Onko Kia hyvä?

Kiautelija

Onko Kia hyvä ja luotettava auto?

Itselläni on kokemusta useista automerkeistä, eniten kuitenkin Toyotasta ja Volkkarista. Niistä kahdesta merkistä arvioni on, että Volkkari on parempi ajettava, mutta Toyota on kestävämpi ja luotettavampi.

Miten on Kian laita, jos vertaa vaikka em. merkkeihin? Kestääkö käytössä?

Ainakin uudet Rio, Ceed ja Sportage ovat ulkonäöltään ihan menevän näköisiä pelejä ja hinnoiltaankin houkuttelevia. Uutta Rioa tosin kävin koeajamassa ja pakko sanoa, että sisältä se oli jotenkin vanhanaikaisen oloinen. Samanlainen, kuin kaverin Rio vm 2006.

47

6519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiasti

      Cerato 2006 di aj.320tkm. ei mitään ongelmia. Toinen Ceed di aj.100tkm. ei ongelmia.

    • Saksan moottorilehti on julkaissut että toyota luotettavin, Mazda sitten ja Honda ja Kia 4. Ainoa ero on että vain Kiassa on 7 vuoden takuu.

    • Kokenutkin

      On.

    • upr

      Toinen kia ceed i,6 diesel menossa ensimmäinen oli 2008 mallia ajettiin noin 100000 km. korjaukset olivat yhdet linnunluut 80000km kohdalla samoihin aikoihin vaihdettiin polttoainesuodattimen jalka ilmavuodon takia. Heti uutena vaihtoivat toisen takaiskarin, koska se piti pientä kolinaa, muuta ei ollut koko aikana ja kaikki menivät takuuseen. Nykyinen ceed on myös 1,6 diesel 2013 vm tällä hetkellä ajettu noin 36000 km toistaiseksi ei ole ollut mitään vikoja. Nykyinen diesel kuluttaa lähes litran vähemmän kuin edellinen, mutta lämpiää hiukan hitaammin. Ajettavuudessa ei ole suurta eroa, ohjaus on nykyisessä selvästi parempi. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen kumpaankin ceediin. Kokemusta on kertynyt vuosikymmenten aikana monesta merkistä esim 5 opelia samoin 5 toyotaa 3 nissania muutama muita merkkejä.

    • hyvä-on

      kia on ähee auto.

    • Kiakiakiah

      Kia on ja ei ole hyvä, molempia vastauksi 50%

    • Kiahhii

      Kaikki udet autot on hyviä 100000 km asti, sitten rivit rakoilee, suurin osa suomen kansasta jajaa yli 100000 km autoilla, pieni vähemmistö uusilla autoilla

    • Makuasiaa

      On. Kia Carens ajettu nyt 127tkm. Pelkää normihuoltoa. Hieman hajuton ja mauton--mutta pomminvarma. Makuasioistahan ei voi kiistellä...

    • Kopiovastaaja

      Minulla on kokemusta merkeistä kuten BMW, Mazda, VW, ja Toyota sekä autoista kuten Saab, Volvo, Chevy (Korean Cruze) sekä Kia.

    • Kaaleppi12

      Itsellä Rio ja hyvin on toiminut. Kolinan vuoksi kerran takuussa käynyt. Siellä ei mitään sen kummempia kyselty, vaan korjattin kolina takuuseen. Johtui takapenkin saranasta. 7 vuoden takuu on jees. Auto tuntuu hyvältä ajaa ja vaikuttaa varmalta peliltä.

      Pari miinuksiakin tulee nyt 10000km jälkeen mieleen. Jos pidempää ajoa vakituisesti ajat, niin ainakaan Rion moottori ei pärjää taloudellisuudessa kilpailijoiden luvuille. Toki motti on todettu varmaksi toimimaan, mutta kuluttaa kilpailijoita enemmän. Toinen miinus tulee rengasmelusta. Alla on vakiorenkaat, joten en tiedä vaikuttaisiko renkaiden vaihtaminen ko. ominaisuuteen.

      Kian ohjattavuus tuntuu tosi oudolta aluksi, jos on tottunut esim. VAG-konsernin autoihin. Siihen kuitenkin tottuu kilometrejä karttuessa ja nyt varmasti tuntuisi VAG-ohjaus oudolta.

    • Rioa_harkitseva

      Facebookista löytyy sellainen ryhmä kuin Kia Rio Sucks:
      https://www.facebook.com/KiaRioLemon

      Yksilövikoja vai yleisempiäkin ongelmia? Halvoissa autoissa saattaa olla joku kohta mikä on suunniteltu turhan heikoksi tms. tai ehkä kokoonpanon laatu ei ole aina sitä mitä pitäisi ja huonoja yksilöitä pääsee kuluttajien riesaksi?
      Takuullakaan ei ole merkitystä jos asiakas valittaa jostain viasta, esim. ravistuksesta jollain nopeusalueella niin huolto sanoo vaan että mitään ei olla havaittu! Miten sinä silloin saat ongelman kuntoon jos huolto kieltää havainneensa mitään?!

      Kia Rio kiinnostaa kyllä ulkonäkönsä ja hintansa puolesta, harvinaisen hyvännäköinen nykyautoksi mutta luotettavuus ja takuun toimivuus epäilyttää.

      • Mikkodikko

        Mitä xxx Sucks-ryhmää ei netistä löytyisi? Tuolla ryhmässä esim. yksi nillitti, että Riossa ei olisi varashälytintä -- tasan tarkkaan on. Ei tosin sisätutkaa.

        Lue alan lehtiä, vertaile, käy koeajolla. Kysy kokemuksia varmoilta omistajilta. Koeaja uudestaan.


      • rengasmies3

        Ravistus jollain nopeusalueella johtuu renkaiden epätasapainosta, ei liity mitenkään automerkkiin.


    • luukasa

      Uudesta asti omistettu -07 ceed diisseli on jättänyt jälkeensä 125000 kilometriä ja ison kasan koiranluita ja niveliä. Sopii paremmin lemmikkieläinhautausmaan pitäjälle kuin laatuautoa haluavalle.

    • kkkkkkkkkk

      Burmantinaa Kiinan autois ei oikein oo hohtoa

      • 18vee

        Amis


    • weeeq
    • Nottasiitä

      Saas nähdä. Vaihdoin just E mersun Kia Ceediin. Ens viikolla on luovutus. Kaikkea täytyy kokeilla, paitsi mummoaan....

    • CeedNisti

      Ihan ok. 2008 Ceed, ovien ja takaluukun alareunat kukkii. Tekniikka pelaa.
      129 000km.

    • JotainListaa

      Kia on kestävä. Ajettavuudessa pärjää ainakin japseille. "Maustettu" enemmän eurooppalaiseen makuun kuin mitä japsit. Joissakin malleissa muotoilu oikeastaan jo aika hienoa. Noilla perusteilla ihan hyvä tuote ostettavaksi.

    • hanes

      Varmasti on hyvä niin kuin melkein kaikki autot tänä päivänä. Mutta kuka hullu antaa rahansa aasiaan kun nekään ei meiltä mitään osta. Osta suomalaista tai eu.sta niin tuet omiasi.

      • euroautoilla

        Suurin osa Suomessa myytävistä kiamalleista on suunniteltu ja tehty Euroopassa. Se tuntuu esimerkiksi eurooppalaisten mittojen mukaisissa tiloissa. Penkit riittävät isommillekin ihmisille jne. Japseissa on usein tukala ja piukea olo kuin italialaisessa kengässä. Jos on ihan numerokoon mukaan mennyt ostamaan.


      • Ostelijakin

        Heti kun tehdään suomalainen auto niin ostan sen!
        Siihen asti ostan tarpeen mukaan!


      • hyundai-omistaa
        euroautoilla kirjoitti:

        Suurin osa Suomessa myytävistä kiamalleista on suunniteltu ja tehty Euroopassa. Se tuntuu esimerkiksi eurooppalaisten mittojen mukaisissa tiloissa. Penkit riittävät isommillekin ihmisille jne. Japseissa on usein tukala ja piukea olo kuin italialaisessa kengässä. Jos on ihan numerokoon mukaan mennyt ostamaan.

        Kia on Slovakiassa tehty auto.


      • HajautettuTuotanto
        hyundai-omistaa kirjoitti:

        Kia on Slovakiassa tehty auto.

        Osa kioista on Slovakiasta, osa Koreasta osa muualtakin. Näyttäisi kuitenkin siltä, että laatujärjestelmät on kautta koko tuotannon osattu ajaa yhtenäisinä läpi. Laatu on tasaisesti korkeaa.


      • Onnistuukohansekään
        Ostelijakin kirjoitti:

        Heti kun tehdään suomalainen auto niin ostan sen!
        Siihen asti ostan tarpeen mukaan!

        Älä pidätä hengitystäsi. Seurataan ensin sitä risteilyalusten rakentamista.


    • dsl2.0

      Kia Ceed on kymmenes autoni. Olen ajanut tällä nyt 200tkm. Yhden koiranluun,17€ olen maksanut 160 tkm kohdallaja etupään kumipuslien vaihto 180tkm teki 110€, eiköhän näitä kulu muissakin merkeissä noilla kilsoilla jos alustan pitää iskussa. Se niistä nivelistä. Takuu aikana uusittiin mukisematta ilmastoinnin ohjain ja yksi koiranluu jonka alkup.laatu oli huonompi, tai kiristysmomentti löysä. Erittäin luotettava kulkine tähän asti.

      • KussasKuljet

        Utelias siitä, onko ajosi ollut kaupunkiajoa vai maantietä? Jos ajelet Hesassa, niin alusta ja hallintalaitteethan ovat ihan eri tavalla kovilla. Kytkimet ja jarrutkin kuluvat moninkertaisesti nopeammin.


      • Dsl2.0

        Maantietä ja kaupunkia 80/20 jaolla. Kiveniskeymiä löytyy. Tässä on tehtaan madaltama alusta ja leveämpi rengassarja, josta johtuen hiekka hioo alahelmoja. Putsasin ja maalasin Tectyllillä kynnyskotelot, kun pohjamaali alkoi kuultaa liikaa. Onneksi on musta väri. Ruostetta en löytänyt,pesen auton suht. usein.


      • elinormiajoa
        Dsl2.0 kirjoitti:

        Maantietä ja kaupunkia 80/20 jaolla. Kiveniskeymiä löytyy. Tässä on tehtaan madaltama alusta ja leveämpi rengassarja, josta johtuen hiekka hioo alahelmoja. Putsasin ja maalasin Tectyllillä kynnyskotelot, kun pohjamaali alkoi kuultaa liikaa. Onneksi on musta väri. Ruostetta en löytänyt,pesen auton suht. usein.

        OK.


    • 8888888

      On ja ei , ihan miten asiaa mietitään. Mikäli pidät autoa 20 tkm per vuosi ja myyt tai vaihdat sen 3 vuodenvälein auto on ok. Takuu tai laatu ei kuitenkaan valitettavasti mene käsikädessä vaan merkki on tyydyttävää tasoa esim, 2 tai kolmen vuoden takuu autoihin nähden mm. Toyota,Skoda, Bmw.

      • Ihmettelijäkin

        Onko Skodan ja Bemarin laatu hyvä hintaan verrattuna?


      • Anonyymi
        Ihmettelijäkin kirjoitti:

        Onko Skodan ja Bemarin laatu hyvä hintaan verrattuna?

        Ei BMW jättää tien varteen ja muutenkin hajoaa maailman autoista eniten🤮🤮🤮🤮🤮🤮


    • kakkaaon

      Laatu on kyllä tasaista, takuuna ensimmäisen kerran vaihdetut koiranluut kestävät yhtä lyhyen aikaan kuin alkuperäiset

      • luultavastietKiamies

        Eipä näissä nykyisen sukupolven kia-malleissa ole mitään havaittavaa ongelmaa noissa. Ceedin aiemmassa korimallissa esiintyi jonkin verran. Mutta provoilet kyllä ainakin sen verran, että tilalle vaihdetut koiranluut kyllä jo kestivät.


    • ödfdprere
    • meilläKestää

      Tässä on ehtinyt elämän mittaan olla jo useampi kymmenen autoa. Vähän kaikenlaisia merkkejä. Olen ostanut joitakin uusina. Useimmat olleet vanhoja. Nyt on perheessä ollut jo useampi Kia. Väliin on pidetty kahta autoa. Kaikista uusista ja käytetyistä Kia on ollut harmittomin.

    • Epäileväinenkin

      Onko parempaa kun verrataan hinta-/laatusuhdetta?

    • Koreakorealainenkori

      Hyunda jäi pois palkontosijoilta ajaessani KIA mallia. Voimaa ja ketteryyttä
      riitti vaikka metsäpolulle,vaikka molemmat Korelaisia suunnitelmia.

      • ddqdq

        Mää tykkään taas kovasti Hyundaista- Tosi hyvä peli.


      • koreansota

        Paskat iskarit on laitettu korean pommiin, kun etupää kolisee jatkuvasti!


      • näinpäKävi
        ddqdq kirjoitti:

        Mää tykkään taas kovasti Hyundaista- Tosi hyvä peli.

        Viimeksi autonvaihdossani oli loppumetreillä kilpailemassa Kia ja Hyundai. Kauppiaan hinnoittelu ratkaisi. Ei niinkään mikään merkkikohtainen ominaisuus.


    • Anonyymi

      Mulla kaksi uutena ostetua kiiaa, vm 16 ceed gt ja vm 19 ceed gt. Ei mitään vikoja, edes polttimoita ei ole tarvinnut vaihtaa 60tkm aikana :)

    • Anonyymi

      Vuonna 2024 Kia:lla on järkevän ja luotettavan käyttöauton maine. Hauska ajatella, että 10 vuotta sitten Kia oli vielä jossain määrin halveksuttu halppis, aivan kuten Skoda joskus ennen kuin alkoi voittamaan Autobldin "Vuoden auto"-titteleitä.

    • Anonyymi

      Riossa on ainakin samoja osia mitä toyotassa...imusarajasysteemi,jarrut,denson puolat,jne...kiekko ollut Toyotan kans yhteistyötä kehityksessä..

    • Anonyymi

      Jos vertaa yariksen ja Rion sisustaa niin Riossa on parempi..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe