Avoimen yliopiston kurssi tarjonta

Kymysys

Hei, valmistuin ylioppilaaksi ja haen nyt syksyn hauissa korkeakouluihin, ajattelin käydä tässä välissä kuitenkin avoimen yliopiston kursseja. Tutustuin siis kurssitarjontaan ja törmäsin usein termeihin "itseopiskelu" ja "tenttimällä".
Onko itsenäisesti suoritettava kurssi "tenttimällä" käytännössä kirjapinon lukemista ja sitten tenttiin osallistumista? Ei siis minkäänlaista opetusta, tai tehtävien määräyksiä? Onko se ihan sanatarkasti itsenäistä oppimista? :D

Kiitos!

4

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi.on.näin

      Se on ihan sanatarkasti oppimista itse lukemalla. Luet määrätyt kirjat, ilmoittaudut tenttiin ja menet tenttipaikalle. Siellä saat kysymykset ja vastauspaperia. Vastaat kysymyksiin, luovutat vastauksesi, lähdet kotiisi ja jäät odottamaan tulosta, joka on numero 1-5 tai hylätty. Jos olet onnekas, voit päästä tentaattorin puheille ja saada sanallista palautetta oppimisestasi.

      Tällaista opiskelu yliopistossa on suureksi osaksi. Sinua ei kukaan motivoi ja kannusta koko ajan, saati opeta jokaista yksityiskohtaa. Motivaation on lähdettävä ihan omasta itsestä ja älyn pitää riittää luetun ymmärtämiseen.

      Riippuu paljon oppiaineesta, kuinka paljon opiskellaan lukemalla ja tenttimällä. Joissakin oppiaineissa tällä tavalla pääsee pitkällekin. Joissakin oppiaineissa taas on paljon pakollista opetukseen ja harjoituksiin osallistumista.

      Joskus tentin vaihtoehtona tai lisäksi voi olla kotiessee tms. Mutta itsenäinen opiskelu on itsenäistä puurtamista yksin ilman opetusta.

      Avoimissa yliopistoissa on monenlaista mahdollisuutta tarjolla verkko-opinnoista yliopiston normaaliin opetukseen integroituun opetukseen osallistumiseen asti. Itsenäisyys ja opettajajohtoisuus vaihtelee paljon.

      Mutta yleisesti ottaen yliopistoissa tulee aina jossain vaiheessa tilanne, että luet 500 - 800 sivua kirjoja itseksesi ja mietit, mitähän niistä tentissä kysytään ja millä tavalla. Ammattikorkeassa ei taida tällaista olla.

      • Kymysys

        Kiitos kattavasta vastauksesta!


      • oleeol

        Paljon järjestetään etätenttejä verkossa myös, joten ei sinne paikan päälle tarvis monestikaan mennä. Näin ainakin chydenius-instituutissa


      • Helpolla_selviää

        Tai sitten fyysinen tenttipaikka järjestetään lähempänä kotipuolta. Jos esimerkiksi opiskelee Turun avoimessa mutta asuu pääkaupunkiseudulla, ei tenttiä varten tarvitse matkustaa Turkuun vaan tenttipaikka on järjestetty Helsinkiin.

        Omissa opinnoissani vaihtoehtoina ovat usein joko kirjatentti tai oppimistehtävät. Oppimistehtäviäkin varten joutuu lukemaan tenttikirjat, joten satojen sivujen pänttäämisestä ja sisäistämisestä ei siinäkään pääse. Luultavasti teen oppimistehtävät, koska työaikani ei välttämättä salli tenttiin osallistumista (vaikka tenttiminenkin on minusta ihan jees - jouduin aiemmissa AMK-opinnoissani suorittamaan pari isompaa tenttiä).

        (Kyllä, tietyissä AMK-opinnoissa on käytössä kirjatentti eräillä kursseilla. Eläkää sen kanssa. :p )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe