Hidas valssi ei ole kädenalitanssi

Ärsyttäää

Ärsyttää kun täällä etelä- suomen lavoilla, erityisesti Pavilla, näkee sellaista hitaan valssin vientiä jossa on paljon irtiotteessa ns kädenalitanssin tyyppisiä vientejä.

Tuollaisessa tanssissa ei oikein tiedä onko kysymyksessä suljetun tanssiotteen tanssilaji ollenkaan.

Eikös hidas valssi ole tarkoitettu tanssittavaksi ja vietäväksi suljetussa otteessa?

34

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nomen_Nescio

      Ööö...mitä se sinua haittaa? Kyllä näitä lavatansseja saa maustella just niin kuin itse haluaa. Välillä mennään koko kappale sylitanssina ja välillä sitten taas irrotellaan.

    • valssaajakin

      Eioo

    • tatu8

      Kyllä mä pyrin tangoonkin tekemään vähintään yhden kädenalipyöräytyksen. Se tuntuu aika mukavalta ja daamitkin ovat yleensä positiivisesti yllättyneitä. Riippuu tietenkin tangosta ja daamista, että teenkö vai en.

      • urpsurps

        Joo, muttta Tatu sä et tiedä miten tangoa oikeesti tanssitaan , se jouhtuu siitä :)


      • Tangooooo

        Fuusiotango voidaan tanssia yksinomaan kädenalikuvioin.


      • Tankooooo

        Fissiotangoo tanssitaan vaikka käsillä kävellen


    • Dancedans

      Ei ole kädenalitanssi. Kuitenkin tiedetään, että lavatanssissa ei ole mitään vakioituja sääntöjä jolla pyrittäisi tanssimaan eri tanssilajeja lajityypin mukaisesti.
      Eli siis tanssiminen on täysin vapaata. Esim. hitaassa valssissa voit tanssia vaikka daamin haaruvälin ali niin tanssit aivan oikein ja aina voit sanoa, että minä tulkitsen tämän tanssin näin.
      Samalla periaatteella menee kaikki tanssit lavatanssissa. Eli mitä tahansa tanssia saa hyppiä aivan miten tahansa tanssimatta koskaan silti väärin.
      Tässä se piilee se lavatanssin viehätys kun itse tanssimisessa ei mitään sääntöjä ole ja käytössäännöt lavalla eli lavaetikettikin alkaa olla katoavaa kansanperinnettä.

      • Hidaskädenalivalssi

        Hidas kädenalivalssi on kädenalitanssi!


      • eteen-ja-taakse

        Aika moni mies varmaan tulkitsisi mieluiten tanssimalla daamin haarovälistä sisään eikä ali... riippuu tietenkin daamistakin.


      • TäälläTakaPajulassa

        Hidasta valssia on tanssittu muualla maailmassa yleisesti kädenalitanssina vuosikymmeniä. Täällä tanssin takapajulassa sitä on alettu tanssimaan vasta viimevuosina.


    • Kädenalivalssit

      Suljetun otteen tensseja on tanssittu myös kädenalitansseina kymmeniä vuosia ennen kuin "oikeita kädenalitansseja" on edes Suomessa tunnettu.

      Lähes kaikki tanssinohjaajat opettaa hitaaseen valssiin kädenalikuvioita.

    • Uscadaaraa

      Älä anna sen vaivata mieltäsi. Lavatanssissa eri tanssilajit alkaa olla häviävää taitoa. Yleistymässä on tanssitapa millä tanssitaan kaikkia tanssilajeja miten tahansa se sattuu menemään.
      Ainoastaan vanhat kilpatanssijat joita joskus näkee lavoilla tanssivat vielä lajityypin mukaisesti. Näillä lavataitajilla ei siihen taito riitä.

      • Eritanssi

        Niin tanssivat joskus, tai pyrkivät tanssimaan. Mutta se ei ole lajityypin mukaista lavatanssia.


    • 1415

      Minä olen huomannut että olen ainoa joka tanssii kaikki kappaleet oikein.

      • Kädenalivalssioikein

        Miten tanssit hitaan kädenalivalssin oikein.


      • semeneeainaoikein

        Hidasta kädenalitanssia ei varmaankaan voi tanssia ainakaan väärin, koska sitä ei ole piiritasollakaan vakioitu.

        Hidasta valssia voi omasta tasosta riippuen tanssia monin eri tavoin oikein, koska se on kansainvälisestikin vakioitu. Maailman hitaanvalssin huipulla hidasta valssia voi tanssia monin eritavoin myös väärin saamatta arvostelussa miinuspistettä, mutta tämä johtuu siitä, tuomarit tietävät, että osaat halutessasi tanssia oikeinkin, koska edes hitaan valssin maailman huipulle ei voi päästä osaamalla hidasta valssia vain väärin.


      • kepsus

        Ei hidasta valssia ole tavallisen tanssijan kohdalla kukaan miksikään vakioinut. Jo vakioijia olisi aina uskottu niin kaikki tanssisi vain nuotion ympärillä tömistäen.
        Kehitys kehittyy ja toiset jää vakioimaan kun eivät pysty uudistumaan.


      • arvosteluperusteesiin
        kepsus kirjoitti:

        Ei hidasta valssia ole tavallisen tanssijan kohdalla kukaan miksikään vakioinut. Jo vakioijia olisi aina uskottu niin kaikki tanssisi vain nuotion ympärillä tömistäen.
        Kehitys kehittyy ja toiset jää vakioimaan kun eivät pysty uudistumaan.

        Kysymys oli kuitenkin siitä, milloin ja millä tavalla voi tanssia väärin. Mielestäni se, että tanssi ainakin viimeksi sinun mielestäsi jotenkin väärin, ei vielä ole vakuuttava todiste väärästä, koska et ollut edes jälkikäteen saati etukäteen ilmoittanut arvostelusi perusteita.

        Vakiointi on eräs tällainen tanssimisen arvosteluperuste, johon kuka tahansa voi esimerkiksi protestia harkitessaan tutustua jälkikäteenkin. Sinä voit laatia ja julkaista omat arvosteluperusteesi. Jos joku haluaa yrittää tanssia arvosteluperusteittesi mukaisesti eikä siihen pysty, niin silloin hän tanssii väärin.


      • OnkoWestieVakioitu
        semeneeainaoikein kirjoitti:

        Hidasta kädenalitanssia ei varmaankaan voi tanssia ainakaan väärin, koska sitä ei ole piiritasollakaan vakioitu.

        Hidasta valssia voi omasta tasosta riippuen tanssia monin eri tavoin oikein, koska se on kansainvälisestikin vakioitu. Maailman hitaanvalssin huipulla hidasta valssia voi tanssia monin eritavoin myös väärin saamatta arvostelussa miinuspistettä, mutta tämä johtuu siitä, tuomarit tietävät, että osaat halutessasi tanssia oikeinkin, koska edes hitaan valssin maailman huipulle ei voi päästä osaamalla hidasta valssia vain väärin.

        On väitetty että westie olisi vakioitu hidas kädenalitanssi. Mikähän se vakioitu niistä kymmenistä eri versioista on?


    • antaatoistentanssia

      Ketään ei kiinnosta tanssitko kädenali vai yli vai mitenkä päin. Lavatanssien hienous on että sinne mahtuu kaikki sekaisin ja ihan turha on pahoittaa mieltään siitä millä askeleella ja otteella toinen pari tanssii.

      • dancedans

        Siinäpä se on lavatanssin hienous. Kukaan ei kuitenkaan kiellä myöskään tanssimasta oikein. Jos taito riittää voi myös tanssia aivan lajityypin mukaisesti. Etuna on se, että näin tanssiva kyllä huomataan..


    • Löfer

      Siinäpä se kun kaikissa tanssilajeissa alkaa olemaan samoja kuvioita niitä ei oikein enää erota toisistaan ja esim valsinkin aikana jotkut ottavat takaaskelia väkisinkin tulee ikäviä ylllätyksiä kun ei kenenkään voi olettaa seuraavan toisen tanssikuvioita kun omia väyliä etsii ja olettaa että muut tanssivat ns samaatanssia. Muutaman kerran on väärällä tanssilajilla ollut tytönpään kolhaisu lähellä kun joku taivuttelee ihan jollain ihme biisillä melkein lattiaan ja siinä sitten yrität ohittaa ....

      • seonväärinkäsitystä

        Tuo on kyllä tosi yleinen väärinkäsitys, että mies taivuttaa naista. Monet naiset ja miehet ovat ymmärtäneet jostain syystä tanssitaivutusyhtälön niin väärin kuin vaan voi. Ainakin tanssinopetuksessa kannattaisi harkita koko taivutus-termin hylkäämistä: taivutuksen varsinaisella merkityksellä eli sillä, jolla valtaosa väestöstä sen ymmärtää kuten esimerkiksi, että rautaseppä taivuttaa 150 mm harjuteräksen ihan mutkalle, vaikka kukaan muu ei siihen pysty, ei ole edes kilpatanssin kanssa mitään tekemistä.


      • Dancedanssa

        No. mikäs termi sun mielestä tuohon paikallaan tehtävään kuvioon paremmin sopis ?


      • petaaja
        Dancedanssa kirjoitti:

        No. mikäs termi sun mielestä tuohon paikallaan tehtävään kuvioon paremmin sopis ?

        Tuo onkin hyvä kysymys! Miten olisi petaus? Petauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa esimerkiksi kodinhoitaja valmistelee valmiiksi esimerkiksi vuoteen, johon voi asettua tai olla asettumatta esimerkiksi makuulle. Minä en ainakaan asetu makuullekaan läheskään kaikkiin vuoteisiin, vaikka ne olisi juuri pedattu enkä pidä itsestään selvänä sitäkään, että minun juuri petaamaani tai taaskin petaamatta jättämääni vuoteeseenkaan suostuisi nainen noin vain asettumaan edes lakanoittenvaihtovuonna!


      • Yhteistä

        Kaikissa tanssilajeissa on ollut yhteisiä kuvioita niin kauan kuin erilaisia tanssilajeja on ollut olemassa.


    • Kädenalikuvioita

      Aika luonnollista että hitaan kädenalivalssin taitajat tekee jo vaihtelun takia kädenalikuvioita myös suljetun oteen hitaaseen valssiin.

      • dorkaaaa

        kädenali kuvioon hurahtaneet vänkäävät naista kädenali jatkuvasti ja taukoamatta oli kysymyksessä mikä tahansa tanssi.
        He puolustelevat täällä näitä kädenalivalsseja ja - tangoja.
        Oikeassa kädenalitangossa mennään joka askeleella kerran kädenali.


    • xy12

      Aiheen alottaja on nyt kyllä keksinyt asiaa tikusta. Olen käynyt varmaan kymmeniä tunteja hitaan valssin kursseja ja siellä on opetettu mausteeksi kaikenlaisia kuvioita vaihteluksi, myös käden ali kuvioita. Itse käytän niitä aina , siis ihan aina ja nautin todella tanssista.

      Tanssi sinä vaan omalla tyylilläsi, ei haittaa minua.

    • Foksinkin

      Valssin voi tanssia suljetussa otteessa, kädenalitanssina ja näiden yhdistelmänä. Samaan tapaan kuin foksin ja kädenalifoksin eli fuskun.

      • tsitsii

        Aivan niin . Lavatanssissa voi valssin tanssia ihan missä vaan otteessa.
        Mitään sääntöjä tai oikeata tapaa ei ole. Kaikki tanssitavat ja otteet ovat sallittuja. Lavatanssi on siitä niin joustavaa tanssilajia.


    • TanssijaT

      Hidas valssi on aika vaativa tanssi. Kaikki ei opi vaikka haluaisivat. Ei ole ollenkaan ihmeellistä jos hitaassa valssissa menee jotain ns. väärin.

      • ItseoppinutVäärin

        Kaikista eniten menee väärin silloin kun sitä tanssitaan suomalaisen valssin tapaan pitkä, lyhyt, lyhyt, .... niin kuin jotkut itseoppineet sitä tanssivat.


    • Leila34

      Hitaassa valssissa on kuvioita joita ei viedä suljetussa otteessa. Jos et niitä osaa niin älä dissaa niitä jotka osaavat. Minä kyllä loukkaantuisin jos viejäni keskittyisi minun ja tanssimisen sijaan muiden kyttäämiseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe