Vastaanottokeskuksen hakijan vastaanottoraha

hämmästynyt

Pohjolan Sanomat eilen, jossa oli käsitelty vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijan vastaanottorahaa, käsittäen ns. aloitusrahaa. Miksi jutussa ei mainittu muita kustannuksia, esim. terveydenhoito josta otettu tarjous yksityiseltä palveluntuottajalta? Lisäksi vaate, harrastus ja ruokaostokset kaupoissa? Asuntojen vuokra, sähkö, vakuutukset yms. elämiseen liittyvät kustannukset? Mielestäni ko. juttu oli harhaanjohtava, joka ei vastaa sitä kuvaa mitä olemme kaupoissa ja kaduilla on kohdanneet.

31

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • telefon

      Kuka kustantaa nämä vaihdepyörät, ipodit, puhelinlaskut, taulutelevisiot, tietokoneet? Halvimmat ipadit 400,-1000,-e näitä näkee katukuvassa lähes päivittäin, ja se on herättänyt kyllä kummastusta kantaväestön keskuudessa.

      • apin

        Eläkeläiset ja työttömät nämä huvit on pantu maksamaan . Palvelutalo ilmoitti jättimäisestä vuokrankorotuksesta 1 . 3 alkaen . Ensi vuodelle nämä mamuhuvit maksavat miljardi euroa veronmaksajille , tällä nykyisellä mamumäärällä . Lisää pukkaa koko ajan , ei ole pelkoa Kemiläisillä , että mamuista tulee puutetta . Sehän on täys hullu , joka ei tällaisia saaliita huolisi .


    • mistärahat

      Voi helvata!!!! kyllä maahanmuutajia paapotaan!!!!!! Miten Suomen omat eläkeläiset,työttömät ja jne.jne.. millon niiden asioita helpotetaan....voi vi..u tätä Suomen meininkiä...osoittakaa mieltä niiden asioiden puolesta kuten muistakin asioista...kohta suomi samassa tiolanteessa kuin kreikka..hienoa miten pas..housu edustajat ovat sössineet asiat otetaan vaan lisää maahanmuuttajia/pakolaisia/turvapaikan hakijoita..voi helvata!!! olis ns. vietävä koko konkkaronkka saunan taa

    • tästä_se_alkaa

      Kirjoitin posariin kommentin mutta EIPÄS JULKAISTU!

      Täsä se nyt kuitenkin on:
      Opiskelun ja liian kovan työnteon yhteisvaikutuksesta sairastuin vakavaan masennukseen ja pakkohäiriöihin. Vaimo sinnittelee töissä ja meidän "yhteiset" tulos estävät yhteiskunnan tuen. Minä siis en saa mistään mitään koska olen Kelan mielestä liian terve eläkkeelle mutta hoitohenkilökunnan mukaan liian sairas töihin.
      Missä voisi ilmottautua turvapaikanhakijaksi?

      • AjanHenkeä

        Minä olin äitini kuoleman jälkeen 2008 maaliskuusta vuoden 2009 marraskuuhun asti isäpuoleni omaishoitaja noin 300 euron kuukausikorvauksella - verot. Isäpuoleni eläke oli noin 1050 euroa/kk ja hän sai Kelalta useiden saurauksiensa seurauksena noin 53 euroa/kk hoitotukea ja aloite hoitotuen saamisen oikeuteen ei todellakaan tullut Kelalta.

        Itse en toimeentulotukea hakenut, koska minulla oli säästössä noin 5000 euroa, en tosin tiedä olisinko sitä toimeentulotukeen saanut, koska käsittääkseni sossu selvittää selvittää kissojen ja koirien kanssa kaikki kantasuomalaisten tulot ja omaisuuden.

        Joten yhteiset tulomme olivat noin 1400 euroa/kk eli noin 700 euroa/kk per lärvi. Joten päätin hakea Kelalta yleistä asumistukea.

        Kelan päätös: Ette ole oikeutettu yleiseen asumistukeen koska yhteenlasketut tulonne ovat liian suuret.

        No isäpuoleni siirtyi ajasta iäisyyteen marraskuussa 2009. Surullista siinä mielessä että hän kuoli mutta jokainenhan täältä vuorollaan lähtee ja sattuneesta syystä tiedän jotain ns. vanhusten palvelukodeista, jotka mielestäni ovat kuitenkin laitoksia oli niillä kuinka hieno nimi tahansa. Näin jälkeenpäin ajateltuna oli hyvä että hän lähti saappaat jalassa kuten äitini ja biologinen isäni 1999. Eipä heidän tarvitse tätä Suomessa vallitsevaa hulluutta olla näkemässä ja Luojan kiitos itselläni ei ole lapsia.

        Johtopäätös: Sian perseeseen on menossa heidänkin osaltaan rakennettu "hyvinvointi"-Suomi. Amen

        ,


    • Kurjuus

      Ikävää mutta totta, että maamme hallitus elää niin Kreikan ja maahanmuuton lumoissa, että oman maan kansalaiset on täysin unohdettu. On hienoa olla suvaitsevainen humaani, jos siihen on varaa. Kemin kaupungilla siihen ei ole. Maahanmuuttoviraston jälkeen kun tuet loppuvat ovat kaupungin vastuulla. Suomi on muutenkin jo Kreikan tiellä, leikkauksia, älytöntä velaksi elämistä, ostovoiman pienemistä tavallisilta kansalaisilta. Saa siinä talouskasvua odotella.

    • samatoikeudetkaikilla

      Lukekaapa huvikseen tuota opasta toimeentulotukilain soveltajille..sivulta 52 alkaa maahanmuuttajiin liittyvä teksti. ( http://www.julkari.fi/handle/10024/104369 )

      Oppaasta käy hyvin ilmi, että maahanmuuttajilla on samat oikeudet kuin kantasuomalaisilla sosiaaliturvaan liittyen. He eivät siis käytännössä saa enempää rahaa, kuin työttömät kantasuomalaiset. Toinen asia on sitten, miten rahoja käytetään.. iso osa maahanmuuttajista ei esimerkiksi tupakoi tai käytä alkoholia lainkaan - niinpä rahaa voi jäädäkin enemmän kuin suomalaisilla, jotka polttaa ja juo viikottain.

      • drinkki

        Maahanmuuttajien tukijärjestelmä on ihan eri, siihen kuuluu paljon sellaista mitä kantasuomalainen ei saa. Yleensä pienituloiset, toimeentulon varassa olevat ihmiset eivät pysty hankkimaan ns. ylellisyys tarvikkeita. Osa maahanmuuttajista polttaa myös tupakkaa, ja osa käyttää alkoholia. Kemissä on yksi maahanmuuttajien suosikki paikka, jossa vietetään viikonloppuisin aikaa. Kyllä sitä rahaa menee heillä myös, tuskin siellä ihan ilmaiseksi istutaan.


      • sitä_saa_mitä_tilaa

        Vai ei polta tupakkia!
        Ne ei koskaan OSTA akupasta tupakkaa mutta aina niillä on rööki huulessa kun ne johonkin seisahtuu. Somput puree khattia, sitä ei vielä ole kemissä jäänyt poliisin haltuun mutta sitä täälä kuitenkin on. Sitä pureksimalla silmät verestää ja katse harhailee.. Sopii siis useaan vastaantulijaan.


      • apin

        Oppaita saa tilata maksajan ohjeen mukaan . Jaa , etteivät tupakoi . Kärrykuormittain hakevat taxseilla tupakkaa .


      • sitä_saa_mitä_tilaa

        Näille on valjastettu SPR:n ja Kelan toimesta virkamiehiä ja avustajia junailemaan KAIKKI MAHDOLLISET TUET. Laputkin täytetään valmiiksi kun osa ei osaa kirjoittaa edes omaa kieltään, saatikka lukea. Tulkki mukana, tietenkin!


      • Tässä luotettavaa, mutta vanhaa tietoo paljonko maahanmuuttaja(t) saa rahaa. Summat ovat varmaankin nousseet, mutta vuonna 2001 maahanmuuttaja nainen (mies) sai toimeentulitukea n.838€ siihen päälle lapsilisä, lastenkodinhoitotuki ja äitiys-ja vanheinpainrahaa jne. Päätelkää ite.
        http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2009/20090014


      • Faktaa

        Tietosi on 14 vuotta vanhaa. 1.1.2015 yli 18 v.turvapaikanhakija saa kuussa n. 200 euroa.Tästä on kustannettava kaikki,koska turvapaikanhakija ei saa suomen sosiaaliturvan mukaisia etuja.


      • Oletko_lukihäiriöinen
        Faktaa kirjoitti:

        Tietosi on 14 vuotta vanhaa. 1.1.2015 yli 18 v.turvapaikanhakija saa kuussa n. 200 euroa.Tästä on kustannettava kaikki,koska turvapaikanhakija ei saa suomen sosiaaliturvan mukaisia etuja.

        Eikös juuri ahmettikaheli kirjoittanutki tiedon olevan vanhaa ja taksojen nousseen?


    • rahhaa
      • yhteiskuntasopimus

        Blogitiedot eivät ole virallisia tietoja kenenkään sosiaalietuuksista. Maahanmuuttajien etuuksista on tehty virkamiehille pyyntö näistä todellisista kustannuksista, se on sitten eri asia uskalletaanko sitä koskaan julkaista julkisesti.


    • apin

      Tänään 15.8 kirjoitti lounaislappi lehti , että haetaan työntekijöitä Tornioon avattavaan vastaanottokeskukseen . Talo saanee historiansa arvokkaimmat asukkaat , kun henkilökuntaakin tulee , kuin englannin hovissa . Lisää tietenkin palkataan , asianajajia , läääkäreitä autonkuljettajia ym . Eipä hätääkään . Eläkeläiset , työttömät , opiskelijat pääsevät nauttimaan uusista leikkauslistoista , entisten lisäksi . Kuulutettu henkilöstö ei liene sitä pienipalkkaisinta . Ruvetkaa Meri-Lapin suvaitsevaiset tottumaan ajatukseen , että telttamajoitus on edessä , sillä asuntoihinne tulee muuttamaan öljysheikkejä .

    • juhtrwqq

      Tiesittekö että maahanmuuton kustannukset nousevat runsaasti, ja niihin on myönnetty myös valtion budjetista lisää rahaa? Samaan aikaan, herrat miettivät kuumeisesti mistä leikataan kantaväestöltä lisää, kun heidät on kohta kaluttu jo loppuun.

      • muistaako_kukaan

        Yllättäin erikoissairaanhoitokulut karkaavat käsistä kun pakolaisia alkaa saapumaan paikkakunnalle. Valtio maksaa niiden kulut mutta kun se aika on pois kuntalaisten hoidosta.. Ei riitä aika ja resurssit molenpien hoitoon


      • normi_ihmin

        Mene sinä Yksityiselle, ...

        ...me normaalit kemiläiset käydään pakolaisten kanssa samassa länskäkssä!


      • OHHOH_on_vai
        normi_ihmin kirjoitti:

        Mene sinä Yksityiselle, ...

        ...me normaalit kemiläiset käydään pakolaisten kanssa samassa länskäkssä!

        Se on vain rahasta kiinni, yksityinen n. 100 euroa. Mun tulot (käteen jäävä osuus) on noin 500 euroa kuukausi!


    • dlkkriubnw

      Kunnallinen puoli terveyskeskuksessa täynnä. Maahanmuuttajille tehty sopimus yksityiseen terveystaloon. Käydessäni lääkärissä, siellä sosiaalivirkailija oli käyttämässä kahta maahanmuuttajaa lääkärissä. He olivat edelläni jonossa toimiston maksutiskillä. Sosiaalivirkailija pyysi maahanmuuttajista laskun toimittamaan suoraan Kelalle. Minä maksoin kyllä oman laskuni ihan euroilla, joka yli kallis, teki kyllä mieli sanoa, lähetetään minunkin sinne, koska eläke on pieni. Mutta ei se käy, ei todellakaan samat edut kantasuomalaisilla.

    • apin

      Olemme sorrettuja , vainottuja , syrjittyjä omassa maassamme . Jälleen pieneläkeläiseltä leikataan tämän luxusturismin hyväksi .

    • hikiduunari

      Meillä on varaa maksaa opettajien kolmen kuukauden kesäloma niin mitä pikkurahoja ne pakolaisten rahat sitte ovat?

      • Exope2015

        Voitaisiinhan se opettajan palkka sijoittaa niihin yhdeksään työssäolokuukauteenkin, ja saataisiin näin tuo kesälomapalkja-kateus loppumaan, mutta työnantajan toiveests se palkka on jaettu tasaisesti koko vuodelle. Got it?


    • AULAN_BOKELLE

      YHYYY menikö sun soskun tukien kirjeen saaminen postin lakon takia myöhäiseksi???

      ...koska ihmiset tilaavat buranaa ja muita jauheita postissa...jopa hamppua???

      Lopeta SINÄKIN juominen TÄNÄÄN ja pistä rauhanpiippu huulillesi...

      ...aulabaarin POKE tuskin tätä ymmärtää, mutta ymmärtää kun työt loppuvat ennenkuin alkoivatkaan...!

    • asut.Mummon.Vuokra.kämp

      Vastaan_otto_raha on huhupuhetta! Eli HUHU.

      Sä itse saat Suomen Kansalaisena (SK) enemmän rahaa, kuin ihmiset kenellä ei ole osoitetta Kemin Alueella!

      • Täällä_Rytikari

        Ei ole perää! Ei ole PERÄÄ! Sitä paitsi pakolaisilla on vastaanottokeskuksen osoite siihen asti, kunnes heille osoitetaan korkeatasoisempi hotelli tahi muu kortteeri.


    • nbvhjuytrwwsddglkiuy

      Meidän hallitus on päättänyt ottaa nämä kaikki maahanmuuttajat vastaan. Muut maat sulkevat rajoja. Sipilä ja kumppanit päättivät antaa Tornion rajalle kolme kuukautta jatkoa, joka todennäköisesti jatkuu vielä siitäkin. Ruotsissa 14000 kadonnutta käännytyksen saanutta pakolaista, joiden olinpaikka ei tiedetä? Miettikää mistä helpoiten pääsee tänne?

    • Entinentilaaja

      Ja Posarin hyysääjätoimittajat jstkavat propagandaansa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe