NARSISMIN TUNNISTUS FACEBOOKISSA

IKÄVÄPIIRRE

Teillä jokaisella on varmasti noita "faceystäviä", jotka joskus tuppaavat ärsyttämään. Mistä mielestäsi tämän piirteen voi tunnistaa? Jatkuva profiilikuvan vaihto, omien saavutusten hehkutus, jatkuvat tilapäivitykset, "ylisanat" siitä, kuinka ihanaista kaikki on....? Ootteko huomanneet raumalaisissa kavereissanne näitä piirteitä.... Ja siis nimenomaan jo meissä "vanhemmalla" iällä olevissa 35-50- vee ;) Mä olen ja ikävä kyllä ajan kanssa (siis ihan kun ollaan siviilissä nähty ja juteltu ja tutustuttu paremmin, niin kylläpä ne ikävät piirteet on alkanut sieltä "ihanaisen" ulkokultaisen kuoren alta paljastumaan pikkuhiljaa. Taitavia ovat hämäämään muita ja somemaailma oikein mahdollistaa tämän vielä. Mulla olis monta hyvää esimerkkiä, mutta eipä tänne viitti nimiä laitella!!!

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juonitteleviaketkuja

      Jotkut haluavat kerätä ympärilleen ihailijalauman henkilöistä joita pitävät alempina kuin itseään.Näille sitten hehkutetaan jokaista paskallakäyntiäkin miten erikoista se oli ja jaetaan jokainen ahdistuksen tunne kun jokin ei mennytkään mielen mukaan.Selkäänpuukotus,itsensä korostaminen ja valheiden levittäminen ovat keinoja dissata niitä jotka eivät halua narsistin fanikatraaseen kuulua.Ihailijalauman systemaattinen hyväksikäyttö kuuluu myös kuvaan.Ihailijakatras vaan on sen verran yksinkertaisesta väestä kerätty etteivät raukat tajua miten heitä viedään 6-0.Narsismi ja tarve olla ihailun kohteena ei katso ikää.Tätä väkeä löytyy jokaisesta ikäluokasta.

    • lastenjuttu

      ihmettelen et aikuiset ihmiset on jossain naamakirjassa

    • mindgamestogether

      Helppo ratkaisu ongelmaan - pois somesta ja tervetuloa oikeaan maailmaan. Netissä eksyy kaikesta siitä mikä todellisessa elämässä on ihanaa. Älä anna typerien narsistien hallita elämääsi - ota ohjat omiin käsiisi.

    • hshhhhah

      Laita itsestäsi hurja kuva faceen, niin nyt oot hurja:)

    • weetimies11

      Pahimpia ovat "mukamas" taiteilijat. Runoilijat ja näyttelijät ym.... Ovat niin kultturelleja että..... Ja oikeesti ei ne sillä itteensä Suomen maassa elätä ellei Paasilinnoja oo. Ja sit facessa esitellään niitä omia "mahtavia" suorituksia ja kerätään suitsutusta. Taitaa arki olla oikeesti aika karua heilläkin.

    • tuulipoika

      Eikös taiteilijan arki kuulukin olla aika karua? Ei sitä taidetta muuten synny.

    • JoonasPoonas2

      Hei,

      Pari omaa pointti asiaan. Itselläkin on jonkin verran näitä elämänsä aurinkoisten päivien hehkuttajia. Ymmärrän hyvin jos niitä ikäviä hetkiä ei haluta jakaa Facebookissa, mutta mielestäni se ei tee heistä mitenkään valheellisia, petollisia tai kaksinaamaisia. Täytyy vain suhteuttaa, että ihmiset käyttäytyvät eritavalla julkisissa tilanteissa (myös Facebook) mitä ehkä kotona stressaantuneina huonoina päivinään. Aika inhimillistä.

      Facebookissa jokaisen kaverin voi erikseen klikata pois seurattavien listalta ja olla silti kaveri hänelle jos kyseiset ihanuus-postaukset harmittavat! Kyllä Facebook tarjoaa myös paljon hyvää ja tuntuu, että ne, jotka siitä vastustavat eniten eivät ole välttämättä edes käyttäneet sitä koskaan.

      Narsismi on kyllä jo astetta pahempi asia kuin pelkästään Facebookissa oman julkisivun kiillottamista.

    • pokil

      Jos elämä on Facebookissa, kannattaisiko enempi ampua ittensä?

    • raumanpoek

      Anna tulla niitä nimiä vaan

    • Mpprt

      Kauheeta Facebookin haukkumista täällä. Olen aikuinen ja Facebookissa sillä se on tosi kätevä esimerkiksi harrastuksissa. Siellä on mitä ihanimpia käsityöyhteisöjä ja siellä se keskustelu on jotenkin foorumeita sujuvampaa ja kevyempää. Olen sieltä saanut monesti apua käsityöongelmiin ja ohjeita aivan ihaniin vaatteisiin.

      Mielestäni myös kavereitten ja tuttujen kanssa on kätevä kirjoitella Facebookissa. Olen kyllä monta kadonnutta kaveria löytänyt sieltä ja ollut tekemisissä ihan oikeassa elämässä. Olen sen verran usein vaihtanut kaupunkia töiden ja koulun takia että tuttavapiiri on levittäytynyt varsin laajalle. Muutama kaveri on muuttanut joko rakkauden tai töiden takia ulkomaille joten Facebook todella helpottaa niiden kanssa kaveerausta.

      Ja toi narsismi on kyllä nykyjään niin muotidiagnoosi joka annetaan kaikille jotka käy hermoille. Oikeita narsisteja joukosta tuskin löytyy. Jos sua ei kiinnosta jonkun kuulumiset niin sen henkilön ilmoitukset voi rastittaa pois. Jos kaikki ärsyttää noin tajuttoman paljon niin eiköhän se vika ole omassa asenteessa. Pieni sometauko voisi piristää.

    • narsissiko

      Taas ihmiset kirjoittavat asiasta, josta eivät tiedä yhtikäs mitään. Narsismi on ihmiselle yksi suurimmista rikkauksista, jos pystyy narsismin kantamaan kunnialla. Narsismiin sairastuminen on sitten ihan eri asia.
      Terve narsismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

      Narsismia voidaan pitää ihmisen tärkeimpänä positiivisena ominaisuutena.[7] Terveen narsistisella henkilöllä on hyvä itsetunto, ja hän voi hyvin. Narsistinen henkilö kykenee olemaan rikastuttavassa vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa ja löytää elämästään monia mielihyvää tuottavia asioita. Narsisti tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa, eikä hänellä ole tarvetta korostaa itseään tai kykyjään eikä nujertaa toisia.[7] Terveen narsistista itsensä toteuttamista voidaan pitää elämänhaluisen elämän edellytyksenä. Terveellä narsistilla on rikas tunne-elämä ja sen myötä kyky kokea voimakkaita tunteita ja innostusta.[8] Hyvän itsetunnon ansiosta narsisti pystyy tarvittaessa olemaan myös yksin, ja terveen narsismin avulla ihminen kykenee selviytymään elämän kriiseistä ja kovistakin koettelemuksista.[7][8]

      Terveen narsismin puutetta voidaan pitää lähes yhtä haitallisena asiana kuin narsistista luonnehäiriötä.[7] Narsistisuuden puute heijastuu huonona itsetuntona, joka ilmenee henkilöä jatkuvasti riivaavana huonommuuden tunteena. Hyvätkään kokemukset ja onnistumiset eivät paranna narsismin puutteesta kärsivän huonoa minäkuvaa.[7] Narsismin puutetta voidaan kuitenkin hoitaa terapiassa, jossa käsitellään muun muassa empatian, hyväksymisen ja välittämisen kokemuksia.[

    • narsissiko

      Niin, sitä piti vielä kysymään, että oletteko te mielestänne narsisteja, kuten yllä lukee, vai onko teillä terveen narsismin puutetta. Itse lukeudun narsisteihin, terveisiin sellaisiin.

    • sekavaajoo

      Narsisti-termiä käytetään helposti nyt joka yhteydessä ja jopa väärinkin. Jotkut vaan ovat laskelmoivia, omaaetuaan tavoittelevia jne... Näitä huonoitsetuntoisia, joilta puuttuu se TERVE narsismi. Ja ehkä nämä EI TERVEET NARSISTIT on just sitten näitä joitakin tyyppejä ärsyttäviä "facehehkuttajia", jotka hakevat sitä hyväksyntää facesta huonolle itsetunnolleen. Olipa sekavaa... Mutta siis jotenkin näin :)

      • alter_egoko

        Pitää muistaa, että narsismi ja egoismi eivät ole sama asia. Itserakas voi olla, mutta ei välttämättä itsekäs.


    • Ihanaista

      Eräs paikallinen asuntokauppias. Minä tykkään kaikkien kommenteista ja kaikki tykkää minun kommenteista ja minä pyydän kavereikseni kaikki tutut ja tuttujen tutut ja tuntemattomat. Ja sitten minä linkittelen söpöyskuvia ja kun olen niin kiva niin kauppa käy. Bisnes on taitolaji.

    • facepalllo

      Aika monella on satoja facebook-kavereita joista tuntee/on tekemisissä ehkä kymmenen. On juurikin tutun tutut, vanhat koulu/työkaverit, jonkun oot joskus jossain nähnyt ja vaihtanut pari sanaa, kauppojen myyjät ketkä on palvellut sua.....loputon suo. Sitten kehuskellaan et mulla on 967 facebook-kaveria ja todellisuudessa niitä ystäviä/kavereita on viisi todellisessa elämässä. Todella säälittävää. Aika moni ihmisistä on muuten sellaisia, että jos oot yhden kerran jonkun ihmisen kanssa jutellut ja voit moikata kun vastaan tulee, niin ne kertoo et mä tunnen sen....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe