Jehovan todistajille

oikeauskoinen

Anteeksi vaan, mutta mun mielestä teidän oppi on älyllisesti kestämätön. Eikä siinä mitään, mutta voisitteko ystävällisesti olla yrittämättä käännyttää mua joka käänteessä kun tapaamme?

Kun läheiseni kuoli, olitte haukkana paikalla. Te iskette aina heikoimpaan kohtaan.

Lähettäisin palautetta teidän aluepäälliköllenne vai miksi häntä sitten kutsutaankin. Mutta eihän teillä näytä olevan edes nimiä. Jos toimintanne olisi vastuullista, esiintyisitte toki reilusti omilla nimillänne vai mitä.

Mikä saa teidät luulemaan, että te tietäisitte paremmin mikä on se oikea uskonto? Ettehän te löydä edes Raamatusta oikeaa kohtaa muuten kuin sisällysluetteloa plaraamalla.

Olen ehdottomasti uskonvapauden kannalla. Uskokaa mitä haluatte. Mutta jättäkää minut rauhaan!

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perseellinen

      Uskontojen uhrien sivuille voit kirjoittaa kokemuksistasi. Täällä tuskin saat myötätuntoa.

    • perseellinen

      Jehovan todistajat langettavat ankaria rangaistuksia vääristä ajatuksista ja mielipiteistä
      Luotu 30.01.2015 08:31 | Tulosta | Sähköposti |
      Joni Valkila 30.1.2015

      Helsingin Sanomat julkaisi viime sunnuntaina (25.1.) ansiokkaan Anu Nousiaisen kirjoittaman jutun Jehovan todistaja –vanhinten salaisesta ohjekirjasta. Hesari pyysi kuutta oikeusoppinutta kommentoimaan kirjan sisältöä. Kirja tuo esille yksityiskohtaisesti miten Jehovan todistajien sisäinen oikeusjärjestelmä toimii, millaisista synneistä se rankaisee ja miten. Joitain tärkeitä seikkoja jäi kuitenkin käsittelemättä Hesarin rajallisella palstatilalla.

      Jehovan todistajat perustavat oikeuskomitean tutkimaan seurakunnan jäsenen syntejä silloin kun on kysymys vakavasta synnistä, jonka perusteella jäsen voidaan erottaa yhteisöstä. Erottaminen johtaa karttamiseen. Kuten Hesari toteaa ”se tarkoittaa, että edes lähisukulaisiin ei saa pitää yhteyttä”.

      Vakavista synneistä, jotka voivat johtaa Jehovan todistajista erottamiseen Hesari mainitsee seuraavat: avioliiton ulkopuolinen seksi, homoseksuaalisuus, abortti, runsas päihteiden käyttö ja irstaus. Kuten Hesari kertoo, näitä vakavia syntejä on paljon muitakin. Lista onkin todella pitkä. Se löytyy täältä englanniksi. Jotkin näistä vakavista synneistä on lisäksi niin väljästi määriteltyjä, että hyvin monenlaisista syistä voi joutua erotetuksi Jehovan todistajista. Mainitsen joitakin näistä synneistä, jotka jäivät käsittelemättä Hesarin artikkelissa.

      Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa kuulustellaan siitä, onko henkilö syyllistynyt ajatusrikokseen eli ajatteleeko henkilö eri tavalla kuin Jehovan todistajien järjestö opettaa tällä hetkellä. Tämä on kenties pahin synti, koska monet muut synnit voi saada anteeksi. Esimerkiksi jos olet ottanut verensiirron voit pahoitella tätä ja sanoa, ettet enää toimisi niin (tämä tosin on vaikeaa jos sinulla on sairaus, jonka hoidossa tarvitaan jatkuvaa verituotteiden käyttöä). Tai jos olet hairahtunut seksiin ennen avioliittoa, voit pyytää anteeksi seurakunnan vanhimmilta. Mutta jos ajattelet eri tavalla, sitä on vaikea katua tai pyytää anteeksi.

      Oikeusoppineet eivät kiinnittäneet huomiota siihen, että Jehovan todistajat kieltävät jäseniltään politiikkaan osallistumisen. Siis esimerkiksi poliittiseen puolueeseen liittymisen, vaaleissa ehdolle asettumisen ja äänestämisen (jälkimmäinen on tosin joidenkin tulkintojen mukaan ollut sallittu vuodesta 1999, koska äänestyskielto oli verovapauksien saamisen esteenä Saksassa, mutta kaikki Jehovan todistajat ymmärtävät kuitenkin etteivät he edelleenkään äänestä).

      Politiikkaan osallistumisen kieltäminen rangaistusten uhalla on ilmeisesti jäänyt huomaamatta oikeusoppineilta, koska vanhinten opaskirjassa asia ilmaistaan sanakääntein, jotka eivät helposti avaudu ulkopuolisille. Kirjassa puhutaan ”kristillisen seurakunnan puolueettomuuden vastaisesti toimimisesta”. Täytyy olla Jehovan todistaja voidakseen ymmärtää mitä se tarkoittaa.

      Olen itse äänestänyt ensimmäisen kerran silloin kun olin vielä Jehovan todistaja. Vuosi oli 1994. Äänestin Euroopan Unioniin liittymisen puolesta. Äänestyspaikalle mennessäni pälyilin ympärilleni, koska pelkäsin jonkun Jehovan todistajan näkevän minut ja ilmiantavan minut seurakunnan vanhimmille. Kuvitelkaa, Suomessa voi joutua pelkäämään äänestämään mennessä.

      Yksi erottamisperuste on ”häpeämätön käytös”. Kirjan mukaan häpeämätön käytös ”kuvaa tekoja, joista heijastuu asenne, joka kertoo kunnioituksen puutteesta ja piittaamattomuudesta Jumalan normeja, lakeja ja valtaa kohtaan tai jopa niiden halveksunnasta” (sivu 60). Tämä antaa mahdollisuuden erottaa melkein mistä tahansa syystä, esimerkiksi seurakunnan vanhinten tai oikeuskomitean halveksunnasta tai, kuten on käynyt joillekin, sukupuolen korjaamisesta, mitä ei ole erikseen listattu erottamisen perustaksi.

      Suomessa elää noin 20 000 Jehovan todistajaa, joiden perus- ja ihmisoikeuksia heidän oma uskontokuntansa loukkaa. Suurin osa heistä on syntynyt Jehovan todistajiksi, eikä heillä ole koskaan ollut todellista vapautta päättää haluavatko olla Jehovan todistajia vai eivät, koska väärästä valinnasta rangaistaan ankarasti eristämällä perheestä, sukulaisista ja ystävistä. Kyse ei ole siitä, että he ovat käyttäneet uskonnonvapauttaan ja vapaaehtoisesti liittyneet yhteisöön, joka rajoittaa heidän perusoikeuksiaan. Yhteisössä kasvavilla lapsilla ei ole todellisia vaihtoehtoja. Kuten Hesarissa ollut kuvitus onnistuneesti kertoo, ihmisten juuret ovat syvällä siinä yhteisössä, jossa he kasvavat.

      Suljetun uskonyhteisön entinen jäsen on usein tyhjän päällä ilman perhettä, sukua, ystäviä, koulutusta, elämässä tarvittavia taitoja ja tulevaisuutta. Kun ihmisoikeuksia loukataan, se koskettaa paljon muitakin kuin niitä joiden oikeuksia loukataan. Kuten koulukiusaaminen hengellinen väkivalta koskettaa koko yhteiskuntaa. On muidenkin kuin Jehovan todistajien asia, että Suomessa voi syntyä yhteisöön, jonka jäsenillä ei ole uskonnon-, sanan- tai mielipiteenvapautta.

    • kerroheille

      Aloittaja: ilmoita seurakuntaan, joka löytyy alueeltasi, ettet halua todistajia luoksesi ja jos et halua mitään materiaaliakaan, niin kerro myös siitä.
      Jos haluat, voit myös kertoa että koet tunkeiluna tai miten sen sitten koetkin, että kuoleman yhteydessä ryhdytään mainostamaan Jehovan todistajien uskontoa. Olen havainnut tuota samaa ja vaikka ymmärränkin heidän innostuksnsa tarjota toivoa, onhan kuolema tapahtumam joka usein pysäyttää, niin itse koen tuollaisen vain luotaantyöntäväksi ja negatiiviseksi mainokseksi uskonnolle. Tosin samoin ajattelen mistä tahansa uskonnon mainostuksesta tuollaisessa kohdassa, taivaasta tms.

      • SamallaMitalla

        Parempi kun otat valokopioita lahkon vanhoista julkaisuista, maailmanlopun ennustevuosien 1914, 1925, 1975 ym kohdalta, taikka vanhoista muutetuista opeista, joiden olemassaoloa ei nykyään myönnetä, ja toimitat niitä todistajain postiluukkuun.

        Kysy ovella käyviltä todistajilta heidän omat kotiosoitteensa ja kirjoita ylös.
        Kysy myös mitä he aikovat kirjata sinun kohdallesi siihen pitämäänsä, tietosuojavaltuutetun lainvastaiseksi toteamaan henkilörekisteriin.

        Jos he epäröivät antaa kotiosoitettaan (he helposti pyytävät tulemaan "valtakunnansalille) niin kysy että miksi, kun hekin kerran sinun ovellesi tulivat ja osasivat tulla.


      • oikeauskoinen

        Kiitos neuvoista :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe