Nähtävyyksiä ja tekemistä Pieksämäellä?

Demimoore

Ollaan kaveriporukalla lähdössä viikonloppulomalle Pieksämäelle. Olisikohan paikkakuntalaisilla hyviä vinkkejä, mihin kannattaisi ensimmäiseksi suunnistaa? Mitä haluaisitte ulkopaikkakuntalaisille Pieksämäeltä esitellä? Aikahan on tosin rajallinen, vain yksi yö kohteessa. Myös ravintolaehdotuksia otetaan vastaan :)

52

6398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minkäihmeentakia

      Viikonloppureissulle pmäelle-otan osaa!!! Siellä tuppukylässä ei todellakaan ole MITÄÄN matkailijoille näyttämisen arvoista.Likaa, sotkua, rojua, hoitamattomuutta joka paikka pursuilee. Ravintolat ovat keskikaljaräkälöitä kaikki, no jos haluatte viettää iltaa katsellen savolaistollojen örveltämistä, tappelua ja sönköttämistä niin pitäkää hauskaa.

    • Kuivakakkone

      On siellä jahtitakkia ja oikein muodikkaita naisia.Siis anteeksi myös muodokkaita.Pukeutuvat miesten vanhoihin eräkamppeisiin.
      Collareihin ja sen sellaisiin. Oikein kiihoittavaa.
      Paskanen rantapuisto.

    • Demimoore

      Eikä!! Oikeesti?? Olin jotenkin siinä käsityksessä, että siellä olis jotain nähtävääkin. Eikös siellä kuitenkin ollut joku kulttuurikeskus Poleeni?
      No nyt on kuitenkin myöhäistä perua, junaliput on jo ostettu :(

      • savonkallein

        Voittehan te mennä poleeniin siellä ainakin pystyy lukemaan uusia ja vanhoja lehtiä ilmaiseksi mutta juokaa kahvit ja pullat jossain muualla 6.20,-


      • Anonyymi

        Vesitornin näköalatasanne ,portaita 180, kaupungintyöntekijöiltä saa avaimen.


    • Welcome

      Tääl on upeita mimmejä, mageita kundeja pari baaria esim Corona (rock) ja galaxy( hirveetä jumputusta?)
      Poleenissa kulttuuria tarjolla ja netistä löydät tämän hetkisen ohjelmiston..
      Pieksämäellä on myös rautatie, vanhapuu ja isokivi..
      Tervetuloa

      • Sukuonpaha

        Tää on rankattu joskus suomen paskimmaks kaupungiks ja en yhtään ihmettele. Lapsille täällä ei oo yhtään mitään.
        Jos luonnossa liikuminen ja ryypääminen on lähellä sydäntä niin sit tää voi olla sun paikka.


    • Galaxykonkurssissa

      Galaxy on konkurssissa. Ei iha heti aukee! Toivotaa ettei ikinä! Ei ottanu iha tuulta siipiensä alle!

    • Spankhill

      Nähtävyyksiä täällä ei juurikaan ole, mutta luonto on kaunis! Kannattaa käydä Hiekanpään uimarannalla. Hiekanpäässä voi pelata beachvolleytä ja frisbeegolfia, lähellä myös Jäähallin tekonurmikenttä jalkapallopeleihin. Pitkä rantareitti on kiva kävellä tai pyöräillä.

      Torilla on Konttiravintola Morton josta saa hyvät burgerit. Parhaat pizzat ja pastat Fellinissä Tahiniemessä. Taica ja Atmosfere on hyviä lounas- ja illallispaikkoja. Paras vaihtoehto iltamenoihin on rokkibaari Corona. Keski-Café kahvitteluun.

      Kesätapahtumat (niitä on paljon!) ja muuta infoa löytyy täältä: http://www.visitpieksamaki.fi/
      Poleenin sivut: http://www.poleeni.fi/

      • Demimoore

        Kiitos spankhill asiallisesta kommentista ja hyvistä vinkeistä. Nyt vaan toivotaan säiden suosivan!


    • peräskylä

      vietä se vuorokausi kännissä,niin me kaikki täällä tehdään.

    • kaikkealöytyykyllä

      pmäen luonto kaunis-no voihan se suo, kitukasvuinen pusikko ja matalarantainen, ruskeavetinen, ruohottunut järven rapakko ja soramontut ollasellaisen mielestä kaunista luontoa joka ei ole muuta koskaan nähnyt. Ei missään nimessä kannata käydä hiekanpään uimarannalla-pullonsirpaleita, tupakantumppeja, huutelevia kaljoittelevia teinejä, örveltäviä ja sönköttäviä pultsareita ja koirien jätöksiä. Rantareitti pultsarien kansoittama roskainen pusikkopolku. Kebabkioskit ainoa vaihtoehto ruokapaiko, kaikki kapakat keskikaljaräkälöitä koska muunlaiset eivät pmäellä menesty. Kesätapahtumat ovat se yksi vanhojen autonromujen kokoontumisviikonloppu ja vilttikirppis, Sisiksella taitaa olla avioliittoleiri. Pidetään kivaa pmäellä.

      • 181

        Vuokraa kesämökki, marjasta ja kalasta.
        Paljon edullisempaa kuin Saimaalla. Matalalien ruskeavetisten järvien vesi lämpenee nopeasti tällaisena kylmänä kesänä. Toistaiseksi vähän sinilevää verrattuna esim. Suomenlahteen. Järvet ovat luonnon kauniita ja rauhallisia, koska Pieksämäkeläisillä ei ole varaa ajaa moottoriveneillä puhumattakaan vesiskoottereista. Jos joku etelän tulokas sellaisen tuo niin äkkiä se kielletään(kateus).


      • eläuskoitekkää
        181 kirjoitti:

        Vuokraa kesämökki, marjasta ja kalasta.
        Paljon edullisempaa kuin Saimaalla. Matalalien ruskeavetisten järvien vesi lämpenee nopeasti tällaisena kylmänä kesänä. Toistaiseksi vähän sinilevää verrattuna esim. Suomenlahteen. Järvet ovat luonnon kauniita ja rauhallisia, koska Pieksämäkeläisillä ei ole varaa ajaa moottoriveneillä puhumattakaan vesiskoottereista. Jos joku etelän tulokas sellaisen tuo niin äkkiä se kielletään(kateus).

        Vuokraa mökki pmäkeläisiltä-ota elämäsi riski!!!


    • vasarajasirppi

      Haapakosken ruukki on näkemisen arvoinen rytöpaikka. Ei sille kulje kesäisin edes "kiertoajelucitybussi" esittelemään ns. "kuuluisaa" patruunateollisuus aluetta. Hyvin on suojeltu ja pusikoitunut ja paikka on suoraan verratavissa oleviin Itä-Euroopan vanhoihin hylätyihin teollisuusalueisiin. Kun haluaa käydä katsomassa Pieksämäen takapihaa, saa oikean tunnelman Haapakoskella. Alueelle ei pidä mennä tuulisena päivänä, koska rakennukset voi sortua nimä hetkenä hyvänsä. Kannatta kysyä paikalliselta aluetta suojelemassa olleelta arkkitehti leidiltä ja hänen kumpaneiltaan miten sillä voi liikkua nykyisin turvallisesti. Seinät sillä on sidottu vaijereilla ja roikkuvat katot suojattu vihreällä kertakäyttösuojilla.

    • asunutpmk

      Eikös Pieksämäellä la kaavailemassa jotain erämatkailu busines ideaa, myydään hiljaisuutta ettei Lapin jängälle asti tarvii hiljaisuutta hakemaan.
      Minusta tämä on oikein hyvä idea kaupunkiin.
      Vaatii rohkeaa ja pitkäjänteistä markkinointia, ulkomailla olisi potentiaalia saksa Hollanti ym tiheästi asunut maat.
      Seikkailupuisto olisi myös hyvä perheen nuoremmille !

    • seikkailuaelämään

      pmäen rantapuistossa on teille junteille riittävästi seikkailupuistoa-sönköttäviä pultsareita, irtokoiria, räkiviä ja huutelevia kakaroita, sekoilevia alkuasukkaita...kaikki nyt vaan seikkailemaan pmäelle

    • Liinukka1

      Ihan totta:D No ei näitä kirjoituksia kannata ihan tosissaan ottaa mitä nämä kestovalittajat täällä kirjoittelee, kunhan vaan hakevat huomiota. Uskoisin, että täältä löytyy aina jotain mielekästä tekemistä ja katseltavaa kaikille. Tervetuloa tutustumaan.

      • jossainykkösiä

        Kun tulet niin katso että vakuutuksesi on kunnossa ja etenkin henkivakuutus voipi sattua jotain ikävää tässä kylässä väkivalta tilastoissa aika kärkipäätä pidetään


    • ainoavalopilkku

      Voi sitä turistibussien jonoa Pieksämäen suuntaan, mutta kun ne muutamatkin ajavat Tahkolle ja Kolille. Hullut Savolaiset kuvittelevat, että kukaan järkevä ulkomaalainen tulisi rantapöheiköihin itikoita tappamaan kesäisin ja saisivat siitä luontoelämyksiä ja grillaisivat nahkansa saunassa. Samanlaista autiotuvaa pusikkokorpea on tarjolla joka suuntaa satoja kilometrejä. Kahden kymmenvuoden päästä rakennetut kesämökitkin ovat tyhjillään, koska muualla kasvaneella sukupolvella ei ole enää juuria tai kotiseuturakkautta Savoon.

      • pusikoissakuhisee

        Eipä sinne rantapöheiköihin ole kenenkään pakko mennä, edes turistibussilla. Tänäänkin oli säästä huolimatta paljon tyytyväisiä ulkopaikkakuntalaisia vierailemassa kaupugissamme.


      • ohiajotjatkuu
        pusikoissakuhisee kirjoitti:

        Eipä sinne rantapöheiköihin ole kenenkään pakko mennä, edes turistibussilla. Tänäänkin oli säästä huolimatta paljon tyytyväisiä ulkopaikkakuntalaisia vierailemassa kaupugissamme.

        Entisiä Pieksämäkeläisiä ne ovat olleet ja puhuvat ihan aitoa savoa. Todellinen turisti palaa uudestaan tai hänen suosituksestaan tulee hän tutut myös vierailulle.


    • kotiloinen

      No joo, tänäänkin oli täällä iso joukko muunpaikkakuntalaisia ja ihan tyytyväisiltä näyttivät kelistä huolimatta mikä sekin johtunee Pieksämäestä. Kuka se käskee mennä turisteja sinne rantapusikkoon rypemään, kun voi tehdä muutakin.

    • Demimoore

      Noniin, nyt olemme kohteessa ja oikein tyytyväisiä olemme olleet päivän/paikkakunnan antiin- rantaraitti aivan ihastuttavan pittoreski ja paikalliset oikein palvelualttiita. Tokihan paikkakunnan pienuus hieman yllätti.

      Tiedättekö paikalliset miksi mukavan kuuloinen pub saunalamppu on sulkenut ovensa?

    • Pieksämäki4ever

      Pieksämäellä vietetty koko kesä perheen voimin. Monia muita vaihtoehtoja mietittiin ja Yyterin mökki peruttiin viime hetkellä. Ei kaduta. Pieksämäeltä vuokrattiin näpsäkkä airbnb -kolmio kerrostalosta ihan ydinkeskustasta. Lapset on nauttineet lämpimästä ja isovanhemmillekin on riittänyt nähtävää parvekkeelta, monenlaista kulkijaa.

      • ankeekesäloma

        Hah hah hah...kesä jossakin vuokratussa kerrostalokolmiossa pmäellä!!! No, tuohan olikin jonkun paikallisen alkuasukkaan heittämä surkea provoilu-yritys...sainpa ainakin hyvät naurut!!!


    • TorppaaminenKäyKalliiksi

      Tänne on vuosikymmenien aikana ehdotettu suurta kauppakeskusta ja elämyskeskusta (kuten Varkaus rakentaa nyt Joutenlahteen), aseman modernisointia paremmin matkaajia palvelevaksi matkakeskukseksi, suurta kylpylää, vesipuistoa, kiipeilykeskusta viljasiiloille ja samaan yhteyteen Escape Room eli pakohuone seikkailupeliä, valofestivaalia piristämään syksyn pimeneviä iltoja, kahvila tai näköalaravintola viljasiilojen tai vesitornin päälle, suurta tapahtumapuistoa joka mahdollistaisi messut, konsertit, festivaalit, kokoontumiset ja muut suuret ulkotapahtumat. Sisähuvipuistoa, ulkohuvipuistoa, ruoka, viini, olut messuja joko itsekseen tai jonkun toisen tapahtuman yhteyteen. Uutta hotellia, museota höyryvetureille vanhoille veturitalleille, oikeat mitat täyttävää ravirataa, sekä ajoharjoittelu, koulutus ja testirataa lentokentälle ja tietenkin paljon liikennettä parantavia tie- ja siltasuunnitelmia vuosikymmenien mittaan jne...

      MIKÄÄN EI OLE TOTEUTUNUT!

      Suurin osa on torjuttu kaupunginvaltuuston ja hallituksen toimesta ja loput kaupunkilaisten ja ammattivalittajien toimesta. Pieksämäkeläiset ovat siis saaneet juuri sen näköisen kaupungin kuin ovat itse halunneet! Ei pitäisi olla valittamista, kun kaikki toiveet ovat toteutuneet...

      • Se_Siitä

        Varkauden joutenlahden rakentaminen alkaa pian, joten ollaan jo myöhässä sen suhteen. Pieksämäen ei enää kannata alkaa kilpailemaan isomman kanssa tässä asiassa. Veturitallien "tapahtuma- ja elämyskeskuksella" on jo neljän vuoden etumatka, mutta sinä aikana se ei ole saanut vakiinnutettua asemaansa Keski-Savon alueen tapahtumapaikkana. Areenalla on lähinnä järjestetty tyränrytkytystansseja paikalliselle eläkeväelle. Isoja konsertteja ja valtakunnanluokan esiintyjiä, stand up komedia, musiikki, nuorisotapahtumia, poliittisia ja muita keskustelutilaisuuksia ja kokouksia jne ei ole juurikaan Areenalla nähty.


      • klpo09

        Pieksämäki on valinnut unholaan painumisen!

        Ei enää mitään kehitystä ja uusia ideoita. Vain jarruttelua ja jäähdyttelyä ennen viimeisen valon sammuttamista.


    • Veturitorinmassatanssit

      Tänne teidän täytyy ehdottomasti tulla ja
      kokea paikan ♡tunnelma
      La. 9.03.2019 FINLANDERS klo 20.00 -
      Finlanders on vuosikausia ollut suomalaisen iskelmänmusiikin suosituimpia bändejä. Finkut ovat musiikin rautaisia ammattilaisia, jotka soittavat suurella sydämellä ja ovat ajan hermolla biisivalinnoissaan.
      https://youtu.be/ijg6ta7uSkE
      Yhtyeen muodostavat Jussi Lammela, Lasse Paasikko, Aarne Hartelin, Kari Lehtomäki, Timo Pelander ja Pasi Ketola. Tervetuloa keikalle viihtymään!

      TANSSIT LAUANTAISIN JA MUUTAMA PERJANTAI PIEKSÄMÄEN VETURITORILLA!
      Järjestämme tansseja Suomen valovoimaisten tanssittajien kanssa upeissa tiloissa Pieksämäellä
      Veturitorilla.
      http://c-viihde.fi
      A-oikeudet tansseissamme sekä kahvia ja virvokkeita tanssijoille ja kuuntelijoille tarjoilee Ravintola UKKO Bistro & Deli.
      Täällä on tekemisen meininkiä - Käy Viihteelle täällä et ole yksin :-)

      • Suomen-Berberi

        Vanhojen mummojen tapahtumia!

        Ja sitten ihmetellään kun kaupunki eläköityy entisestään ja nuoret muuttavat pois. Mitään ohjelmaa ja tapahtumia nuorille ei ole eikä tule, vaikka upea areena ja tilat on olemassa.


      • MiestänneViihteelle

        Et olekaan käynyt Finkkujen kemuissa ... huomaan sen
        tai onko 18 vuotias sinun silmillä jo vanha ?
        Eihän nämä illat olekkaan tarkoitettu murkkuikäisille jos olet niitä.
        Jos oletkin jo täysi-ikäinen niin sitten vaan menoon mukaan ...:-)
        https://youtu.be/G3kQpvZya6k
        Muutama mies vois tulla joraamaan ...;)


      • Maksullinen_Mummo
        MiestänneViihteelle kirjoitti:

        Et olekaan käynyt Finkkujen kemuissa ... huomaan sen
        tai onko 18 vuotias sinun silmillä jo vanha ?
        Eihän nämä illat olekkaan tarkoitettu murkkuikäisille jos olet niitä.
        Jos oletkin jo täysi-ikäinen niin sitten vaan menoon mukaan ...:-)
        https://youtu.be/G3kQpvZya6k
        Muutama mies vois tulla joraamaan ...;)

        Onko rollaattoriparkki ilmainen vai onko jo kaupunki asettanut puomin?


    • Lombard_Street

      Pieksämäen nähtävyydet ja niiden puute johtuu täysin mielikuvituksettomasta väestöstä ja vieläkin flegmaattisemmasta kaupungin johdosta ja valtuustosta.
      Mitään uutta ei uskalleta kokeilla. Kaikki mennään vain varmimman ja tylsimmän kautta. Esimerkiksi uusia asuinalueita suunniteltaessa kannattaa miettiä että mitenkä siitä saisi erilaisen ja mielenkiintoisemman kuin kaikki muut alueet.
      Tällä hetkellä hiekanpään ja koivurannan alueelle loivaan rinteeseen rakennetaan uutta koulua. Alueen kehitys jatkunee tämänkin jälkeen. Etenkin huvilakadun ylärinteen puolelle on mahdollista rakentaa asuinalue jonne johtavan tien voisi tehdä vaikkapa mutkikkaatsi kuten San Franciscossa sijaitseva Lombard Street: kyseessä ei olisi mikään iso ja kallis asia, mutta mainetta sillä saisi ja uuden nähtävyyden kaupunkiin. Kaupungin viihtyisyys ja maine muodostuu pienistä asioista joidenka yhteisvaikutus voi olla suurikin. https://i.redd.it/io6s02ny4q6z.jpg

      • Jotain-tällaista

        Tuollainen mutkikas tie ei tarvitse välttämättä olla edes rinteessä. Tasainen tienpätkäkin riittää. Etenkin jos kaupunki huolehtii mutkien pensas- ja kukkaistutuksista jotta tienpätkä näyttää upealta. Kun käytetään helppohoitoisia koko kesän kukkivia pensaita, kuten pensashanhikki sen kaikissa värivaihtoehdoissaan, niin saadaan halvalla helppohoitoinen ja näyttävä nähtävyys kaupunkiin.
        Tällaisilla erikoisuuksilla luodaan kaupungille mainetta. Suoria ja rumia harmaita tienpätkiä löytyy joka kaupungista, mutta niitä ei tulla katsomaan, eivätkä ne kiinnitä kenenkään huomiota. https://bit.ly/2TyhqDy


      • Oikeat-suunnitelmat
        Jotain-tällaista kirjoitti:

        Tuollainen mutkikas tie ei tarvitse välttämättä olla edes rinteessä. Tasainen tienpätkäkin riittää. Etenkin jos kaupunki huolehtii mutkien pensas- ja kukkaistutuksista jotta tienpätkä näyttää upealta. Kun käytetään helppohoitoisia koko kesän kukkivia pensaita, kuten pensashanhikki sen kaikissa värivaihtoehdoissaan, niin saadaan halvalla helppohoitoinen ja näyttävä nähtävyys kaupunkiin.
        Tällaisilla erikoisuuksilla luodaan kaupungille mainetta. Suoria ja rumia harmaita tienpätkiä löytyy joka kaupungista, mutta niitä ei tulla katsomaan, eivätkä ne kiinnitä kenenkään huomiota. https://bit.ly/2TyhqDy

        Katuja on laitettu mutkalle muuallakin ihan ulkonäkösyistä ja ajonopeuksien alentamisen vuoksi. Viihtyisyys näillä kaduilla on parantunut myös. Vielä kun muistetaan pitää huoli kadun laitojen vihreydestä, niin meillä on voittava konsepti kaupunkiviihtyisyyden parantamiseksi.
        https://bit.ly/2OoO6OZ https://bit.ly/2Fzv6ut


      • Kannattais_miettiä
        Oikeat-suunnitelmat kirjoitti:

        Katuja on laitettu mutkalle muuallakin ihan ulkonäkösyistä ja ajonopeuksien alentamisen vuoksi. Viihtyisyys näillä kaduilla on parantunut myös. Vielä kun muistetaan pitää huoli kadun laitojen vihreydestä, niin meillä on voittava konsepti kaupunkiviihtyisyyden parantamiseksi.
        https://bit.ly/2OoO6OZ https://bit.ly/2Fzv6ut

        Niinpä!

        Mutta onko tässä kaupungissa sellaista virkamiestä joka olisi aidosti halukas edes harkitsemaan mitään ylimääräistä työtä tuollaisia ajatellakseen? Tuskinpa! Vaikka suunnitelmia löytyy jopa netistä. http://www.solaripedia.com/13/367/4918/seattle_sea_street_illustration.html


      • Valitettavasti
        Kannattais_miettiä kirjoitti:

        Niinpä!

        Mutta onko tässä kaupungissa sellaista virkamiestä joka olisi aidosti halukas edes harkitsemaan mitään ylimääräistä työtä tuollaisia ajatellakseen? Tuskinpa! Vaikka suunnitelmia löytyy jopa netistä. http://www.solaripedia.com/13/367/4918/seattle_sea_street_illustration.html

        Suomessa noin yleensäkin ei ole pitkiä perinteitä julkisten tilojen koristelusta. Täällä kadut vedetään suoriksi viivoittimella ja rakennusten värit valitaan harmaan ja valkoisen eri sävyistä.
        Aivan toista se on kun lähtee Euroopassa kohti etelää täältä pohjoisesta. Jo Etelä-Ruotsissa ja etenkin Tanskassa alkaa kadut näyttämään jo aivan toisella tavalla viihtyisiltä.
        Ja Saksan ja Belgian korkeuksilla katujen viihtyisyys ja runsaat värikkäät kukat ovat pikemminkin normi jota kaikki paikalliset odottavat näkevänsä, kuin mikään erityisestä syystä tehtävä koristelu joka vaatisi valtuustoissa keskustelua ja ylimääräistä budjetointia.
        https://bit.ly/2Ui2Jcp


      • Fresh_Thinking
        Valitettavasti kirjoitti:

        Suomessa noin yleensäkin ei ole pitkiä perinteitä julkisten tilojen koristelusta. Täällä kadut vedetään suoriksi viivoittimella ja rakennusten värit valitaan harmaan ja valkoisen eri sävyistä.
        Aivan toista se on kun lähtee Euroopassa kohti etelää täältä pohjoisesta. Jo Etelä-Ruotsissa ja etenkin Tanskassa alkaa kadut näyttämään jo aivan toisella tavalla viihtyisiltä.
        Ja Saksan ja Belgian korkeuksilla katujen viihtyisyys ja runsaat värikkäät kukat ovat pikemminkin normi jota kaikki paikalliset odottavat näkevänsä, kuin mikään erityisestä syystä tehtävä koristelu joka vaatisi valtuustoissa keskustelua ja ylimääräistä budjetointia.
        https://bit.ly/2Ui2Jcp

        Eikä se ole pelkästään Euroopassa vaan Pohjois-Amerikassa kaupunkien katuja koristellaan kukilla kesäisin. Etenkin Kanadalaiset kaupungit kuten Vancouver ja Victoria tuntuvat pitävän tätä itsestäänselvyytenä, eikä poikkeuksena jolle pitää olla jokin syy, kuten se täällä on.
        https://www.tourismvictoria.com/sites/default/files/victoria_inner_harbour_flowers.jpg


    • Veturitorinmassatanssit

      Vielä ehtii tanssimaan Pieksämäelle ja kokea suurtanssien tunnelmaa VEturitorilla !
      Kari Tapio Paalupaikka
      Lauantai 13.4.2019 klo 20:00--00:30, 15 euroa
      https://youtu.be/nqqAcm8Kg_A
      Aino Niemi, Helmi-orkesteri
      Sekahakua et jokkainen pääsee liikkumaan mieltymyksien mukkaan :-)
      Tervetuloa tanssimaan ja viihtymään Kari Tapio Paalupaikka Areenalle Pieksämäen Veturitorille!
      Järjestämme tansseja Suomen valovoimaisten tanssittajien kanssa upeissa tiloissa Pieksämäellä Veturitorilla.

      A-oikeudet tansseissamme sekä kahvia ja virvokkeita tanssijoille ja kuuntelijoille tarjoilee Ravintola UKKO Bistro & Deli.

      Yöpyminen Hotelli Savonsolmussa

    • Anonyymi

      Abel Häyrisen patsas,poleeni,uimahalli,osuuspankki areena,uhomäki,uusi prisma,lidl,citymarket ja feria kirpputori sekä tokmanni ja äijäpark. Kanttila Naarajärvellä. Siilin hautausmaa. Partaharju. Nikkarila.,

    • Anonyymi

      Joko olette saapuneet Pieksämäelle? Vai vieläkö olette matkalla?

    • Anonyymi

      Vesitornin näköalatasanne, jonne on 180porrasta .

    • Anonyymi

      Vesitornin näköalatasanne ,180porrasta, avaimen saa kaupungin työntekijöiltä!

    • Anonyymi

      Vesitornin näköalatasanne,180porrasta,avaimen saa kaupungin työntekijöiltä, suosittelen.

    • Anonyymi

      Kelpaisiko Poleenin kahvila, siellä onsuuhun pantavaa
      Moneen makuun.

      • Anonyymi

        Leski kikkaa voi panna suihin.


      • Anonyymi

        Kesällä kiikarit mukaan ja parkkipaikalle auton ikkunasta kattelemaan nais uimareita.Siinä tekemistä.


      • Anonyymi

        Nähtävyyksiä on kun käy kattoo Kun Matti möi kaupungin puut ja nyt nauttii rosvo palkkiota.Hallitus katottavana määräpäivinä .


    • Anonyymi

      Kirjasto ja abc

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Savonsolmun rauniot , abc , asemanseutu vuotavine tunneleineen ....onhan näitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe