Älä ole omatoiminen työnhakija! OPETUS!

IhanaTE

Case: Olen työtön ja hain omatoimisesti työvoimakoulutukseen. Kurssin kesto olisi 6pvä. Onnistuin sekoamaan päivissä ja muistin aloituspäivän väärin, jonka seurauksena myöhästyin ensimmäiseltä päivältä viis tuntia. Koska en ollut paikalla ensimmäisiä minuutteja en saanut enään osallistua loppukurssille.

Seuraus: Koska myöhästyin 6pvä kursista viisi tuntia, johon itse tyhmyyttäni hain. Otetaan minulta kahden kuukauden työttömyys päivärahat pois.

Opetus: Älä missään nimessä ole mitenkään omatoiminen. Jos olisin vaan maannut kotona pimeässä nurkassa ja yrittänyt syrjäytyä parhaani mukaan olisin saanut nostaa ko. kahden kuukauden päivärahat ilman ongelmia. Mutta kun tyhmä menin omatoimisesti hakeutumaan kurssille ja myöhästymään siitä 10 prosenttia niin minua sakotetaan rankasti. Minulle olisi tullut paljon halvemmaksi käydä kurssi omasta lompakosta eikä työkkärin kautta.

Myöhästyin viisi tuntia. Tuona aikana oli varmasti useampi tauko pidetty eli tehollisesta opetuksesta myöhästyin 3-4 tuntia jonka olisin hyvin voinut kotona opiskella kiinni, kun kaiken lisäksi kurssin lopussa olisi ollut koe jossa olisi voinut näyttää menikö oppi perille. Mutta tämähän ei ole tärkeää, koska tärkeintä on paikallaolo eikä oppiminen. Kurssin vetäjätkin ovat aiemmin sanoneet, että saa nukkua, koska oppimispakkoa ei ole vaan paikallaolopakko.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voipyhäsylvi

      Täysin kohtuuton ja epäinhimillinen päätös. Suosittelen ottamaan yhteyttä oikeusasiamieheen, jos valitus asiasta ei etene. Te-toimistojen käytännöt tulisi saattaa pikaisesti päivänvaloon, sillä virkamiesten järjenjuoksu ja päätökset eivät toimi ihmisoikeuksia ja perustuslakia kunnioittavalla tavalla.

      Tosin te-toimistojen höpöhöpö-kurssit ovat työllistymistä ajatellen yhtä tyhjän kanssa. Ne ovat kuitenkin joillekkin hyvää bisnestä. Näiltä kurssituksia järjestäviltä firmoilta tulisi järjestelmällisesti vaatia näyttöjä työllistämisestä kokopäiväisiin, vakituisiin työsuhteisiin. Taitaa kuitenkin olla niin, että työttömiä pystytään siivoamaan tilastoista näiden kurssien avulla tehokkaasti. Näin virkamiehet voivat todistaa, että työtä työllistymisen eteen on tehty ihan hartiakaupalla.

      Mihinkään oikeasti ammattitaitoa hyödyntäviin kursseihin ei te-toimistoilta saa lupaa ennakkoon. Mikäli olet aloittanut kurssin, johon myöhemmin ei myönnetäkään lupaa opiskella, saatat menettää työttömyysturvasi.

      • samuli77

        Olisi kiva tietää mikä tämä 6pv kurssi oli. Ja oliko tilanne se että päätit jättäytyä pois kurssilta itse pois myöhästymisen takia vai pakottiko kouluttaja keskeyttämään? Pienillä asioilla merkitystä. Voisi kuvitella että kurssilla olisi voinut hengailla loput 5pv koska olet valittu kurssille? Eli oliko päätös keskeytyksestä sinun?

        Karenssiin tms. ei vaikuta se haitko itse jonnekin kurssille vai tuliko kehote muualta. Ajatus että haen kurssille ja empä menekään ei toimi koska sanktio pykälät on sellaiset.


      • Sanktiotaheti

        Olisko työvoimaviranomainen pitänyt laittaa karenssiin, kun unohti laittaa liittoon minun tietoni että estettä ei ole työttömyyskorvaukselle. Oottelin päätöstä, etsin netistä liiton sivuilta, siellä ei asia edennyt mitenkään. Soittelin liittoon ja ei sinne mitään ollut tullut tt:n päätöksestä. Ainoastaan minun palkkatodistukseni. Korvaus myöhästyi muutaman viikon. Kysyin virkailijalta;" olisiko ollut mukavaa, jos sinun palkkasi olisi unohdettu maksaa", eipä virkkanut mitään. Inhimillisen erehdyksen piikkiin meni. Työtön ei saa unohtaa, ei saa, jos unohtaa, paukahtaa karenssi.
        Muutenkin mietin, että mitä ne siellä toimistossa tekevät. Jakavat ei oota. Istuvat koulutuksissa ja ovat niin pirun viisaita, siis olevinaan.


    • hoit_su

      Opetus on se, että jos ilmoittaudut jonnekin koulutukseen, menet sinne ajallaan. Äläkä selittele omaa huolimattomuuttasi muiden syyksi.

      • muistisairas

        En ole sanonutkaan että myöhästyminen olisi muiden syy, oma syy se on mutta opetus on minulle se että en hae enään omatoimisesti mihinkään koulutuksiin jos seuraukset voivat olla tuota luokkaa. Ihan hyvin minulla olisi voinut hajota auto tms. yms. jonka myötä olisin myöhästynyt ja estynyt kurssin loppuun suorittamisen koska en ollut kokoaikaa paikalla.


      • otettu_käyttöön

        Ulosmittaus tällä hetkellä valtiolta 36000 e/kk. Tämä siitä syystä, että jouduin karenssiin ilman omaa syytäni. Liitto otti kantaa asiaan ja jarruttaa tuon verran. Katsotaan sitten, kun karenssi päättyy, miten valtiota mahtaa naurattaa(tai määrärahat kunnostuksiin loppuu, kun työt eivät koskaan tule valmiiksi).


      • mai123456789
        muistisairas kirjoitti:

        En ole sanonutkaan että myöhästyminen olisi muiden syy, oma syy se on mutta opetus on minulle se että en hae enään omatoimisesti mihinkään koulutuksiin jos seuraukset voivat olla tuota luokkaa. Ihan hyvin minulla olisi voinut hajota auto tms. yms. jonka myötä olisin myöhästynyt ja estynyt kurssin loppuun suorittamisen koska en ollut kokoaikaa paikalla.

        Jos olisit myöhästynyt, niin sitten olisi ollut kohteliasta soittaa ja ilmoittaa asiasta. Viisi tuntia on kyllä jo aika paljon ja itse vain 6pv kestävän kurssin vetäjänä olisin todennäköisesti heittänyt ilmoittamatta noin paljon myöhästyneen myöskin pois. Se on iso sekoittava tekijä, jos tehdään jotain ryhmäjuttuja ja jollekulle pitää kerrata asiaa viiden tunnin edestä ym..

        Se rangaistus, minkä sait, on kyllä kohtuuton. Siitä olen samaa mieltä ehdottomasti ja aika epäreilua työkkäriltä.


    • tyhmyydestäsakotetaan

      velttoilua velttoilua --- sen saa kun velttoilee, vai veditkö blossit ja aika hämärtyi, tai sit viivyttelit muuten vaan...

      • Jonkunsuruontoisenilo

        Normaaliälyinen ymmärtää, että kyseessä oli inhimillinen erehdys. Meistä ei taida yksikään täällä maan päällä olla erehtymätön. Vahingon ilo on tietysti aina se paras ilo, ainakin joillekin.

        Täysin kohtuuttomien päätösten takana on usein oman vallanhalun ja aseman pönkitys. Silloin on valta ohjautunut vääriin käsiin.

        Te-keskusten pitäisi keskittyä oikeasti yrityskontaktien etsimiseen, eikä toimia työttömien kyttäys- ja lyttäyskeskuksena. Tällä hetkellä niiden näytöt työttömyyden kitkemisessä ovat hyvin heikot.


      • 167-176
        Jonkunsuruontoisenilo kirjoitti:

        Normaaliälyinen ymmärtää, että kyseessä oli inhimillinen erehdys. Meistä ei taida yksikään täällä maan päällä olla erehtymätön. Vahingon ilo on tietysti aina se paras ilo, ainakin joillekin.

        Täysin kohtuuttomien päätösten takana on usein oman vallanhalun ja aseman pönkitys. Silloin on valta ohjautunut vääriin käsiin.

        Te-keskusten pitäisi keskittyä oikeasti yrityskontaktien etsimiseen, eikä toimia työttömien kyttäys- ja lyttäyskeskuksena. Tällä hetkellä niiden näytöt työttömyyden kitkemisessä ovat hyvin heikot.

        "Meistä ei taida yksikään täällä maan päällä olla erehtymätön."
        Ei ole, mutta aivan liian moni virkanilkki kuvittelee olevansa. Aika monelle virkanilkille olen joutunut "taivuttamaan ratakiskosta" sen ettei ole erehtymätön, joillekin monta kertaa. Virkanilkin naama norsunvitulla on kyllä ihan kivaa nähtävää sen jälkeen.


    • Satuilet-satuilet

      Niin, et kertonut, mikä työvoimakoulutus on niin lyhyt että kestää vaan 6 päivää?? Ei,kyllä kyse on ollut jostain muusta kuin työvoimakoulutuksesta.

    • Uskohuviksesi

      Kyseessä on todennäköisesti koulutus, jonka perään työnhakijat aloittavat työharjoittelun (mikäli saavat harjoittelupaikan). Sen kesto on kuin onkin tuota kuutta päivää lyhyempi. Nyt kun työttömiä on järjetön määrä, kovasti ihmettelisin mistä edes löytyisi rahaa pitkiin koulutusjaksoihin.

    • TeAsiantuntija

      Emme hyväksy kenenkään toimivan järkevästi, koska olemme itse pölöjä. Omatoimisuus on myös pahasta. Mekään emme koskaan ole tehneet mitään omatoimisesti, paitsi syöneet pullaa ja psyykelääkkeitä toimistossa.

    • muistamattomuuttansakin

      Olipa hienoa, että kuitenkin alle viiden tunnin muistit oikean päivän. Tarkkuutta ei tarvita kaikissa ammateissa, jokainen löytää itselleen sopivan.

      • Älytöntäpuhetta

        Muistamattomuuttansakin-nimimerkille: Kun ei ymmärrä, ei ymmärrä. Miten sanotaan: Kauhalla ei voida vaatia, jos on lusikalla annettu.


    • Täsmällisyyttä

      Opetus on kylläkin se, että OLE TÄSMÄLLISEMPI mitä tulee työkkärin kursseihin. Jotkut oppivat asioita vasta kantapään kautta. Työkkärin stuffi on vittumaista ja siksi pitää olla tarkkana kaikessa mitä on sovittu ja sanottu. Sinänsä paska homma, mutta elämä on.

    • Viranomaisettarkkailuun

      Samaa tarkkuutta ja täsmällisyyttä tulee edellyttää myös te-keskuksilta, jotka toimivat verovaroin. Viranomainen ei voi toimia diktaattorin tapaan.

    • kolutuskoulutus

      toi oli oikein !! hienoa että laiskoja sössöjä opetetaan katsomaan kelloa, kun sekin taito unohtuu kun velttoilee työttömänä,,,,
      - voin kuvitella nuoren laiskan maailmanparantajan, joka ei enää suoriudu mistään, vaan velttoilee velttoilee,,,,,,ja ajatukset ovat idealistista velttoilua - henkistä laiskuutta, jne...

      • Massavoimaa

        Sanotko mielellään sitten tuon saman kaikille miltei puolelle miljoonalle suomalaiselle, mielellään kovaan ääneen torilla, kun he lopulta tähän kyykytykseen kyllästyneenä alkavat opettaa poliitikoita miten ihmisiä saa kohdella. Voit tosin väkijoukossa joutua tallotuksi, niin suuresta ihmismassasta on kysymys. Työttöminä ei todellakaan ole pelkästään nuoria, vaan kaiken ikäisiä. Ilman työtä on tänä päivänä jopa tohtoreita. Luepa hiukan muutakin kuin Aku Ankkaa, niin saatat oppia uutta. Jos ihmisarvon velvoittaminen virkamiehiltä on idealistista velttoilua, toivon, että tästä lähin kaikki me suomalaiset aloitamme systemaattisen velttoilun.


      • velttoräppiaikuinen

        sä oletkin se veltto laiska puummi
        ja 99% työttömistä on aitoja kunnon ihmisiä joille työ kelpaa.
        Älä siis pilaa itsekkäällä velttoilu käytökselläsi muiden työttömien mainetta.


      • Oikeutta

        Aivan oikein. Torilla tavataan.


      • ripulisetäse
        Oikeutta kirjoitti:

        Aivan oikein. Torilla tavataan.

        muka uhmakas veltto pummi, mutt velttoa ripulia vaan vuotaa....


      • turhaopiskelupierut

        näitä riittäää ! pullamössöt on pilattuja idealisteja ilman mitään järkee velttoilevat.


    • Eikaikkimuumitlaaksossa

      Jaaha,s tämä ripulikakka-kirjoittelija iskee jälleen. Kaikki eivät ole olleet paikalla, kun järkeä jaettiin.

      • rengitopiskelee

        yhteiskuntamme ongelma ovat nämä pullamössö nuoret ja aikuiset. - vanhat ukot ja akat heeboilee , opiskelee ja on työttöminä, mut mitään ne ei ne osaa --sivistyksen puutetta...ja liika turhaa koulutusta vaan.
        - veltotselittelijät töihin vaikka ilman palkkaa..... se nostaa suomen.


    • Palkattomaksi

      Rengitopiskelee-nimimerkki, sinut voisi palkata satusedäksi pikkukakkoseen. Ilman palkkaa tietysti. Talousasioista kun et tunnu tietävän tuon taivaallista.

      • laiskatjaveltot

        opiskelu monella menee hukkaan kun sivistytä ei tunnu tulevan...- työttöminä vain pöllöillään, on täysin turhaa opiskeltu jotain huhaata,,,jne - kyllä se harmittaa !!
        Mutta renki on renki, vaikka olisi 4 tutkintoa, ja ei töitä ! ja kun on veltto ja laiska niin siinä se on,, turhake juuri aidoimmillaan !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe