Detur matkan järjestäjänä?

5299

Kaipailen kokemuksia Deturista matkan järjestäjänä; oppaiden ammattitaito, käynnit hotelleilla ja saatavuus vaikka puhelimen päähän "ropleema" tilanteissa!!

32

1583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikko5555

      Muusta en tiiä, mutta deturin hinnat ihan naurettavan kovat vs muut matkatoimistot, lisäksi ainaki pari vuotta sitten lentoaikataulut olivat huonot eli deturin vko oli vain 6päivää.

    • alanya2282015

      Deturin viikko on edelleen vain kuus päivää, ja meno lento Helsingistä hyvään aikaan, mutta paluu on todella karu! Lähtee lauantai aamu kuudelta, jos alanyaan menossa niin pari tuntii matkaa kentälle ja kentällä noin puoltoist tuntii aikasemmin kuitenkin pitäis olla... Joten ei pahemmin nukuta pe-la yönä :) Mut itse olen silti lähdössä lauantaina, ja innolla odotan kyllä kuudessakin päivässä ehtii ! :)

    • eienää

      Juuri näiden lentoaikataulujen vuoksi hylkäsin Deturin matkat jo vuosia sitten.Todellakin viikon matka oli käytännössä 6 pv. ja aina valvottu yö kotimatkalla.
      Ja ne hinnat eivät myöskään sovi minulle ,törkeän kalliit.
      Palvelut kai pelaavat kuin muillakin ,en juuri käyttänyt niitä kohteissa.

      • hyväävaan

        Riippuu minne matkustaa - meillä "valvottu yö" mennessä. Yällä 01 perillä, mutta kahden viikon lomalla ei haitannut yhtään. Yöllä käytiin jopa ensimmäisillä efeseillä ja katselemassa upeaa hotellimme rantaa. Todellakin 6pv reissu viikon matkalaisille, mutta hinta oli sen mukainen. Matkatoimiston oppaat asiantuntevia , mukavia ja vastasivat heti puheluun (soitin kerran)


    • djktoiy

      Olen ollut deturin matkoilla monta kertaa. parempi kuin Aurinkomatkat ja vielä paljon halvemmat matkat.Oma suosikki on Marmaris jossa olen ollut 17 kertaa.

    • Kylläkiitos

      Pelkästään hyviä kokemuksia deturilla! Olemme olleet perheeni kanssa kahdesti turkin sidessä matkalla ja molemmilla kerroilla erittäin hyvää palvelua olemme saaneet, sanoisin jopa parempaa kuin finnmatkoilla. Molemmilla reissuilla matkassamme on ollut suomenkielen taitava opas, joka on selittänyt hyvin hotellin käytännöistä ja palveluista. Meidän hotellillamme opas ei vieraillut joka päivä vaan hotellin infotiloista oli saatavilla tiedot oppaan vierailuajoista. Oppaaseen oli kuitenkin mahdollista saada yhteys puhelimitse 24h/vrk. Myös hintojen puolesta detur on ollut hyvä vaihtoehto, sillä 5 hengen all inclusive perheloma on tullut huomattavasti halvemmaksi kyseisen matkatoimiston kautta. Myös iso plussa on kun detur järjestää keväisin ja syksyisin maakuntalentoja, jolloin ei tarvitse lähteä ajamaan helsinkiin asti :) ja tosiaan on meilläkin sattunut yölennot molemmille kerroille joko meno- tai paluumatkalle, mutta sekin on vain asennekysymys kuinka siihen suhtautuu!

      • mikko5556

        Ja muut ei järjestä maakuntalentoja vai :D ?


      • 19576

        Detur ei ole sen huonompi matkan järjestäjä, kuin muutkaan, mutta halvempi. Voin sanoa kokemuksesta, olen käynyt ulkomailla kuudella eri matkatoimistolla. Turkkiin suunnatut matkat ovat erityisen hyvin järjestetty, johtunee siitä, että on turkkilaisomistuksessa ja tietävät maan turistiasioista eniten. Onhan niitä maakuntalentoja muillakin, mutta Deturilla eniten vaihtoehtoja. Oppaat ovat samanlaisia, kuin muuallakin ja suomalaisia löytyy. Alaniassa ainakin on puhelinpäivystys ympäri vuorokauden, turha pelätä ongelmia. Opas käy kerran päivässä hotellilla ja toimisto löytyy keskeltä kaupunkia, jossa voi tarvittaessa piipahtaa. Rohkeasti vaan matkalle, itse aion ainakin käyttää edelleenkin Deturia, kun Turkkiin menen. Eikä ne viikon matkat ole sen lyhyempiä, kuin muillakaan, vaikka noissa kommenteissa niin väitetään, kyllä ne viikon kestävät. Kannattaa tietysti miettiä millä lennoilla matkustaa, jos on vaihtoehtoja.


    • matkailijacarin

      Ainakin Tunisian osalta Detur on onnistunut hyvin. Useamman kertaa olen ollut ja hotelleissa on todella valinnanvaraa. Jo kolmen tähden hotellissa pärjää hyvin. Siisteys on erinomaista ja palvelu kaikin puolin loistavaa.

      Oppaat ovat erittäin taitavia ja palveluhenkisiä aikuisia ihmisiä. Hotelleissa käydään, kaikesta huolehditaan. Puhelimeen vastataan ja asiat järjestyvät. Opas on myös mukana lennolla mennen tullen. Lämpimät kiitokset Marjolle ja Elsille!

      Retket ovat monipuolisia. Kannattaa valita kahden viikon matka, jos aikoo moneen retkeen osallistua.

    • kleopatrabeach

      Detur on kohtuullisen hyvä matkatoimisto, mutta ne lentoajat. Kun kone lähtee esim. Oulusta illalla klo 22 jälkeen ollaan Antalyassa klo 2 yöllä. Siitä sitten bussilla Alanyaan joka vie 2 tuntia kun pysähdytään puolimatkassa "ostoksilla". Kun ollaan hotellilla 4 jälkeen aamulla, sitä on melko naatti ja tulopäivä menee levätessä.

      Detur ei muuta tätä menolennon aikataulua, päinvastoin. Ennen kone lähti Oulusta klo 20 jälkeen, nyt lähes 2 tuntia myöhemmin.
      Tämän takia en enää käytä Deturin palveluja, vaikkei palvelussa ole muuten ollut moittimista. Varmaan moni muukin vierastaa yölentoja ja jättää matkan tilaamatta.

      • eivaindetur

        Vaihtoehdot charterlennoilla, että otettava hankala lähtö- tai paluuaika. Jos lähtöaika on illalla 21-24.00 välisenä aikana, niin minusta on ihan sama oletko perillä Alanyassa aamulla kello 4.00 tai 07.00. Vastaavasti poislähtöaika on silloin inhimillinen, useinmiten iltapäivällä. Minusta ei ole matkatoimistokohtainen ominaisuus, vaan sama on kaikilla matkatoimistoilla, kyse on logistiikasta. Antalyasta saapuvalla lennolla taas siivouksen ja tankkauksen jälkeen lähtee uudet lomailijat. Sitten on erikseen reittilennot, jolloin voi itse säädellä sopivat tulo- ja lähtöajat.


    • tuovi0

      Tulimme vasta Turkista, Sidestä ja olimme ensimmäistä kertaa Deturin matkalla. Corendon lennot ok, oppaat vastassa Antalyan kentällä ja opas mukana bussissa. Opas jopa olisi auttanut sisäänkirjautumisessa hotelliin, jos tarvetta. Oli muutenkin erittäin ystävällinen ja avulias turkkilainen mies, joka puhui suomea. Kerran jouduimme soittamaan hänelle ja palvelunumerosta vastattiin samantien.
      Hotelli loistava ja olimme ainoita Suomalaisia :) Saksalaisia suurin osa.
      Voisimme lähteä toistekkin Deturin matkalle. Oli positiivinen yllätys.

    • eikunmenoksi

      Vaatii vähän viitseliäisyyttä, mutta palkitsee monella tapaa. Siis omatoimimatka. Turkis Airlines, edestakainen Hki-Istambul-Antalya stoppineen vähä yli 6 tuntia suuntaansa. hinta 170€/hlö.
      AllIn viiden tähden hotellissa 45...80€/vrk.
      Ja asunnon vuokraus tai ostaminen, jos haluaa elää edullisesti eläkeläisvaiheessa. Silti matkatoimistoja tarvitaan. Detur ei liene ollenkaan huonoin!

      • välilasku

        Omatoimimatka kalliimpi monesti kuin valmismatka. Tuo esimerkkikin 170e 170e ja 50e/pv lentokenttäkuljetus X2 . Matkustusaika pidempi. Äkkilähtönä määrittelemätön hotelli,viikon matkoja saa tuohon 170e ! EN viitsi voimistella, paljon helpompaa kun on valmismatka


      • hyväävaanki

        Millähän tapaa se "palkitsee" ? Olimme lokakuun alussa Deturin matkalla Bodrumissa, matka maksoi 2x550e 2viikkoa. JOS olisimme menneet "omatoimimatkalla" lento 170e lentoaika 2h pidempi - vaihto istanbulissa, hotellimme 55e/vrk lentokenttäkuljetus x2 - kalliimmaksi olisi tullut, eikä käytössä ole mahdollisesti tarvittavaa tulkkaus tms. apua. Detur ihan yhtähyvä kuin muutkin, minulla ei ko toimistostakaan mitään moitittavaa.


    • Kaikillasamaa

      Kovin monella matkanjärjestäjällä on Antalyaan ns. käännetyt lennot, eli että kone lähtee Antalyasta, käy Helsingissä tai maakuntakentällä ja palaa sinne Antalyaan.
      Näin päin loma-ajasta vähenee koneessaoloaika, eli noin 8 tuntia.
      Jos lento lähee Helsingistä, niin vaikkapa lauantaina klo 8 lähdöllä perillä ollaan klo 12 ja viikon kuluttua siitä kone lähtee kello 13 aikoihin takaisin Suomeen. Tässä vaihtoehdossa todellinen perilläoloaika on se täydet 7 vuorokautta.
      Turkkiin lennetään pääosin turkkilaisilla tilauslentoyhtiöillä, minkä takia asia on näin.

    • yölento

      Voi kun Detur lentäisi vielä Gazipazaan maakuntalennoilla, niin lomailijoiden määrässä tapahtuisi suuri plussa.

    • sYKSY-16

      Katselin uutta ensi kesän tarjontaa ja kiinnostukseni heräsi Alanyassa olevaa (Oba) Grand Atilla- hotellia kohtaan. Onko tuoreita kokemuksia hotellista (ruoka ym) ja kauden loppupään tarjonnasta, onko jo altaat ja rantabaarit kiinni, jos menee lokakuun lopulla tai marraskuun alussa?

    • MMkh

      Palattiin viikko sitten ensimmäiseltä Deturin matkalta ja ei jäänyt huonoa sanottavaa. Maakuntalennot ovat myös esim. Finnmatkoilla yölentoja, eli ei ole matkanjärjestäjästä välttämättä kiinni. Opasta ei kaivattu joka päivä, mutta saatiin puhelimella kiinni, kun tarvittiin. Aivan yhtä hyvä matkanjärjestäjä kuin muutkin, jos ei kaipaa opasta kädestä pitämään:) Oltiin myös sellaisessa hotellissa, jossa ei ollut muita suomalaisia, muut asukkaat pääasiassa saksalaisia.

    • lomailu

      Onkohan kellään kokemusta (Turgetreis) Deturin Vera Aegean Dream hotellista?

    • kantis1964

      Kuulin Deturin Antalaiyan oppaalta, ettei Deturin johto (kai nää Terhit ja muut) ollut tyytyväisiä tämän vuoden uuteen palvelusysteemiin (ei ollu niitä toimistoja?) ja vaihtaavat takasin vanhaan palvelumalliin ensi vuodeksi. Me ei kauheesti mitään muutosta huomattu, muttei Antalaiyassa toimistoa tarvittu. Ollaan oltu aina (9 kertaa) ihan tyytyväisiä Deturiin.

      • eitarvettaoppaalle

        Mihin niitä oppaita tarvitaan, ei mihinkään, paitsi tietenkin kielitaidottomat.


      • Holhoojasi
        eitarvettaoppaalle kirjoitti:

        Mihin niitä oppaita tarvitaan, ei mihinkään, paitsi tietenkin kielitaidottomat.

        Nyt voit ollakin sitten ylpeä itsestäsi, kun osallistuit tähän aloituksen noinkin tärkeällä asialla. Mihinkähän oikein joutuisimmekaan ilman sinua? Kiitos vielä kerran.


      • Maksaja
        eitarvettaoppaalle kirjoitti:

        Mihin niitä oppaita tarvitaan, ei mihinkään, paitsi tietenkin kielitaidottomat.

        Meidän taloyhtiössä on talonmies, koska mummot sanovat tarvitsevansa sen seurustelukumppaniksi, jota se talari ei halua olla. Sama juttu tuon matkaopasasian kanssa.


    • matkanjärjestäjä

      Suosittelen muita matkanjärjestäjiä.detur on pelkkää myymistä,tuputtamista jne.juuri 2 viikkoa siellä olleena.lennon laskeutuessa ja matkalaukut saaneena ihmiset kysyivät päästä vessaan ilmoittivat antalsyan kentän alueella vessojen olrvan suljettu .siis ennen bussiin menemistä.syykin selvis.40 minuutin bussikyydin jälkeen päästiin vessaan "ostosparatiisiin"valetta oli koko homma.siis heillä oli sopimus keskellä ei mitään olevan paikan kanssa että tuovat bussiladtillisen ihmisiä sinne.matkalla oli myös paljon iläihmisiä.törkertä.samoin bussissa alkoi myyntityö.rahanvaihto oppaaan bablo nimeltään joka mellkein unohti ilmoittaa että sasvumme ensimmäiselle hotellille.mitään tietoa alanyasta ja yleisestä tiedoista mitä yleensä ns.seuramatkoilla saa,emme saaneet.muutamua tupeiä vitsejä väsyneille matkustajille.maksa satanen enemmän ja saat parempaa pslvelua,paremman hotellin ja ennenksikkea ammattitaitoisen oppaan joka ajattwlee matkaajan reissua eikä omia taskujaan .ei muuta.pettynyt koko deturin hommaan.

      • aurinkovieläiholla

        Tänään tultiin Sidestä. En ole ennen Deturin matkalla ollut, nyt houkutti edullinen hinta ja lennot lähikentältä. Lentoajat sopi meille, vaikka paluu olikin yötä myöten. Mies ehti vielä töihin ;) Emme olleet millään retkillä, kuten ei yleensäkään, joten tuputtamisen voi helposti sivuuttaa. Meille tärkeintä oli aurinko, ja sitä oli riittävästi :) hotelli merenrannalla, oma hyvä ranta. AI ruoka oli sitä, mitä voitiin kuvitellakin, mutta ei sen parempi tai huonompi kuin muillakaan firmoilla. Pienempi paha, kuin valita ruokapaikat (tai ostokset yleensäkään) sisäänheittäjien ristitulessa. Halusimme viettää rauhassa lomaa, ja se onnistui. Jos joku kaipaa ohjelmoituja lomia ilman "tuotesijoittelua", niin ei taida tänä päivänä olla mahdollista. Meitä on niin moneen lähtöön. Marika-opas oli mukava, vaikka joutuikin hoitelemaan kaikki hommat vielä yksin. Tsemppiä hänelle;)


      • yhntgb

        Kirjoitustyylistä päätellen sama muija, jolla aina kaikki pahasti. Kantsii jäädä suosiolla kotiin, kukaan ei voi häntä miellyttää. Voisi käyttää tuonkin ajan oikeinkirjoituksen opetteluun, jotta ihmiset saisivat jotain tolkkua hänen sopertelustaan.


      • Torkkuvamatkustaja

        Pitää paikkansa. Antalyasta Alanyaan on bussissa matkassa tuputtaja joka yrittää myydä retkiä ym. No, tietysti hänen pitää niin tehdä, mutta kun ilmoitat ettet ole kiinnostunut niin ilme ja palvelu muuttuu.


    • AsenneKohdilleen

      Deturin matkalla Alanyassa nyt. Aivan yhtä ok kuin mikä tahansa muukin matkatoimisto. Retkistä kertovat kaikkien toimistojen oppaat. Hotellilla käyvät päivittäin, puhelimitse tai Deturin toimistolla poiketessa voi kysyä muulloin, jos tarvitsee apua. Hotelli, missä itse olen, on siisti, ruoka normi all inclusive -tyyliä, henkilökunta tosi ystävällistä. "Sitä saa, mitä tilaa" toimii täälläkin. Kun ei ole itse nirppanokka-tympeänä, saa hyvää takaisin. Asenne kohdilleen! Tai voihan jäädä kotiinkin...

    • NoDetur

      Otettiin Deturin laadukkain 5 tähden all inclusive hotelli suoraan netistä 11 yöksi maksoi 2 aikuista ja 2 lasta 2000e hintaan sisältyi lennot ja private taksi kentälle ja takasin. Sama hotelli samalle ajalle 7 yöksi on meidän perheeltä Deturilta otettuna 4300e!! Lisäksi bussikuljetus muiden turistien laumassa...Että miksi käyttää matkanjärjestäjää Turkissa? Joku vetää välistä aika paljon! Aika oli siis sesonkia viime kesäkuussa. Lisäksi hotelli oli kyllä oikeesti hyvä!

      • Yrittäjädetur

        Hotelli myi varmaan ylijääneitä huoneita halvemmalla ja pitäähän Deturillekin jotain jäädä. Ei sellainen yritys kauan pystyssä pysy, jos myy samalla, mitä ostaa. Kilpailu on kova, tuskin Detur niitä ylihinnoitellut oli.


      • Höpsispöpsis

        Höpölöpö! Pointti on juuri siinä että miksi maksaa tästä matkanjärjestäjän olemattomasta palvelusta huimia summia? 15 vuotta ollaan itse räätälöity matkat ja aina huomattu sama. Antalyaan 4 henkeä 600-1000e riippuen mistä menee. 5 tähden huippuhotelli all inc. 1000e 10-12 päivää (Trivago) Oma minibussi kohteeseen 40-80e...joten ei tarvita kovin hyvää matikkapäätä mikä kannattaa ja mummokin osaa tuon järjestää, eikä kielipäätä tarvita koska kaikki puhuu siellä suomea :) Toki maksaa saa joka haluaa! Matkanjärjästäjien hinnoilla me käydään tuolla 2 kertaa vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe