Helluntaisilla opiksi otettavaa.

ekijaakko

Olen helluntailainen mutta olin lestadiolaisten suvijuhlilla kun oli niin lähellä Vaasassa. Silmiinpistävää oli että kellään edes nuorilla ei ollut värjättyjä hiuksia eikä lakattuja kynsiä toisin kuin helluntaikonfrenssissa joka muistuttaa mitä tahansa maallista tapahtumaa eikä rokki soinut vaan veisattiin virsiä. Siistin näköistä porukkaa oli kaikella lailla. Olisikohan helluntaisilla jotain opittavaa heiltä. Kyllä se ulkoinenkin on tärkeää jos kerran uskoa tunnustetaan.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo, hyihyi, värjätyt hiukset ja kynsilakkaa. Mikään ei ole niin rumaa kuin tuomitseva ja itseään korostava uskovainen.

    • ekijaakko

      Myöskään korviksia en nähnyt kellään..helluntailaisuus on mennyt ylpeyden henkeen.

      • Mikään ei ole niin ruma kuin naisia arvosteleva ekijaakko.


    • Setä.neuvoo

      Pitäiskö helluntailaisten tulla uskoon, etteivät luulisi Vapaakirkon tavalla pelastuvansa omilla ratkaisuilla?

    • ekijaakko

      Uskoon tulo näkyy myös ulkonaisessa olemuksessa. Ainakin joillakin. Vaikka ei olekaan pelastuskysymys.

      • vai.miten

        Pukeudutko sinäkin körttiasuun ?


    • Kulkekaa-Hengessä

      Lihallinen uskova katsoo ihmiseen, hengessä kulkeva näkee vain sydämen.

    • hiljaaana

      Kiinnitin huomiota samoissa suviseuroissa, verrattuna Keuruun konferenssiin, muutamaan seikkaan: ihmiset ystävällisiä ja kohteliaita, valtavasta lapsimäärästä huolimatta, ei levottomuutta ja kireyttä. Ahneus hintojen ja eri osanottomaksujen suhteen puuttui, kahvikin maksoi vain euron. Pukeutuminen asiallista ja juhliin sopivaa. Ei tatuointeja, kuten Keuruulla jo paljonkin esiintyy (ymmärrän mm. entiset vangit, mutta pitäisi opettaa peittämään vaatetuksella) Nuoret tulivat joukolla kuuntelemaan saarnoja ihan etupenkkeihin. Lapset eivät tarvinneet omia tilaisuuksiaan, vaan oppivat istumaan vanhempiensa rinnalla ja kasvamaan vastuullisiksi seurakuntalaisiksi. Paljon muutakin positiivista näin suviseuroissa. Yhtäkään helluntaiseurakuntalaista ei näkynyt kentällä tai teltassa. (En viitsi luetella mitä olen kokenut Keuruulla, mutta pahin oli lastani satuttanut kiilaaminen tiskin ja kiilaajan kyljen väliin ja anteeksipyyntöä ei tietenkään tullut. )

    • PasiToivonen

      Jos haluat leikkiä hurskasta voit toki kääntyä vanhoillislestadiolaiseksi, tai vaikka muslimiksi. He vasta hurskaita ovatkin.

    • ihania.ovat

      Helluntailaiset naiset ovat seksikkäitä ja ihania. Ei kalpeita muumioita.

    • kukin.tyylillään

      Minkä takia helluntailaisten pitäisi pukeutua kuin lestadiolaiset?

      Jos aloitetaan kilpailu, jossa kaikkein vanhoillisimmat ovat aina voittajia, täytyy alkaa ottaa mallia amish-väeltä USA:sta. Heihin verrattuina lestadiolaiset ovat liberaaleja paholaisen kätyreitä.

    • Tuon saman minäkin olen pannut merkille.

    • Jaakkoeki

      Juuri näin Hiljaana. Ihmeellistä että loukkaannutaan kun mieluummin pitäisi ottaa opiksi. Heluntailaistenkin pitäisi joskus mennä itseensä. Tiedän nuo "ennemmin katsoa sisäiseen kuin ulkonaiseen" jutut..herkästi on vain niin että sinne sisimpään on tullut maailman henki...Kyllä minä ainakin herkällä korvalla kuuntelen,jos on jotain poispantavaa..enkä kovin korkealta puhu näitä juttuja.

      • pellossa.rypevät

        Lestadiolaiset ovat erittäin liberaaleja verrattuna muihin kristillisiin suuntauksiin.


    • hiljaana

      Kiitos Jaakkoeki, ymmärsit....en kirjoita enää, sillä ajatusmaailmamme eivät kohtaa niiden kanssa jotka kokevat melun, lippujenheilutuksen ja huutavat saarnaajat oikeaksi jumalanpalvelukseksi (hyvä vielä jos saarnaajalla raju vankilatausta). Lestaadiolaisten keskuudessa oli RAUHA. Mitä asuihin tulee, en tarkoittanut ääripäätä vanhoillisuudessa nutturoineen ja pitkinen hameineen (olen joutunut sitäkin kokemaan), mutta en myöskään puolialastomia ja räikeästi pukeutuvia ihmisiä heilumassa eturivissä ylistyshetkien aikana.

    • suviseuravieras

      Mukava kuulla välillä oikeaa,rehellistä ja positiivistakin palautetta!
      Ja tervetuloa suviseuroihin te muutkin,jotka ette ole vielä koskaan käyneet ja kaikki tekin jotka olette käyneet joskus tai vaikka joka vuosi! Sinne on kaikilla vapaa pääsy!

      • helluntailainen

        Harmittaa kun en aikoinaan käynyt kun seurat olivat ihan naapurikunnassa, noin 60 kilometrin päässä. Vaikka lestoilla on niitä outoja kummallisia sääntöjä, niin tavallaan ihannoin heidän uskonhartauttaan. Onhan meillä jokaisella turhaa ja sellaista, jota ei Jumala uskossamme vaadi. Pääasia että ihminen saa kokea syntien anteeksiannon ja sielun pelastumisen. Ei se ole kiinni seurakuntakodin seinistä ja tavoista.


    • Simelius

      Minä en oikein tajua miksi yleensäkään naisten pitää maalata naamaa ja kynsiä. Luonnollisuus kunniaan.

    • Pelkoko.on.hyväksi

      Onko pelko siis hyvä asia ?

      Lestoilla on kova kuri, eli jos erotut joukosta tulet erotetuksi joukosta !

      Sellainen väkisin johonkin muottiin laittaminen vie vain ulkokultaisuuteen, eli näytellään muuta kuin mitä ollaan ja siten ollaan ristiriidassa sisäisesti !

      Ja kun asiat vain piilotellaan, ja syntejä ja vääriä toimia ei tunnusteta, kun niitä ei uskalleta tunnustaa hylkäämisen pelossa, niin synnit pysyvät, eikä puhdistumista eli pyhittymistä pääse tapahtumaan !

      Siis onko hyvä ohjata uskova ulkokultaisuuteen ja siten estää Hengan pyhitys työ ?

    • historianHavinaa

      Pitää muistaa, että virret ovat alkujaan sanoitettu kapakkalauluihin.
      Siis ilmeisesti nykypäivän hengellinen musiikki jälkipolvilla sijoitetaan virsiin.

      Meidän virret soi jonkun "Etelä- tummaihoisen" korvissa hautajaislauluina.

    • helluntailainen

      Juttelin kerran lestojen kanssa (nuoria naisia) suhtautumisesta meikkaamiseen. Sanoivat että meikata ei saa, mutta permanentin saa ottaa ja kaulassa saa kai olla punoksia ja koruja. He sanoivat, että se on sääntö ja ihan niin kuin aloittajakin, että jossain se raja pitää olla. Sitä saa vain ihmetellä, että miten jokin ukkoporukka on saanut ylhäältä säännön, että tässä se synnin, maailman ja pyhyyden raja liikkuu.
      Hellarina ja uskovaisena, en kyllä koe tuollaisia uskovaisuuden määritteitä. En ole koskaan ollut innokas ehostaja. Nuorena käytin korviksia ja otin permanentin. Nykyään tukka on suora, jota värjään ja saatan käyttää koruja ja pieniä somisteita tilanteen mukaan.
      Minun uskoni ei ole kyllä ole riippuvainen tällaisista seikoista siitä asti kun Herra vapautti kaikesta lain ja kuoleman pelon orjuudesta tullessani uskoon. Jos ihan rehellinen olen, niin en edes huomaa enkä tarkkaile ihmisiä heidän ulkonaisten piirteiden mukaan. Jos joku sanoo, että se ja se henkilö jolla on sellaisen korvakorut tai silmälasit tai sen värinen tukka, on sen äiti tai on jostain...
      Jotenkin en kyllä ymmärrä vakaumusta ja sitä, miten ylipäätänsä on kokenut uskon, jos sitä mittaa miltä ihmiset näyttävät, miten pukeutuvat.

      Lapsena käsitykseni uskovaisista oli rivi mummoja istumassa tummat huivit, karkeat kankeat mustat mekot päällä, totisia lettipäisiä teinityttöjä istumassa puupenkeillä seuroissa totisin kasvoin. Taustalla muutama ukkeli ja pojan vintiö siellä täällä. Voi tuollaisetkin uskossa olla, en sitä epäile, mutta ei Taivaallinen Isä sellaista vaellusta lapsiltaan vaadi. Tuollaisesta minulle tulee mieleen sielultaan surullinen ihminen.

    • allelujaa

      Keräilen aina suvijuhlien jäljiltä tyhjät viinapullot, jotka on kondomien tapaan kätketty pusikoihin.

    • Vl-PIRUNoppeja

      SAATANALLISIA vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen VALHEOPPEJA:

      1. Vanhoillislestadiolaiset ovat ainoita oikeita ja Jumalalle kelpaavia uskovaisia koko maailmassa.

      - Törkeää omavanhurskautta ja muiden uskovaisten vähättelyä. Tähän Raamattu ei anna mitään pohjaa.
      Vl-valheoppi.

      2. Jumala ei pysty suoraan antamaan syntejä anteeksi eikä pelastamaan ihmissielua - vain vl-henkilö voi antaa synnit anteeksi ja vain hänen kauttaan voi sielu pelastua.

      - Täyttä harhaa, jota Raamattu ei tue millään muotoa.
      Vl-valheoppi.

      3. Pyhä Henki toimii vain vl-herätysliikkeessä.

      - Täysin hihasta vetäisty harhaoppi.
      Vl-valheoppi.

      4. Pelkkä vl-herätysliike on Jumalan valtakunta.

      - Jyrkässä ristiriidassa Jeesuksen opetuksen kanssa.
      Vl-valheoppi.

      5. Raamattu kieltää ehkäisyn.

      - Raamattu ei missään kohtaa kiellä ehkäisyä.
      Vl-valheoppi.

      • uuttaoppia

        "5. Raamattu kieltää ehkäisyn.

        - Raamattu ei missään kohtaa kiellä ehkäisyä."

        Olet väärässä. Kaikki kirkot ovat aina kieltäneet ehkäisyn aina 1930-luvulle ihmisen sydämiin kirjoitetun luonnollisen lain vastaisena tekona, kunnes anglikaanikirkko ensimmäisenä salli ehkäisyn 1930-luvulla. Katolilaiset ja lestadiolaiset pitävät edelleen kiinni tästä alkuperäisestä kristillisestä opetuksesta.


      • trendiuskoUSAsta
        uuttaoppia kirjoitti:

        "5. Raamattu kieltää ehkäisyn.

        - Raamattu ei missään kohtaa kiellä ehkäisyä."

        Olet väärässä. Kaikki kirkot ovat aina kieltäneet ehkäisyn aina 1930-luvulle ihmisen sydämiin kirjoitetun luonnollisen lain vastaisena tekona, kunnes anglikaanikirkko ensimmäisenä salli ehkäisyn 1930-luvulla. Katolilaiset ja lestadiolaiset pitävät edelleen kiinni tästä alkuperäisestä kristillisestä opetuksesta.

        Helluntailaisuus on niin uusi lahko, ettei heillä ole tietoa historiasta.


      • HyvinOutoa
        uuttaoppia kirjoitti:

        "5. Raamattu kieltää ehkäisyn.

        - Raamattu ei missään kohtaa kiellä ehkäisyä."

        Olet väärässä. Kaikki kirkot ovat aina kieltäneet ehkäisyn aina 1930-luvulle ihmisen sydämiin kirjoitetun luonnollisen lain vastaisena tekona, kunnes anglikaanikirkko ensimmäisenä salli ehkäisyn 1930-luvulla. Katolilaiset ja lestadiolaiset pitävät edelleen kiinni tästä alkuperäisestä kristillisestä opetuksesta.

        ##- Raamattu ei missään kohtaa kiellä ehkäisyä."

        Olet väärässä. Kaikki kirkot ovat aina kieltäneet ehkäisyn aina 1930##

        Kirjoittaja sanoi, että Raamattu ei kiellä ehkäisyä. Sinä sanot, että kaikki kirkot ovat kieltäneet ehkäisyn.

        Miksi et ota kantaa siihen, mitä ed. kirjoittaja kirjoitti vaan alat selittelemään omiasi?


      • tavallinen_tallaajaR

        Kyllä vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen täytyy olla ittestään saatanasta!


    • ekijaakko

      Ilmapiiri ja se RAUHA joka noissa juhlissa vaikutti oli se tärkein anti. Meidän kaikkien on hyvä tehdä välillä vertailuja. Ei oikea oppi meitä pelasta vaan Jeesus.

    • hiljaana

      Nimenomaan se rauha joka huokui koko suviseura-alueella, se kosketti ja tuntuu vieläkin minussa. (tuollaiset pullojenkerääjät ja muut voimme jättää omaan arvoonsa, sillä lestadiolaiset siivosivat ja siivoavat jälkensä) .....harmittaa panettelijat ja arvostelijat, mutta me jotka saimme seuroista jotakin kestävää, me TIEDÄMME....

      • kestävää.vl-evästä

        Saitteko lisää sitä kestävää, josta puhutaan tämän ketjun kommentissa:

        SAATANALLISIA...


    • oikeatavoite

      Hyvä kannanotto. Naisen pukeutuminen ja ehostus ei saa olla provosoivaa. Uskovan kasvoista pitäisi näkyä sielu, eikä meikit.

      Ehkä nämä voimakkaasti ehostavat ovat vasta uskon alkutaipaleella.

    • haureutta.vastaan

      Jaahas, toivotaan sitten myös, että helluntailaiset miehet eivät käytä partavettä tai käy kuntosalilla. Luonnollisuus kunniaan.

    • helluntailainen

      On varmaan totta, että lestoilla ja meillä hellareilakin on jotkut alitajuiset jo melkein "äidinmaidossa" juodut säännöt: älä koske, älä maita ... Koetaan ja uskotaan, että kun noudattaa tätä ja tuota, niin ollaan varmasti uskossa ja se tuo sisäitä turvallisuutta minkä pönkittää sisäistä imagoamme uskovaisuutena. Siinä samassa yhteydessä jossa tutustuin nuoriin lestaäiteihin, niin hieman hämmästyin että he vaikuttivat ihan tavallisilta moderneilta äideiltä: puhuvat kotien sisustamisesta, muotivaatteista, harrastavat bodaamista, puutarhanhoitoa ja puhuvat keskenään kaikesta muusta kuin uskosta. Erona on vain se, ettei ole sitä meikkiä, korviksia ja lapsia on paljon enemmän kuin ikäisillään "maailman" naisilla. Käyttävät älypuhelimia ja nettiä siinä missä muutkin. Kyllä kai meillä helluntailaisillakin on ne omat yhteiset juttumme: yleensä toivotamme rauhaa, kättelemme ainakin saapuessa tilaisuuteen ja varsinkin ulkopuolinen erottaa meidät siitä omastamme.

    • orjiaovat

      ap:lle , haluaisitko sinä mennä hääpäivänäsi naimisiin vaikkapa 45 vuotiaan morsiamen kanssa joka on ruma ja jola on akne ongelma ja joka EI SAA KÄYTTÄÄ MINKÄÄNLAISTA meikkiä, ei puuteria peittänmään mustia silmänalusia, ei ripsiväriä tai mitään meikkä peittämään finniä keskellä nenää, tai harmaahiuksista, ei korvakoruuja tai helmeä edes hääpäivänään?? hienoa!
      Ehostuskielto on heille LAKI; lakihenkisyydessä tehty ehdottomaksi kielloksi. mielestäni he ovat henkisesti lapsia joile ei voi uskoa mitään , vaan toiset ovat heille määränneet ettei saaa käyttää edes korviksia! säälittävää, orjuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe