Voiko rakastuminen auttaa masennukseen?

Masennustiloissa

Minulle siis tulee usein masennustiloja jotka uskoakseni johtuvat pääasiassa yksinäisyydestäni.
Lähtökohdat parisuhteelle tosin ovat erittäin toivottomat minunlaiselle koska en ensinnäkään usko että kukaan haluaisi tälläistä kuin olen koska tunnen usein olevani aivan mitätön.
En oikein edes usko rakkauteen. Uskon ehkä enemmän vain hetkittäiseen ihastumiseen/kiinnostumiseen mutta se on vain sitä hetken huumaa joka lopulta päättyy. En oikein uskalla kiinnostua kenestäkään tai päästää ketään liian lähelle senkään takia etten kiintyisi toiseen liikaa ja lopulta tulisi loukatuksi.

Olen 21v enkä ikinä ole ollut parisuhteessa ja osa sukulaisistani ovat sitä mieltä että olen liian kranttu ja sitä menoa tulen olemaankin yksin. Mutta kyse on vain siitä että kun en vain usko. Surullista sekin että toisilla samanikäisillä sukulaisillani on jo menossa pitkällekin kehittynyttä yhdessäoloa että on vauvat ja kaikki ja facebookissa sitä päivitellään miten elämä on ihanaa. Toisille se on päivänselvää ja yksinkertaisempaa kuin mulle.

Välillä mietin mitä järkeä tässä elämässä edes on kun kuitenkin kuollaan ennemmin tai myöhemmin. Sehän olisi oikeastaan ihan sama vaikka jättäisi työn, perheen ja kaiken ja alkaisi elämään täysin vaatimattomasti köyhän ja kodittoman lailla. Tai että lähtisi pakkohoitoon ja siellä olisi niin vahvojen lääkkeiden vaikutuksen alaisena että ei tietäisi tästä maailmasta yhtään mitään ja toisin sanoen elämä saattaisi tuntuakin ihan kivalta.

Kuulostan todella synkältä mutta tosiasia on että olen vain usein niin alakuloinen ja väsynyt tylsään rutiininomaiseen elämääni että tälläisiä asioita vain tulee mieleen. Ei mulla kuitenkaan ole mitään todellisia itsemurha aikeita vaikka sen ajatteleminen on välillä ristiriitaisesti rauhoittavaa sekä ahdistavaa.
Elän kuitenkin siinä toivossa (kuten otsikosta huomaa) että kaikki vielä tulee muuttumaan positiivisemmaksi. Ellei parisuhteen pohjalta niin jotenkin muuten.

Mutta haluaisin kuulla onko kukaan ollut samanlaisessa tilanteessa ja on löytänyt elämälle tarkoituksen parisuhteen avulla?!

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies___26v

      Oletko mies vai nainen? Itselläni on samanlaisia tuntemuksia siitä, että tarvitsen parisuhdetta ollakseni onnellinen. Olen 26-vuotias mies. Minulle saa kirjoittaa osoitteeseen [email protected]

    • minäp

      Itselläni masennus (tai masennuslääkkeet) on vienyt seksihalut ja läheisyydenkaipuun. En jaksa miestä kiehnäämässä kiinni minussa. Olkaa onnellisia jos tunnette jotain.

    • käyppä-nushauttaan

      vaikka maksettua naista niin pääset rakkauden juonesta kiinni....muuten aikasi valuu täysin hukkaan... niin ja heitä masennuslääkkeet töölönlahteen...

    • IdontfeelLikedancing

      Minä taas pystyisin luultavasti ainakin teoriassa tarjoamaan naiselle melkein mitä tahansa kuviteltavissa olevaa jollen olisi niin huonossa kondiksessa jo. Se kivireki ja päättymätön vankilakakku mitä tämä jo on, ei siinä enää kykene sellaisia tuntemaan, rakkautta tai vastaavaa.
      Että sori vaan maailman ihanaiset, te jotka ootte suht koht rehdisti tulleet peliin mukaan vedetyksi ja siinä pelissä roolinne mukana vetäneet, tämä kaveri ei vaan kerta kaikkiaan kykene tuntemaan tuntemuksia riittävästi, se on hukkunut jonnekin matkan varrella.
      Onko lukemattomat iän myötä tulleet vaivat ja muut vieneet jo vai mikä en tiedä, jokin on pielessä ja onko tilanne jo lopullinen vai ei. Mutta teille kohtuullisen rehdisti peliä pelanneille, kiitokset kuitenkin yrittämisestä.

      • ns-masennuslääkkeillä

        saa itsensä elinkelvottomaksi...

        ihan vaan tiedoksi.


    • kärsämäki

      Voi se tietty auttaa, mutta olisi aika itsekästä käyttää toista vain hoitovälineenä.

      Henkilö, johon masentuneena voisit ihastua, on toivuttuasi mitä ilmeisimmin silmissäsi aivan toisenlainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe