Vihaan tätä zyprexamahaa

Oupidou

Sain olantsapiinin aamuyön unta parantamaan jotain neljä vuotta sitten. Sen jälkeen olen lihonut 36 kiloa. Ei. Syön normaalisti. Nestettä kerää. Elokuussa on lääkäri. Kysyn nesteenpoistolääkkeestä.

Mulla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja toistuva masesennus. Joka nyt täyttää kaksisuuntaisen kriteerit. Kesäkuussa siivosin kolme viikkoa. Yötäpäivää. Yhtenä yönä sit nukuin vain kolme tuntia, kahdesta viiteen. Ja lähdin soittaa apuu.

Lääkärin luvalla ja valvonnassa keväällä aloin lopettaa olantsapiinia. Sepram vaihdettiin venlafaksiiniin. Pitkään olin ollut masentunut. Mieliala nousi, nousi ja nousi. Ja sit liikaa.

Kysymys on, miten saan painoa alas? Kun en mielialavaihteluiden takia voikaan lopettaa olantsapiinia kokonaan. Nyt menee 2,5 - 7,5 mg tilanteen mukaan. Aamuyön unta parantamaan. Nousen ylös neljältä. Et se siitä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi_teit_niin

      Miksi ylipäänsä jatkat pääsi sekoittamista noilla aineilla? Mitä luulet niillä saavuttavasi? Ja olantsapiini on erityisen tunnettu siitä, että läskiä ja diabetesta rupee pukkaa, kun sitä vetää. Kaikki neuroleptit lihottavat, koska sotkevat monen muun asian lisäksi myös tuon puolen metabolian.

      Sinunkin tapauksessasi todennäköisesti kestäisi toista vuotta ellei enemmän ennen kuin nähtäisiin miten tulet toimeen ilman aineita. Sen jälkeen voitaisiin arvioida jäljellä mahdollisesti jäävien aivovaurioiden vaikutus toimitakykyysi ja elämänlaatuusi ja lähteä rakentamaan elämää eteenpäin. Pitkä tie. Toinen vaihtoehto on jatkaa aineiden käyttöä ja lisäillä ja poistaa sitä mukaan, kun toleranssi kasvaa tai aivot 'sulavat aineen tiellä', mutta se johtaa usein vaan syvemmälle ongelmiin ja elämänlaadun jatkuvaan laskuun.

    • Kai niitä muitakin psyykelääkkeitä on?

    • litomies

      Moi

      Tsemppiä tuon ongelman kanssa elikysele ja lue, Itse roikun jenkkiläisellä vertaistukilistalla. Siellä ei ole näitä ääliöitä kommentoimassa. Zyprexa on paha. Itse syön väliin seroquel lääkettä, lihottaa sekin. Väsymys lisää ruokahalua. Söin mirtsapiiniä uneen, ruokahalua lisäs. Jossain joku tietää, vaadi saada kokeilla muuta.

      • jojohyppy

        Osaatko suositella englanninkielisiä hyviä bipokeskustelupalstoja? Suomalaiset ovat aika hiljaisia ja trolleja riittää, some en viitsi tähän käyttää.


    • Toinentapaus

      Joo. Englanninkielisillä sivustoilta puuttuu ulkomaalaiset dorkat, joilla tuntuu olla aikaa tuoda tietämättömyytään esiin.

      Niitä on muitakin psyykelääkkeitä. Olantsapiini on vihoviimeinen lääke, jonka suostun ottamaan. Tuli taas keskustelua aiheesta. Minkä ihmeen takia sitä määrätään ensimmäiseksi?

      Ai niin näille lääkevastaisille tiedoksi, niin oma henkinen tasoni on parantunut lääkityksen myötä. Ei niitä lääkkeitä huvikseen määrätä.

      • jojohyppy

        Mulle Zyprexa oli eka lääke Liton ohella ja palasin älyllisesti vaativiin töihin 20 mg Zyprexaa käyttäen. Ton takia en pärjännyt enää töissä ja sen jälkeen ei ole töitä tullut tehtyäkään. Jotkut lääkärit määräävät noita valtavia määriä käsittämättä mitä siitä seuraa: valtavan pitkät yöunet, pitkään jatkuva "aamu"tokkuraisuus, apatia, pohjaton nälkä jne. Mikään normaalielämä ei enää suju, mutta ongelmat pistetään sairauden ja elämänhallinnan piikkiin: masennusta pukkaa ja rytmit eivät ole säännöllisiä. Tuota se on pahimmillaan.

        Mä jouduin itse vähentämään omin luvin kieltojen saattelemana lääkkeitä ja palasin elävien kirjoihin. Nappeja menee toki edelleen, mutta vähän eri määriä. Tässä vaiheessa ei ole enää juuri mitään luottamusta julkisen puolen pikaisesti potilaan asioihin perehtyvän psykiatrin lääkemääräyksiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe