Miten auttaa naista avaamaan silmänsä ?

huolestuneet

Sivusta olemme seuranneet nuoren naisen parisuhdetta ja huoli on suuri.
Nainen parikymppinen, mies kymmenen vuotta vanhempi. Tapasivat baarissa ja muuttivat heti yhteen, asuneet yhdessä reilun vuoden.
Mies on koko ajan pettänyt muiden muijien kanssa ja jäänyt siitä avovaimolle kiinni. Tekee huumebisnestä, on sekaantunut rikollisten jengeihin ja bailaa baareissa koko ajan. Kohtelee vaimoa kuin palvelijaa, ei tee mitään kotona. Avovaimo laittaa ruokaa, tiskaa, siivoaa, pesee pyykkiä, silittää, ulkoiluttaa koiraa, käy kaupassa, on patjana ym. ym.
Äijä ei vie edes roskia, mutta muistaa kyllä säännöllisesti haukkua vaimoa millon mistäkin, uhkailee jättämisellä jatkuvasti. Nainen kärsii, mutta ei osaa päästää suhteesta irti.
Olemme jo pitkään toivoneet, että äijä lähtisikin, nainen voisi pikkuhiljaa päästä takaisin normaaliin tasapainoon.
Puhuminen ei auta, tukena on kaikki yrittäneet olla mutta alkaa kaveritkin jo väsyä kun tänään ovat eroamassa ja huomenna taas yhdessä ja silti kaikki paska vaan jatkuu.
Mitä mieltä olette tällaisesta suhteesta ? Onko hyviä ideoita ?

22

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillämyös

      mies on todennäköisesti narsisti, vaikea tilanne tuollainen

      • Mikä hänestä tuon kuvauksen perusteella tekee narsistin? Minusta hän kuulostaa vain vttumaiselta mulkulta.


      • pokpokepker

        Voi olla jompaa kumpaa. Narsistin piirteinä itse mainitsisin sen, että vaikka itse ei huolehdi asioista, niin silti haukkuu toista -syyllinen on muualla kuin itsessä. Sekä sen, että uhkailee jatkuvasti jättämisellä ja seuraavana päivänä ovat rakastuneina yhdessä -narsistin suhde on usein vihan ja rakkauden rajuja vetoja.

        Mutta juu, ihan diagnoosia ei tuon perusteella vielä tehdä. Voi olla narsisti, tai sitten vaan inhottava tyyppi, jolla on narsistisia piirteitä.


      • jjjjjjmmmmm
        helka kirjoitti:

        Mikä hänestä tuon kuvauksen perusteella tekee narsistin? Minusta hän kuulostaa vain vttumaiselta mulkulta.

        No sepä juuri sen tekee.


    • rakaapeliä

      Eipä tuollaisessa tilanteessa ole muuta keinoa kuin sanoa ystävälle, että se on sun elämäsi, sun valintasi miten elät. Älä ruikuta, en jaksa kuunnella kun et tee asialle oikeasti mitään. Raakaa, mutta ajanoloon toimii.

      Olisiko sinun mahdollista olla yhteydessä ystäväsi tilanteesta vaikka hänen vanhempiinsa? Jos minulle tultaisiin kertomaan, että parikymppisen tyttäreni elämä on tuollaista, menisin ja väkisin toisin tytön takaisin kotiin.

    • friend4ever

      vanhemmat tietävät ja ovat yrittäneet asiaan vaikuttaa, mutta tyttö on erittäin kovapäinen ja asunut omillaan jo 17 vuotiaasta. Ei toimi se väkisin hakeminen.

    • Pitäkää kaveriporukalla yhteinen "puheeksiotto". Kerätkää faktoja, ihan tarkkoja tapahtumia ja päivämääriä, joita voitte palauttaa hänelle mieleen. Ei ylimalkaisia "hänhän aina tekee sinulle niin-ja-niin" vaan ihan tarkkoja yksittäisiä episodeja miehen teoista ja naisen reaktioista.

      Ilmaiskaa, että jos hän haluaa pois suhteesta, olette hänen tukenaan ja hän voi esim. tulla asumaan luoksenne (jos se on mahdollista) tai voitte ottaa säilytykseen hänen huonekalujaan tai tarjota kyydin hänelle jonnekin tai mitä nyt voittekin tehdä.

      MUTTA jos hän päättää jäädä miehen luo, te voitte olla hänen kavereitaan mutta ette enää suostu kuulemaan hänen parisuhteestaan. Hän voi olla yhteydessä jos haluaa tehdä jotain yhdessä tai jutella ihan muuten vaan, mutta ette yksinkertaisesti ota enää harteillenne hänen parisuhdehuoliaan.

      • Marga-Reeta

        Taas erittäin hyvää, viisasta ja oivaltavaa neuvoa Helkalta! Kaikkeen tuohon voi yhtyä täydestä sydämestä.


      • Miettikääpähetki
        Marga-Reeta kirjoitti:

        Taas erittäin hyvää, viisasta ja oivaltavaa neuvoa Helkalta! Kaikkeen tuohon voi yhtyä täydestä sydämestä.

        Koska emme tiedä, onko kyseessä narsisti ja narsistin uhri, niin edellä Helkan antama neuvo on uskomattoman surullinen... Itse elin vuosia narsistin vallan alla. Jos en olisi jossain vaiheessa uskaltanut ja SAANUT puhua aina tilaisuuden ja tarpeen tullen parille läheiselle ystävälleni, kyllästymiseen asti, parisuhdehuolistani, minä olisin yhä tuon sairaan miehen kanssa. Tai jo kuollut. Ja lapset olisivat saaneet todella ikävästi aivan liikaa kasvunvuosia perhehelvetissä.

        Eli ehdottomasti älkää koskaan kääntäkö selkää ystävältä, jos hänellä on joku jolle puhua. Se on tärkein keino päästä hiljalleen narsistista eroon. Suoranainen väliin tulo saattaa vain pahentaa asiaa. Esimerkiksi omat vanhempani aikoinaan tekivät sellaisen väliintulon. Tästä seurasi se, etten saanut pitää vuoteen yhteyttä vanhempiini. En eronnut, koska en ollut henkisesti itseäni siihen vielä ystävien kanssa keskustellen kasvattanut.

        Menetin väliintulon takia omat vanhempani vuodeksi lähipiiristä. Ystävistäni pari näytteli aina "pitävänsä" miehestä, jotta saivat olla kanssani tekemisissä. Kaikki keskustelut heidän kanssaan kävin mieheltä salaa, luottamuksella.

        Eron jälkeen kävin vuoden narsistien uhrien tukiryhmässä.

        Muistakaa te kokemattomat, että ero narsistista tapahtuu henkisen vahvistumisen ja kasvun kautta. Siihen ei päde mikään väliintulo, kuten muihin elämän kipukohtiin.

        ps. Minulle kuuluu nykyisin oikein hyvää, ja olen onnellisessa parisuhteessa ollut jo vuosia.


    • Kilttis

      Sellaisiin huumehörhöihin naiset aina rakastuu.

      • miksiii

        Miksi Kilttis roikkuu tällä parisuhde palstalla?


    • Marga-Reeta

      Pelko pitää kiinni miehessä.
      Niin paradoksi kuin se onkin, tyttö pelkää yksin jäämistä. Ja vaikka hän on ollut "omillaan" 17-vuotiaasta asti, se ei silti tarkoita että olisi persoonana itsenäinen, aikuinen ihminen.
      Pelko ja turvattomuus ovat ne tekijät, jotka laittavat roikkumaan miehessä. Sado-masokistinen suhde on tuskallisuudestaan huolimatta kierolla tavalla "tyydytystä" tuottava molemmille osapuolille.
      Tytöllä täytyy olla jonkinlainen perusturvattomuus taustallaan, koskapa ei uskalla tehdä ratkaisua suhteesta vapautumiseen.
      Mieluummin hän on "turvallisen" kurituksen piirissä kuin kokisi vapautta. Vapauden voi pelokas kokea tyhjyytenä, ei ole mitään mistä ottaa kiinni. Onkohan niin, että tyttö on sittenkin 17-vuotiaana ollut liian kypsymätön omillaan toimeentulemiseen ja näin ottaa takapakkia tarkertuessaan eräänlaiseen isähahmoon.
      Voi tuntua ironiselta kirjoittaa isähahmosta, mutta auktoriteettia elämäänsä tyttö hakee, joskin täysin väärästä suunnasta ja väärältä ihmiseltä.
      Tällainen rikollisiin puuhiin sotkeutunut voi hyvin olla voimahahmo, supermies tytön silmissä. Tyttösen kovapäisyys voi olla vain pintaa, jonka alla on hyvin hauras ja voimakkaasti provosoituva ihminen. Mitä kovapäisemmin hän tilanteestaan pitää kiinni, sen heikompi se pikkuinen typykkä siellä sisällä on.
      Tyttöä on lähestyttävä hyvin hienovaraisesti, kuin pientä säikkyä ketunpoikaa... ennen kaikkea ympäristön olisi annettava turvasignaaleja, että tarvittaessa hädän hetkellä hän ei jää yksin.
      Hänen on saatava tuntea, että hän tekee päätöksensä eroamiseen itse, ei painostettuna vaan aivan itse.
      Tällaisesta patologisesta suhteesta ulos kasvaminen vie aikaa, koska tytön on ensin kypsyttävä ja aikuistuttava.
      Ystävyyden tarjoaminen kaikesta huolimatta ei ole väärin. Missään nimessä ei pitäisi tyttöä hylätä eikä kiirehtiä liikaa päätökseen, käsi kädessä voi kulkea silti ja taluttaa, vaikka hän edelleen olisi parisuhteessa epäkelpoon kavaljeeriinsa.
      Kärsivällisyyttä se kysyy ystäviltä, ja siinähän se tosiystävyys tulee mitatuksi.
      Jokainen tekee virheitä, kukin omanlaisensa, se on ystävien myös muistettava, ja silti... kaikenlainen vaikeuksissa olevan ystävän ilahduttaminen on hyväksi ystävyydessä.

      • MitäMieltä

        Musta tuntuu Marga-Reeta, että sä annat paljon parempia neuvoja kuin Helka.

        Helkalla on periaatteessa neuvot "sinne päin", mutta syvällisyys ja kokonaisuus puuttuu.

        Yhdyn kirjoittamaasi, hieno neuvo!!


      • Marga-Reeta

        Kiitos ihanasti MitäMieltä!
        En koe suinkaan, missään nimessä, antavani "parempia" neuvoja kuin Helka. Helka on erittäin terävä ja oivaltava tyttö ja monesti olen saanut vinkkiä hänen kirjoituksistaan, ja todennut että samoilla linjoilla mennään periaatteessa. Toisinaan taas ajatellaan eri tavalla. Sekin on piristävää.
        Lämpimiä terveisiä Helkalle ja aurinkoista kesän loppua MitäMieltä:lle.


    • friend4ever

      toi on niin totta, että vaikka ikää on parikymmentä ei silti oo aikuinen.
      tää tyttö on meidän ystäväporukan lapsellisin tyttö. käyttäytyy joka asiassa tosi kakaramaisesti. varmaan isähahmoa hakee ja luulee sopivan löytäneesä tossa tyypissä. ollaan vaan odotettu että millon ite tajuaa virheesä.

    • tatu1991

      Miksi naiset niin usein sortuu näihin huijareihin. Eikö tosiaan nähdä yhtään läpi lipevistä sanoista ja käytöksesta.

    • DSi

      nää pikkugimmat on niin itsekeskeisiä, luulee että maailma pyörii niiden oman navan ympärillä ja sitten ihmettelee kun jämähtävät omiin surkeisiin valintoihinsa. sitähän tuollaiset suhteet on, omia surkeita valintoja.

    • 1234567890123456

      Sääli että nuoret tytöt joutuvat tuollaisten 'auervaarojen' vaikutuspiiriin. Kun puuttuu elämänkokemus, ei päästä niin vaan irti noista huijareista.

    • uiuiuiuiyi

      Onko toi äijä se Nälkäkurkiainen, tai onhan se, ei tarvi vastata niin sen eka muijakin narisi aina.

    • Sad-But-true

      Naisia kiinnostaa sellaiset huumeveikot. Ei siinä voi mitään tehdä, menettää vaan kaverinsa jos puuttuu asioihin. Luultavasti se nainen kuolee miten elää.

    • Lissuirmeli

      Mitähän tän ketjun aloittajalle nyt kuuluu ? Onkohan jo mies vaihtunut kuten syytä olisi ?

    • Anonyymi

      Ihan kuin puhuisit minusta. Mieheni ei vaan tee huume bisnestä ja tekee ruokaa koska on loistava kokki. Mä oon vain niin väsynyt. Ajatus ei enään kulje, vaikka meillä on yhteinen 1v poika. Saan kuulla milloin mistä mikä mussa tai koirassa on vikana . Poikaa ei syyttele,koska se on mun vika kasvatuksessa. Voi kun saisi mennä koomaan ja joku siirtäisi meidät muualle asumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe