Oletko onnellinen ja mitä siihen vaaditaan?

OikeaaTähteäEtsien

Oletko mielestäsi tällä hetkellä onnellinen? Tarvitaanko onnellisuuteen parisuhde vai voisiko itsekseen eläväkin olla onnellinen? Mielestäni voi olla onnellinen yksikseen eläessäkin, mutta hyvä ja toimiva parisuhde lisää huomattavasti onnellisuutta. Tarvitaankos rikkautta, jotta voi olla onnellinen? Mielestäni raha helpottaa huomattavasti elämää ja lisää onnellisuutta. Kertokaa mistä teidän onni/onnellisuus koostuu?
PS. Elän itse ilman parisuhdetta, eikä rahallakaan pääse pröystäilemään. ;)

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flirttipirkko11

      Tulen pienistä asioista onnelliseksi. Ei välttämättä tarvitse muuta hyvään päivään kuin, että vastaan tuleva naapuri hymyilee tai kaupankassantäti uskaltautuu vaihtamaan pari sanaa muustakin kuin ostotilanteeseen liittyvästä. Siis yksinkertaisesti pieni flirtti piristää aina minun päivääni ja pienistä asioista se onni koostuu...

    • Kyllä, onnellisuus on mielentila, eikä sitä saavuttaakseen tarvitse kumppania tai rahaa. Itselläni on tekemistä itseni kanssa, että löydän sisältäni sen suurimman onnen, rauhan ja rakkauden itseni kanssa. Puitteet voi olla mitä vaan, onnellisuus lähtee silti sisältä.

      Toki moni ulkopuolinen asia auttaa helpommin saavuttamaan sen oman onnen, koska hyvissä oloissa on aikaa paneutua myös muuhun kuin suoriutumiseen.

    • riepujapeukalo

      Mulle syvin onni tulee turvallisuudentunteesta ja vakaudesta. Yksinelävänä leskenä näiden asioiden kanssa riittää tekemistä ja huomaan, että lähipiirin ihmiset sohivat kipukohtiani kuka mitenkin ja vuorollaan. Luottamusta on nykyisin perin vaikea rakentaa. Yksin olen vähemmän turvaton.

      • harjatutmopit

        Ei ne varmaankaan ilkeyksissään niin tee. Yrittävät vain auttaa ja vahvistaa sinua. Ei se kerro siitä laisinkaan, ettäkö ei olisi luotettava. Näkevät ja lukevat vaan sinua rivien välistä.

        Eräänkin lesken kohdalla, jonka tunnen niin hän ei vaan halua eikä uskalla päästää ketään, ei siis ketään, tarpeeksi lähelle. Se ei suinkaan johdu siitä, että ne lähipiirin ihmiset olisivat turvattomia tai epäluotettavia. Lähipiiri kuitenkin näkee lävitse, että olisi hyvä opetella päästämään lähelle, ei ole mitenkään terveellistä nostaa aina piikit pystyyn ja torjua kaikki vähänkään lähelle tulevat. Toki, yksin voi olla hyvä olla, mutta jos sitä yksinoloa jatkuu vuosikymmenet ja vain sen takia, että ei uskalla päästää tarpeeksi lähelle, vaikka kuinka edessä olisi Se Oikea kultakimpale, menettää kyllä ihan oikeasti tosi paljon. Täytyy uskaltaa elää, päästää vierelleen ja antaa itsestäänkin jotain, silloin voi kohdata vaikka mitä ja olla vaikka kuinka onnellinen. Keksimällä muista ihmisistä tekosyitä ja vikoja vain sen takia, että ei millään uskalla päästää lähelle, kertoo siitä, että henkilöllä on oikeasti tosi paha olla eikä oikeasti sitä elämää ole tarkoitettu elettäväksi niin. Nostamalla rimaa niin ylös, että kukaan ei täytä iki päivinä niitä kriteereitä kertoo vain siitä, että ei oikeasti halua tai uskalla päästää ketään lähelle. Eihän sitä millään tiedä, mitä tosi hyvää olisi edessä jos ei edes yritä. Ei kaikki ole aina vain pahaa, täytyy vain uskaltaa höllentää sen verran, että uskaltaa edes yrittää. Palkinnoksi voi saada vaikka mitä hyvää, muuten päästää ihan turhaan onnen valumaan käsistään. Ihan turhaan. Välittävät, luotettavat ihmiset pysyvät rinnalla vaikka hautaan asti. Täytyy vain sen verran uskaltaa heihin luottaa. Luotettavia, turvallisia ja rakastavia ihmisiäkin varmasti vielä on olemassa, täytyy vain uskaltaa antaa heidän olla sellaisia eikä heti ensimmäiseksi torjua joillain tekosyillä vain siksi, että pelkää itse niin hirveän paljon. Elämä tulee vain elämällä, samoin rakkaus, luottamus, turvallisuus jne.

        Toki onnellinen voi olla yksinkin. Turvallisuutta ja vakautta saa myös olemalla yksinkin, mutta jos edessäsi on se elämäsi Se Oikea, miksi päästät hänet menemään vain sen takia, että pelottaa olla kaksin? Vahvempi osapuoli jossain asioissa voi vahvistaa ja vakauttaa sitä toista osapuolta toisissa asioissa ja toisinpäin esimerkiksi rauhallisen ihmisen läsnäolo rauhoittaa kummasti levottoman ihmisen läsnäoloa, kokeneempi ihminen voi neuvoa ja auttaa toista, vahvuudet ja heikkoudet täydentävät ja auttavat toista. Miksi tehdä asioista niin ylitsepääsemättömän monimutkaisia ja vaikeita kun vaan voisi hieman höllentää ja uskaltaa kerrankin elää. Meillä kaikilla on vain yksi elämä, miksi se pitäisi elää peläten toisia ihmisiä ja onnea painamalla pää pensaaseen ja pupu pöksyissä juoksemalla karkuun?


    • sepuuttuu

      Yksinkin voi olla onnellinen, tottakai, mutta paljon hienompaa on saada jakaa toisen kanssa niin hyvät kuin huonotkin hetket. Rahalla ei saa ihan kaikkea - onneksi - eikä se ole tae onnellisuuteen. Toki raha helpottaa kummasti elämistä. Itse en tartte mitään rikasta naista tmv. tuomaan elämääni iloa ja onnea. Sen löydän ihan siitä ihmisestä itsestä. Tervetuloa elämääni, sinä puuttuva palanen <3

      • Reh456

        Enpä voi kehua olevani onnellinen. Elän kylmässä ja henkisesti köyhässä, yksipuolisessa suhteessa, jossa en saa vastarakkautta. Ei ole siis kuin palanen, joka on puuttuva. Yksinkin on onnellisempaa ja sitä kohti mennään. Ja raha ei todellakaan tuo onnea.


      • Onelife_

        Miksi sitten elät sellaisessa? Rahan, kulissien, statuksen, lasten, sukulaisten, muiden ihmisten mielipiteiden takia? Eikö ole rohkeutta irtaantua sellaisesta?


    • OnnellinenNäinkin

      Elämä ei aina jaa vaan pelkkiä hyviä kortteja eteen. On ihmisiä, jotka ovat vieneet uskon siihen toiseen ihmiseen. Siitä on jäänyt syviä haavoja, joita on joutunut paikkailemaan. On ollut vaikeaa päästää oikeastaan ketään lähelle tai luottaa mihinkään.
      Mutta, puhuminen ja aika parantaa niitä haavoja. Tänä päivänä uskallan päästää lähelle toisen ihmisen ja luotankin jo ihmisiin. Tämä on ollut pitkän pohdinnan tulos. Se lähti siitä, että en voi antaa jonkun yksittäisen pahantekijän pilata omaa elämää. Että mulla on oikeus onnelliseen elämään, joko yksin tai toisen kanssa.
      Tänä päivänä kaipaan toista ihmistä, naista elämääni. Ne muutama kokemus, jota mulla on ollut, ovat olleet loppujen lopuksi valehtelijoita ja pettäjiä. Silti uskon, että muakin varten on se joku jossain. Takaisin kuoreen en enää suostu menemään muutaman pettymyksen takia. Elämä omana itsenä on paljon parempaa. Joko yksin tai kaksin.

      Mitä rahaan tulee. Se ei ole koskaan merkinnyt mulle paljoa. Kun saan perusasiat, niin se riittää. En välitä tavarasta. Elämä on paljon yksinkertaisempaa näin. Onnellisuutta rahalla ei saa, mutta antaa se mahdollisuuksia erilaisiin asioihin, jos niitä haluaa.

      • mietteliäsminä

        OnnellinenNäinkin: olen melko pitkälle samaa mieltä kanssasi kirjoittamistasi asioista. Juuri tuo, ettei anna pettäjien pilata myös loppuelämää, se on oleellinen pointti. Ne kun on jo pilanneet sen, mutta ettei anna pilata enää yhtään enempää - siinä se juju piileekin. Näin on ihminen itse vahvempi kuin aiemmin, kun oppii tajuamaan tuon. Ne pettäjät varmaankin tekevät sitä samaa ikuisesti ja se tulee kostautumaan ennemmin tai myöhemmin. Itselleen täytyy kuitenkin antaa uusia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia eikä voi jäädä ikuisesti pelkäämään "mitä jos seuraavakin suhde menee mönkään".


    • CherryLezzy

      Olen onnellinen yksin ja parisuhteessa, tosin onnellisempi hyvässä parisuhteessa. Onnellisuus tulee siitä, että osaa nauttia myös pienistä asioista ja nähdä ne arjessa. Täysi rahattomuus voi syödä onnellisuutta, mutta muuten en rahaa kaipaa loputtomasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe