole täällä sellaista kykyä, joka yltäisi sanomaan ja tunnustamaan tämän ongelman ääneen, vaikka kävisi paikanpäällä, tai jopa vaikka itse niissä ongelmapaikoissa työskentelisi.

      Olisi varmaan todella vaativa ja varsinkin todellista rohkeutta vaativa asia tunnustaa, että tässä ei kitistäkään turhasta! Nyt on tosi kyseessä.
      Kaikki maksaa euroja! Tässä ei ole halvasta kysymys, vaikka miten päin ajatellaan. Mutta selvitetään realistiset hinnat uudellekkin rakennukselle. Kuten valtuutettu Malila sanoo, turha rakentaa liian suurta. Nykyinenkin kaikkine isoine auloineen on liian suuri. Sen kokoista ei tarvita. Liikoja liiottelemattakin pärjää!
      Remontoimalla tuota rakennusta mennään vain ojasta allikkoon. Ennemmin, tai myöhemmin on edessä tunnustaa, ettei se remontointi onnistunutkaan. Näistähän on jo lukuisia esimerkkejä! Miksei tämä istu muoniolaisen päättäjän järkeen?
      Vanhan terveyskeskuksen voi jättää joksikin varastoksi, mutta ei ihmisvarastoksi!

      Menee muuten hankalaksi tämä potilaan asiointi terveyskeskuksessa, kun kaikki on eriytetty toisistaan. Laboratorio on siellä, lääkäri täällä, neuvola tuolla...kaikki on sikinsokin. Mutta miksipä ei olisi, sama sekamelska kaikkialla. Voi sitä sairasta ja vanhusta, joka yrittää löytää oikean paikan ja tavan toimia...

    • Helmitaulu

      Helmitaulu kiittaa arvokkaista vastauksista.

      Objektiivisen päättämisen täytyy perustua factoihin. Tunteisiin perustuva päätöksenteko ei ole ammattimaista ja tuloksia voi verrata sirkuksen ennustajaeukkoon.

      Korjausrakentamisessa varmasti päästään hyvään lopputulokseen, mutta mikä on sen hinta verrattuna uuden rakentamiseen?

      Tyhjilleen jäävä kiinteistömassa aiheuttaa kuluja, myös "ihimisvarastoksi" kelpaamattomasta rakennuksesta on huolehdittava teknisesti elinkaaren loppuun, tai sitten se on purettava.
      Tämä kaikki vaikuttaa kokonaistaloudelliseen lopputulemaan haluttiin tai ei.

      Puntaroin euroja, ainuttakaan, edes suuntaa antavaa lukua ei tullut ei myöskään ajatusta suunnittelutarpeesta, ts. rakennuksen koosta m2.
      Lukuja ei myöskään löydy kunnan julkisesta aineistosta, siis toistaiseksi asioista päätetään tunteella, jolloin päädytään ennustajaeukkomaiseen lopputulokseen.

      Reaalimaailmaa on, että toimintoja ohjaa eurot ja tarve, käsikädessä. Päättäjien on osattava ohjata tarveratkaisuja ja myös ymmärrettävä täyttää puntarin molemmat kupit tasavertaisella aineistolla.

      Kaikki eivät voi olla penaalin terävimpiä kyniä, silti on väärin jos merkittävän taloudellisen päätöksen tekevät loppuun kuluneet tylsät kynänpätkät.

      Lukuja odotellessa...

      • Elonlaskuoppi

        Juuri niin. Kaikenmoinen hihhuloiminen ei edistä mitään. Uuden hinta ja vanhan hinta. Mikä tässä on vaikeaa?


      • Ajatushelmiä

        Laitappa Helmitaulu ne helmet vähäksi ajaksi pussiin ja annappa itse edes yksi vaihtoehto.
        Tyhjää sepustat , itselläsi ei mitään hajua kuitenkaan loppujenlopuksi.
        Kaikki maksaa ja purkaminenkaan ei ole ilmaista.
        Katsotaan vielä, kun ne neropatit ohjaa vedet TK:n alta rojahtaako koko paska tulleeseen tyhjään tilaan.
        Nythän se sentäs kelluu vielä.


      • helmitaulu

        Sepä tulee heti vielä kertaalleen.

        Selvitetään:

        Mitä tarvitaan? Joko se on selvinnyt? Kenen kanssa, kuntayhteistyö?

        Mitä maksaa vanhan kunnostus, siis selvitettyihin tarpeisiin.

        Mitä maksaa uusi?

        Päätöksiä ei pidä tehdä ilman "objektiivista" tietoa!

        Kynän terävyydestä on osaa sanoa mitään, mutta tylsälläkin kynällä edelliset asiat on selvät.
        Ne on oltava päättämisen pohjalla.


      • joojoomieheksi

        Kuuleppa helmitaulu. Kun sinä olet näitä päättäjiä ja niitä neuvottelijoita, teeppä temppu ja alappa selvittää asioita. Eihän tästä tule toista päätä, kun ootetaan taas sitä ja tätä. Nyt pitää olla jo tekemässä asioita, eikä täälä jauhaa sontaa. Päättäjät on täysin munatonta sakkia, mihinkään eivät tunnu pystyvän. Niinpaitsi esittämään välillä maallikkoa ja toisena asiantuntijaa. Välissä voi olla neuvottelija ja taas asiantuntija ja puheenjohtaja. Joopa joo...


      • Kalastalettietojamuilta

        Helmitaulu onkin kunnan joko virkamies tai tietämätön luottamushenkilö , joka haluaa valmiita tietoa, ettei itse tarvise tyhjää päätänsä vaivat.
        Nappaa valmiit tiedot Muonio24 sivuilta, eikä maksa paljon.
        Lopeta hyvänsään aikana tai kirjoita nimi alle. Me tunnustamme muut sinun.


      • Helmitaulu

        Kiitokset taas ystävällismielisestä kommentoinnista, mukava auringonpaiste auttaa asiassa.

        En kumpikaan esitetyistä vaihtoehdoista, en myöskään rakennusliikkeen tai grynderin edustaja.
        Suomi24 tarjoaa anonyymin tavan keskustella, jos tunnet tarvetta kirjoittaa nimesi alle, ole hyvä. Tyydyn tilanteeseen.

        On kummallista ettei argumentaatiota esitetä kysytyistä asioista vaan henkilöstä tai sen asemasta.
        Ensisijainen tarkoitus tuntuu olevan löytää kunnasta tai viitekehyksestä syyllinen, olisiko kuitenkin parempi hakea päättämisen perustat kuntoon?

        Kunnan virkamiesvalmistelu pystyy tekemään rajallisen määrän, markkinahintaiset toimijat sanovat hinnan esitetyille vaihtoehdoille. Kunta ei varmasti ole rakennusliikkeiden suunnittelutoimisto.

        Sitä ennen päättäjien on syytä selvittää, mitä vaihtoehtoja halutaan tietää.
        Julkisilta sivuilta asia ei selkene, kokous muistiot eivät kerro selkeää päättämistä ja edelleen olisi kiinnostavaa tietää mitä penaalin kynät edellyttävät ennen ratkaisevien päätösten tekoa.

        Vaihdetaampa kysymystä?

        Mitä kunnassa selvitetään vaihtoehtoisista kustannuksista? Selvityksistä ei ole yksilöityä päätöspöytäkirjaa.
        Kuntalaisten on hyvä tietää mihin päätökset perustuvat, ennustajaeukkojen aika on ohi.


    • työkaveri

      Työkaveri vastaa... En ole sukulainen enkä hymistele. Töitäki saattais olla jossaki muuallaki eikä kukhan perhän huutele vaikka Muonio jäiski eletyksi elämäksi. Ei haluta syyllistää niitä ketkä ei suutansa halua , tai kehtaa avata. Työt pittää hoitua kaikkien kanssa eli yhtä köyttä veethän asialinjalla.

    • työkaveri

      Niin ja lisäksi se home tai sitte joku muu kyllä haisee tk:n tiloissa

      • sädetyssieni

        Eiköhän se ole ihan oikeasti home ja sädesieni, mitkä siellä haisee!


    • Talouspällikköevp

      Muonioon ei tulla rakentamaan uutta Terveyskeskusta. Erittäin hyvä huolestuneiden aloite kuntalaisilta, uuden rakentamisesta. Hallinto toimimattomuudella, kunta menetti valtion tuen uuden rakentamiseksi. Valtiolle ei ollut saapunut edotusta uuden terveyskeskuksen rakentamiseksi ajallaan. Myöskään ei ole valmistunut Terveyskeskuksen peruskorjaus suunnitelmaa, eikä hakemusta ole Valtiolle saapunut rahoituksen hyväksymiseksi.
      Terveyskeskus todettiin vielä huhtikuussakin 2015 tutkimuksen perusteella seuraavaksi. Peruskorjaus jälleen kannattavaksi, eikä mitään peruskorjaus suunnitelmaa ole valmistunut. Uskotaanko Muonion kunnassa, että Taivaasta lähetetään rahaa, vaikka tarveperustelut suunnitelmineen hakemuksineen puuttuu. Mitä kunnassa on tehty uuden terveyskeskuksen rakentamiseksi, tai toiseksi terveyskeskuksen peruskorjaukseksi?

      • funtsasinminäkin

        Näistä kirjoituksista ja kunnanvaltuutettujen ym. asiaa setvineiden kannanotoista päätelllen pääasia,eli sairaalaongelman ratkaisu ei ole pääasia. Nyt keskitytään epäolennaisiin asioihin,kuka on nimimerkkien takana oleva henkilö,miksi tuo kannattaa uuden rakentamista,miksi taas toinen korjaamista.Yhdessä tekemisen ja päättäminen ei ole Muoniossa tällä hetkellä mahdollista. Koska asia on näin,antakaamme terkkarijuttu ulkopuolisen tahon päätettäväksi. Muonio ulkoistaa ja pyytää lausuntoja jo tälläkin hetkellä eri alojen konsulteilta mitättömiltä tuntuvista asioista. Nyt meillä on iso juttu päätettävänä,joten antakaamme asiasta päättäminen ulkopuoliselle taholle päätettäväksi.Muonion ns. päättäjät ovat taustavoimineen juuttuneet sanojensa ja päätöksiensä vangiksi,niistä perääntyminen on kasvojen menetystä,näistä syistä jo asian päättäminen annettava ulkopuoliselle taholle.


      • tiedämmekö

        Tässä asiassa olet kyllä oikeassa. Tässä ei katsota enään ollenkaan objektiivisesti asiaa. Taistellaan vain siitä, että kumpi kanta voittaa. Periksi antaminen, varsinkaan kunnanvaltuutettujen ja -päättäjien taholta tarkoittaisi luovutusta. Ja sitä ei voi tehdä. Mutta kysymys kuuluukin, miksi se on niin vaikeaa? Onko jotain jo tehty/päätetty/sovittu/maksettu, mistä me tavalliset kuntalaiset emme tiedä mitään?


      • Kalluatarvitaan

        Olihan se Kallun aikanakin tapetilla vai etkö jaksa muistaa? Miksi ette silloin tehnyt uutta??? Aloitte irtisanomaan ja hyvä niin...


    • Kalekummolakehiin

      Kauanko kunnanjohtaja ÄsHoo on ollut virassaan? Mitä on saanut aikaan? Valtuuston ja hallituksen työskentelemisessä ei voi yksin syyttää luottamusmiehiä vaan pitää kiinnittää huomiota virkamiesjohtoon. Ketä kuuluu kunnan johtoryhmään? Olisi mukava tietää moniko heistä on muoniolainen. Kertokaa tällä palstalla jos joku tietää. Onko Muoniossa asiat OK? Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajisto on aivanperseestä.

    • Ainaväärin

      Mites olisi: Syntyperäiset Muoniolaiset, Muonioon muuttaneet ja Muoniossa töissä käyvät ovat aivan onnettomia tunareita.
      Valtuusto on osaamatonta tolvanaa täynnä ja virkamiehet sekä työntekijät ovat laiskoja ylipalkattuja vätyksiä, jotka kaikki on palkattu sukulaissuhteilla kähmimällä.

      Tässä ketjussa on ollut rajallinen määrä asiallisia kommentteja ja järjellistä päättelyä.
      Loppu onkin yllä olevaa kateutta ja katkeruutta.

      Miten olisi joskus toisenlainen lähestymistapa?

    • Kalliosalmesta

      Alkuperäiset Muoniolaiset ja sinne eri työpaikkoihin etelästä muuttaneita, en väitä ammattipätemättömiksi kunnallasi johdoissa. Suurin pelko on kunnan kehittäminen ja päätösten tekemiset. Merkittävien rahamenojen osalta Muoniolaiset ovat arkoja ratkaisemaan ja pelkäävät arvosteluja. Yli 50 vuotta ole asunut Enontekiöllä ja Muoniossa yhteensä, sekä on yhtä kuin kotialueet kielessä ja asumisissani. Suorastaan olen ärähtänyt, että heti tulisi saada sitovat päätökset Terveyskeskuksen peruskorjaukseksi tai uuden rakentamiseksi. Ymmärtäkää, että minä pelkään Muonion terveyskeskuksen ja kuntayhtymän menetyksen. Ellette toimi. Valtiolla on erittäin helppo nyt siirtää Terveyskeskus toiminta naapuri kuntiin, koska niissä rakennukset ovat kunnossa. Älkää pelätkö pistäkää rahat palamaan. Raha tulee kuntalaisten hyödyksi takaisin, koti kunta paras kaikille sairastaessakin. Muoniossa on erittäin hyvä asua kunhan SOTE asian toimisi luotettavasti. Raha on varmasti suurin ongelma, mutta velkaa tehdään pakon edessä ja varmasti. Silloin vasta, kun lainaa kunta ei saa, nostetaan kädet ylös.

      • Siisuusi

        Tarvimmeko terveyskeskusta ? Vuodeosaso ja loput ostetaan yksityisiltä. Eihän paiveluja ole nytkään kun virka-aikana. Eli tilan tarve on vähäinen ja muutaman omakotitalon hinnalla.


      • NÄinson

        Terveyskeskuksen ei tarvitse olla tämän nykyisen kokoinen. Eikä siis hintainenkaan. ONkohan laskelmat tehty minkäkokoiselle rakennukselel? Se olisi hyvä saada selville! Koska jos uuden hinta lasketaan nykyisen kokoista rakennusta vastavaksi, niin sehän on reilusti ylimitoitettu. Ei me tarvita tuollaista aulaa, eikä odotustiloja. Järkeistämällä saadaan tilaratkaisuista huomattavasti edullisempia.
        Ja jos Hettaa ei kiinnosta leikkiä meidän kanssa, niin missäpä sitä sanotaan, että meidän tarttee leikkiä heidän kanssaan. Annetaan olla! Puretaan sopimukset kuntayhtymän väliltä ja tehdään oma tk, omiin tarpeisiimme suunniteltu.
        Oikeasti muutaman omakotitalon kokoisesta kokonaisuudesta sadaan jo terveyskeskus meidän tarpeisiimme.


    • Oikeankokoinen

      Olet oikeassa. Puhutaan, niin paljon, että luullaan tehtävän samankoinen kuin nykyinen vanhanaikainen homepesä. Ei ja ei. Uusi ja nykyaikainen ja vain muoniolaisia varten.
      Laskelmat kyllä on tehty nykyisen kokoiselle, joka onkin aika erikoista ja saatu hintakin samalla suuremmaksi.

    • Täysinsivustavedin

      Monessako omakotitalossa on hometta? Monen vaatteet haisee ummehtuneelle vaikka ei ole tkssa töissä. Siivouksen ja ilmastoinnin puute?

      • lakiseontäälläkin

        Nyt puhutaan kuntalaisten yhteisestä rakennuksesta, ei kenenkään kodeista. Ne on jokaisen henkilökohtaisia asioita.
        Mutta tämä on paikka, jossa sairaita pitäisi voida hoitaa siten, etteivät ne kuolisi tai sairastuisi lisää.
        Sekä sellainen seikka huomioon ottaa, että työnantajan tulee huolehtia siitä, että työpaikka ei ole kenenkään terveydelle vaarallinen. Tämä on lain sanelema juttu, ei kenenkään työntekijän oma idea! Työnantaja huolehtii palkanmaksun ja työympäristön ja työntekijä antaa omaa aikaansa työnantajalle. Eikä työpaikka saa sairastuttaa työntekijää. Heillä ei ole muuta vaihtoehtoa.


    • näinseon

      Näinson kirjoitti asiaa, olen samaa mieltä ja konttien käyttökin suotavaa, niin muuallakin, suuremmillakin paikkakunnilla tehdään.

    • Näinson

      Kyllä ne kontit olisi jo voitu tännekin tilata. Kesä olisi ollut aikaa. Nyt pääsee taas lällynlällyt ja tyhjänpäiväset toteamaan, että ei voida talvea vasten tehä mitään, ootellaan taas ens kesää.
      Tyhjänpäivästä ja saamatonta sakkia!!! Ei missään muualla voi velttoilla tällä tavalla, ku täällä tehään. Ylilääkäri ei uskalla päättää mistään mitään, kunnan päättäjät taas ei käsitä sanoa mitään, mikä loukkaa ja puhuu valtuustoveljiä ja -siskoja vastaan. Voi joopa joo, mitä sakkia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe