Kapina Jumalaa vastaan

huomioita

Huomaa, miten seuraavia Raamatun kohtia rikotaan tänä päivänä. 99,9 % ei tiedä näistä mitään, joten tietoista kapinaa se ei ole, mutta ei voi välttyä ajattelemasta, että kyse on henkimaailman jutuista. Osa näistä on mitättömiä ulkoisia seikkoja, mutta mielestäni nämäkin kaikki ovat merkkejä, miten ihmisten kapina Jumalaa vastaan kiihtyy kiihtymistään, turmelus ja pahuus lisääntyy kovasti.

3.Moos.19

9 Kun te korjaatte eloa maastanne, niin älä leikkaa viljaa pelloltasi reunoja myöten äläkä poimi tähkäpäitä leikkuun jälkeen.
10 Älä myöskään korjaa tyhjäksi viinitarhaasi äläkä poimi varisseita marjoja, vaan jätä ne köyhälle ja muukalaiselle. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

Nykyään ollaan hyvin tarkkoja oman omaisuuden suhteen, ettei ulkopuolinen vaan pääsisi millään tavalla hyötymään MINUN omastani.

13 Älä tee lähimmäisellesi vääryyttä äläkä ota mitään väkisin. Päivämiehesi palkka älköön olko sinun takanasi huomiseen asti.

Nykyään pyritään kaikin tavoin hakemaan omaa hyötyä toisista ihmisistä, vaikka se sitten olisikin väärin tekemistä.

26 Älkää syökö mitään verinensä. Älkää merkeistä ennustelko älkääkä harjoittako noituutta.

Nykyään halveksitaan Raamattua ja kristittyjä, mutta horoskoopit ja muu ennustaminen kasvattaa suosiotaan tv:ssä, lehdissä ja puhelinpalveluna. Puhumattakaan noituudesta(esim. Harry Potter).

27 Älkää keritkö tukkaanne päälaen ympäriltä, äläkä leikkaamalla turmele partasi reunaa.

Nykyään kasvattaa suosiotaan leikata hiukset lyhyeksi sivulta ja jättää päälaki pidemmäksi. Seuraan paljon huippujalkapalloa ja siellä tätä on ollut jo muutama vuosi pelaajissa. Samoin ns. tavan kansassa tätä alkaa esiintyä enemmän.

28 Älkää viileskelkö ihoanne vainajan tähden älkääkä koristelko itseänne ihopiirroksilla. Minä olen Herra.

Viileskelyä harrastetaan nykyään paljon erityisesti nuorten keskuudessa. Tatuoinnit kasvattavat suosiotaan kovasti, erityisesti huippu-urheilijoissa, mutta muissakin ihmisissä nämä alkavat olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus.

32 Nouse harmaapään edessä ja kunnioita vanhusta sekä pelkää Jumalaasi. Minä olen Herra.

Nykyään vanhuksia ei kunnioiteta vaan nuoruutta ihannoidaan. Pahimmillaan vanhukset nähdään vain kulueränä yhteiskunnalle.

33 Kun muukalainen asuu luonasi teidän maassanne, älkää sortako häntä.

Rasismi on kovasti kasvussa tänä päivänä, kaikki varmaan tämän tietävät.

35 Älkää tehkö vääryyttä tuomitessanne älkääkä käyttäessänne pituus-, paino- tai astiamittaa.
36 Olkoon teillä oikea vaaka, oikeat punnukset, oikea eefa-mitta ja oikea hiin-mitta. Minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka vein teidät pois Egyptin maasta.

Nykyään kaikenlainen huijaaminen on yleistä liikemaailmassa oman voiton maksimoimiseksi.

Lisäksi voisi mainita 3.Moos.18

20 Älä makaa lähimmäisesi vaimon kanssa, ettet siten itseäsi saastuttaisi.

Avioliittoa ei kunnioiteta nykyään. Puolet Suomen kansasta taitaa olla jäsenenä Internetin pettämissivustossa, missä etsitään varattua seuraa.

34

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomioita

      "27 Älkää keritkö tukkaanne päälaen ympäriltä, äläkä leikkaamalla turmele partasi reunaa.

      Nykyään kasvattaa suosiotaan leikata hiukset lyhyeksi sivulta ja jättää päälaki pidemmäksi. Seuraan paljon huippujalkapalloa ja siellä tätä on ollut jo muutama vuosi pelaajissa. Samoin ns. tavan kansassa tätä alkaa esiintyä enemmän."

      Tai en niin hirveän paljon seuraa jalkapalloa, jonkin verran. Ei siinä mielestäni ole mitään pahaa, kunhan se ei mene miksikään epäjumalan palvonnaksi eikä vie liikaa aikaa tärkeämmiltä asioilta.

      • sovitettu

        voi hyvänen aika sentään..lakihenkisyyttä..lakihenkisyyttä..mitä jeesus sanoi kirjanoppineille??te kyykäärmeen sikiöt tehkää parannus..


      • huomioita
        sovitettu kirjoitti:

        voi hyvänen aika sentään..lakihenkisyyttä..lakihenkisyyttä..mitä jeesus sanoi kirjanoppineille??te kyykäärmeen sikiöt tehkää parannus..

        Enhän minä sitä tarkoittanutkaan, vaan sitä, että näissäkin ulkoisissa seikoissa on varmasti henkimaailman vaikutusta. Siis sitä, että tietoista kapinaa se ei ole tuota Jumalan käskyä kohtaan, että leikkaanpa Jumalaa pilkatakseni hiukset tuommoiseksi, vaan se on henkimaailman vaikutusta. Toki lakia noudattamalla kukaan ei pelastu eikä meille juutalaisten lait enää kuulukaan. Mutta silti Jeesus sanoi, että laista ei katoa pieninkään piirto, hän ei tullut kumoamaan lakia vaan täyttämään. Jumalan käskyt Vanhassa Testamentissa israelilaisille perustuivat varmaan paljon esim. terveysseikkoihin. Esim. tuo tatuoiminen ei ole hyväksi terveydelle, se on selvää, lisäksi ne ovat äärettömän rumia ja turmelevat Jumalan luomistyötä.


    • maallinen.tuomari

      Totta maar Mooseksenkirjat kieltävät ja eritoten tuomitsevat pakanoiden harjoittamat surunilmaisut ja onhan se demoonista, kun ihminen ei voi itseään ilmaista luonnollisesti.

      Näkökulmasi aiheeseen on ( jostain syystä) retributiivinen. Toivottavaa olisi tietenkin se "Kristuksen tuoksu" ja "kirje"- osasto.

      On tärkeää, että surullekin löytyy tässä maailmassa tilaa. On suuri onni, jos ITSE kykenee selviytymään surustaan ehjin nahoin.

    • Raamattu on tarukirja, joten alkuasukkaiden luomilla käsityksillä ja laeilla ei ole mitään yhteiskunnallista merkitystä. Ihminen on aina käyttäytynyt siten, että joku alistaa jotakuta, sotii, raiskaa, varastaa, on väkivaltainen ym ym.
      Ihmeen sitkeässä vain luulot elävät nykyisin ja niiden perustana on ikivanha kansan eepos.

    • moraalilakiyhävoimassa

      Nimimerkille huomioita.
      Näyttää siltä, että et ole lainkaan oppinut käsittelemään lakia ja evankeliumia. Otat lain kokonaan sellaisenaan Vanhasta Testamentista, vaikka lain säädökset naulittiin Kristuksen kanssa ristiin eikä laki voi syyttää enää niitä, jotka turvaavat Jeesukseen. Erilaisiin rituaaleihin ja säädöksiin koskevat lait, jotka voisivat syyttää meitä, kun emme niitä pysty täyttämään eivät ole enää kristityille voimassa. Jeesus sanoi: "Se on täytetty" - Hän täytti lain meidän puolestamme.

      Jeesus itse, erityisesti vuorisaarnassaan, esitti meille kaikille uutta, rakkauden lakia. Hän julisti, että ns. moraalilaki on edelleen ja loppuun saakka voimassa. Uskovan tulee ojentautua elämässään Raamatun Sanan mukaan. Se tapahtuu armon vapaudessa eikä millään tavalla lain orjuudessa. VT:n lait me kyllä ymmärrämme eikä niiden noudattamatta jättmisessä ole lainkaan kysymys Jumalaa vastaan kapinoimisesta. Jumalaa vastaan kapinoi se, joka ei usko Jumalaan eikä anna sovittaa omia syntejään Kristuksen ristinsovituksessa.

      Otat esille myös joitakin moraalilakiin kuuluvia kohtia, jotka Jeesus on itse puheillaan vahvistanut. Moraalimme vaatii meitä tekemään kauppaa oikein (punnitsemaan oikein), lähimmäisille ei tule tehdä vääryyttä ja aviollinen uskollisuus on aina kaikille suositeltava vaihtoehto.

      Huomaan kyllä luettueni listan toiseen kertaan, että pääasiassa käsittelet moraalilakia, joka on siis voimassa. On erittäin surullista, että monet uskoviksi itseään kutsuvat ylenkatsovat Raamatun moraaliset ohjeet eivätkä niistä välitä. Raamatun mukaan laittomuus lisääntyy lopun aikana ja monien sydämet kylmenevät. Tee kuitenkin itsellesi selväksi, että haluat sydämessäsi täyttää vain moraalilaki, ettet joudu ns. lain alle eli suorittamaan lain täyttämistä kelvataksesi Jumalalle.

      • rusinat.pullasta

        Minkä takia noi kohdat ei ole enää voimassa mutta homoseksuaalisuus on edelleen "hui kauhistus" vaikka sekin löytyy vanhasta testamentista.
        Tämä siis vaikka vaikka Jeesus oli suurella todennäköisyydellä itsekin homoseksuaali.


      • Outoa se on, että miksi kristittyjen pääteos Raamattu on yli puolillaan kaikkea sellaista millä ei kristitty tee mitään? Miksi kaikki kohdat eivät ole Jumalan tahtoa tänne asti? Minne Jumalan tahto jäi?

        Raamattu on ollut vasta 390 luvulta, ja Toorat kauemmin ennen sitä. Ja Tooraa ja Raamattua ei nykyäänkään tunne 70 % maailman ihmistä. Jollain lailla on moraalia kuitenkin ylläpidetty, vaikka se on pitkälti kulttuurikohtaista. Meille on moraalitonta pitää montaa vaimoa, mutta Raamatussa pidetään ja nykyäänkin monin paikoin.


      • huomioita

        "Nimimerkille huomioita.

        Näyttää siltä, että et ole lainkaan oppinut käsittelemään lakia ja evankeliumia. "

        En missään vaiheessa tarkoittanutkaan, että näilla olisi pelastuksen kanssa mitään tekemistä.

        Minähän kirjoitin toisessa vastauksessani, mitä et ilmeisesti lukenut:

        " Toki lakia noudattamalla kukaan ei pelastu eikä meille juutalaisten lait enää kuulukaan. Mutta silti Jeesus sanoi, että laista ei katoa pieninkään piirto, hän ei tullut kumoamaan lakia vaan täyttämään. Jumalan käskyt Vanhassa Testamentissa israelilaisille perustuivat varmaan paljon esim. terveysseikkoihin. Esim. tuo tatuoiminen ei ole hyväksi terveydelle, se on selvää, lisäksi ne ovat äärettömän rumia ja turmelevat Jumalan luomistyötä."


      • huomioita
        huomioita kirjoitti:

        "Nimimerkille huomioita.

        Näyttää siltä, että et ole lainkaan oppinut käsittelemään lakia ja evankeliumia. "

        En missään vaiheessa tarkoittanutkaan, että näilla olisi pelastuksen kanssa mitään tekemistä.

        Minähän kirjoitin toisessa vastauksessani, mitä et ilmeisesti lukenut:

        " Toki lakia noudattamalla kukaan ei pelastu eikä meille juutalaisten lait enää kuulukaan. Mutta silti Jeesus sanoi, että laista ei katoa pieninkään piirto, hän ei tullut kumoamaan lakia vaan täyttämään. Jumalan käskyt Vanhassa Testamentissa israelilaisille perustuivat varmaan paljon esim. terveysseikkoihin. Esim. tuo tatuoiminen ei ole hyväksi terveydelle, se on selvää, lisäksi ne ovat äärettömän rumia ja turmelevat Jumalan luomistyötä."

        Siis sitä tarkoitan, että jos syön epäterveellisesti(esim. sianlihaa), se ei estä minua pelastumasta, mutta kannattaa silti syödä terveellisesti, niin pysyn terveempänä, jaksan paremmin ja voin paremmin. Terve sielu terveessä ruumiissa. Tuosta hiusten leikkuusta päälaen ympäriltä en tosin ole keksinyt syytä, miksi Jumala sen kielsi, ainoa minkä keksin on, että se näyttää niin typerältä.


      • Jisreel
        huomioita kirjoitti:

        Siis sitä tarkoitan, että jos syön epäterveellisesti(esim. sianlihaa), se ei estä minua pelastumasta, mutta kannattaa silti syödä terveellisesti, niin pysyn terveempänä, jaksan paremmin ja voin paremmin. Terve sielu terveessä ruumiissa. Tuosta hiusten leikkuusta päälaen ympäriltä en tosin ole keksinyt syytä, miksi Jumala sen kielsi, ainoa minkä keksin on, että se näyttää niin typerältä.

        Tuo hiusten leikkaus tuolla tavalla oli kanaanilaisten epäjumalan palvonta rituaali jolla osoitettiin leikkaajan siis leikatun kuuluvan baalille.


      • Exap

        "Hän julisti, että ns. moraalilaki on edelleen ja loppuun saakka voimassa. "
        Anteeksi, en muista tuollaista termiä Raamatusta. Voitko täsmentää missä Jeesus puhui "moraalilaista" ?
        Kun Jeesukselta kysyttiin mikä on lain tärkein käsky, Hän ei kysynyt "Ai minkä lain ?" - mutta Hänellä oli vastaus antaa. Katsopa sieltä, sisältääkö se sinun "moraalilakisi" nuo kaksi lain tärkeintä käskyä.
        Oli vain yksi laki. Ei ollut erikseen "seremonialakia" ja "moraalilakia".
        Mitään lakia ei ole kumottu. Me uudessa liitossa vaan emme ole lain alla. Jeesus ja apostolit antoivat meille ohjeita uuteen liittoon.
        1 Joh 3:"21 Rakkaani, jos sydämemme ei syytä meitä, niin meillä on uskallus Jumalaan,
        22 ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista.
        23 Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niinkuin hän on meille käskyn antanut.
        24 Ja joka pitää hänen käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. Ja siitä me tiedämme hänen meissä pysyvän, siitä Hengestä, jonka hän on meille antanut."


      • naapo
        Jisreel kirjoitti:

        Tuo hiusten leikkaus tuolla tavalla oli kanaanilaisten epäjumalan palvonta rituaali jolla osoitettiin leikkaajan siis leikatun kuuluvan baalille.

        Nyt selvisi tuon kohdan tarkoitus aika erikoinen pysy mukana


      • delilahh
        naapo kirjoitti:

        Nyt selvisi tuon kohdan tarkoitus aika erikoinen pysy mukana

        Hän on mielenkiintoinen uusi kirjoittaja.


      • veskunavelli
        delilahh kirjoitti:

        Hän on mielenkiintoinen uusi kirjoittaja.

        Mutta onko hän juutalainen vai kristitty ja miksi tuli mukaan ei siis pahalla


      • huomioita
        Jisreel kirjoitti:

        Tuo hiusten leikkaus tuolla tavalla oli kanaanilaisten epäjumalan palvonta rituaali jolla osoitettiin leikkaajan siis leikatun kuuluvan baalille.

        Eli siis ihmiset alkavat tänä päivänä ulkoisesti viiltelyineen, tatuointeineen ja hiustyyleineen muistuttamaan yhä enemmän muinaisia baalin palvojia. Ei varmaankaan sattumaa, vaan tässä on henkimaailma taustalla.


      • Jisreel
        huomioita kirjoitti:

        Eli siis ihmiset alkavat tänä päivänä ulkoisesti viiltelyineen, tatuointeineen ja hiustyyleineen muistuttamaan yhä enemmän muinaisia baalin palvojia. Ei varmaankaan sattumaa, vaan tässä on henkimaailma taustalla.

        Olet oikeassa. Myös ihoon maalattiin kuvia ja tatuoitiin jotka ilmaisevat mitä epäjumalaa kukin palveli ja mikä oli hänen asemansa. Papeilla ja noidilla oli omat merkit. Samoin uhraajilla. Kaikki saivat maalaukset asemansa ja tehtävänsä mukaan.
        Pimeys oli taustalla vaikuttamassa.


      • huomioita
        Jisreel kirjoitti:

        Olet oikeassa. Myös ihoon maalattiin kuvia ja tatuoitiin jotka ilmaisevat mitä epäjumalaa kukin palveli ja mikä oli hänen asemansa. Papeilla ja noidilla oli omat merkit. Samoin uhraajilla. Kaikki saivat maalaukset asemansa ja tehtävänsä mukaan.
        Pimeys oli taustalla vaikuttamassa.

        Tänä päivänä ihmiset samalla tavalla tatuoivat ihoon kuvan omasta epäjumalastaan (idolista).


      • Jisreel
        huomioita kirjoitti:

        Tänä päivänä ihmiset samalla tavalla tatuoivat ihoon kuvan omasta epäjumalastaan (idolista).

        Niin sana idol tarkoittaa epäjumalaa.


    • Ihminen ratkaisee itse ilman ainuttakaan eeposta mikä on moraali ja käyttäytyminen. Mikään ikivanha laki ei ratkaise miten ihminen elää ja käyttäytyy. Sen on oltava ihmisessä itsessään.

    • moraalilakiyhävoimassa

      Nimim huomioita kirjoitti: "Huomaa, miten seuraavia Raamatun kohtia rikotaan tänä päivänä. 99,9 % ei tiedä näistä mitään, joten tietoista kapinaa se ei ole..."

      Kirjoittamaani kommenttiin "Näyttää siltä, että et ole lainkaan oppinut käsittelemään lakia ja evankeliumia " vastasit: "En missään vaiheessa tarkoittanutkaan, että näilla olisi pelastuksen kanssa mitään tekemistä."

      Lailla ja evankeliumilla on ratkaiseva merkitys meidän pelastuksemme suhteen. Laki ahdistaa sellaista henkilöä, joka kokee, että ne pitäisi täyttää. Laki painosta häntä ja itseasiassa lain tarkoitus on tuhota, tappaa kaikki meissä oleva kuvitelma Jumalalle kelpaamisesta ja lain täyttämisestä. Paavali koki sisäisen kuoleman ennen kuin armo Jeesuksesssa Kristuksessa kelpasi hänelle. Samoin käy meille kaikille - se on se ahdas portti, josta Jeesus vuorisaarnassaan puhui.
      Room. 7 "ja minä kuolin. Niin kävi ilmi, että käskysana, joka oli oleva minulle elämäksi, olikin minulle kuolemaksi."

      Saan todella sellaisen käsityksen avauksestasi, että mielestäsi rituaalilakikin pitäisi edelleen täyttää. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Jeesus Kristus naulitsi lain ristin puuhun kaikkine syytöksineen ja vapautti meidät lain kirouksesta. Kristitylle ihmiselle lain moraalinen puoli sen sijaan on ihana ja hän mielellään haluaa elää sen mukaan eli ojentautua arjen keskellä Raamatun Sanan mukaan. Moraaliset kehotukset kuten esim. totuuden puhumisesta, aviollisesta uskollisuudesta, rehellisyydestä (älä varasta) ovat mitä suuremmassa määrin meille kaikin tavoin parhaaksi.

      Laissa olevia rituaaleja ei evankeliumin sanoman uskoneen tarvitse missään mielessä täyttää. Itse asiassa on niin, että jos Jeesuksen seuraaja yhä yrittää täyttää rituaalilakia, niin hän halveksii Kristuksen ristintyötä. Jeesus on lain täyttänyt puolestamme, eikä meidän tarvitse enää kuin kiittää Häntä ja iloita siitä.

      Nimi. Exap kirjoitti, että "Oli vain yksi laki. Ei ollut erikseen "seremonialakia" ja "moraalilakia".
      Tuossa toteamuksessaan olet väärässä. Moraalilaki koskettelee meidän sydäntämme, ajatuksiamme, motiviiamme ja oikeudentajuamme. Meidän uskovien tulee elää aina kristillisen etiikan mukaisesti ja ojentautua elämässämme Raamatun Sanan mukaan. Vanhassa Testamentissa lakia on paljon muukin kuin vain kymmenen käskyä, Israelin kansalle annettiin lakina uhraukseen liityviä runsaita säädöksiä ja puhtauteen liittyviä rituaaleja. Jeesus Kristus on meidän uhrikaritsamme, joka kertakaikkisella uhrilla on sovittanut syntimme ja Hän on se puhdas ja synnistä vapaa sovittajamme, eikä Taivaallinen Isämme enää vaadi meiltä mitään uhria eikä puhtausmenoja.

      Sen sijaan lain moraalinen puoli on yhä voimassa. Taivaallinen Isämme haluaa yhä tänäänkin, että me elämme Jeesusta seuraten omatunto puhtaana tehden sitä, mikä on hyvää. Esimerkiksi meidän tulee rakastaa lähimmäisiämme niin kuin itseämme - se on lain moraalista puolta ja tarkoitettu kaikille meille kaikkina aikoina.


      Nimim. Exap kirjoitti: ""Hän julisti, että ns. moraalilaki on edelleen ja loppuun saakka voimassa. "Anteeksi, en muista tuollaista termiä Raamatusta. Voitko täsmentää missä Jeesus puhui "moraalilaista"

      Pyydät anteeksi ja minä puolestani annan sinulle anteeksi. Arvelen, että olet lukenut Raamattua ja erityisesti Uutta Testamenttia. Lue Matteuksen evankeliumista Jeesuksen sydämen pohjia myöten koskettava vuorisaarna, niin saat kirkkaan käsityksen, miten meidän tulisi kristittynä elää tässä armon ajassa.
      Termit eivät ratkaise. Raamatussa ei ole esimerkiksi termiä "kolmiyhteinen" ja kuitenkin se on selvänä käsitteenä: Jumala on yksi, mutta yksi Jumala on myös kolme peroonaa Isä, Poika ja Pyhä Henki. Sanaa "moraalilaki" et löydä Raamatusta, mutta moraalista löydät tekstiä sen sijaan hyvinkin paljon. Kun luet rukoillen vuorisaarnaa vähänkin totuudellisesti, niin törmäät moraalilakiin.

      Jotkut uskovat kokevat vuorisaarnan jopa niin, että se on kokonaisuudessaan lakia, ja saarna koskettelee yksinomaan juuri Jeesuksen seuraajien moraalia. Heillä on vaarana jäädä lain alle ja armo jää hämäräksi tai peittyy kokonaan. Aivan niin ei kuitenkaan ole, vaan armo on aina läsnä - vuorisaarnan alussa on jo evankeliumia kaikille meille, jotka nöyrrymme näkemään oman hengellisen riippuvuutemme täysin Jeesuksesta - "autuaita (Jumalalle kelpaavia) ovat hengessään (oikeampi käännös kuin "hengellisesti) köyhät, sillä heidän on Taivastan valtakunta". Meidän on tunnustettava, että me emme täytä moraalilakiakaan koskan täysin ja joka tilanteessa - me saamme oppia elämään oikein ja tehdä hyvää armosta käsin, Jeesuksen seurassa ja Pyhän Hengen vaikutuksessa.

      Siunausta päivääsi!

      • huomioita

        "Saan todella sellaisen käsityksen avauksestasi, että mielestäsi rituaalilakikin pitäisi edelleen täyttää. "

        Ei tietenkää tarvitse, vanhan testamentin uhrithan olivat vain esikuvaa Jeesuksen täydellisestä uhrista. Olet käsittänyt ihan väärin.


      • huomioita

        "Näyttää siltä, että et ole lainkaan oppinut käsittelemään lakia ja evankeliumia "

        "Saan todella sellaisen käsityksen avauksestasi, että mielestäsi rituaalilakikin pitäisi edelleen täyttää. "

        Ihmettelen kyllä mistä sait tämmöisen käsityksen, koska kirjoitukseni ei käsitellyt rituaalilakia millään tavalla?


      • Exap

        "Sen sijaan lain moraalinen puoli on yhä voimassa."
        Niin, on aivan eri asia sanoa, että "moraalilaki" on voimassa, kuin että lain moraalinen puoli on voimassa.
        Se, mitä kirjoituksessani korostinkin on, ettei Jeesuksen toiminta-aikana ollut kuin yksi ja ainoa laki. "Moraalilaki" on Raamatun kirjoittajillekin tuntematon termi joka on kehitetty korostamaan sitä, että tietty "osa laista" olisi oma lakinsa, jonka alla kristityt sitten ovat.
        Jotkut kokevat tarvitsevansa tällaista "lakia" elämäänsä. Jotkut korostavat "kymmenen käskyn lakia" - mutta sitäkään Raamattu ei koskaan kutsu "laiksi". dekalogiin viitataan eri kohdissa käyttämällä esim. termejä "käskyt", "kymmenen käskysanaa", "kymmenen sanaa". Mutta yhtään kertaa Raamattu ei kutsu dekalogia "laiksi". Dekalogi oli kyllä osa Mooseksen kautta tullutta lakia.
        Mikä on sitten ongelmana sille että joku kutsuu dekalogia "laiksi" tai vaikka "moraalilaiksi" ? No yksinkertaisesti se, että dekalogi ei ole lain tärkein osa, ja väittämällä että muu osa laista "seremonialaki" naulittiin ristille eikä se olisi enää voimassa, annetaan aivan väärä kuva asiasta.
        Jeesus korosti lain kahta tärkeintä käskyä - tai rakkauden kaksoiskäskyä, ja sanoi että siitä riippuu laki ja profeetat. Todellakin - kaikki mitä Jumalasta ja Hänen tahdostaan on kirjoitettu on sisällytettävissä rakkauden kaksoiskäskyyn.
        Mutta tuosta lain noudattamisesta... jos ajatellaan kertomusta laupiaasta samarialaisesta, niin todellakin - nuo kaksi ohi kulkenutta noudattivat "moraalilakia" ihan sataprosenttisesti ! Se mitä he EIVÄT noudattaneet, oli rakkaus lähimmäistä kohtaan. Näin Jeesus itse osoitti että "moraalilaki" ei yksinkertaisesti ole sama asia kuin Jumalan tahto ihmisen käyttäytymiselle.
        Raamattu tekee selkeän eron vanhan ja uuden liiton välille. Vanhassa liitossa oli laki, jota ihmisten tuli noudattaa; laki, jossa jokainen asia joka lakiin kuului sanottiin varsin tarkkaan. Uudessa liitossa Jumala on antanut lain ihmisen sydämeen, ja se laki on rakkaus; ts. rakkaus Jumalaa ja lähiimäistä kohtaan. Jeesus ja apostolit antavat ohjeita kristityn elämään, ja noissa ohjeissa toistetaankin dekalogin käskyjä lähes 100 kohdassa. Ainoa jota ei anneta uuteen liittoon, on sapatti. VT:n mukaan sapatti annettiin Israelin - siis Jaakobin jälkeläisten ja Jumalan välisen liiton merkiksi. Sapatti ei siis ole kristityile pakollinen asia jonka noudattamatta jättämisestä seuraisi rangaistus (vaikka jotkut niin opettavatkin). Sen sijaan lepopäivä on lahja ihmisille - meillä on lupa pitää lepopäivä.
        Raamattu sanoo selkeästi, että pelastuneet ovat Aabrahamin lapsia. Kun tutkit asiaa, havaitset että Aabrahamille ei oltu lakia (tai sapattiakaan) annettu. Aabraham toimi oikein, Jumalan mielen mukaisesti - ei kirjoitetun lain vuoksi vaan siksi että hän toimi sen mukaan minkä tiesi oikeaksi. Siihen ei Aabraham Mooseksen kautta tullutta lakia tarvinnut - ei "moraalilakia", "seremonialakia", "dekalogia", "lakia" - mutta hänelle Jumala antoi itse asioita noudatettavaksi.
        Meidät on kutsuttu Aabrahamin lapsiksi - elämään todeksi sen mitä Jeesus on sydämeemme pannut - eli rakkauden. Me emme ole LAIN ALLA. Ei minkään Mooseksen kautta tulleen lain. Tosin, noudattamalla lähimmäisenrakkautta me täytämme KOKO lain... ihan kaiken.
        Room 13:"8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.
        9 Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys."


    • aloitukseenPeilausta

      Aloitukseen.
      Älä poimi tähkäpäitä leikkuun jälkeen toteutuu nykyajassa verotuksen kautta, joka ojentaa sosiaaliturvassa apunsa lähimmäiselle.
      Ts. kristillisyys on ajassa ojentautunut tekemään ohjeen mukaan.
      Ja näin on sovittu "päiväpalkkalaisen" palkanmaksun toteutumisessa, että elämäntoteutuminen elämiseen toimii hyvin.
      Päivämiehen ei tarvitse maksaa sähköään, kuin sovitusti määrähetkissä, lainaeränsä, vesimaksunsa jne. jne. jne. eli tässäkin päivämiehen palkanmaksu on aivan edelleen raamatullinen.

      Raamatussa uskon ja tekojen vapaehtoisuus näkyy aivan kirjan alusta lähtien ja "älkää syökö" verinensä, niin jokainen tekee oviensa sisäpuolella uskonsa mukaan valinnat ja tuskin meillä on "veristä" lihaa syöty.
      Myös Herra haluaa varjella ihmistä, niin veressä bakteerit kasvaa pian, niin syy kieltoon löytyy perusteista. Luoja tietää ja varoittaa, sekä verelle on annettu käytössä seremonialain aikana Kansallaan oma paikkansa.

      Eikä ennustelu edusta henkilökohtaista elämää, eikä noituuskaan.
      Mutta maa elää Jumalan kädessä ja jotka eivät sitten taivu Jumalan tahdon alaisuuteen, heille on Jumala sallimuksessaan lähettänyt "eksytyksen".

      Mitä tukan ja parranleikkuu tarkoittaa ko. ajankohdassa annettuna, siinä
      jota en nyt tiedä peilata, mutta kaikella on tarkoitus.
      Onhan jossain aviomiehet parrakkaita, eli ei käyttä sormusta, vaan partaa osoittamaan yhteisössä paikka.
      Työpaikat ovat Jumalan asettamia siunauksia ihmiselle ja siellä voi olla tarkka syykin parrattomuuteen ja hiusten lyhyyteen, aivan hygieenisistä syistä. Ei Jumala aseta neuvojaan rajoittamaan luotua elämää täällä, jossa leipää syödään ja perhettä elätetään.
      Kyse on perheitten ja sen jäsenten tämänpäivän Jumalankansalaisten toiminnasta. Aivan raamatullisesti joku parraton, lyhythiuksinen bussikuski helteisessä päivässä, edustaa Herran "kasvoja".

      Ihonviileskely ei kuulu elämään, vaan joidenkin nuorten yksinäisyyden merkintä, että en voi hyvin. Siinähän huudetaan apua elämään.
      Myös tatuoinnit ei tuskin kuulu muuhun kuin ihmisten laumaelämän haluun olla lauman mukana. Tuskin heitä uskovista löytyy montakaan.

      Vanhusten kunnioitus, jopa sen osan kunnioitus, olen alkanut nähdä edelleen toimivan, miten ihmiset itseäni päivittäin kohtaavat.
      Ehkä tämä harmaantunut "pitkähkö" parta, vaikuttaa asiaan. Jopa nämä vieraskansaiset ovat antaneet palautteen, sekä kunnioittaen kohtaavat.

      Puhutaan rasismista. Ketä pitäisi katsoa, kuka on rasisti? Ei yleistetä yksittäisten ylilyöntien kautta pidä leimata kaikkia, edes kansastamme.

      Mutta, mitä tuo 33 jae voisi tarkoittaa? Näkisin näin. Muukainen, joka liittyi juutalaisuuteen, eli otti paikkansa, hän silloin kunnioitti juutalaisten tapaa palvella Herraa. Siis yhtyi Herrankansalaisuuteen.
      Kertoiko tuo sen sisäistyksen? Identiteetti ihmisessä oli silloin Herrassa.

      Juutalaisuudessa Herra itse tuomitsi vääryyden, tuomitsi vieraitten jumalien palvelun ja esti pääsyn luvattuun maahan, epäuskon tähden.
      ts. oliko rasismia? Ei, vaan valtakunnan lain mukaan elämisestä.

      Siksi tänne tullut muukalainen on tervetullut, mutta hänen paikkansa on kansakunnan mukaan eläminen, eikä tuoda väärä laintulkintaa ja väkivaltaa maahan. Tästä varmasti on kyse, jos joltain suunnalta katostaan vastustusta, joka pyritään kaikessa nimeämään sanalla "rasismi".
      Onhan muukalaiselle sanottava, että meillä eletään näin,
      "palikkakielellä" ettei sähköuuniin panna tulta.

      Väärien punnusten käyttäjät, väärän todistusten kautta toimivat tuomitsee Herra ja siihenkin on laittanut esivallan miekan tähän aikaan.
      Esikuvallisesti tuomari jakaa lain mukaisen tuomion, joka verrokkina kertoo tulevasta tuomiosta, jokaisen meidän kohdalla ja tuomio lähtee myös Herran huoneesta.
      Ei jokainen, joka sanoo Herra, Herra pääse perille. Eli perille pääsee, joka tekee Herran tahdon.

      Herran tahdossa ei petetä vaimoa, mutta maailmasta tämän ongelman löydät.

      P.

      • jisreel

        Veren syönti kieltoa ei noudateta Suomessa.


      • aloitukseenPeilausta

        Mainitsin syyn, että nämä pakteerit lisääntyy veressä nopeasti ja eihän noissa aikain huminassa ollut jääkaappeja lihansäilytykseen.
        Piti veri laskea maahan, jopa terveydellisistä syistä.
        Vanhanliiton puolella myös veri oli uhriin ja uhraamisen seremonialliseen merkitykseen viittava. Veri merkitsi sovitusta, koska verenvuodatus oli sijaisuhrin kuolema.
        Se on viestinnällinen.
        Ihminen langetessaan syntiin on kuoleman oma. Synnin palkka on kuolema ja siksi tarvittiin sovitusta.
        Se on opetuskielikuvana muistiinmerkittyä asiaa, jolla ymmärrämme tilanteemme.
        Nyt astui kuolemaan sijainen, meidän edestämme. Veren vuodatus merkitsi, että uhri on kuollut.
        Siksi se veri on tavallaan pyhittynyt viestikeskus.
        Myös uhrilammas, se piti syödä. Nämä viittasi Golgataan, sijaisuhriin.
        Siis verellä on nyt kaksinainen merkitys.

        Toisessa se on kertomassa sijaisuudesta.
        Veri myös pilaantuu, siksi lihasta se piti laskea pois. Ja Jumala halusi varjella ihmistä pahasta, pilaantumisesta jne.

        Eli meidän on nähtävä erinäköiset syyt ja luettava tämänkautta sitä päiväämme, missä asutaan.

        Enää emme uhraa, eli elä seremonialain merkityksissä, uhri on annettu.
        Ehtoollinen, Herran kuoleman muistojuhla edustaa viinissä ja leivässä tätä muistoa, jossa tämä uhri ja veri- sijaisen kuolema todistaa uskossa elämää, -iankaikkista elämää- .

        Verinen liha, se voi olla pilaantunut, eli tämä elämää varjeleva kielto, kun sen oikein oivaltaa, on edelleen voimassaoleva varoitus.
        Verinenliha se voi pilaantuneena saastuttaa syöjänsä, eli tuoda sairautta.
        Ja veri on hyväkin laskea pois, sillä verestähän näemme taudinkuvan jo ihmisen verikokeissa.

        Edelleen peräänkuulutan tervettä suhtautumista asioihin.

        Itse ostan verta, talvella ja sivelen omenapuuhun, koska jänis karttaa sellaista puuta.

        Myös verensyöntikielto, se on aina vapaehtoinen. Kaikilla ei ole tietoa ja ymmärrystä ja voi joku jopa "poroerottelussa" tapetusta porosta juoda sitä lämmintä verta. Joissakin kulttuureissa se on elämäksi.

        Katsoa voi asioita hieman laajemmalla näköalalla. Jumala varoittaa vaarasta ja se on raamatullisen elämän rajoittavien käskyjen ydin.
        Eli varoitetaan ongelmasta. Jos teet väärin, tulee ongelma, jos et tee väärin, olet vapaa.

        P.


      • Ihmettelen.kantaasi
        aloitukseenPeilausta kirjoitti:

        Mainitsin syyn, että nämä pakteerit lisääntyy veressä nopeasti ja eihän noissa aikain huminassa ollut jääkaappeja lihansäilytykseen.
        Piti veri laskea maahan, jopa terveydellisistä syistä.
        Vanhanliiton puolella myös veri oli uhriin ja uhraamisen seremonialliseen merkitykseen viittava. Veri merkitsi sovitusta, koska verenvuodatus oli sijaisuhrin kuolema.
        Se on viestinnällinen.
        Ihminen langetessaan syntiin on kuoleman oma. Synnin palkka on kuolema ja siksi tarvittiin sovitusta.
        Se on opetuskielikuvana muistiinmerkittyä asiaa, jolla ymmärrämme tilanteemme.
        Nyt astui kuolemaan sijainen, meidän edestämme. Veren vuodatus merkitsi, että uhri on kuollut.
        Siksi se veri on tavallaan pyhittynyt viestikeskus.
        Myös uhrilammas, se piti syödä. Nämä viittasi Golgataan, sijaisuhriin.
        Siis verellä on nyt kaksinainen merkitys.

        Toisessa se on kertomassa sijaisuudesta.
        Veri myös pilaantuu, siksi lihasta se piti laskea pois. Ja Jumala halusi varjella ihmistä pahasta, pilaantumisesta jne.

        Eli meidän on nähtävä erinäköiset syyt ja luettava tämänkautta sitä päiväämme, missä asutaan.

        Enää emme uhraa, eli elä seremonialain merkityksissä, uhri on annettu.
        Ehtoollinen, Herran kuoleman muistojuhla edustaa viinissä ja leivässä tätä muistoa, jossa tämä uhri ja veri- sijaisen kuolema todistaa uskossa elämää, -iankaikkista elämää- .

        Verinen liha, se voi olla pilaantunut, eli tämä elämää varjeleva kielto, kun sen oikein oivaltaa, on edelleen voimassaoleva varoitus.
        Verinenliha se voi pilaantuneena saastuttaa syöjänsä, eli tuoda sairautta.
        Ja veri on hyväkin laskea pois, sillä verestähän näemme taudinkuvan jo ihmisen verikokeissa.

        Edelleen peräänkuulutan tervettä suhtautumista asioihin.

        Itse ostan verta, talvella ja sivelen omenapuuhun, koska jänis karttaa sellaista puuta.

        Myös verensyöntikielto, se on aina vapaehtoinen. Kaikilla ei ole tietoa ja ymmärrystä ja voi joku jopa "poroerottelussa" tapetusta porosta juoda sitä lämmintä verta. Joissakin kulttuureissa se on elämäksi.

        Katsoa voi asioita hieman laajemmalla näköalalla. Jumala varoittaa vaarasta ja se on raamatullisen elämän rajoittavien käskyjen ydin.
        Eli varoitetaan ongelmasta. Jos teet väärin, tulee ongelma, jos et tee väärin, olet vapaa.

        P.

        Katso mitä Apt. annetaan noudatettavaksi seurakunnissa. Kehoitetaan välttämään haureutta ja olemaan syömättä verta. Eikö näitä kieltoja enää tarvitse noudattaa.


      • huomioita

        3.Moos.17

        10 Kuka ikinä Israelin heimosta tai muukalaisista, jotka asuvat teidän keskellänne, syö verta, mitä tahansa, sitä ihmistä vastaan, joka verta syö, minä käännän kasvoni ja hävitän hänet kansastansa.
        11 Sillä lihan sielu on veressä, ja minä olen sen teille antanut alttarille, että se tuottaisi teille sovituksen; sillä veri tuottaa sovituksen, koska sielu on siinä.

        Veren syönnin kielto johtui siitä, että veressä on sielu. Kyllä se varmaan on epäterveellistäkin. Veren syönti kielto on selvästi voimassa vielä uudessa liitossa, ei kannata tehdä Raamatun Sanaa tyhjäksi.

        Apt.15

        19 Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen,
        20 vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta.


      • huomioita

        "Älä poimi tähkäpäitä leikkuun jälkeen toteutuu nykyajassa verotuksen kautta, joka ojentaa sosiaaliturvassa apunsa lähimmäiselle."

        No sehän on hyvä, että suomalaiset ovat noin hyväsydämisiä.


      • alussa.ollaan
        aloitukseenPeilausta kirjoitti:

        Mainitsin syyn, että nämä pakteerit lisääntyy veressä nopeasti ja eihän noissa aikain huminassa ollut jääkaappeja lihansäilytykseen.
        Piti veri laskea maahan, jopa terveydellisistä syistä.
        Vanhanliiton puolella myös veri oli uhriin ja uhraamisen seremonialliseen merkitykseen viittava. Veri merkitsi sovitusta, koska verenvuodatus oli sijaisuhrin kuolema.
        Se on viestinnällinen.
        Ihminen langetessaan syntiin on kuoleman oma. Synnin palkka on kuolema ja siksi tarvittiin sovitusta.
        Se on opetuskielikuvana muistiinmerkittyä asiaa, jolla ymmärrämme tilanteemme.
        Nyt astui kuolemaan sijainen, meidän edestämme. Veren vuodatus merkitsi, että uhri on kuollut.
        Siksi se veri on tavallaan pyhittynyt viestikeskus.
        Myös uhrilammas, se piti syödä. Nämä viittasi Golgataan, sijaisuhriin.
        Siis verellä on nyt kaksinainen merkitys.

        Toisessa se on kertomassa sijaisuudesta.
        Veri myös pilaantuu, siksi lihasta se piti laskea pois. Ja Jumala halusi varjella ihmistä pahasta, pilaantumisesta jne.

        Eli meidän on nähtävä erinäköiset syyt ja luettava tämänkautta sitä päiväämme, missä asutaan.

        Enää emme uhraa, eli elä seremonialain merkityksissä, uhri on annettu.
        Ehtoollinen, Herran kuoleman muistojuhla edustaa viinissä ja leivässä tätä muistoa, jossa tämä uhri ja veri- sijaisen kuolema todistaa uskossa elämää, -iankaikkista elämää- .

        Verinen liha, se voi olla pilaantunut, eli tämä elämää varjeleva kielto, kun sen oikein oivaltaa, on edelleen voimassaoleva varoitus.
        Verinenliha se voi pilaantuneena saastuttaa syöjänsä, eli tuoda sairautta.
        Ja veri on hyväkin laskea pois, sillä verestähän näemme taudinkuvan jo ihmisen verikokeissa.

        Edelleen peräänkuulutan tervettä suhtautumista asioihin.

        Itse ostan verta, talvella ja sivelen omenapuuhun, koska jänis karttaa sellaista puuta.

        Myös verensyöntikielto, se on aina vapaehtoinen. Kaikilla ei ole tietoa ja ymmärrystä ja voi joku jopa "poroerottelussa" tapetusta porosta juoda sitä lämmintä verta. Joissakin kulttuureissa se on elämäksi.

        Katsoa voi asioita hieman laajemmalla näköalalla. Jumala varoittaa vaarasta ja se on raamatullisen elämän rajoittavien käskyjen ydin.
        Eli varoitetaan ongelmasta. Jos teet väärin, tulee ongelma, jos et tee väärin, olet vapaa.

        P.

        Jos UTn verikkelto on vain terveyssyistä ei muuten niin silloinhan haureus kieltokin on mitätön. Onko näin haluan tietää olen vasta tämän uskontien alussa


    • d-eka

      Olisipa joku kertonnut minulle Jumalasta, tai edes Jeesuksesta.

      • työmies3

        Neuvon sinua että mene lähimmän Helluntai seurakunnan johonkin tilaisuuteen niin sieltä löydät ihmisiä jotka osaa kertoa. Niin minäkin löysin.


    • bbbbyyyyyy

      Jumala on alkanut opettaa minua juuri kyseisistä asioista, mutta erittäin ikävää ja surullista on se, kun seurakunnassa itsekeskeisyyden harjoittaminen on mennyt suurempiin mittasuhteisiin ja lähestulkoon jokainen seurakunnan työntekijä hakee omaa kunniaansa ja pyrkivät mielistelemään ja kumartamaan ihmisiä enemmän, kuin Jumalaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe