Koirasta ei välitetä...

Äläpölö

Moikka! Haluaisin tuoda nyt asian esille: serkullani ja hänen vaimollaan on saksanpaimenkoira narttu. Heille syntyi vauva n. 1 vuosi sitten. Koira joutuu olemaan päivät pitkät kylpyhuoneessa, koiraa ei lenkitetä ollenkaan, koira on kamalan laiha, koiraa ei edes rapsuteta, koiralle vain huudetaan oli se missä tahansa... Koira haluaa selvästikin pois kylpyhuoneesta, koska siellä se vinkuu ja uikuttaa sekä raapii ovea. Koira haluaa leikkiä ihan selvästi kun se ei ole kylppärissä, mutta eihän minun serkkuni siihen vaivaudu, huutaa vain: "mene nyt siitä pois jaloista!" Ja koirasta lähtee tolkuttoman paljon karvaa. Saksanpaimenkoirahan on on aktiivinen rotu, joka tarvitsee sitä aktivointia ja aivotyöskentelyä! Ymmärrän kyllä sen, että tämän tapauksen koira on ylisuojeleva vauvaa kohtaan (saattaa näykkiä ja raapia myös vauvaa) Mutta minusta koiraa ei silti saisi kohdella näin! He ovat yrittäneet antaa koiran ilmaiseksi pois, mutta kukaan ei halua sitä, kun koiraa ei ole koulutettu kunnolla.

Mitä tekisin? Käy koiraa niin säliksi....

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakemannia

      Voisit kysyä heiltä jos heidän puolestaan etsisit koiralle uuden kodin? Ei ehkä ilmatteeksi mutta joku nimellinen hinta edes. Lemmikkipalstat, facebookin koiraryhmät ym. ostetaan myydään palstat voisi olla hyvä paikka. Rehellinen ilmoitus jossa kerrot koiran luonteesta ja kouluttamattomuudesta. Joku jo sakun omistaja ja ongelmakoiria kokenut henkilö voisi mielellään ottaa koiran. Tai toki on myös eläinsuojeluilmoitus paikallaan tuollaisessa tilanteessa.

    • ipopipo

      laittakaa omistajan kanssa yhdessä ilmoitus facen saksanpaimenkoiraryhmään. siellä on todella paljon aktiivisia harrastajia ja omistajia sieltä jos mistä löydätte uuden ja osaavan kodin koiralle! tsemppiä sinulle, ilmoita miten käy!

    • ruyelt

      Totta kai se näykkii vauvaa, eihän se tuolla totu muuhun kun että vauva on vihollinen: vei kaikki resurssit, tilan, kodin ja lauman. Joo, jos haluatte saada koiran vihaamaan lapsia niin tuo on kyllä aika tehokkaan kuuloista. He ovat kasvattamassa ongelmakoiraa, joka lopulta maksaa hengellään. Todennäköisesti tuolla tavoin kohdeltu koira tulee puremaan jotakuta - ja suurimmalla todennäköisyydellä lasta. Minusta hellien puheitten aika tuolle perheelle on ohi. Jos koiran ottaa niin kantaa siitä vastuun, tuli vauvaa tai ei. Se on turha uikuttaa että lapsi vie paljon aikaa, niin vie, kaikki vie ja silti se oli oma valita, suututa heidät vaan. Olisi korkea aika kasvaa aikuiseksi kun lapsiakin pystyy tekemään.

      Voisitko sinä ottaa koiran? Voisitko antaa sille sijaiskodin ja kouluttaa sen, etsiä siinä samalla hyvän kodin? Sussari on pk-rotu, oppii helposti ja kohtalaisen helppo kouluttaa. Tai voisitko puhua paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle, ehkä heillä olisi tilat pitää koiraa. Toisaalta, jos saat kovaa puhetta aikaan, voisitte myös pohtia saisitteko yhdessä etsittyä kodin: rotujärjestöt, kasvattaja, facebook.
      No, jos et, eikä he tee mitään, niin eläinsuojeluun ilmoitusta vaan. Herätys olisi tarpeen etkä tee siinä mitään väärää: koiralla ei ole edes minimihyvinvointia. Sillä on liian vähän tilaa, sille ei anneta aikaa eikä sitä ruokita riittävästi ja takuulla "riittävä määrä liikuntaa" ei täyty.
      Olisi ihan asiaa tehdä eläinsuojeluilmoitus.

    • ainarakkaatsakut

      Todella surullista luettavaa on ap:n juttu.Itselläni aikoinaan oli myös ensin Saksanpaimen,sitten tuli muksu,ja lisää muksuja,kuten myös toinen Saksanpaimen.Muksut kasvoivat huushollissa,jossa oli koko ajan saku,ja pentu kasvamassa vanhenevan koiran rinnalla.Nytten on lapset omillaan maailmalla,mutta saku on vieläkin kotona.

    • Turvaan

      Ilmoitus eläinsuojelutarkastajalle!!Ja pian!Sieltä ei kerrota kuka ilmoituksen on tehnyt.

    • eläinsuojeluilmoitus

      No mitäpä jos ihan ensimmäisenä tekisit vaikka eläinsuojeluilmoituksen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe