Miten kauan kestää leikkaushaavan paranemin?

Heera

Hei,minulta leikattiin hormooniperäinen rintasyöpä viime tammikuun lopulla.Syöpatti oli niin pieni, että rintaan tehtiin säästävä leikkaus.Imusolmukkeet poistettiin samalla kyllä myös,koska syöpä oli kerinnyt levitä sinnekin jo myös.Ja nyt ovat ne sädehoidot 5 viikkoa jo takanapäin,jotka loppuivat toukokuun lopulla.Ja nyt sitten seuraavaksi on pitänyt syödä Letrozol nimistä lääkettä, jota täytyy ottaa yksi pilleri päivässä 5 vuoden ajan.

Ja nyt olen sitä vaan sitten miettinyt,että mitenkähän pitkään kestää tuo rinnassa olevan arven parantuminen,koska rinta tuntuu aika ajoin olevan yhä edelleen enemmän tai vähemmän kipeän ja aran tuntuinen.Ja siinä kohtaa mistä se syöpatti leikattiin tuntuu rinta siitä kohtaa olevan kovan tuntuinen verrattuna muuhun rintaan,joten mahtaako olla kenties jotain arpikudosta,vai voisiko siihen olla mahdollisesti vaikka kehittynyt tai kehittymässä uusi syöpäpatti, joka siinä sitten kipuilee. Olen odottanut koska tulee ensimmäinen kutsu kontrollitarkastukseen,kun sanoivat sen tulevan ensimmäisen kerran jo vähän aikaisemmin joskus tänä kesänä,että siellä asia sitten selviäisi,mutta sitä ei vielä tässä vaiheessa ole kerinnyt tulla.Joten mitä arvelelisitte,kuuluuko tuon leikkaushaavan vielä näinkin pitkän ajan päästä leikkauksesta olla aristava ja kipeä ja tuollainen kovan tuntuinen,vai voisiko se ohtua vaikka tuon lääkkeen sivuvaikutuksesta?

4

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heera

      Anteeksi,palasin vielä pahoittelemaan noita kirjoitusvirheitä,joita tuohon edelliseen kommenttiini näköjään epähuomiossa pääsi minulta kiireessä muutamia lipsahtamaan.

    • Jälkitarkastukseenvaan

      Heippa, mulle tehtiin kans rintaa säästävä leikkaus vaikka kolme imusolmukettakin lähti ja toista rintaa pienennettiin. Leikkaushaavat tulehtuivat ja sain pari antibioottikuuria kahden kk haavahoitojen aikana, ja oli alipainepumppukin. Sitten sytostaattihoidot ja maksimimäärä sädehoitoja ja nyt on letrosolilääkitys. Aluksi meni letrosolilla hyvin, mutta vuoden päästä on leikatussa kädessä nivel- ja jännetuppitulehdus, polvinivelet on huonona ja olen saanut huimausta niin paljon, että kaaduin rapuissa kerran ja löin pääni, onneksi lievänä ja mustelmille meni jalat. Kynnet ovat hirveän näköiset. Yöllä usein valvottaa ja kuumottaa. Kohta on hommattava keppi tai rollaattori. Jälkitarkastus meidän kehitysalueläänissä on vuoden välein eikä oteta edes verestä CA-soluja vaan laaja verenkuva eli vasta kun epäillään tai odotetaan levinnyttä syöpää. Tää on rankkaa, mutta on iloittava pienistä asioista, vaikkapa lintujen laulusta ja kukista... Jälkitarkastuksessa ne teki mulle mammografian, ultrasivat ja ottivat paksuneulanäytteen. Onneksi patti ja kipuilu olikin paranevaa rasvanekroosia. Jaksamista sulle.

    • Elontievaanjatkuu

      Muuten, jos käteesi leikatulle puolelle tulee lymfaödeema niin voit jonottaa syöpäyhdistyksen kautta edullisemmin kompressiohihoja tai -käsinettä. Kuntani päättäjät eivät tarjonneet fysikaalista hoitoa vaan kuntouttavaa työtoimintaa sairausloman jälkeen. http://www.europadonna.fi/rintasyopa2/lymfaodeema/
      Miepä keksin turvonneeseen käteen laittaa puhdas kankainen hierotakinnas ja se tukee kättä hyvin. Bodyshopista saa 5 eurolla mieleisensä värinkin ja hamppukäsivoide kummasti parantaa verenkiertoa...
      http://www.thebodyshop.fi/fi/bath-gloves/81911-m/dp?openGroup=394 ja
      http://www.thebodyshop.fi/fi/hemp-hand-protector/89356-m/dp?openGroup=392

    • Heera

      Voi kiitos oikein paljon teille molemmille vastaajille kaikesta kertomastanne ja hyvistä vinkeistä myös!!!!
      Ja olipa tosi ikävää oli kuulla miten rankkoja kokemuksia nimimerkillä "jälkitarkastukseenvaan" oli kaiken kaikkiaan ollutkin.Joten itse olen näköjään ainakin tähän asti päässyt kaikesta vielä toistaiseksi paljon vähemmällä.Ja minähän en tosiaankaan ole kerinnyt tuota Letrozolia syödä vasta kuin toukokuun loppupuolta lähtien eikä se toistaiseksi ole minulle onneksi vielä mitään ainakaan selvästi havaittavaa tuntunut aiheuttaneen,joten saas nähdä nyt sitten,että mitä kaikkea kurjaa se minullekin sitten kerkiää vielä myöhemmässä vaiheessa kuitenkin aiheuttamaankaan,sillä kyllähän nuo lääkket yleensä aina jotain ikävää saa aikaseksi samalla kuitenkin myös,vaikka ne sitä syöpää estäisivät uudestaan tulemastakin myös,joka se on kyllä kurja juttu,mutta kun ei uskalla olla syömättäkään myöskään, vaikka niiden syöminen niin vastenmieliseltä tuntuukin juuri sen vuoksi myös .
      Ja mahtaisikokohan se minullakin olla rinnassani sitten sitä paranevaa rasva negroosia myöa.No, se varmaan sitten selviää kun pääsen sinne ensimmäiseen kontrollitarkastukseen,johon sanoivat joskus tän kesän aikana kutsukirjeen tulevan.
      Ja kiitos paljon noista hyvistä neuvoista ja linkeistä nimimerkille "Elontievaanjatkuu" jatkuu myös,sillä vaikka tähän mennessä olen onneksi siltä käden turvotukselta välttynytkin tähän asti,niin eihän sitä kuitenkaan tiedä jos käteni vaikka myöhemmässä vaiheessa sattuisi tuon turvotuksen saamaankin,sillä muistaakseni se voi tulla kyllä myöhemmässäkin vaiheessa myös. Olen sairaalasta lähtien kättäni jumpannut joka päivä niiden ohjeiden mukaan, jotka se fysioterapeutti siellä sairaalassa neuvoi. Ja en tiedä onko niistä ollut sitten niin paljon apua, vai onko ollut hyvää tuuria vaan,että käteeni ei ainakaan vielä ole sitä lymfaödeemaa tullut,mutta kaikkeen on hyvä siitä huolimatta silti kuitenkin varautua.

      Ja niinhän se on tosiaan on, että täytyy elää päivä kerrallaan vaan eteenpäin miettimättä huomista sen enempää ja nauttia vaan linnun laulusta ja kaikesta kauniista ja hyvästä ympärillään niin kauan kun vielä voi.Ja metsässähän minäkin paljon tykkään koirani kanssa käydä kävelemässä ja luontoa ihailemassa ja rauhoittamassa mieltäni myös,joka tekee minusta tosi hyvää monella tavalla myös.

      Ja nyt vaan lopuksi vielä kerran kiitos teille kummallekin ja toivon teille oikein hyvää vointia ja paranemista ja jaksamista kaikista ikävistä koettelemuksista huolimatta sekä hyvää loppukesän jatkoa teille myös!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe