Adventtikirkko teki sen taas!

Kaikkihan tietävät, että nyt on taas se aika kerran viidessä vuodessa, kun nk. paremmat adventistit ovat syömässä ja juomassa suuressa kokouksessaan teidän vähemmän parempien adventistien rahoilla, joita onkin kiivaasti kerätty bileiden mahdollistamiseksi, että oikein nykyajassakin on taas ollut muistutuksia rahan antamisen tärkeydestä:

http://www.nykyaika.fi/2015/06/22/rahat-ja-varallisuus/

Katsokaas kun pomot eivät voi nauttia hyvästä seurasta, hyvästä ruuasta ja kauniista musiikista ilman teidän rahojanne, niin sitä on saatava yhä enemmän ja enemmän, että tätä parempaa väkeä voidaan syöttää ja juottaa aina Amerikassa asti.

Mutta siellä onkin tehty hieno päätös, sillä nuoren maan kreationisti Ted Wilson äänestettiin uudelleen jatkoon viemään adventtikirkko vielä syvemmälle taantumuksen ja jäsenpaon suohon, kuten on jo viiden vuoden aikana nähty.

Ted Wilsonia ei saatu jatkoon ilman kähmintään ja hämäräpeliä, joka onkin yksi näitä amerikkalaisia lahkoja yhdistävä piirre, kuten Spectrum kertoo:

http://spectrummagazine.org/article/2015/07/03/drama-alamodome-floor-ted-wilson-re-elected-president-seventh-day-adventist-churc

Vaikka Jumalakin koetti tehdä kaikkensa estääkseen Ted Wilsonin uudenneenvalinnan mm. häiritsemällä uutta hienoa sähköistä äänestysjärjestelmää, paikalle raahatut johtajat eivät ymmärtäneet selkeitä signaaleita, vaan valitsivat adventtikirkolle johtajakseen tuhoon johtavan herran, joka on selkeästi jo ansioitunut adventtikirkon tuhon enkelinä! Ja nyt uudelleen johtajakseen. Kunnia ja ylistys Paholaiselle tästä!! Jos Paholainen on olemassa, niin tämä on ehkä sen varmin todiste! Amerikkalainen lahko valitsee johtajakseen henkilön, joka on jo osoittanut varmat merkit siitä, että tuho seuraa.

Adventtikirkon jäsenmäärähän kasvoi hienosti jostain kumman syystä 1990-luvun ja 2000-luvun alun, mutta on romahtanut, kun tämä oivallinen nuoren maan kreationisti on astunut remmiin, mutta kuten tapana on, amerikkalaisissa lahkoissa riittää selityksiä ja tämä romahdus on vain tilastoharha! Kuinkahan kauan se onnistutaan noin selittämään, onkin sitten eri juttu.

Mainiota selitystä on se, että kun tilastot kertovat että yli 33 miljoonaa ihmistä on ollut adventtikirkon harhautuksen uhrina viimeisen 50 vuoden aikana, niin vain 13 miljoonaa niistä on enää kykenevä valheita kuuntelemaan, niin tämä pitäisi ottaa mahdollisuutena, eikä uhkana. Onhan se hyvä olla aina optimistinen, vaikka 4 jäsentä kymmenestä ottaa ritolat aika nopeasti kun huomaa tulleensa huijatuksi.

20

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bushmanni:"Mutta siellä onkin tehty hieno päätös, sillä nuoren maan kreationisti Ted Wilson äänestettiin uudelleen jatkoon viemään adventtikirkko vielä syvemmälle taantumuksen ja jäsenpaon suohon, kuten on jo viiden vuoden aikana nähty."

      Sananen vain tästä. Voi voi, "nuoren maan kreationisti". Harmi, kun eivät tuosta(kaan) eroon pääse Adventtikirkossa. Olisi edes OEC tai jotain.

      Pat Robertsonkin on jo havahtunut toteamaan nuoren maan kreationismin "vitsiksi".

      https://www.youtube.com/watch?v=lC8gjcTqfjQ

      • Exadventistiparka

        Opinkohta 18 toisin muotoiltuna:
        "Minkä Ellen on sanonut, sitä älköön ihminen kyseenalaistako."


    • vähälukuisin

      Jumalan kansa on ollut aina vähälukuinen, ei sovi odottaakaan suuria ihmismassoja niihin jotka vievät Jumalan sanomaan ihmisille.

      • No jos argumentti "miljardi kärpästä ei voi olla väärässä" on virheellinen niin sen vastakohtakaan ei ole sen parempi (kourallinen kärpäsiä ei ole väärässä).


    • Adventtikirkossa pyörii todellakin bisnes ja 80-luvulla ainakin kolehtia kerättiin kokouksissa kahdella korilla. Adventistiperheeseen syntynyt ja kirkkoon jäävä voi elää oikeastaan koko elämänsä adventismin sisällä: on omat koulut, yliopistot, sairaalat, vanhainkoditkin varmaan.

      No kyllä toki ev-lut. kirkossakin raha liikkuu, miljardiluokassa ihan.

      • kerettiläinen--

        Ovatkohan nämä kirkkojen "raamatulliset" bisnesopit otettu tästä Jeesuksen antamasta esimerkistä?

        Mark.11
        15 Ja he tulivat Jerusalemiin. Ja hän meni pyhäkköön ja RUPESI AJAMAAN ULOS NIITÄ, JOTKA MYIVÄT JA OSTIVAT PYHÄKÖSSÄ, JA KAATOI KUMOON RAHANVAIHTAJAIN PÖYDÄT ja kyyhkysten myyjäin istuimet,
        16 eikä sallinut kenenkään kantaa mitään astiaa pyhäkön kautta.
        17 Ja hän opetti ja sanoi heille: "Eikö ole kirjoitettu: 'Minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi'? Mutta te olette tehneet siitä RYÖVÄRIEN LUOLAN."

        Vai lienevätkö sittenkin otettu Äitikirkon antamasta esimerkistä?

        Ilm.18
        10 he seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa ja sanovat: "Voi, voi sinua, BABYLON, sinä suuri kaupunki, sinä vahva kaupunki, sillä sinun tuomiosi tuli yhdessä hetkessä!"
        11 Ja MAANPIIRIN KAUPPIAAT itkevät ja surevat häntä, kun ei kukaan enää osta heidän tavaraansa...
        15 NIIDEN KAUPPIAAT, ne, jotka RIKASTUIVAT TÄSTÄ KAUPUNGISTA, seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa, itkien ja surren,
        16 ja sanovat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, joka oli puettu pellavaan ja purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä, kun SEMMOINEN RIKKAUS yhdessä hetkessä tuhoutui!"...
        19 Ja he heittivät tomua päänsä päälle ja huusivat itkien ja surren ja sanoivat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, jonka kalleuksista RIKASTUIVAT KAIKKI, JOILLA OLI LAIVOJA MERELLÄ, kun se yhdessä hetkessä tuhoutui!"

        Näistä "Babylonin laivoista" voi lukea tarkemmin seuraavasta linkistä.
        http://www.ekumenia.fi/ekumenian_tietopankki/laiva_ekumeenisen_liikkeen_tunnuksena/

        Maallisista kauppiaistahan näissä Ilm.18 luvun jakeissa ei ole kyse, vaikka tietysti "maanpiirin kauppiaatkin" ovat oman osansa Babylonista saaneet, vaan "Babylonin kauppiaat" ovat uskonnon kaupustelijoita, kuten seuraavastakin jakeesta käy ilmi.

        23 ei loista sinussa enää lampun valo; EI KUULLA SINUSSA ENÄÄ HUUTOA YLJÄLLE EIKÄ HUUTOA MORSIAMELLE; sillä SINUN KAUPPIAASI olivat maan mahtavia, ja sinun velhoutesi villitsi kaikki kansat;
        24 ja hänestä on löydetty profeettain ja pyhien veri ja kaikkien veri, jotka maan päällä ovat tapetut.


      • Ja tämäkin Ilm.18: "sinä lumosit noitakeinoillasi kansat ja johdit ne harhaan". Eli jotain uskonnollis-okkultistista toimintaa selvästikin se tekee.

        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Ilm. 17:1&rnd=1436105949682 sivulla lukeekin, että Babylon on Rooman peitenimi.

        Tulkinta, jonka mukaan Ilmestyskirjan Babylon-portto on Roomassa päämajaansa pitävä uskonnollis-okkultistinen ja kaupallisen järjestelmä on aivan mahdollinen.

        Nähtäväksi jää, miten tilanteet kehittyvät.


      • realismia
        totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Ja tämäkin Ilm.18: "sinä lumosit noitakeinoillasi kansat ja johdit ne harhaan". Eli jotain uskonnollis-okkultistista toimintaa selvästikin se tekee.

        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Ilm. 17:1&rnd=1436105949682 sivulla lukeekin, että Babylon on Rooman peitenimi.

        Tulkinta, jonka mukaan Ilmestyskirjan Babylon-portto on Roomassa päämajaansa pitävä uskonnollis-okkultistinen ja kaupallisen järjestelmä on aivan mahdollinen.

        Nähtäväksi jää, miten tilanteet kehittyvät.

        "Tulkinta, jonka mukaan Ilmestyskirjan Babylon-portto on Roomassa päämajaansa pitävä uskonnollis-okkultistinen ja kaupallisen järjestelmä on aivan mahdollinen."

        Rooma in Italian tasavallan pääkaupunki 7:llä kukkulalla ja Vatikaani on taas itsenäinen kaupunkivaltio, ei Rooma eikä seitsemällä kukkulalla.


    • Adventtikirkon johdossa saattaa hyvin olla niitä, jotka haluavat, että "laiva" uppoaa nopeammin ja lisäävät siksi bensaa liekkeihin? Ted Wilsonin uudelleen valinta viittaisi vahvasti siihen. Vanhoilliset änkyrävoimat kun ovat tuhonneet monia yhteisöjä sisältä käsin tehokkaasti. Adventtikirkon tulevaisuus näyttääkin nykyvalossa melko lailla surkealta.

      • noinHengellisestisanottu

        Vanhoilliset ja änkyrävoimat.
        Kun liikun siellä muualla, en oikein tiedä sitä teidän änkyrävoimienne mittaa, mikä se änkyryys on. Mutta taroittanetko, että pitäisi porukan ottaa tämänpäivän "tanssiaskeleet" ollakseen ei änkyryydessä.

        Onhan tässä valtakunnassa srk. ja hyvivoivaa, jossa pidetään eritoten vanhoillisesta Sanasta kiinni, ja jätetään limboamiset muille.
        Sana voi hyvin ja runsaslukuinen srk. elää hyvin nuorista vanhoihin.

        Tietenkin jokaisessa paikassa on näitä nuoria, jotka kyseenalaistavat Aaronin ja Mooseksen Herran heille antaman johtajuuden ja valavat omat tinasuitsutuskannunsa voimaa, mutta vanhaanliiton muistiinpannut merkinnät kertovat, että maa voi niellä ja tinakannut pannaan alttarille muistuttamaan harhasta.

        Se on tätäpäivää myös. Suitsutusporukka, joka kannuansa puhaltelee, niihin hiilloksiin, voipipahan käydä niinkin, että maa nielee ja siinä on puhaltelijat kadotettuja.

        Sekin on otettava kaikessa huomioon.


    • siitähänse

      Joko teitä helpotti, kun saitte purkaa mielipahaanne??

      Oikein kahdella kopalla kolehtia. On se ateistille paha paikka.
      Onko koskaan käyty muualla? Me kannamme vastuutamme muualla, että varmasti harmittaisi teitä vielä enemmän.

      Mutta, voihan se maailma kantaa hyvin omat kolehtinsa. Perjantaipullot, tupakka-askit. Paljonkohan niihin kolehtihaaveihin menee?
      Perjantaipulloissa jopa nauraja auttaa lapsia, saamaan osansa.
      Alkoholisti, siinä on sen kolehtihaavin perinpohjimmainen tulos.
      Voisin paljonkin kirjoittaa tuostapuolen. Viehän se joltain perheenkin ja kodin.

      Ongelma vain on siinä, että jos esim. minä annan jotain omistani, siis esim. kannatan erästä nuorta Helsingissä, jopa parikertaa kuussa, ettei varmaan kukaan ateistista pane kolehtiin vuodessakaan ja sekin on vain "ylimääräinen" kannatus, kaiken muun sivuun, koska tämä nuori tarvitsee sitä. Se evankeliumi nuorille on siksi tärkeää, ettei he naurajan sokaisemina eksyisi maailman tuhoihin mukaan ja juuri siksi suuresti tuen sitä työtä.
      Eikä mani, mani- mene jumalattomuuten, Halleluja. Ei kapakanomistaja enää kerää rahojani, päätän sen itse. Eikä se sormenpaksuinentupakka enää kahlitse minua. Senkin panen Herrantyöhön.

      Harmittaako kovasti?? Toivon, että vaimoni työntää kottikärryillä Herrantyöhön rahansa, että oikein ateisteja harmittaisi.

      Ottaako ottaluuhun*??

      • iloinen_naurajaa

        Darwin tappoi jumalan jo kauan sitten, mutta otetaan taas viskiryyppy sen kunniaksi!!! :-):-):-)


      • täydetkymmenykset

        Minäkin palautan iloiten Jumalalle kymmenykseni ja sen lisäksi kolehtihaavikin joskus aivan notkahtaa, kun romautan sinne sekä seteleitä että kolikoita Jumalan valtakunnan työhän. Enkä ole köythynyt yhtään, vaan Jumala on siunannut palautetut kymmenykset ja uhrilahjat monin kerroin takaisin, kiitos Herran!


      • omalehmä
        täydetkymmenykset kirjoitti:

        Minäkin palautan iloiten Jumalalle kymmenykseni ja sen lisäksi kolehtihaavikin joskus aivan notkahtaa, kun romautan sinne sekä seteleitä että kolikoita Jumalan valtakunnan työhän. Enkä ole köythynyt yhtään, vaan Jumala on siunannut palautetut kymmenykset ja uhrilahjat monin kerroin takaisin, kiitos Herran!

        Ihmettelen tuota "palautus-sanaa" noiden kymmenysten antamisten yhteydessä. Sanahan näyttäisi edellyttävän, että rahat on saatu Jumalalta ja palaKuinka nyt sitten asia on käsitettävä, jos työnantaja onkin ateisti, julkijumalaton tai peräti Room.katolilainen? Miten "palautus-sana " sopii tällaisiin tapauksiin?


      • omalehmä kirjoitti:

        Ihmettelen tuota "palautus-sanaa" noiden kymmenysten antamisten yhteydessä. Sanahan näyttäisi edellyttävän, että rahat on saatu Jumalalta ja palaKuinka nyt sitten asia on käsitettävä, jos työnantaja onkin ateisti, julkijumalaton tai peräti Room.katolilainen? Miten "palautus-sana " sopii tällaisiin tapauksiin?

        Tällä "kymmenykset palautetaan jumalalle" termillä, jota mm. adventtikirkko käyttää, tarkoitetaan kirkon sisällä luonnollisesti vain sitä, että jäsen antaa 10% tuloistaan lahkonsa valtaapitäville ja sitten vielä kuoleman lähestyessä lahkon hartaasta toiveesta testamenttaa ja lahjoittaa koko omaisuutensa lahkolleen. Mitään jumaliahan tässä ei tarvita. Vain hyvä lahkon nimeämä lakimies ja vähän vanhuuden höperö lahkon jäsen. Tällaista toimintaa adventtikirkko Suomessa harrastaa aktiivisesti ja pastoreiden energia kyllä riittää ko. testamenttikikkailuun vallan mainiosti. Onhan pastoreiden palkanmaksu kiinni juuri lahkolle tulevasta rahavirrasta. Väliä ei siis ole, mistä raha on peräisin ja millä keinoin se on lahkolle hankittu.


      • Exadventistiparka
        omalehmä kirjoitti:

        Ihmettelen tuota "palautus-sanaa" noiden kymmenysten antamisten yhteydessä. Sanahan näyttäisi edellyttävän, että rahat on saatu Jumalalta ja palaKuinka nyt sitten asia on käsitettävä, jos työnantaja onkin ateisti, julkijumalaton tai peräti Room.katolilainen? Miten "palautus-sana " sopii tällaisiin tapauksiin?

        Tuo "palauttaminen" perustellaan toki sillä, että kaikki mitä tässä elämässä saamme on viime kädessä Jumalan lahjaa meille. Sanotaanhan Isä Meidän - rukouksessakin "anna meille... jokapäiväinen leipämme".
        Ongelma on tietysti se että jos kutsumme kaikkea "hyvää" Jumalan lahjaksi, miksi sitten kutsumme kaikkea sitä "ei hyvää", jonka saamme osaksemme ? No, sehän on tällä logiikalla tietysti joko Jumalan kuritusta tai sitten sielunvihollisen vihan ilmaisu meitä kohtaan. Loogista, mutta ontuvaa. Sitä voisi kutsua ylihengellistämiseksi.
        Jos nyt sitten aikuisen oikeasti ajatellaan noita kymmenyksiä, niin kymmenyksiähän EI MAKSETA Raamatun mukaan rahapalkasta, vaan AINOASTAAN maan ja karjan antimista. JOten jollet ole farmari, ei ole Raamatullista sinun maksaa kymmenyksiä. Fariseuksethan maksoivat kymmenykset itse kasvattamista yrteistäänkin - mistä Jeesus kommentoikin.
        Kymmenyksiä taas ei suinkaan kaikkia VT:n mukaan anneta Jumalalle niin ettei niistä itse mitään hyötyisi... vaikka ne ovatkin "pyhä lahja Herralle" - vaan niistä syödään itse 2/3 ja vain 1/3 menee "lyhentämättömänä" Herran työlle... Lue lisää kymmenyksistä mm. 3 Moos 27 ja 5 Moos 12..
        Kymmenykset eivät kuitenkaan sellaisenaan kuulu uuteen liittoon, vaan olivat pitkälti sosiaalijärjestelmä ja tapa ruokkia leeviläiset. UT:ssä on mainittu seurakunnan työntekijän elatuksen saamisen oikeus, mutta sitä ei tuoda esille minkään pakollisten kymmenysten kautta.
        A-kirkkohan opettaa noita kymmenyksiä siten, että 10% rahapalkasta ja siis joka ikisestä (ei joka kolmannesta) palkasta pitäisi "palauttaa" Jumalalle. Tälle ei siis ole mitään Raamatullista pohjaa.
        Näin, seurakunnan palveleminen omilla varoilla "lahjana Jumalalle" on muutettu "pakolliseksi" johon on velvollisuus koska muuten "ryöstää Jumalalta" - aivan kuten sapattikin.
        Legalismia ?


      • kerettiläinen--

        Sitäkin voi miettiä, että onko se "kohtuullista", että esimerkiksi 700 euroa kuussa tienaava maksaa 70 euroa tuloistaan elättääkseen pastoreita, joiden kuukausitulo on noin 3000 euroa, jolloin hänelle itselleen jää elämiseen 630 euroa? Jonkun mielestä se on kohtuullista, mutta minä pidän kyllä ennemminkin sitä "ryöstämisenä". Tässähän ajatellaan MAAILMALLISESTI, että kun on käynyt yliopistotasoisen koulutuksen, niin siitä pitää maksaakin kunnon palkkaa ja sitten sitä verrataan vielä joidenkin luterilaisen (portto)kirkon pappien vielä suurempaan palkkaan, mutta kysymys kuuluu>>>löytyykö tällaiseen ajattelutapaan perusteet Raamatusta? EI LÖYDY.

        1.Tim.6
        7 Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä;
        8 MUTTA KUN MEILLÄ ON ELATUS JA VAATTEET, NIIN TYYTYKÄÄMME NIIHIN.
        (eikö tämä koske myös kirkkojen työntekijöitä?)
        9 Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
        10 Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.
        11 Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta.

        Jos edellä oleva ei koske kirkkojen työntekijöitä, niin siitä vaan esittämään Raamatun paikka, joka osoittaa toisin. Ei kai sitä voida YKSIPUOLISESTI vedota Raamattuun ja "Jumalalta varastamiseen", kun on kyse tavallisista seurakuntalaisista, yhtä lailla tämä "Jumalalta varastaminen" voi koskea kirkkojen työntekijöitäkin...

        Jes.47
        5 Istu äänetönnä ja väisty pimeään, sinä Kaldean tytär; sillä ei sinua enää kutsuta valtakuntien valtiattareksi.
        6 Minä vihastuin kansaani, annoin häväistä perintöni, minä annoin heidät sinun käsiisi; et osoittanut sinä heille sääliä, VANHUKSELLEKIN SINÄ TEIT IKEESI YLEN RASKAAKSI.
        7 Ja sinä sanoit: "Iäti minä olen valtiatar", niin ettet näitä mieleesi pannut, et loppua ajatellut.


      • Ajattelinvain

        Kun Jeesus sanoi:"Antakaa- Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu",hän osoitti,että Jumalalle kuuluu edelleenkin osa ihmisten tuloista Mark. 12:17 Toisella kerralla hän vertasi kymmenysten maksamista oikeudenmukaisuuden,laupeuden ja uskollisuuden, osoittamiseen sekä sanoi:"Näitä teidän pitäisi noudattaa,noita muitakaan unohtamatta, Matt.23:23
        Luterilainen joutuu maksamaan 3 % palkasta meniköhän oikein? vapaissa suunnissa on eri käytäntöjä. Ymmärrän niitä joilla on pieni eläke
        Antakoon Jeesus viisautta tähänkin asiaan.


      • Exadventistiparka
        Ajattelinvain kirjoitti:

        Kun Jeesus sanoi:"Antakaa- Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu",hän osoitti,että Jumalalle kuuluu edelleenkin osa ihmisten tuloista Mark. 12:17 Toisella kerralla hän vertasi kymmenysten maksamista oikeudenmukaisuuden,laupeuden ja uskollisuuden, osoittamiseen sekä sanoi:"Näitä teidän pitäisi noudattaa,noita muitakaan unohtamatta, Matt.23:23
        Luterilainen joutuu maksamaan 3 % palkasta meniköhän oikein? vapaissa suunnissa on eri käytäntöjä. Ymmärrän niitä joilla on pieni eläke
        Antakoon Jeesus viisautta tähänkin asiaan.

        Kuten jo kirjoitin tuossa ylempänä, kymmenyksiä ei maksettu eikä makseta Raamatun mukaan rahapalkasta, vaan ainoastaan maan ja karjan antimista. Näinollen, tuossa Markuksen kohdassa ei teoriassakaan Jeesus ole millään voinut tarkoittaa rahan antamista KYMMENYKSINÄ. Vapaaehtoiset uhrit olivat taas ihan eri asia - joskaan ei Jeesus kyllä siitäkään tuossa puhunut. Antakaa keisarille mikä keisarin ON - joten raha siis sille jonka raha se KUVAN MUKAAN on eli keisarille... ja itsesi anna Jumalalle, koska sinä olet Jumalan kuva.
        Tuossa Matt 23 kohdassakaan - samasta syystä kuin yllä - Jeesus ei teoriassakaan ole voinut puhua kymmenyksinä, joten nyt iski kirves kiveen kyllä tässäkin.
        Vaikka kritisoin kymmenyksiin velvoittavia ja sitä muka-Raamatulliseksi perustelevia kirkkoja, voivat yksittäiset ihmiset tietysti antaa vaikka puolet jos haluavat - kunhan eivät koeta perustella sitä miksikään Raamatulliseksi velvoitteeksi.
        Jumalan työhän rahansa antaminen on paljon paremppi kuin sen käyttäminen itsekkäisiin tarkoituksiin, esimerkiksi veneeseen tai muihin harrastuksiin, joilla on tapana loppujen lopuksi vain erottaa meidän aikaamme pois Jumalan yhteydestä.
        Mutta mielestäni kirkko-organisaatioita ei tarvita, enkä siksi anna rahaa kirkoille, vaan kohdistan omat lahjani sen mukaan kun Jumala minulle puhuu tai itse näen jollakin tarpeen... ja lisäksi: "älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee".


      • Exadventistiparka
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Kuten jo kirjoitin tuossa ylempänä, kymmenyksiä ei maksettu eikä makseta Raamatun mukaan rahapalkasta, vaan ainoastaan maan ja karjan antimista. Näinollen, tuossa Markuksen kohdassa ei teoriassakaan Jeesus ole millään voinut tarkoittaa rahan antamista KYMMENYKSINÄ. Vapaaehtoiset uhrit olivat taas ihan eri asia - joskaan ei Jeesus kyllä siitäkään tuossa puhunut. Antakaa keisarille mikä keisarin ON - joten raha siis sille jonka raha se KUVAN MUKAAN on eli keisarille... ja itsesi anna Jumalalle, koska sinä olet Jumalan kuva.
        Tuossa Matt 23 kohdassakaan - samasta syystä kuin yllä - Jeesus ei teoriassakaan ole voinut puhua kymmenyksinä, joten nyt iski kirves kiveen kyllä tässäkin.
        Vaikka kritisoin kymmenyksiin velvoittavia ja sitä muka-Raamatulliseksi perustelevia kirkkoja, voivat yksittäiset ihmiset tietysti antaa vaikka puolet jos haluavat - kunhan eivät koeta perustella sitä miksikään Raamatulliseksi velvoitteeksi.
        Jumalan työhän rahansa antaminen on paljon paremppi kuin sen käyttäminen itsekkäisiin tarkoituksiin, esimerkiksi veneeseen tai muihin harrastuksiin, joilla on tapana loppujen lopuksi vain erottaa meidän aikaamme pois Jumalan yhteydestä.
        Mutta mielestäni kirkko-organisaatioita ei tarvita, enkä siksi anna rahaa kirkoille, vaan kohdistan omat lahjani sen mukaan kun Jumala minulle puhuu tai itse näen jollakin tarpeen... ja lisäksi: "älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee".

        Korjaus: tarkoitin siis: "Tuossa Matt 23 kohdassakaan - samasta syystä kuin yllä - Jeesus ei teoriassakaan ole voinut puhua RAHAN ANTAMISESTA kymmenyksinä"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe