Kirjat käytettynä

Lukioonkohta

Moi! Mistä voisi ostaa noita lukionorjoja käytettynä? Huutonet, tori.fi, booky ja jamera on katottu mutta onko muita? Huutonetistä ja torista ei tosin löytynyt. Meidän lukion kirjalistassa lukee kustantajan kohdalla Sanoma Pro melkein kaikissa kirjoissa, mutta ilmeisesti Sanoma Pro osti Wsoyn, joten pitääkö minun ostaa vain noita uusia painoksia vaikka kirjassa ei ole muuttunut mikään muu kuin kustantajan nimi?

Ja toinen kysymys on semmonen, että onko paljon jos maksaa käytetyistä kirjoista n.15e? Olen kuullut että jotkut on ostanut jollain viidellä eurolla?!

Taitaa tulla vähän kiire näiden kirjojen kanssa, kun en ole vielä mitään ostanut ja haluan kaikki kirjat jo etukäteen ettei tarvitse ihan paniikissa olla ekoina päivinä koulussa kun muutenkin niin kso juttu ja en tunne entuudestaan ketään... ;D

9

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukioonkohta

      Sori noita kirjoitusvirheitä! Kirjoitin kännykällä... Eli lukiokirjoja siis etsin, en mitään norjoja!

    • lukijolainen

      Oletko siis löytänyt jotain WSOY:n kirjoja? Ne ovat varmasti vanhoja ja erilaisia kuin uudet. Tai no, jos ISBN-koodi on täysin sama kuin Sanoma Pron kirjassa, silloin on kyseessä täysin sama kirja. Muuten ei. Osta uusia painoksia.

      Suomalaisesta kirjakaupasta ilmeisesti löytyy jonkin verran käytettyjä. Voit myös ostaa lukiolla vanhemmilta opiskelijoilta, tosin et ehkä nyt kesällä etukäteen. Silloin saatat saada viidellä eurolla kirjan. Kirjakaupasta ostettuna hinta voi hyvinkin olla 15 euroa, koska pitäähän sille firmallekin jotain käteen jäädä, ettei liiketoiminta ole tappiollista. Jos kuitenkin myyt kirjan käytön jälkeen esimerkiksi Jameralle, saat vähän rahaa takaisin.

      Itsekin olen ostanut kirjat kesällä koko vuodeksi ja niin aio tehdä nytkin, kun alkaa abivuosi. Minulla on ollut niin selvät opintosuunnitelmat, että tämä on ollut mahdollista. Jos sinulla ei ole vielä selvillä, mitä aineita aiot lukea, ei ehkä kannata vielä ostaa kaikkien valinnaisten kurssien kirjoja. Pakollisten kurssien kirjat voit ostaa, mutta periaatteessa opettaja saattaa yhtäkkiä vaihtaa kirjasarjaa. Muistaakseni tällaisessa tapauksessa Jameralle voi saada kirjan palautetuksi, jos kuitti on tallella ja myyjä voi todeta lukion kirjalistassa tapahtuneen muutoksen. Kaikissa liikkeissä ei varmasti näin ole. Olisi kyllä melko kelju opettaja, jos yhtäkkiä keksen vuoden vaihtaisi kirjaa.

      • Wjeisödnfb

        Ei se isbn numero voi olla sama koska kustantaja on muutunut!!! Jameran sivulla on kerrottu mitkä isbn numerot täsmä, se on ihan sama onko se sanomapro tai wsoy (wsoy tammi= sanomapro) kirjan ovat samanlaiset. Jos et tiedä mitään asiasta niin älä anna neuvoja muille!!!


    • jutskaaja

      Ei ole paljoa maksaa 15e käytetystä. Katso jamerasta tmv saman kirjan käytetty hinta, niin näet kannattaako ostaa yksityiseltä vai jamerasta. Hyväkuntoisesta kirjasta, jossa ei ole merkintöjä eikä ole kovin vanha, voi joutua maksamaan useamman kympinkin, mikäli kirja on alunperin maksanut esim. 50e. 5e kirjat ovat yleensä erittäin vanhoja, tehtävät tehty tai koira syönyt tmv. Pyydä myyjää ottamaan kuva kirjasta päältä sekä joltakin sisälehdeltä (voit vaikka itse heittää sivunumeron, niin myyjä ei kuvaa sitä ainutta sivua, mikä on siisti) ja arvioi, miten hyvässä kunnossa se on uuteen kirjaan nähden ja kannattaako kirjasta maksaa myyjän pyytämä hinta. Muista, että uutena ostetut lukiokirjat maksavat maltaita ja yhden kurssin aikana kirjat eivät pahemmin kulu. Hyvässä tapauksessa voit itse myydä kirjan käyttösi jälkeen samaan hintaan kuin ostitkin, mikäli itse pidät kirjaa yhtä hyvin kuin aiempi omistaja.

      Useissa lukioissa käy myös vanhemmat painokset (yleensä kirjan nimen viereen on kirjalistassa merkitty uusin painos x, mikäli jokin tietty painos vaaditaan) ja kirjat eivät tosiaan välttämättä ole muuttuneet kuin kirjoitusvirheiden korjaamisen verran. Katso kirjan nimeä, lukiosi ohjeita, tekijöitä ym. ja pohdi sitten käykö sinun tapauksessa vanhempikin painos.

    • Kirppis15

      Itselläni on esim Turun manhattanin kirppiksellä myynnissä esim fysiikan ja matikan kirjat vastauskirjat niihin. Eli käy katsomassa myös kirppiksiltä ja koulun alettua koulun ilmoitustaululla saattaa olla myynti-ilmoituksia. :)

    • Lukioonkohta

      Kiitos näistä vastauksista! Pitääkin sitten alkaa jo ihan hyvin mielin katsomaan noita kirjoja! Toivottavasti näistä vastauksista on apua muillekin joskus tulevaisuudessa.

    • kurssikirja

      Kirjoja voi tuurilla olla vapaana myös kirjastossa. Myynti- ja ostopalstoista https://www.kurssikirja.com on yksi lisää josta voi löytää kirjoja käytettynä. Ja joo, jos vanhemmassa painoksessa on sama ISBN-koodi kuin uusimmassa, niin sisältö ei ole muuttunut.

    • 919

      Kirjan kustantaja voi vaihtua, jolloin ISBN-numerokin vaihtuu. Sisältö on silti täysin sama. Näin esim. Fysiikka 1. Joskus tuo numero muuttuu muutenkin, vaikka kirja pysyisi ihan samana. Jämerän sivuilla on yleensä kerrottu isbn-numeroiden vastaavuus. Eli jos olet ostamassa vaikka face-kirpparilta, niin käy katsomassa kirjan tiedot Jämerän sivuilta. Kirjoja tosiaan kannattaa metsästää lukiokavereilta tai paikallisilta facebook-kirppiksiltä. Mutta huolellinen kannattaa painosten kanssa olla. Erityisesti esim. yhteiskuntaopin ja joistakin historian kirjoista tulee usein uusi painos.

    • Eodkdjfkså

      Sanomapro on wsoy tammi, ei se on ihan sama ostatko sanomapron vai tammen ja wsoyn kirjoja. Niissä on erilaiset isbn numerot koska kustantaja on muuttunut, muuten ne on täysin samanlaiset!
      Ps. Älä kuuntele niitä opiskelijoiden äitejä, jotka luulee että tietää jotain, yleensä he eivät ymmärrä yhtään mitään ja ostavat kirjoja uutena koska eivät osaa etsiä oikein!!
      Terv. Opiskelija

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe