Maahanmuuttajien aiheuttama riski

varautukaamme

Heti aluksi: en missään tapauksessa halua lietsoa vihaa tai aiheuttaa pelkoa ketään vastaan.
On kuitenkin tiedostettava, että Suomeen tulee tuhansittain nuoria miehiä sotatoimialueelta. Osa on hyvin koulutettuja, entisiä sotilaita, sotaveteraaneja , jotka ovat nähneet sodan kauhun ja joille kuolema ja sen tuottaminen on hyvin tuttua.
Lisäksi uskonto antaa hyvin erilaisen maailmankuvan ja ihmiskäsityksen kuin me olemme kotona ja koulussa oppineet.
Erikoiseksi tilanteen tekee, etteivät rikkaat naapurimaat, kuten Saudi Arabia jne. näytä tekevän mitään heidän hyväkseen.
Kun tällainen joukko kootaan yhteen, varsinkin kun ei ole mitään järjellistä tekemistä, voi tyhmyys tiivistyä ja miehet radikalisoitua vaatimaan sellaista ,mihin emme tällä hetkellä osaa varautua.
En pidä mitenkään ihmeellisenä vaikka heillä olisi kiinteätkin suhteet muslimimaihin ja tarvittaessa jopa mahdollisuus saada apua.
Heitä ei pidä pelätä mutta asioihin on syytä varautua.

PS: Sodan jälkeen ei omia , maattomia, veteraanejamme uskallettu jättää asutuskeskuksiin joukkoina vaan heilleannettiin pala maata korvesta ja komennettiin sinne pellonraivaukseen. Tulisiko nyt tehdä samoin?

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linkkiäesiin

      Mistä tiedät heidän olleen sotilaita ? Onko vain omaa arvelua, olisi hyvä saada jokin linkki tuohon tietoon, koska missään ei puhuta turvapaikanhakijoiden olleen sotaveteraaneja, vaan annetaan ymmärtää heidän lähteneen sotaa pakoon. Iso osa lähtenyt pakoon sitä, että heitä ei pakolla värvätä minkään rosvojoukon puolelle sotimaan.

    • äläviitsituollaista

      Et halua lietsoa vihaa, tai aiheuttaa pelkoa ? Onko aika tekopyhä aloitus, kun lukee lopputekstin, jossa parhaasi teet ainakin pelon herättämisen suhteen.
      Mitenkä lienee kirjoituksesi faktat mahtaa olla, jo tuo edellinen kommentoija kaipasi jotain sanojen vahvistukseksi.
      Kun sanot, että rikkaat Arabimaat tee mitään heidän hyväksi, mainitset nimeltä Saudi Arabian ja mitä ne jne:t mahtavat olla nimeltään ?
      Esim. Syyrian naapurimaihin on mennyt noin 4 miljoonaa pakolaista, mutta nehän ei olekaan niittä rikkaita maita ne. Saudi Arabia sinänsä on yhden perheen hallitsema absoluuttinen monarkia. He tunnustavat wahhabiittilaista suuntausta, ei sinne ole muilla asiaa.
      Toisaalta unohdit mainita Saudi Arabian avustavan YK:n alaista Maailman ruokaohjelmaa. WFP on pystynyt Saudien lahjoitusten ansiosta toimittamaan sadoilletuhansille pakolaisille ruokaa naapurimaiden leireille. Ilman Saudi Arabian apua sieltä olisi tuo pakolaisvirta paljon nykyistä suurempaa tänne Eurooppaan.

      Hauska tulkinta on tuo meidän omista veteraaneista "ei uskallettu jättää asutuskeskuksiin" Mistä ihmeestä tuollaisen olet keksinyt ?
      Sodan jälkeen Suomi oli maatalousyhteiskunta, ei täällä ollut teollisuutta. Suurin osa evakoista oli pienviljelijöitä, ja Suomen asutusohjelma hakee vertaistaan maailman historiasta. Näille viljelijöille lohkottiin elinkelpoinen pientila, jossa oli peltoa, metsää, se tarjosi elinkeinon sen aikaiselle sukupolvelle. Heidän lapsensa muuttivat sittemmin kaupunkeihin tehdas- ym. töihin.

      Kirjoituksesi on kyllä aivan shaissea, ei siinä ole mitään järkeä, vaikka mukamas yritätkin olla "vihaa lietsomatta"

      • Camooon

        Olin jo aloittamassa omaa vastaustani, mutta onneksi luin tämän ensin. Eli asia on juuri kuten yllä kerrotaan. Aloittajan viesti nimenomaan lietsoo ennakkoluuloja ja mahdollisesti suoranaista vihaa. Ja ennenkaikkea se on vaarallinen siksi, että kaikki aloittajan esittämät uhkakuvat perustuvat omaan mielikuvitukseen ilman mitään faktapohjaa.
        Ja tuota vertausta sotiemme vetaraanien "haja-sijoittamiseen" pidän oikeasti parhaana vitsinä pitkiin aikoihin... WTF!?


      • Sodan_jälkeen

        "Sodan jälkeen Suomi oli maatalousyhteiskunta, ei täällä ollut teollisuutta."
        Vai ei muka ollut teollisuutta sodan jälkeen. Sodan jälkeen Suomen teollisuus nousi ennen näkemättömän nopeasti ja tuotanto oli huipussaan. Tehtiin vetureita, vaunuja, laivoja jne.. Samalla nousi kaivosteollisuus. Rautaa tarvittiin. Valmiit tuotteet eivät kuitenkaan jääneet Suomeen vaan luovutettiin sotakorvauksena. Suomen kansa puhalsi yhteen hiileen ja teollisuuden työväestöä arvosttiin. Ei käyty yt-neuvotteluja suurpääoman pönkittämiseksi eikä ullut jatkuvaa irtisanomisuhkaa.


    • ketunhäntä

      Entäpä jos tällä tavalla halutaan saada tänne kunnon kähinät jotta voidaan kutsua nato apuun??? Kuka noihin poliitikkoihin luottaa????

      • kovatonvisiot

        Pitäiskös sun vähän yrittää suitsia tuota mielikuvitustasi.


    • Histoorikko

      Ei taida historia olla kovin vahva ala täällä kirkoittajilla. Asutustoiminnasta ja sen kiireellisyydestä löytyy useitakin ansiokkaita tutkimuksia

      • examm

        http://www.suurkeuruu.fi/Uutiset/1194995991909/artikkeli/turvariskit esilla.html

        Meillä Suomessakin toimii kohtuu hyvä turvallisuusjärjestelmä jonka lonkerot ulottuu myös ulkomaille. Tieto kulkee maasta toiseen hyvin. Näitä ammattilaisia on kaikissa Suomen kaupungeissa, myös Kemissä. Se tieto mitä on olemassa ei kuulu julkisen keskustelun piiriin ts. kaikkea ei kerrota julkisuuteen tarkoituksemukaisuus-syistä. Tietyissa tapauksissa esim. henkilöllisyyden toteaminen saattaa olla työlästä. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö joku "sotilas" olisi oikeutettu turvapaikan hakemiseen. Se että on hyvin koulutettu ja treenattu sotilas ei välttämättä merkitse minkäänlaista turvallisuusuhkaa Suomeen. Eri asia on radikalisoituneet ryhmittymät joiden aiheuttamista kauheuksista saadaan lukea päivittäin. Tämän suhteen on oltava hereillä. Vanha sanonta kuuluu, että kyllä ammattilainen toisensa tunnistaa vaikka toinen tulee vieraasta maasta. Seuranta kuitenkin toimii, joten annetaan se niitten tehtäväksi joille se kuuluu, eikä lietsota tarpeentonta hysteriaa.


    • fffmx

      Osa maahanmuuttajista on oikeita pakolaisia, osa käyttää vallitsevaa tilannetta hyväksi. Länsimaiden elintaso on niin paljon korkeampi kuin joissakin lähtömaissa. On tietenkin ikävää, että kotimaa ei pysty tarjoamaan turvallista elämää.

    • tummatpois

      Tuovat vain kaikenmaailman tauteja tänne menisivät tuonne ryssälandiaan , mutta eivät taida uskaltaa kun kohtelu taitaisi olla hieman erilaista siellä.

    • mamurisk

      Meillä vaan loppuu varat elättää näitä. Joka päivä tulee vain uutisia uusista irtisanomista ja tuleekohan raiskaukset lisääntymään, kun näillä kavereilla käy aika pitkäksi. Heillä on erilainen käsitys ihmiselämän kunnioituksesta kuten Isiksen toiminnasta näkee. Osalla näistä tulijoista on varmasti sympatioita isis järjestöä kohtaan. Toisaalta osa on selvästi kuten Albaanit elintasopakolaisia joita ei pitäisi ottaa ollenkaan vastaan. Aika näyttää.

      • Ongelmarahoitus

        Koko tämän ruljanssin rahoitus on mielenkiintoinen kysymys. Orpo kertoi tvssä, 150 - 200 virkamiestä on jo palkattu ja lisää tarvitaa vähintään saman verran. Mistä leikataan 100 miljoonaa? Eräs oppinut sanoi, että 100 M€ on niin pieni raha ettei ongelma, joten yliopistoiltahan sen voi ottaa, pienen rahan. Tai kolehti , 20 € per nuppi, ensi vuonna 40. Ehkä luotamme että rikkaat makaavat


    • Äänestäjä212
    • Kemiläinen_Aatu

      Olet aivan oikeassa. Eri uskontoja tunnustavia ihmisiä ei pitäisi sekoittaa toisiinsa. Siitä ei synny muuta kuin väkivaltaa ja julmuutta. Järjellä ei ole sijaa vaan kaikki toiminta perustuu tunteeseen. Raaimmat sodat ja joukkomurhat perustuvat uskontojen väliseen taisteluun. Tässä unohtuu sanonta "maassa maan tavalla" ja välittömästi aletaan levittää umaa uskontoa valtaväestöön. Omaa uskontoa pidetään ainoana oikeana uskontona ja muun uskoiset on joko käännytettävä tai tuhottava. Varoituksesi on paikallaan.

    • opiskelkaa_taustat

      Alkuperäinen syy tälle valtaisalle maahanmuuttoaallolle Suomeenkin on EU-projekti ja kaikki tehdään tarkoituksella: http://rayhablogi.blogspot.fi/2015/08/se-iso-kuva.html

      Kriitikot voisivat kohdistaa sanansäilänsä omiin valtiopetospoliitikkoihimme ja EU:n valtaapitäviin.

      Suomihan vietiin osaksi EU:ta valtiopetoksellisin toimin ja kansanäänestyksessä tapahtui vielä erillinen harhautus.

      Jos tuo omien poliitikkojemme valtiopetos kiinnostaa niin siitä lisää täältä: http://jormajaakkola.fi/

    • Mitähänseuraavaksi2

      varastettuja pyöriä oli löydetty takajärveltä uusien maahanmuuttajien varastoista.

    • Miko2015

      ”pakolaisten” ja ”turvapaikanhakijoiden” sotkeminen. Ensimmäiselle on olemassa tarkka määritelmä YK:n asiakirjoissa sekä kansainvälisessä laissa, mutta sitä halutaan nyt käyttää kaikkiin tulijoihin.

      Perusjamppa Kemistä toki osaa synnynnäisellä taidollaan kertoa, että tuo nuori kundi, jolla on iPad ja siellä Tinder, ei todennäköisesti ole oikea turvapaikanhakija, mutta liberaalilta valtiolta vaaditaan enemmän. Ja niin sen kuuluu ollakin.

      Mutta onko jo menty yli?

      BTW.

      Keniassa on Somalian rajalla miljoonan ihmisen pakolaisleiri. Siperiaan vaan kaikki muslimi pakolaiset, niin oppivathan olemaan. Halla-aho oli sitä mieltä, että tänne pohjoismaihin vaan kristillisiä maahanmuuttajia, jotka tarvitsevat apua. Ei muslimeja. Muslimeilla on niin eri käsitys asioista. Niitten mielestä kun he tulevat meidän maahan suomeen, niin suomalaisten pitäisi muuttua eikä heidän muslimien.

      Sen me perusjampat kemistäkin tiedämme, että muslimi miesten arvostus naista kohtaan omassa kulttuurissa on nolla. Pelottaa jo suomalaisena, että milloin alkaa joku raiskaus aalto täällä kemissä. Corner Inn ravintolassa, kun käy pyörähtämässä lauantaina, niin muslimi miehet yrittää piirittää meri-lapin neitoja. On jo kuultu, että ois tyttäret soittaneet mies kavereilleen, että nyt tarvitaan pelastusta, kun ahdinko on jo suuri.

    • Oikeassaon

      Kylläpä tuo aloittaja aikalailla oikeassa näyttää olevan.

    • Kllk

      Tämä koko touhu muuttuu päivä päivältä häiriintyneemmäksi. Se mitä ei vielä viime viikolla osattu kuvitellakaan onkin yhtäkkiä ihan todellisuutta. Mitähän ensi viikolla? Tämä ei tule hyvin päättymään.

    • Varautukaamme

      Reilu viikkoo sitten varoittelin maahanmuuttajavirrasta. Nyt se on totta ja Suomi sekä suomalaiset istuvat peukalo p...ssä edelleen. Luukemmeko edelleen, että talvi pelastaa meidät?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe