Vettä tulppien ympärillä?

osajaskaa

307 1,6 bensa vm 2005, ajettu 160tkm. Kohta vuoden auto on käynyt huonosti, alkoi viime syksynä. Pari kertaa on moottorivalokin syttynyt ja antipollution fault. Aloin tutkimaan vikaa jotain autosta tietävän kanssa.

Nestepinnat ok. Kaverin testeri sanoo että 2- ja 3- sylinterit pätkivät. Avasimme koristekannen ja puolan pois luullen että vika olisi vain tulpissa. Kun tarkemmin katsoimme, oli kaikkien tulppien ympärillä siinä kupissa vettä. Tästäkö johtuu käyntihäiriöt. No, kuivasimme kuopat, vaihdoimme tulpat ja nyt toimi, hetken. Sitten alkoi taas pätkiä. Kaveria ei ollut nyt mukana, mutta avasin koristeet ja puolan otin pois, vähän oli vettä tullut tulppien juureen. Nyt aprikoin, onko kansi halki vai vuotaako vain tiiviste. Onko jotain keinoa todeta tuo ilman kannen avausta, siihen ei minulla ole välineitä, että saa oikein takaisin tiivisteen kanssa. Onko jollain kokemusta vastaavista ongelmista?

Tämä 307 on ollut kyllä oikea korjaamoiden toiveauto, minun lompakon kustannuksella. Lukitukset ei pelaa talvisin, kytkin luistanut kohta vuoden, nyt pelkona konevaurio, sähköt toimii miten sattuu, lamppuja palaa miten sattuu, lämppärimoottori pyörittää miten sattuu, jos pyörittää... Tämä on 4. pösö, muut toimineet perushuolloilla hyvin ja olen tyytyväinen merkkiin. 307 oli kyllä vika-ostos, huolta ja murhetta koko auto.

2

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajatalliin

      Puolat paskana vetäny oikkariin veden takia, vesi johtaa sähköä nääs vai oliko makiaa? Onko nais kuski kulattanu kytkimen? Lataako liikaa? Mistä vesi valuu koneen päälle?

    • RasseliJuzzi

      Puola sökö, siitä käyntihäiriöt. Vaihda tulpat samalla. Puola maksaa 100-150€ riippuen ostopaikasta. Tuolla pitäisi parantua. Puolavikaisella autolla ei kannata ajaa, se nimittäin roiskii palamatonta bensaa pakopuolelle ja aikansa kun tuota tekee, ei katalysaattori tykkää siitä yhtään, menee hiekaksi koko pöntö. Antipollution fault kertoo siitä, että nyt on vaaran paikka, älä ajele enää hupiajoja tai muutenkaan.

      Moottorivalo kun syttyy, on se merkki antipollutionin kanssa siitä, että polttoainehöyryjen puhdistus ei toimi. Eli vasemman renkaan vieressä muovisen lokasuojan takana on pieni pönttö, mallista riippuen suorakulmio tai pyöreä, joka puhdistaa polttoainehöyryt. Niitä saa romiksilta alle satasella.

      Varsinainen syy vikaantumiseen, se on vaikeampi paikka, kyllähän tuo vesi tiivistevuotoon viittaa, voi olla myös kannessa halkeama, se on jo tonnin juttu. Halvemmalla pääsee jos ostaa korjaussarjaksi jonkin aineen, oma kokemus on Holz-nesteestä, joka toimii kyllä selvissä vuodoissa. Jotkut mössöt ja sementit tukkivat sisälämppärin kennon, eli ei lämpene auto enää talvella kunnolla.

      Ennenkuin ostelet mitään, pistä auto käyntiin konepeitto auki ja minuutin-kahden päästä purista syyläriin menevää yläletkua. Jos on kova, on vika kannentiivisteessä, paineet tulevat jäähdytysjärjestelmään ulosvuodon lisäksi. Jos letku on pehmeä, voit olla rauhallisemmin mielin ja tuollainen aine voi auttaakin.

      Jos kanenntiiviste menee, se on kallis paukku, 307:n alumiinikannet kun vääntyilevät kun pultit avataan, siksi ne pitää oikaista hiomalla. Jos on rikki, kannattaa miettiä auton arvoa ja kannattaako korjata. Merkkihuolto vie kannen oikaisusta pari tonnia, samalla kun tulee hihnaremppa, vesipumpun vaihto jne jne. Uuden kannen osto siihen päälle, jos vanha onkin halki...

      Älä ajele turhaan tuolla autolla ennenkuin selvität vian, koska polttoaine ei pala kaikissa sylintereissä, sitä valuu sieltä pakojärjestelmään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe