Jännittynyt olo

syyllinen74

Olen nyt tuntenut miesystäväni reilu 4 vuotta. Suhteen alussa minusta oli ihana olla hänen kanssaan. Hän oli ystävällinen ja auttavainen sekä muutenkin miellyttävä mies. Muutimme yhteen viime vuoden lopussa ja hänen käytöksensä muuttui. Yhteenmuutettaessa hän halusi laittaa omat tavaransa ja huonekalunsa esille. Minun piti myydä ja laittaa suurin osa omista tavaroista varastoon. Sain sentään astioida tuoda asuntoon kunhan niitä vain ei laitettu samoihin kaappeihin hänen astioiden kanssa. Joka tavarasta, verhoista ja matoista sai tapella että mikä laitetaan mihinkin paikkaan. Yhteenmuuton jälkeen alkoivat riidat, joissa poikkeuksetta syy on yksinomaan minussa. Puhun väärin, katson häntä väärin, olen tehnyt jotain väärin, hän ei saa kuulemma saa tehdä mitä haluaa, koska minä kontrolloin kaikkea. Riitelyä on joka toinen viikko. Tähän liittyy myös se että riidan jälkeen hän mököttää hiljaa päiväkausia, mikä on ahdistavaa.
Aamuisin hän on äreä ja iltaisin töistä tullessa hän haluaa olla rauhassa raskaan työpäivän jäljiltä. Yleensä hän tuijottaa joko tietokonetta tai televisiota ja kun puhun hänellä kuuluu yleensä "Mitä sanoit?", kaikki asiat pitää toistaa kahteen kertaan jotta häneltä saa vastauksen. Yhdessä emme voi tehdä mitään, koska häntä ei saa pakottaa tekemään mitään. Pakottamien tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että pyydän häntä yhdessä pihatöihin tai lenkille. Kotityöt kuuluvat lähes yksinomaan minun tehtäväksi vaikka minäkin olen töissä. Mies ei voi tehdä työpäivän jälkeen mitään, koska on väsynyt (tekee toimistotöitä).
Hän saattaa saada raivokohtauksia ihan oudoista asioista ja tällöin hänellä on tapana rikkoa jotain ja häipyä paikalta. Menee jopa hotelliin välillä yöksi kun on suuttunut. Mies salaa minulta asioita ja kun jää niistä kiinni, hän on niin kuin ei olisi tehnyt mitään väärää. Luulin muuttavani yhteen ihanan miehen kanssa mutta nyt olen alkanut jännittämään kotona oloa. Joudun olemaan koko ajan varpaillani, jotten vain tee tai sano mitään väärään. Minua on alkanut ahdistamaan hänen käytöksensä ja raivokohtaukset ovat alkaneet pelottamaan minua. En tiedä kuinka kauan enää jaksan tällaista. Kyllä omassa kodissa pitäisi pystyä olemaan rennosti ja hyvällä mielellä.

6

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 49y45y46y4

      Kodin nimenomaan pitäisi olla se turvasatama, johon pääsyä odottaa ja jossa voi olla vapaasti. Milloin ajattelit hankkia sellaisen?

      Nyt et asu kotonasi, asut toisen nurkissa ja se toinen on arvaamaton ja uhkaava. Pelasta itsesi ennen kuin on liian myöhäistä. Sinä et häntä pysty muuttamaan.

    • Hei syyllinen74.

      Jäin pohtimaan nimimerkkisi valintaa. Mitähän tuo syyllisyys mahtaa sinulle tarkoittaa kaiken kaikkiaan? Onko elämässäsi muitakin suhteita tai kokemuksia, joissa sinulle on tarjottu syyllisen osa?
      Mihin koet olevasi syyllinen tässä parisuhteessa?

      Onko tämä parisuhde itse asiassa parisuhde. Millä tavalla teillä toteutuu kummankin erillisyys, molemminpuolinen toisen persoonan kunnioitus ja toisaalta turvallinen läheisyys ja yhteen hiileen puhaltamisen tunne? Parisuhde ei ole hierarkkinen ja toista määräilevä, vaan tasa-arvoinen suhde.
      Oletko tullut ajatelleeksi, että tavaroiden rikkominen ja hillitsemätön raivo on väkivaltaa? Väkivalta ei koskaan ole parisuhdeongelma sinänsä, vaan se on aina väkivallan käyttäjän vastuulla. Vain hän voin lopettaa sen. SInä olet alkanut pelätä, jännittää ja muuttaa käyttäytymistäsi jotta raivareita ei tulisi, vaikka vastuu raivareista on puolisosi. Rakkaussuhteessa pelkoa ei kuulu olla.

      Mitä ajattelet nyt kun luet oman kirjoituksesi ja näitä vastauksia? Haluatko jatkaa tuollaisessa elämäntilanteessa? Miksi sinun pitäisi jaksaa enää yhtään enempää elää pelossa? Kenen takia? Minusta kuulostaa, ettet ole suojassa ja turvassa vaan näen tilanteessanne uhkaa. Millaista elämää haluat?

      kanssasi pohtii, diakoni Merja

    • 1321

      Herää. Hanki ammattiapua. Kukaan täyspäinen ei kysy Suomi24:ssä, että kannattaako tuollaisessa suhteessa pysyä.

    • Lusikat jakoon, jos teillä ei ole lapsia. Jo tuo esineiden rikkominen on epätervettä.

    • Batman-

      Tosi mukava mies sinulla. Tuollaisiin naiset rakastuu.

    • hetinytmulle

      Lähde kuule äkkiä litomaan. Mököttäminen on yksi vallan käytön väline. Monesti nuo ongelmat kärjistyy kun toinen tulee osaksi omaa reviiriä. Jos mies ei sitä kestä niin asukoot yksin. Vai aiotko todella katsoa tuollaista epäkunnioittavaa käytöstä. Toisen syyttely......ei ei ei. Kukaan ei yksin tappele. Ei kuulosta hyvältä. Hälytyskellot soivat ainakin minun päässäni. Koti on ihmisen puhun paikka, missä pitää saada rentoutua, levätä ja olla onnellinen. Ilman että joku kontrolloi jokaista liikettä. Ota nyt järki käteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe