Historian väärentämiseksi on ilmavoimia

ilmasotamarsalkka

alettu lännessä ylikorostaa. Näyttöäkin tästä on.

1. Toinen M-sota voitettiin N-liiton maavoimilla, lännen panostus valtaviin kaupunkipommituksiin oli silkkaa resurssien haaskausta ja laitonta siviilien joukkotuhontaa.
2. Vietnamin tai paremminkin Indokiinan sodassa ei Ranskan ja sitten USAn vastustajalla ollut ilmavoimia laisinkaan mutta silti vaan länsi hävisi puhtaasti.
3. ISIS on vuoden aikana vallannut lisää alueita itselleen huolimatta liittokunnan rajuista ilmaiskuista eivätkö Irakin armeijan vastahyökkäykset ole onnistuneet vähääkään.
4. Afganistanissa niin ikään ei Naton vastustajalla ole ilmavoimia laisinkaan mutta eipä vaan sielläkään Nato voittanut sotaansa.

Ilmavoimilla on tietenkin merkitys mutta sitä on liioiteltu rankasti puhtaasti propagandasyistä. Historia osoittaa että useampia sotia on hävitty ilmaylivoimasta huolimatta kuin voitettu sen ansiosta.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TodellisuusJaHarhat

      "alettu lännessä ylikorostaa. Näyttöäkin tästä on.
      1. Toinen M-sota voitettiin N-liiton maavoimilla, lännen panostus valtaviin kaupunkipommituksiin oli silkkaa resurssien haaskausta ja laitonta siviilien joukkotuhontaa."

      Eli tarkoitat nyt sitten sitä, että neukkujen Helsinkiä vastaan keväällä 1944 kohdistetut kolme suurpommitusta olivat "silkkaa resurssien haaskausta ja laitonta siviilien joukkotuhontaa."silkkaa resurssien haaskausta ja laitonta siviilien joukkotuhontaa."

      Toinen asia: puhut pelkästään kaupunkisodasta! Esimi ilmatoiminta Normandian yllä 1944 lamautti täysin kaikkinaiset saksalaisten yritylset ajaa liittoutuneet mereen!?

      "2. Vietnamin tai paremminkin Indokiinan sodassa ei Ranskan ja sitten USAn vastustajalla ollut ilmavoimia laisinkaan mutta silti vaan länsi hävisi puhtaasti."

      Kyseessä oli sissisota viidakossa, jossa ilmavoimat eivät auta ratkaisevasti! Saman koko Neuvostoliitto ITSER Afganistanissa 1979! Selkäänsä hekin saivat!

      "3. ISIS on vuoden aikana vallannut lisää alueita itselleen huolimatta liittokunnan rajuista ilmaiskuista eivätkö Irakin armeijan vastahyökkäykset ole onnistuneet vähääkään."

      Ne ilmaiskut eivät oikeasti ole olleet rajuja! Lisäksi Irakin armeija on lällyä sakkia! Sen sijaan Kurdiarmeija on pannut ISIS-populan tiukoille!

      "4. Afganistanissa niin ikään ei Naton vastustajalla ole ilmavoimia laisinkaan mutta eipä vaan sielläkään Nato voittanut sotaansa."

      Ei todsin liioin hävinnytkään, kutyen taas kävi neukuille 1979!

      "Ilmavoimilla on tietenkin merkitys mutta sitä on liioiteltu rankasti puhtaasti propagandasyistä. Historia osoittaa että useampia sotia on hävitty ilmaylivoimasta huolimatta kuin voitettu sen ansiosta."

      Persiahnlahdella nuijittiin Saddamin armeija 6-0 ja silloin oli ilmavoimilla melko ratkaiseva vaikutus!

    • Ja-missähän-tällaista

      väärentämistä on tapahtunut?

      1. Puna-armeijalla oli ansionsa. Sellaisia tappioita ei kestä mikään muu maan. Länsi panosti paljon muuhunkin kuin kaupunkien pommituksiin.

      2. Vietnamin sota hävittiin kotirintamalla

      3. Juuri ilmaiskut ovat osaltaan hillinneet ISISIN menestystä

      4. Afganistanissa käydään terrorisminvastaista sotaa. Taliban kukistettiin 2002 ja vaikuttaa siltä kuin hallituksen joukot pärjäisivät nykyään kohtalaisesti ulkomaisten tuella.

      Terrorismia ei tietenkään ilmavoimilla nujerreta. Sellaista ei ole kukaan väittänyt.

      Muuten olet melko asiantuntematon ja yrität esittää lännenvastaista propagandaa,

      • avaaja-apina

        -----2. Vietnamin sota hävittiin kotirintamalla----

        Pötyä, ainuttakaan taistelua ei käyty USAn alueella. Sota käytiin ja hävittiin Vietnamissa. USA alkoi sekaantua tuohon sotaan jo 1965 ja sota päättyi 10 v kuluttua eli 1975. Kyllä siinä ajassa olisi suurvallan pitänyt jo voittaa jos aikoi voittaa ylipäätään.


      • TappioTuli

        Edeltäjäsi puhui asiaa ja sinä taas et! Kaikissa sodissa on kotirintama ja sotatoimialue. USA mokasi kotirintaman Vietnamin sodan aikana. Se oli virhe, joka ei ole sen koommin toistunut!

        NL (Venäjä) soti 10 vuotta Afganistanissa alkaen 1979 ja hävisi! Ei sotaa aina voi voittaa vaikka vastassa olisi varsin alkeellinen vihollinen!


    • sanonvaan

      Ilmavoimat on lännen kannalta hyvä ase, vastustaja ( isis ) ei kykene oikein mitenkään eliminoimaan sen toimintaa, ilmavoimien iskukyky ja ulottuvuus on kanssa ihan omaa luokkaansa ja esim. merien hallinta perustuu nykyään täysin ilmavoimiin, eli lentotukialuksiin. Silloin kun vastustajalla myös on toimivat ilmavoimat, niin muiden aselajien ja tekijöiden merkitys korostuu, kuten on esim. Venäjällä ja Kiinalla.

      Jonkun alueen hallussa pito, vaatii tietenkin myös maavoimia, eikä kaikkia pusikoita tai raunioita puhdisteta pelkillä ilmavoimilla, kyllä sinne käytännössä jonkun on jalkauduttava, se ei ole myöskään järkevää, koska ilmavoimat on kiistatta kallein aselaji, vain harvalla maalla on varaa käydä sotia ilmavoimat pääaselajina.

    • MeAgain

      "1. Toinen M-sota voitettiin N-liiton maavoimilla, lännen panostus valtaviin kaupunkipommituksiin oli silkkaa resurssien haaskausta ja laitonta siviilien joukkotuhontaa."

      Ilmapommitukset olivat aivan yhtä laillinen sodankäynnin muoto kuin maa- ja merioperaatiotkin. Kaikissa niissä kuoli siviilejä, mutta pommitussodankäynti on vain myöhemmissä populaarikäsityksissä stigmatisoitu jotenkin "likaiseksi".

      • SenAjanMoraali

        TODELLISUUDESSA toisessa maailmansodassa jos ydinase olisi ollut monella maalla olisi sillä ollut myös käyttäjiä enemmän! Ei sitä syntyhetkellä pidetty muuna kuin tavallista järeämpänä aseena!


    • Momentoftruth

      Juhannuksena Johannekset Juhanien kera täytti päivän.

      • allahonsuuri

        Ja nousivat seuraavana päivänä taivaaseen. Neitsyiden seuraan. Insallah!!


    • mitä-ihmettä-taas

      "2. Vietnamin tai paremminkin Indokiinan sodassa ei Ranskan ja sitten USAn vastustajalla ollut ilmavoimia laisinkaan mutta silti vaan länsi hävisi puhtaasti."

      Pohjois-Vietnamin taivaalla käytiin ankaria ilmataisteluita. Kuuluisimpia lienee Mig-21 ja F-4 Phantomien väliset yhteenotot, jotka pakottivat USA:n aloittamaan uudelleen ilmataistelukoulutuksen (Top Gun), ja vaikutti hävittäjien suunnitteluun (tykki lisättiin taas aseistukseen). Sen verran kovia tappioita kärsi myös USA.

    • Bror-Erik

      Niin hävisi Ranska Viet Namin sotansa kuin myös Usa joka riensi lahtaamaan kom-
      munisteja Etelä-VietNamin `pyynnöstä`ja Usan turvallisuutta takaamaan.
      -Sota osoitti ettei ilmavoimilla vihollista voiteta,aina tarvitaan maajoukkoja! Ja
      niitä riitti vietnamilaisilla :)

    • BupiVäärässä

      Kun taas Persianlahden molemmat sodat osoittivat ainakin Saddamille, ettei pelkillä maajoukoilla sotia voiteta vaan tarvitaan ilmavoimia!

    • La_de

      Haluaisiko aloittaja kertoa, millä foorumilla historiaa väärennetään ilmavoimien "ylikorostamiseksi"?

      Luultavasti jokainen sotastrategiaa heikostikin tunteva osaa sanoa, että suurempia nykyaikaisia sotia käydää monien aselajien yhteensovittamana ja ilmavoimien mahdollinen korostunut asema riippuu tilanteesta ja stretegista.

      Kahdessa Persianlahden sodassa, Kosovon sodassa ja Libyan pommittamisessa länsimailta oli tietenkin järkevää käyttää ilmavoimia tehookkaasti ja ehkä enemmän kuin muita aselajela. Tällä säästettiin omia miestappioita ja vihollisen siviiliuhreja. Mitään loistokkuutta näissä sodissa ei tietenkään ole, sodat ovat aina julmia ja niissä suurimpina kärsijöinä ovat siviilit.

      Sen sijaan huonoa strategiaa on esimerkiksi Vietnamin sota, jossa Yhdysvallat ei osannut lukea vietnamilaisten moraalia, sissisotaa eikä Vietnamin maantiedettä tarpeeksi hyvin. Siellä ilmavoimia käytettiin väärällä tavalla ja liiallisella voimalla.

      Atomiase on modernin maailman surullisimpia keksintöjä ja sillä tuhottiin kaksi japanilaista kaupunkia. Mutta kun ajatellaan, että toisena vaihtoehtona olisi ollut Japanin miehittäminen, tuli atomipommien käytöstä vähemmän sotauhreja. Tuossa tapauksessa USA toimi strategisesti viisaasti, joskin omasta mielestäni koko atomiase olisi voinut jäädä keksimättä.

      Mutta ilmavoimien asemasta sekä USA:ssa että Venäjällä kertoo se, että iso osa ydinaseista on suunniteltu kannettavaksi lentokoneissa (ja vai osa maasta maahan ohjuksissa). Tässä mielessä ilmavoimat ovat ehkä maailman potentiaalisesti tuhoisin aselaji.

      • nikintakaa

        ----Haluaisiko aloittaja kertoa, millä foorumilla historiaa väärennetään ilmavoimien -----

        Noo ihan kaikilla missä nykymaailman sodista puhutaan.


      • Valeesta-kiinni
        nikintakaa kirjoitti:

        ----Haluaisiko aloittaja kertoa, millä foorumilla historiaa väärennetään ilmavoimien -----

        Noo ihan kaikilla missä nykymaailman sodista puhutaan.

        jäi aloittaja taas kerran.

        Ei ilmavoimien merkityksen korostaminen mitään väärentämistä ole. Ilma-aseella on monissa sodissa ollut suuri merkitys. Kuinka ratkaiseva, on aina myös tulkintakysymys. Ilmavoimien kannattajat tietysti korostavat puolustushaaran merkitystä.

        Perinteisessä sodassa ilmavoimat voivat jopa ratkaista. Terroristeja vastaan taisteltaessa eivät tulokset näy ainakaan nopeasti.


      • ime-mopoos
        Valeesta-kiinni kirjoitti:

        jäi aloittaja taas kerran.

        Ei ilmavoimien merkityksen korostaminen mitään väärentämistä ole. Ilma-aseella on monissa sodissa ollut suuri merkitys. Kuinka ratkaiseva, on aina myös tulkintakysymys. Ilmavoimien kannattajat tietysti korostavat puolustushaaran merkitystä.

        Perinteisessä sodassa ilmavoimat voivat jopa ratkaista. Terroristeja vastaan taisteltaessa eivät tulokset näy ainakaan nopeasti.

        Kerros moponimijä taisteltiinko Vietnamissakin vain terroristeja vastaan vaiko ihan oikeaa armeijaa vastaan.


      • Kerro-typerys

        kuka ja missä on väittänyt Vietnamin sodan voitetun ilmavoimilla?

        Ja kuka on väittänyt Vietcongia terroristeiksi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe