Autoliitto on asialla HYVÄ!!!

Autoliitto pärähtää: Poliisi kerää kohta vain rahaa

http://www.iltalehti.fi/autot/2015070319974427_au.shtml

Autoliitto vastustaa toimitusjohtajansa Pasi Niemisen suulla sisäministeriön ja poliisijohdon kaavailuja alentaa ylinopeuksien puuttumiskynnystä viiteen kilometriin tunnissa.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1.3.milj.km.kolhimatta

      kuinka se on hyvä asia, pystytkö hallitsemaan autoa jos jotain oikeasti ja yllättäen tapahtuu.

      älä luule, et pysy edes penkin takana kun on vain 2 turvavyö.

      aja ensin vaikka 1 miljoona km autoasi kolhimatta ja puhu sitten.

      autoilija myös ja oikei autoilla, ei siis alle 100 000 e autoilla ja 5 lapsen iskä.

      • Näin on ajettukin. He jotka kolareita ajaa ei aja ylinopeutta vaan tekevät kaikkea muuta ajaessa kuin ajavat autoa. Tähän on syy liian alhaiset rajoitukset nykyautoille.


      • Raippaa_keppiä
        autoilija kirjoitti:

        Näin on ajettukin. He jotka kolareita ajaa ei aja ylinopeutta vaan tekevät kaikkea muuta ajaessa kuin ajavat autoa. Tähän on syy liian alhaiset rajoitukset nykyautoille.

        On siinä Plasto-Volvo saanut kyytiä, hui!

        Mikä ihme siinä on, että ylinopeuden ajamista pitää puolustella? Minkä muun selkeän lainkohdan rikkomista katsotaan tuonkin verran läpi sormien? Lait on tehty noudatettaviksi ja sen vuoksi, että ihmisten toiminta olisi edes jotenkin ennakoitavaa. Poliisilla on tehtävä rapsuttaa niitä, jotka eivät tässä(kään) onnistu.


      • entinen.kouluttaja
        autoilija kirjoitti:

        Näin on ajettukin. He jotka kolareita ajaa ei aja ylinopeutta vaan tekevät kaikkea muuta ajaessa kuin ajavat autoa. Tähän on syy liian alhaiset rajoitukset nykyautoille.

        Niin, moni joka alkaa heittelehtimään, ei tosiaan aja ylinopeutta, mutta tekevät jonkun ohjaus virheen jonka seurauksena auto heittelehtii.

        Mutta olipa nopeus mikä tahansa, jos auton hallinta menetetään yllättäen, sitä ei monikaan pysty hallitsemaan, ei ainakaan jos nopeutta on yli 60 km h.

        Yllättävän luiston hallitsemine on taitavallekin vaikeaa, jos ei ole istuimissa erityisen hyvää sivutukea, tai 4-piste turvavöitä. Niin suuria on vivuvoimat, että suuri energia menee ratista kiinni pitämiseen.

        Itse aiheutettu ja toivottu luisto on aivan eri asia, vaikka nopeutta olisi reippaasti yli 100 km/h, teen usein mustaa viivaa moottoritiellä, aivan ajotaitoni säilymisen takia.


    • äläitkehyväätekee

      No opitellaan ajamaan hiljempaa vaan. Jos takana on 20 000 km ilman sakkoa ja yksi pätkä suo sakon, katsotaan, ettei niitä tule seuraavalla 20 000 km aikana kahta lisää.

      Eli miten niin rahastaa, jos taulussa on 40 ajatko sitä vai 50. Jos taulussa on sata ajatko sitä vai 110. Kuolaatko kameravalvontapaikoissa 7km/h ylitystä vai ajatko sen liikennemerkin mukaan, minkä näit?
      ASENNEVAMMOJAHAN meillä autoilijoilla on paljon. Meitä ajetaan tällä ajamaan edes se muutama kilometritunti, tunnisa hiljempää. Ja se on hidas prosessi, mutta hyvä.
      Yks sakko ja miljoona kilometriä on alla. Niistä 80 prosenttia ylinopeutta....

    • Autoilijoilla.opittavaa

      suurin osa autoilijoista on idiootteja liikenteen seassa eikä osaa ajaa liikenteessä sääntöjen mukaisesti niin vastustaa tätä että sakko raja lasketttaisiin 5km/h. sais kyllä laskea jo 2km/h, onhan siinä autossa nopeusmittari eikä auton nopeusmittari näytä liikaa koskaa niin kun ajat mittarin mukaan sallitun nopeuden niin ei pitäisi sakko pelkoo olla mutta kun nyky ihmiset eivät osaa ajatella kun kaikki tehdaan melkeen heidän puolestaan niin aivoja ei osata käyttää. jos tiedät tarkan mittari virheen ja mitannut sen niin voit toki painaa vähän ylikin mitä mittari näyttää mutta tämä 10km/H mittari virhe ei päde läheskään kaikissa autoissa ja malleissa niin idiootilla autoilijalla voi olla jopa se 20km/h ylinopeutta.

      ajetelkaa nyt jos 80% autoilijoista menettäis korttinsa niin suomen teillä olisi todella rauhallista ja turvallista oikeesti ajaa tai sakko raja lasketaan 2km/h ja sakot 3 kertaa korkeemmiksi niin parin kuukauden päästä tuskimpa enää paljoo autoilijat idiootista aja eikä ylinopeutta kun oppinut ehjä ajaakkin jotenkin liikenteessä sakon pelko mielessään tai joko saanut niin monet sakot että ei ole enää varaa kaahailla liikenteessä kun ei ole varaa pitää autoa kun rahat menee sakkoihin.

      • KrijoitusTaoit

        Toivottavasti et ole kuljettajana yhtä huono kuin kirjoittana. Ajokortin olet ilmeisesti onnistunut samaan mutta millaisia arvosanoja sait äidinkielen kokeista koulussa?


    • auto-anja

      Autoliitto on enemmän kuin oikealla asialla. Mikäli saavat viranomaisten sairaan idean torpattua, lupaan liittyä jäseneksi!

    • Sauber

      Hmmm... Tuo puuttumiskynnys ja etenkin sen ilmoittaminen on kuin poliisi sallisi lain rikkomisen. Paateron ajan ääliömäisyyksiä.

      Jos poliisi on näin todennut, että tiellä saa ajaa kovempaa, miksi nopeusrajoituksia ei nosteta ja pudoteta puuttumiskynnystä kokonaan pois? Eihän poliisi silloinkaan ehtisi kaikkia sakottamaan, mutta ei ehdi nytkään. Jos "hetkellistä puuttumiskynnystä" ei tiedettäisi, nopeusrajoituksiin suhtauduttaisiin vakavammin.

      Miksi nämä liikennekerhot, kuten Autoliitto ja Liikenneturva eivät puutu näihin nopeusrajoitusten kuljettajakohtaisiin tulkintoihin? Niitähän on nyt hyvin laaja skaala. Jos puuttumiskynnys poistettaisiin, tuo valikoima supistuisi hieman.

    • MoreControl

      Puuttumiskynnys ylinopeuksiin on aina ollut liian korkea. Siksi rajoituksia myös rikotaan surutta yhä enemmän ja kovemmilla vauhdeilla. Hyvä olisi mikäli se puuttumiskynnys olisi oikeasti matalampi. Tällöin kaikki järkevät alkavat valvoa itse nopeuksiaan. Eri asia ovat tietysti ne kaikkein kovakalloisimmat perpanssit, joiden ajotavoissa ylinopeus on vielä pikku rike.

    • sdfbbn2342

      Moni vaan ei ymmärrä eroa ajaa uudella 60 000 -100 000 e autolla, tai uudella tai vanhalla autolla jonka arvo on 30 000 e.

      vanhalla pikkuautolla noudattaa paljon mieluummin nopeusrajoituksia.
      -

      • Kitkaa_rakas_Watson

        Mitä eroa on fysiikan lakien toiminnassa 60 000 - 100 000 euron auton ja alle 20 000 euron auton ja tien pinnan välissä?


    • kieltojenKansakunta

      Jokaisella varmasti lipsahtaa joskus hieman yli rajoituksen vaikka niitä koittaakin noudattaa ja sitten jokaisessa mahdollisessa rysässä puskapoliisi föönin kanssa sohottamaan ja jakamaan jokaisesta myöhästyneestä hidastuksesta risteykseen tultaessa sakkoja, hienoa ja joku oikein toivoo näitä kusipäisiä rahastuksia.

    • 4--6o.oookm.vuosi

      Tunsin kaverin kun ajoi suurella maasturilla, joskus hurjia ylinopeuksia, joskus rajoitusten mukaan. Kävi vaan niin että 60km/h alueella veti kevyt peräkärryjä ja kaarteessa ne menivät yli reunaviivan ja hiekalle. Kaveri ei osannutkaan hallita sekunnin murto-osassa syntynyttä tilannetta, vaan ajautui autoineen ojaan ja ympäri.
      Autossa olleet kaverit veivät hoipertelevan "Juhan" kotiin koska hän oli ottanut illan aikana 1-2 olutta. Totuus selvisi aamulla, kun "Juha" ei noussut, oli alaraajahalvaus.

      Lääkäri kertoi että ko. halvauksia voi tulla yllättävänkin pienestä kolarista/onnettomuudesta, normaali kuntoisille henkilöille. Joka vbuosi kuolee maantiellä käveleviä ja kaatuneita, sekä aivan turhaan myös kuolee alle 1 m korkuiselle tikkaille/korotuksille meneviä ja niistä putoavia.

      OPETUS;
      - normaali-ihminen ei useinkaan hallitse yllättävää tilannetta, ainoa mikä siinä auttaa on alussa oleva matala nopeus ja jarrutus. Usein jopa yilanteen havaintokyky on nolaltasoa jos auto heittelehtii.
      - toiseksi, normaali-ihminen ei kestä niitä ruumiillisia rasituksia, kuin erittäin hyväkuntoinen urheilija tai formulakuski. vahva lihaksisto pitää ihmisen koossa.

      Jos rakastaa lapsiaaan, puolisoaan ja vanhempiaan, ei kannata ajaa yli nopeuksilla varsinkaan muulloin kuin vapailla hyvillä teillä.
      Itse ajan hurjia nopeuksia siihen asti kun saavutan edellä olevan, sitten mietin huolellisesti ohitusta ja taas ohituksen jälkeen ajan sitä runsaasti ylinopeutta.

      Tulos, ei yhtään sakkoa 3,5 vuoteen, vaikka saavutan Turun-Tampereen matkallakin 160 km alle 1 h 15 min. Onneksi on kameratolpat navissa ja tieto missä nyt yleensä voi olla kamera.
      Olen ehkä tullut poliisinkin havaitsemiseksi, mutta eivät ole puuttuneet kun en ole tehnyt rohkeita tai vaarallisia ohituksia.

    • r_e_n_t_o_REINO

      Saako kysyä, mihin sinulla on niin kiire. ?
      meillä työmatka 0,8-1,6 km, mökille 16 km, lasten luo 1-7 km, isovanhempien luo 14-18 km.

      Pisimmät matkat helsinki-vantaa lentokentälle 73 km, jos lähden sinne hyvissä ajoin 10 min ennen kun aikataulun mukaan pitäisi, ehdin todella hienosti. Sieltä lähdemme, 20 kertaa vuodessa kotimaan lennolla ja 4-5 kertaa ulkomaanlennolle.

      Kannattaa katsoa peiliin jos on itse järjestänyt itselleen pitkät matkat, se stressaa ja syö miestä, näyttää viiskymppisenä jo eläkeläiseltä.

      • Bemarilippis

        Ja sinun käsityksen mukaan jokaisella tiemetrillä on absoluuttisen oikea nopeusrajoitus, joka ehdottamasti kertoo, mikä on turvallinen ajonopeus kyseisessä kohdassa maantietä? Valitettavasti tilanne on vain se, että nopeusrajoitukset ovat varmuuskertoimella varustettuja arvioita siitä, että mitä nopeutta keskimäärin on kyseisellä tiejaksolla, 1-2 m pätkä, turvallisista ajaa huonoissa keliolosuhteissa ja vilkkaassa liikenteessä.
        Jos ko. tiepätkällä ajaa tyhjällä tiellä poutakelillä toukokuussa 8 km/h ylinopeutta niin siinä ei vaarannetta liikenneturvallisuutta (yleensä).

        Liian usein näkee kun "nissankuski" luulee ajavansa rajoitusten mukaisesti, mutta todellinen nopeus on 72 km/h kun nopeusrajoitus on 80 km/h. Siinä sitten tulee joidenkin mielestä rikottu liikenneturvallisuutta, jos menee ohi ja ohitustilanteessa nopeus on hetken 90 km/h.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe