Pakolaiskeskus Varsavuoreen?

asiallaonkiire

Eli onko oikeaa tietoa suunnitellaanko Varsavuoreen pakolaiskeskusta? Onko saatavilla varmaa tietoa että pakolaiskeskus tulee tai ei tule? Eikö siinä ollut joskus pakolaiskeskus. Mistä voi saada tietää suunnitelmista? Kaavoituksesta ei ollut apua.

40

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • djfhdfhldjf

      Kysy demareilta.....

    • messutaloihin

      Kuulin, että asuntomessujen viisitoista kenellekään kelpaamatonta tonttia käytetään pakolaisten asuntojen rakentamiseen.

    • eituu

      Kaupunki ei omista varsavuorta vaan joku venäläinen. Eli ei toisen omistamaan kiinteistöön voi sijoittaa pakolaisia.

    • Puuvitsainen

      Hys hys... Nyt esitit aloittaja aivan väärän kysymyksen, ja vielä täysin väärään aikaan. Joku onneton oli eilen vitsinomaisesti heittänyt pakolaiskeskuksesta Varsavuoressa Länsi-Savon kommenteissa, mutta ylempää annetun käskyn (?) takia se ei ehtinyt olla tuntiakaan näkyvissä.

      Julkinen salaisuushan on että Mikkeliä kohtaan esitetään lievää suurempaa painostusta, enkä nyt tarkoita näitä juoksupoika Häkkästen lausuntoja mediassa, että tänne on pakko saada pakolaiskeskus. Ja heti. Varsavuori ei tosin ole ykköskohde, omistajalla kun olisi enempi myynti- kuin vuokraushaluja. Venäläisillä on kuulemma rahat kortilla, niin voi sitä tietysti Varsavuoren omistajakin tuumia että jos ei ole mennyt kolmessa vuodessa kaupaksi, ja laman odotetaan jatkuvan, niin kolmen vuoden vuokrasopimus varman maksajan kanssa olisi edes jotain. Otava lienee kuitenkin se todennäköisin paikka pakolaiskeskukselle. Mutta mistä näistä tietää, niitä keskuksia voi tulla vaikka kaksi...

      Kaupungin puolelta Varsavuori taas on täysin kielletty aihe julkisessa pakolaiskeskuskeskustelussa. Viereisellä asuntomessualueella tonttien myynti kun on tökkinyt pahasti. Asuntomessualueella on 35 tonttia joista 25 pitää olla sitovasti varattu että Mikkelin ja Asuntomessujen sopimus astuu voimaan. Tällä hetkellä sitovia varauksia on 16 (kuusitoista), ja niistäkin osa kaupungin erilaisten sidosryhmien hankkimia. Sopimusta tarkastellaan ensi kuussa. Miten luulet, tähänkin mennessä nihkeästi käyneen, tonttien myynnin käyvän jos julkisuudessa aletaan puhumaan asuntomessualueen välittömään läheisyyteen tulevasta pakolaiskeskuksesta? Ymmärrät varmaan miksi kaupungilla ollaan asiasta ns. kusi sukassa.

      Jos itse olisin tuolta tonttia ostamassa niin harkitsisin kyllä hyvin tarkkaan. Ja senkin jälkeen voisi jäädä ostamatta. Kauppakirjaan voisi tietysti yrittää vaatia ehdon tyyliin "Mikäli Asuntomessualueen [tai tontin rekisterinumero] läheisyyteen [etäisyys kilometreinä] tullaan sijoittamaan pakolaiskeskus [aika vuosina] ostajalla on oikeus perua kauppa ja kiinteistön myyjä tulee suorittamaan ostajan maksaman kauppahinnan sekä ostajan kiinteistöön rakentamien ja rakennuttamien arvon 20% korotettuna ostajalle takaisin". Epäilenpä että myyjä, siis kaupunki, ei tuohon suostu. Niin sillä se jäisi ostamatta. Ja aina on se mahdollisuus että kaupunki alkaa muutenkin harjoittamaan alennusmyyntiä jos asuntomessusopimus uhkaa kariutua. Ostajana kuitenkin katsoisin että naapurissa oleva pakolaiskeskus ei kiinteistön arvoa nosta, niin jotenkin se on kaupanteossa huomioitava.

      Siitä Otavasta. Oletteko otavalaiset nähneet SPR:n autoja viime aikoina sielläpäin? Siitä ei hyvällä, tai huonolla miten sen nyt ottaa, tuurilla mene kuin päivä niin kaupunki ilmoittaa että huomenna on sitten Opistolla keskustelutilaisuus pakolaiskeskuksesta. Siinä keskustelutilaisuudessa sitten ilmoitetaan että huomenna tulee Kalkusta pari-kolme kuorma-autoa tuomaan tavararoita. Ja ylihuomenna tulee Kemistä viisi linja-autoa täynnä reippaita nuoria miehiä. Että muistakaahan otavalaiset kantaa vastuuta.

      • Tottakaiautetaan

        Pakolaisia tulee auttaa ja se on meidän kaikkien velvollisuus. Niin sinun, kuin minunkin.
        Miettisit ennenkuin avaat sanaisen arkkusi.


      • waeyte4wrsuerti
        Tottakaiautetaan kirjoitti:

        Pakolaisia tulee auttaa ja se on meidän kaikkien velvollisuus. Niin sinun, kuin minunkin.
        Miettisit ennenkuin avaat sanaisen arkkusi.

        Erotelkaa elintasopakoliset ensin pois ja autellaan sitten muita


      • läpiauki
        Tottakaiautetaan kirjoitti:

        Pakolaisia tulee auttaa ja se on meidän kaikkien velvollisuus. Niin sinun, kuin minunkin.
        Miettisit ennenkuin avaat sanaisen arkkusi.

        Mietippä sinäkin ennen kuin avaat arkkuasi ollenkaan! Mikä laki siis velvoittaa sinua / minua auttamaan Syyrialaista kodinetsinnässä? Kerro nyt meille kun ole avannut tuon läpesi?


      • vihapuhetta

        Olipa todellista vihapuhetta Fardowsalta. Jos kantasuomalainen heteromies sanoisi noin somalimiehistä niin kyllä siinä häkki heilahtaisi.


    • Valtuudet

      Millähän valtuuksilla Mikkelin kaupunginhallitus näyttelee vihreää valoa vastaanottokeskukselle, kun sitä enemmistö kuntalaisista vastustaa?

    • Suvakkien_riemuvoitto

      YLE:n kyselyssä kunnille pakolaiskeskuksista:

      "Hädässä olevia ihmisiä on autettava. Angela Merkelin sanoin: Kehotan kaikkia pysymään kaukana heistä, jotka ovat täynnä kylmyyttä ja vihaa. Mikkeli ei ole kaupunki, joka kääntää selkänsä avuntarvitsijoille. Olen ylpeä Mikkelistä, jonka kaupunginhallitus yksimielisesti suhtautui myönteisesti vastaanottokeskukseen." -Satu Taavitsainen

      • kukaonrasisti

        Kauhee pakkokäännytys ja mokutus käynnissä.
        Suvakkien viha on kauhea arvostelijoita kohtaan.
        Kansa pitäköön turpansa kiinni ja kärsiköön.


    • aatteleppaomallekohalles

      Höööö.....hineetä!!! :)

    • BAIKAL

      Kohta EU rupeaa maksaa tappo rahaa noista pakolaisita tulee yhteiskunnalle halvemmaksi.

    • Valtamedian_sumutus

      Pakolaisasia ajetaan läpi väkisin. Valtamedia on mukana touhussa. Yhtään toisenlaista mielipidettä ei tule olemaan otsikoissa.

    • sijaintikiinnostaa

      Onko kellään tietoa mihin se demareiden haluama keskus on tulossa?

      Varsavuoreen? Venäläiset vuokraa kun on ruplat loppu.

      Otavaan? Mihin siellä, eikö siellä loppunut joku maatalouskoulu viime vuonna?

      Karkialammille? Kasarmeja oli joskus myynnissä, onko vielä? Tänne varmaan Taavitsainen sen haluaisi.

      Rantakylään? Onko siinä metsäntutkimusjutussa tilaa?

      Onko muita paikkoja?

      Elämme mielenkiintoisia aikoja!

    • Vauhtiavauhtia

      Tiloja kyllä on, mutta ei oikein asumiskäyttöön soveliaita, tai sitten yksityisomistuksessa.
      Nykytekniikalla kyllä saadaan nopeastikin rakennettua laadukas majoitusrakennus vaikkapa 200 henkilölle. Vajaa puolivuotta ja valmista on. Tontti ja rahoitus vaan kuntoon. Kyllä rakentajia riittää.
      Jahkailemalla ei saada mitään aikaiseksi.

      • olkaahuoletta

        Vajaa puoli vuotta vaan on aivan liian hidas aikataulu. Näitä pakolaiskeskuksia kun SPR:n mukaan pitää perustaa 3-5 kappaletta viikossa. Eli puolessa vuodessa satakunta kappaletta.

        Onneksi Suomella on rahaa, talous pyörii kovaa eikä tarvii elää velaaksi niin se onnistuu. Jos olisi esimerkiksi monivuotinen lama ja paljon työttömyyttä, sanotaan vaikka että Mikkelissä ja Savonlinnassa melkein joka viides työikäinen olisi työtön, niin silloin se tietysti olisi sulaa hulluutta laittaa isot rahat pakolaiskeskuksiin. Kyllä poliitikot, Satu ja muut, tietää mitä ne tekee.


      • Sipilän_bisnekset

        Onneksi Sipilä on hyväntekijä. Ottaa 20 elintasopakolaista omaan kotiinsa kysymättä naapureilta ja pistämällä rahoiksi pakolaisbisneksellä.


    • jepejepejep
    • mikäämmä

      Taavitsainen siis pyytää pysymään kaukana suurimmasta osasta meitä Mikkeliläisiä, ei välitä kansalaisten mielipiteestä mitään. Missä riita, siellä Satu.

      • eipersujaeieiei

        Missä Soini, siellä ongelma. Iso ja alati paisuva. Kohta halkeaa.


      • jonkumuunvika

        Miten sä sait tämän pakolaisongelman Soinin syyksi?
        Tietääkseni Soini ei ole näitä tänne roudaamassa.


      • menesatupois
        eipersujaeieiei kirjoitti:

        Missä Soini, siellä ongelma. Iso ja alati paisuva. Kohta halkeaa.

        Niin pitkään kun tämä Taavitsainen edustaa ja meuhkaa SDP:ssä, en tule ikimaailamssa enää puoluetta äänestämäni. Tehtiin iso virhe Viitamiehen Pauliinan kohdalla.


    • nytriittituoakka

      Hädässä olevia ihmisiä on autettava. Angela Merkelin sanoin: Kehotan kaikkia pysymään kaukana heistä, jotka ovat täynnä kylmyyttä ja vihaa. Mikkeli ei ole kaupunki, joka kääntää selkänsä avuntarvitsijoille. Olen ylpeä Mikkelistä, jonka kaupunginhallitus yksimielisesti suhtautui myönteisesti vastaanottokeskukseen." -Satu Taavitsainen

      Siis mitä ihmettä!!!! mitä tämä taavitsaisen haukku kaupunkilaisia kohtaan on!!!! tietääkseni suurin osa on vastaan... ja taavitsainen haukkuu... on siinä otsaa ämmällä!!!!

      • polkijakin

        Missä hädässä nuo ovat, kun ovat vaeltaneet jo euroopan läpi? Eikö parempi olisi auttaa heti siellä minne tulevat ja jakaa vasta sitten hallitusti ympäri eurooppaa. Nyt homma on täydessä kaaoksessa. Polkupyörällä Norjaan Hohhoijjaaa.


    • anssillajammaa
    • huonojohtaja

      Hannu Koponen!!! Kuinka kehtaat kertoa ihmillisyydestä?? Kysyn sinulta Hannu, minkälainen oli oma tyylisi johtaa meitä Carlsonilaisia. Ihmillinen vai peloitteleva?

    • Otasittenselvää

      Ei tarvita mitään keskuksia, tulee vain velvoite jokaiselle majoittaa pakolaisia kodissaan. Pääministeri näyttää mallia ja siitä tehdään yleinen käytäntö.
      Joten avatkaahan tili kauppaan, jotta töissä ollessasi pakolaiset voivat käydä ostoksilla tilille. Näin valtio säästää reilusti kustannuksissa.
      Toivottavasti sinulla on edes kaksi autoa, että et joudu itse kävelymieheks, sillä pakolaisille on tarjottava mahdollisuus tutustua asuinympäristöönsä laajemaltikin.
      Viikonloppuisin on mukava lähteä baariin hiukan suuremmalla porukalla, (varaa ajoissa vähintään pikkubussi) niin on juttuseuraa omasta takaa.
      Että semmoista mukavaa tohinaa tulee Suomessa tästä eteenpäin.
      Tarkemmin kun ajattelee, niin herra Putin taitaa olla Suomelle ongelmista pienin...

    • onkosatuälliäpäässä

      Syyrian oloja on paennut 31-vuotias Ramez kertoo.
      " Minulla ei ollut varaa kustantaa vaimoni matkaa. Jouduin myymään taloni ja omaisuuteni, että pääsin itse lähtemään, hän kertoo sormus nimettömässään."
      Eli vaimo jäi ilman asuntoa Syyriaan isisin kynsiin.

      Ottaisko Satu tämän Ramez paran hoitoon? Hän siis 'uhrautui' ja jätti vaimonsa roikkumaan Syyriaan puille paljaille.

    • kyllätulee

      Seuraava tulee. Ensimmäinen meni Suonsaareen.

    • kanui

      Suosaareen saadaan 300 kultamunaa. Koittakaahan naisväki olla varovaisia. Toivottavasti ei tule mitään sattumaan tuona aikana kun pakolaisia majoitetaan. Kohta alkaa valitus, kun pitää kävellä pitkät matkat että pääsee keskustaan. Onneks en juuri keskustassa käy ja taidan ensi vuonna käydä vähemmän.

    • seittementoista

      Helppo toivottaa tervetulleeksi valtion varoilla (valtio ollaan me).

      Heitä varten palkattu työntekijä on samanlainen kuluerä valtiolle kuin mamu.

      Hän on huolissaan omasta toimeentulosta jos työpaikka lopetetaan.

      Mamut toimii verkostomarkkinoinnin tavoin. Perheiden yhdistäminen.

      Liikanen suomen varsinainen verenimijä,

      Mikkelistä . . .

    • tiedänvaanvarmatieto

      Varsavuoreen ja otavan koulutilalle. Moskeijan paikkaa etsitään. Ryssänkirkon mäkeä kaavailtu kun on korkealla. On tulossa 2500 viikon päästä.

    • hpop

      Mikkelin pohjoispuolella on odotettavissa asuntojen arvon laskemista. Kuka sille puolelle haluaisi enään muuttaa seuraamaan maahanmuuttajien tuomaa epävarmuutta. Stellassa saataa olla paljon seuraajia kun siellä kulkee tulevaisuudessa. Jos oikein muistan, niin somalithan palloili ryhmissä keskustassa silmäillen kaikkea mikä liikkuu. Noh. Saadaan sykettä keskustaan...

    • pakolaiskeskustaodotelle

      Aamun lehden mukaan tonttien myynti tökkii kun ihmiset pelkää tulevaa pakolaiskeskusta. En kyllä yhtään ihmettele.

    • Ejop

      Kyllä luulis harmittavan suosaaren ja oravinkadulla päin asuvia, kun omaisuus valuu käsiin kaupungin toimesta. Todellista painetta asuntojen hintoihin on näkyvissä. Mielestäni kaupunkin pitäisi kompensoida asuntojen myyjiä tappioita, koska kysyntää tuskin on niillä nurkilla.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe