Peuravuonolla hiljaista

keväjärveläinen

Eduskuntavaaleissa Janne Seurujärven tukijoukot ratsastivat Peuravuonolla. Vaalit ovat menneet, juhannus tulossa ja Peuravuonolla hipihiljaista!

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sahurimies

      Mistäs tiedät että on hiljaista? Vai asutko siellä peuravuonon sahalla?

      • kuotsapasu

        Toivottavasti Peuravuonon saha pyörähtää käyntiin. Sen hyväksi on kunnassa tehty töitä ja neuvoteltu. Kuntahan ei tässä menetä mitään. Jos kuitenkin käy niin, ettei yrittäjä sinne tulekaan, niin se on sitten tuumaustauon paikka.


    • eppäillätuotasoppii

      Sen verran hidasta ollut tämän ja monen muun kunnan paikan myynti että saaneen ääneen epäillä et oisko 4 vuodessa 3 miljardin rautatiehanke nytkähtäny tuumakaan eteenpäin.

    • oonni

      onko peuravuonolla näkynyt liikettä?

    • Evp.puumies

      Siellä ei ole liikettä. Muutamia myyriä tosin pörrää ja pari jänistä näkyy sillointällöin, mutta mitään teollisuustoimintaan viittaavaa ei ole näkynyt.
      1.5. tuli ja meni, kaupat tekemättä, lämpökeskus täyttämättä, sahalinja vaihtamatta, kuivaamot korjaamatta ja puut tilaamatta. Metsähallituksella on puupiireistä kuultuna ihan muita sopimuksia, osoitteita ja suunnitelmia puillensa kuin paikallinen saha. Ikävä kyllä.
      Keskikesän puolelle aletaan kääntymään ja kun mitään ei ole tehty, niin kyllä se on jo auttamatta aivan liian myöhäistä. Uinuvaa kuivattua laitosta ei korjata, huolleta ja startata parissa-kolmessa kuukaudessa. Näin se vaan on.
      Aktiiviaikoina siellä oli jo kesäloman jälkeinen starttikuvio monien viikkojen mittainen mitään laitteita vaihtamatta, niin kuvitelkaas mitä se on kolmen vuoden jälkeen ja siihen päälle uusien koneiden asennus, säätö ja ylösajo.

      Homma vaan haiskahtaa siltä että ostajaehdokkaille on valjennut sen savotan hinta/vaikeus ja rahoittaja löi pesäpallomailalla polveen...

    • jaskajoka

      joku kyselee miten saa yhteyttä myyjään minä ainakin sain ja ostin puutavaraa sähköposti 2 puhelinta

      • EpätietoinenSysmästä

        Ostitko puutavaraa vai kaksi puhelinta?


      • jaskajoku11111
        EpätietoinenSysmästä kirjoitti:

        Ostitko puutavaraa vai kaksi puhelinta?

        eiku sähköpostin


      • Tutt_umies

        Ihme touhua. Minäkin voisin perustaa jonkin mielikuvitusyrityksen vaikka tyhjätasku olenkin. Kahvittelisin ja söisin kunnanisien piikkiin ja puhuisin pehmosia. Kyllä oikeasti jos ei ole rahaa edes osakeyhtiön perustamiseen, niin täytyy sanoa että aika sinisilmäisiä pohjoisenmiehet olette.


    • jälkipuheita

      Tällaisissa kaupoissa kannattaa aina tarkastaa, että myyjä myy omaa tavaraansa - ettei tule jälkipuheita ja -prosesseja.

    • Evp.puumies

      Sieltähän se asian päätös tuli, eli hommat ei jatku. Seuraavaksi alkanee se "suunnitelma B" niin kuin jotkut päättäjät asian ilmaisee, eli purku ja putsaus. Väistyvän kunnanjohdon jossain haastattelussa mainitsema "muutaman kymmenen tuhannen euron operaatio".
      Saahan sillä summalla ehkä sen piipun nurin ja pois kuskattua, mutta ei juuri muuta. Lopullinen kustannus on 7 numeroinen summa, kun kaikki puretaan ja lajitellaan ja vanhat jätevuoret viedään pois etelään käsiteltäväksi ja ajellaan täyttömaat tilalle. Se joka puhuu tuommosista pikkusummista, ei tiedä vähääkään mitä siellä maan alla on tai mitä tontin perälle on läjitetty ja peitetty, puhumattakaan rannan tuntumassa pohjassa olevista olevista uppotukkiläjistä.
      Siitä sitten vaan tekemään talotonteille paikkoja, kukahan haluaa talon tai mökin entiselle kyllästämöalueelle ja kaiken lisäksi sehän on suon päällä, routii oikein kunnolla. Ikävä kyllä siitä tulee kallis savotta, jonka tuloksena on joutomaa, johon ei tule mitään.

    • tietovoimaa

      Jos sahan tontti joudutaan tyhjentämään, niin kustannukset taitaa olla myytävän romun hinnalla kuitattavissa.
      Kun tonttia joudutaan puhdistamaan, niin entinen pitkäaikainen toimija maksaa sen. Se joka pilaa se maksaa.
      Kunta on tähän hyvin varautunut ja selustansa turvannut.
      Tonteilla Inarin rannalla on arvoa nyt ja tulevaisuudessa.
      Toivotaan kuitenkin, että uusi sahuri löytyisi.

      • Evp.puumies

        Ei muuten ole sillä kuitattavissa. Sillä myyntikelpoisella tavaralla on niin vähän arvoa että sillä ei makseta vielä edes sen puomin ympäriltä siivoamista. Voi niistä ehkä saada 250-300 000€, jos on aikaa ja asiantuntemusta niiden myyntiin, eli siis silloin jos myyjänä on joku joka ei ole kunnan palveluksessa.
        Kiinnostaa tietää että mihinkäs pykälään perustuu tuo että entinen omistaja on maksumies?

        Se putsaustyö maksaa aivan oikeasti miljoonia, tontin perällä on ihan oikea vanhankansan kaatopaikka joka on peitetty 40 000 kuutiolla vanhaa parkkia, tuhkaa ja purua ja kaikkialla muualla on metrien kerrokset parkkia ja muhaa ja siellätäällä kyllästysvalumia, öljyjä ym. Onnea vaan siivoukseen.


      • puhdistuukyllä

        Se kustannusvastuu perustuu lakiin ja tässä tapauksessa lisäksi osapuolten väliseen sopimukseen. Se, mitä puhdistetaan perustuu myös lakiin ja ympäristöviranomaisen määräykseen.


      • Parkkiransu
        puhdistuukyllä kirjoitti:

        Se kustannusvastuu perustuu lakiin ja tässä tapauksessa lisäksi osapuolten väliseen sopimukseen. Se, mitä puhdistetaan perustuu myös lakiin ja ympäristöviranomaisen määräykseen.

        Muistelepa sopimusta tarkemmin.Oliko niin että jos toimiala vaihtuu, niin ostaja,eli tässätapauksessa kunta maksaa viulut. Jos taas sahausta jatketaan, niin kukaan ei maksa mitään,vaan törky säilytetään maaperässä.
        Jos alue tontitetaan loma-asunnoiksi niin maanomistaja on tietty velvollinen saattamaan tontit rakentamiskelpoisiksi. Valtava lasku on kunnalle odotettavissa. Kukaan muu ei ole niin pöljä että ostaa kyseisen alueen törkyineen. Siihen kykenee ainoastaan kunnan virkamiehet nuoleskelijoineen. Onhan heillä Siula Saariselällä kunnalle tuottoa puskemassa. Kalankasvatus Inarissa ja kaikkea lomamajoista alkaen.Että ei rahallisesti ole hätää.Enempi siitä on huolta että mihin ne miljoonat saahaan kuluteltua. Just saivat myytyä laskettelurinteet,joten paalua on kassassa.


      • Evp.puumies

        Niin minäkin muistin lukeneeni sopimuksesta, siksi vähän väittelin tuossa ylempänä. Eikös asia mennyt niin että Vapo osti (halvalla) itsensä ulos vastuista ja ne siirtyi ostajalle. On hyvä muistaa että Vapolla on enemmän sopimusnikkareita ja lakimiehiä kuin Inarin kunnalla virkamiehiä, ne ei ole eilisen teeren poikia paperien väännössä.

        Ja niistä odotuksista keväisessä uutisessa, kuka oikeasti uskoi että nimetön taho jolla ei ole edes vielä olemassa olevaa yhtiötä, pystyy alkaa pyörittämään alkaen nollasta ja sen alta tuollaista laitosta joka on seisonut jo liian kauan. Mikä rahoittaja antaa niin suuren investointilainan nollayhtiölle korjauksiin, puhumattakaan käyttöpääomasta jota palaa yli 300 000 kuukaudessa? Se vaati aikaisemmin satojen miljoonien konsernin. Edellinen yrittäjä muuten sai kasaan 700t€ rahoitusta juuri ennen nurin menoa, se ei riittänyt uuteen starttiin edes alkuun ja konkurssihan siinä oli tuloksena. No, itse en uskonut. On näitä puunhalkaisu hommia kateltu niin kauan että siinä ei vakuuttanut oikein mikään, olikin melko outoa että monet vanhat alanmiehet nielaisi tarinan niin helpolla.


    • muhatasku

      olihan se mukava lukia niin varmoja uutisia keväällä että saha käynnistyy taas.. oli ostettu jo uutisten mukaan sahalinjaa ja vannesahoja ym.. ja peuravuonossa sahataan syksyllä ratapölkkyjä jne...
      OISHAN SE PITÄNY ARVATA TÄMÄKI HOMMA!!!

      • Parkkiransu

        Ja arvattiin kyllä. Meillä ei ollut mitään epäselvää tuon suhteen. Joillakin haihattelijoilla näkyi kyllä olevan värilasit taas päässä.


    • soso111111111

      Epäilijät vaikenee kohta seurakunnassa,pitää alkaa moittimaan uutta sahuria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe