Paras jääkiekkomailaMERKKI?

nuoriboju99

Eli olen -99 reilu 60kg 177cm poika ja pitäis ostaa maila ennenkuin luistimille pääsee muttei ole paljoa tietoa merkkien eroista. Warriorista olen kuullut että kevyitä. Bauerista, että menee rikki helposti. CCM:stä en paljon mitään negatiivistä. Jos kokemusta löytyy tietyistä malleista niin ehdotelkaa toki tarkempia malleja. CCM tacks, RBZ, ja UltraTacks, Warrior covert qr1 ja 3, Bauer nexus 8000 ja 1x on tällähetkellä kiinnostavia eli laatumailaa etsin. Yli 200e en maksa mailasta mutta alle 100e maksavatkin käy tarjouksista. Warrior dynastysta haluaisin mielipiteitä ja kokemuksia. Kalliita ainakin tuntuvat olevan... Jos Eastonista löytyy perusteltua positiivista mielipidettä niin voi niitäkin ehottaa. Tämänhetkinen maila Easton EQ20 65flex mutta liian lyhyt ja löysä.

19

2967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuoriboju99
      • Bauer70

        Eastonin ja Warriorin ikuinen ongelma on mailojen lapojen heikkous, menee kuukaudessa jo "pehmeäksi". Suosittelen kokeilemaan jotain Bauerin Total onea (max. 70 Flex jos painat 65kg ei yhtään jäykempää)tekee laadukkaita mailoja vaikka hinta onkin korkea.


      • Zamponi

        Nyrkkissäntö on, että jos on 65 kg painoa niin sopiva mailan jäykkyys on 65. Tuo lukema ei kylläkään tarkoita kiloja vaan paunoja, jolla saadaan mailaan tietty taipuma, mutta sattuvat lukemat sopivasti kilojen kanssa. Kaiken kaikkiaan on kysymys mihin on tottunut. Jos haluaa saada lujat syötöt kiinni niin löysällä mailalla voi tulla ongelmia, mutta mailan pitää toisaalta joustaa, että saa vedot lähtemään. Itselläni on tuottanut enemmänkin ongelmia jos ole vaihtanut lapamallia.


      • Tamponi
        Zamponi kirjoitti:

        Nyrkkissäntö on, että jos on 65 kg painoa niin sopiva mailan jäykkyys on 65. Tuo lukema ei kylläkään tarkoita kiloja vaan paunoja, jolla saadaan mailaan tietty taipuma, mutta sattuvat lukemat sopivasti kilojen kanssa. Kaiken kaikkiaan on kysymys mihin on tottunut. Jos haluaa saada lujat syötöt kiinni niin löysällä mailalla voi tulla ongelmia, mutta mailan pitää toisaalta joustaa, että saa vedot lähtemään. Itselläni on tuottanut enemmänkin ongelmia jos ole vaihtanut lapamallia.

        Mielestäni toisinpäin lujat syötöt saa löysemmällä mailalla paremmin haltuun. Tai no käsistä se on kiinni. Nyky nuoriso 90% pelaa pelitilanteissa ammutavista paikoista aivan liian jäykällä mailalla. Jos Kessel pelaa 77:lla, niin en nyt ihan laskisi 65 kg ja jäykkyys 65. Kun sen vielä katkot jäykistyy entisestään. Mutta onhan esim. Crosbyn maila flexiä mallia 100. Niiinkuin Theo Fleury totesi että kun Al mcInnis antoi 100km/h syötön, niin puumailalla sai sen helpommin haltuun kun n ykypäivän muovimailoilla. Mutta taidoista se on kiinni.


    • nuoriboju99

      Vielä tarkennus: paino n. 65kg

    • noot

      Ei väliä. Se on kypärän luistinten välissä miten hommat menee. Jos olet hyökkääjä, vielä vähemmän merkitystä kunhan on oikean mittainen. Pelaa samalla kepillä, sina hanskat kädessä ja samat luistimet eli älä vaihtele niitä. Ei mitään ulko ja sisäluistimia esim.

    • nuoriboju99

      Kertokaa omia merkkikohtaisia kokemuksia kiitos! Otsikko vähän hämäävä, koska eihän yhtä "parasta" taida olla, mutta hyökkääjälle lähinnä ja n. 180 senttiselle pelaajalle saa ehdotella.

      • Zamponi

        Samoilta tehtailta niitä tulee Kiinasta, Vietnamista ja Meksikosta (kaikki kovia kiekkomaita). Värit ja logot vain vaihtuu tilaajan mukaan. Enemmän hiilikuitua ja vähemmän lasikuitua niin maila kevenee ja hinta nousee.


    • nuoriboju99

      Missä päin suomea olisi hyviä mailakauppoja joissa voi käydä testaamassa ku ei testaamatta uskalla ostaa? Oikeasti jääkiekkoon keskittyneitä tai ainaki sillä saralla asianttuntevia kauppoja. Eli ei mitään haapajärven halpa-hallia josta löytää ehkä harkkapaidan. Keski-suomessa mielellään tai lähellä sitä. Tampere ja Helsinkiki käy, eiköhän sielläki tule käytyä.. mutta liikkeiden nimiä kiitos!:)

      • Tyytyväinenasiakas

        Sportia-10 Tampereella on valikoimaltaan erinomainen, käytännössä kaikki mailat löytyy hyllystä.


    • secundaa

      Salmiakki KOHO 221 erityisen yvä. Ei juuri tarv. tehä ite mitään ja hommat hoituu.

    • Montreal

      Mee nuoriboju kattoo Tampereen kiekkomuseoon Harlamovin mailaa ja mieti sitten.

    • äspdjfovåO

      Tää on tää ydin kun mäccäripojat ei osaa pelata jääkliekko. Vittu mikä kysymys.

      • nakkisormi333

        Ja sit kun on jää nakkisormetkin.


      • alkup

        Nii ja ku nää "kovat pojat" ei osaa ees kirjottaa vaa pelkästää tulla lässyttää muille ku ei oo muutakaa tekemistä. Mee kouluu ja hanki töitä.


    • Anonyymi

      Bauer on paras

    • Anonyymi

      En osaa sanoa, mutta mulla oli 2000 -luvulla koho ja maila oli pituudeltaan pitkä. Tykkään siitä jos maila on pitkä. Muistaakseni entinen NHL-jääkiekkopelaaja Peter forsberg pelasi pitkällä mailalla.

    • Anonyymi

      Minusta ainakin ennen Torspo oli paras

    • Anonyymi

      Eikö Suomessa osata kehittää enää edes katkeamatonta jääkiekkomailaa. Koho oli aikoinaan menestyvä merkki, mutta jotenkin senkin onnistuivat sössimään. Fiskarsilta voisivat kysyä neuvoa miten tehdään katkematon varsi kirveeseen. Mutta sittenhän niitä ei menisi paljon kaupaksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe