Reseptit Kokoomuksen kannatuksen nousulle

Wannabe_porvari

- Lasketaan sekä pääoma- ja osinkoverotusta
- Kevennetään liikennepolttonesteiden ja ruuan alv-verotusta
- Jätetään mielikuvapolitikointi selfieinen ja fantastisen hokemisineen vähemmälle ja hoidetaan asiat
- Ollaan vähemmän homo- ja maahanmuuttomyönteisiä, mutta kansallisesti itsekkäämpiä
- Ajetaan läpi perustulo Suomessa
- Nostetaan koti, uskonto ja isänmaa taas enemmän esille
- Vaihdetaan puheenjohtaja

Nuo jos kaikki Kokoomus tekee, niin melkein voisin itsekin jo äänestää Kokoomusta.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VesaKaitera

      Wannabe_porvari kirjoitti:
      "-Lasketaan sekä pääoma- ja osinkoverotusta"


      Ei mahdotonta, mutta tällä hetkellä taloustilanne on niin tiukka, etten usko tuon olevan mahdollista. Selvää tietenkin on, että Kokoomus kannattaa alhaisempaa pääoma- ja osinkoverotustasoa kuin vasemmisto ja Vihreät.


      "- Kevennetään liikennepolttonesteiden ja ruuan alv-verotusta"


      Kannatan, mutten usko, että alennus voisi olla kovin mittava - ei ainakaan juuri nyt.


      "- Jätetään mielikuvapolitikointi selfieinen ja fantastisen hokemisineen vähemmälle ja hoidetaan asiat"


      Pelkkä asioiden hoitaminen ei riitä. Omia saavutuksia on myös pystyttävä tehokkaasti markkinoimaan. Brändi ja siitä huolehtiminen on tärkeää, ei kuitenkaan se kaikkein tärkein asia..


      "- Ollaan vähemmän homo- ja maahanmuuttomyönteisiä, mutta kansallisesti itsekkäämpiä."


      Olen toista mieltä, ja uskon tässä asiassa edustavani Kokoomuksen selvää enemmistöä. Homofobia ja ksenofobia eivät ole tyypillisiä kokoomuslaisia ominaisuuksia.


      "- Ajetaan läpi perustulo Suomessa"


      Kannatan. Tein tuon jo Kokoomuksen viimeisimmässä puoluekokouksessa, jossa äänestettiin perustuloa ajavasta aloitteesta. Meidät äänestettiin kuitenkin kumoon selvällä enemmistöllä.


      "- Nostetaan koti, uskonto ja isänmaa taas enemmän esille"


      Jos joku Kokoomuksen edustajista haluaa tehdä tuon, niin siitä vaan. En kuitenkaan usko, että tuo teemoittelu sellaisenaan on tätä päivää. Nyt on toisenlainen aika.


      "- Vaihdetaan puheenjohtaja"


      Vastustan. Minusta Alex on mies paikallaan, ja uskon, että Kokoomuksen jäsenkunta on kuukausi kuukaudelta asettumassa yhä enemmän Stubbin taakse. Se näkyy jo osittain mielipidetutkimuksissakin.

    • Köyhät_kadulle

      Suomalaisten pitää köyhtyä. Köyhä suomalainen on kaunis näky ja se lämmittää sydäntä.

      Köyhät kadulle.

      • Ylpeä_porvari

        No mutta niinhän ne köyhät saa nyt kiiruhtaa pihalle tai kadulle. Suomessa on Porvarivalta ja köyhät on takuulla pian pihalla. Eikä ne kadulta ihan pian takas ole tuppaamassa kun aika menee selviämiseen. Ei niillä nyt riitä energiaa pullikoida vastaan. Töissäkin niiden pitää olla vaikka jalka kainalossa, kun eivät saa sairaspalkkaa. Monet joutuu tekemään kahta tai kolmea duunia. Siinä vedetään mehut käyhästä ja samalla päästään turhan valittajista, kun niillä ei ole voimia ruikuttaa.


    • Inhorealististrategi

      Kokoomuksen kannatus saadaan nousuun, kun mielistellään palkansaajia lupaamalla palkkaveronalennuksia. Virallisesti ajamme kaikissa tuloluokissa palkkaveronkevennyksiä, mutta todellinen tavoitteemme on nostaa hyvätuloisten käteen jääviä tuloja. Kun lupaamme kaikille veronkevennyksiä, niin erehtyy osa pieni- ja keskituloisistakin palkansaajista äänestämään meitä.

      Kannatuksellemme lupaa hyvää se, että myös ne jotka eivät ole porvareita haluavat samaistua meihin, vaikka Kokoomus ei heitä todellisuudessa hyödytäkään. Hyvätuloiset myös onneksi äänestävät todennäköisemmin, mikä suosii meitä. Kun olemme olevinaan suvaitsevaisia, vaikka emme todellisuudessa olekaan, niin pystymme taistelemaan koulutettujen kaupunkilaisten äänistä Vihreiden kanssa. Myös kulutusverojen korotuspäätöksillä kamppailemme ns. vihreästi ajattelevista äänestäjistä. Se että nuo kulutusveronkiristykset haittaavat erityisesti pienituloisia ei ole meidän äänistämme juurikaan pois, koska he eivät meitä muutenkaan äänestäisi. Maahanmuutto on ok, kun kantasuomalaiset yrittäjät saavat halpaa työvoimaa. Se että monet kantasuomalaiset vastustavat maahanmuuttoa ei paljoa tällaista "suvaitsevaa yrittäjää" kiinnosta. Pääasia että itse tienaa hyvin.

      Voimme esiintyä suoraselkäisenä valtion velkaantumisen kuriin laittajana, koska meidän äänestäjäkuntaamme tehtävät menoleikkaukset eivät paljoa koske.

      • VesaKaitera

        Inhorealististrategi kirjoitti: "Kokoomuksen kannatus saadaan nousuun, kun mielistellään palkansaajia lupaamalla palkkaveronalennuksia."

        Tuossa strategiassa on se perusvirhe, että siinä lasketaan löysien lupausten hyödyttävän Kokoomusta. Vaan kuinka asia on? Kokoomus on viimeisten kahdeksan vaalikauden aikana ollut oppositossa vain yhden kauden. Tämän vuoksi Kokoomus joutuu olemaan vaalilupauksissaan sangen kohtuullinen, silä erittäin todennäköisesti se kumminkin joutuu vaalien jälkeen hallituksessa tilanteeseen, jossa sen pitäisi lunastaa lupauksensa.


        Inhorealististrategi: "Virallisesti ajamme kaikissa tuloluokissa palkkaveronkevennyksiä, mutta todellinen tavoitteemme on nostaa hyvätuloisten käteen jääviä tuloja. Kun lupaamme kaikille veronkevennyksiä, niin erehtyy osa pieni- ja keskituloisistakin palkansaajista äänestämään meitä."


        Todellisuus on kuitenkin se, että Kokoomusta ja RKP:tä lukuun ottamatta lähes kaikkien muiden puolueiden tavoitteena on kohdistaa veronalennukset vain pieni- ja keskituloisiin. Nuo kaksi porvarillista puoluetta pyrkivät alentamaan myös suurituloisten verotusta. Erityisesti vasemmisto vastustaa sitä, ja Keskustassa ja erityisesti Perussuomalaisissa on havaittavissa samankaltaista ajattelua.


        Inhorealististrategi: "Kannatuksellemme lupaa hyvää se, että myös ne jotka eivät ole porvareita haluavat samaistua meihin, vaikka Kokoomus ei heitä todellisuudessa hyödytäkään."


        Miten porvari määritellään? Jos porvari on sellainen, joka hyötyy suurimmalta osaltaan miden työstä (marxilaiset lähtevät tästä), niin silloinhan toisten palveluksessa työskentelevät eivät olisi porvareita, eikä heidän siksi kannattaisi äänestää porvarillisiä puolueita. Mutta yleisesti ajatellaan porvarillisuuden pitävän sisällään poliittisen ajattelutavan eikä "luokka-asemaa". Kokoomusta äänestävät ovat jokseenkin kaikki omasta mielestään porvareita, sosialisteja tuskin on riveissämme. Se, että monet äänestävät Kokoomusta, ei suinkaan merkitse sitä, että Kokoomus joka asiassa ajaisi nimenomaan heidän etujaan. Joskus se ajaa, joskus ei aja.


        Inhorealististrategi: "Hyvätuloiset myös onneksi äänestävät todennäköisemmin, mikä suosii meitä."

        Tuo pitää paikkansa. Kokoomuksen kannatus lienee alimpien tulonsaajaryhmien keskuudessa noin 10%, alemman keskiluokan kohdalla (tämä on suurin ryhmä) noin 18%, ylemmässä keskiluokassa noin 25% ja varakkaimpien kohdalla noin 50%. Viimeksi mainittu ryhmä on lukumäärältään hyvin pieni. Kokoomuksen kannatus nousee oman tulotason noustessa. Sama asia on havaittavissa koulutuksen osalla: Kokoomus on selvästi vahvempi hyvin koulutettujan joukossa ja varsin pieni puolue huonosti koulutettujen keskuudessa.


        Inhorealististrategi: "Kun olemme olevinaan suvaitsevaisia, vaikka emme todellisuudessa olekaan, niin pystymme taistelemaan koulutettujen kaupunkilaisten äänistä Vihreiden kanssa."


        Jotkut kokoomuslaiset ovat suvaitsemattomia, mutta noin kokonaisuutena tilanne on toinen. Kokoomus on esimerkiksi nykyisistä hallituspuolueista vapaamielisin. Alexander Stubbiakaan ei tasa-arvoista avioliittolakia vahvasti tukeneena ministerinä voi millään ilveellä pitää suvaitsemattomana.


        Inhorealististrategi: "Myös kulutusverojen korotuspäätöksillä kamppailemme ns. vihreästi ajattelevista äänestäjistä. Se että nuo kulutusveronkiristykset haittaavat erityisesti pienituloisia ei ole meidän äänistämme juurikaan pois, koska he eivät meitä muutenkaan äänestäisi."


        Kulutusveroja olemme joutuneet nostamaan etupäässä siksi, että jostakin ne valtion tulot oli revittävä. Vaikka kannatuksemme pienituloisten keskuudessa ei ole kovin korkea, niin pienituloisia kokoomuslaisia on huomattavasti enemmän kuin rikkaita kokoomuslaisia (rikkaita kun on niin halvatun vähän). Muutenkin joudumme ajattelmaan asioita myös pienituloisten perspektiviistä, koska emme halua upottaa heitä taloudellisesti.


        Inhorealistrategi: "Maahanmuutto on ok, kun kantasuomalaiset yrittäjät saavat halpaa työvoimaa. Se että monet kantasuomalaiset vastustavat maahanmuuttoa ei paljoa tällaista "suvaitsevaa yrittäjää" kiinnosta. Pääasia että itse tienaa hyvin."


        Emme mekään ole pakolaisten vastaanottokeskuksia perustamassa niihin kuntiin, joiden valtuustot ovat pakolaisten ottamista vastaan. Mutta periaatteessa me kokoomuslaiset laskemme pakolaisten hyvinkin hyödyttävän Suomea pitkällä tähtäyksellä, vaikka he lyhyen ajan kuluessa aiheuttavatkin kuluja. Pidämme heitä enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että aivan kaikki halukkaat voisivat tulla Suomeen. On syytä välttää ylilyöntiä Ruotsin tapaan.


        Inhorealististrategi: "Voimme esiintyä suoraselkäisenä valtion velkaantumisen kuriin laittajana, koska meidän äänestäjäkuntaamme tehtävät menoleikkaukset eivät paljoa koske."


        Tuossa väitteessä on kyllä paljon perää. Kokoomuksen äänestäjissä on selvästi vähemmän avustuksien varassa eläviä kuin keskmäärin Suomen väestössä. Kuitenkin halumme leikata valtion menoja johuu lähinnä budjetin epätasapainosta.


    • Rohtomies

      Jos Suomi saisi talouskasvua ja työpaikkoja aikaan, niin Kokoomusta kannattaisi useampi. Demaritkin pärjäsi ihan ok vielä silloin kun talous nousi.

    • Hokkuspokkusta

      Ei Kokoomuksen kannatus tule nousemaan vaan laskemaan: talousennusteet ovat Suomen kannalta heikot useiden vuosien päähän ja työttömyyys tulee lähivuodet kasvamaan. Erityisesti Kokoomuksen ajama Stubbiin henkilöityvä leikkaava ja liberaali politiikka vie liikkuvia ja konservatiivisia äänestäjiä.

      • VesaKaitera

        Luonnollisesti kaikkien nykyisten hallituspuolueiden kannatuksen vaikuttaisi positiivisesti se, jos Suomen vienti ja talous yleensäkin lähtisi kasvun, ja ihmisten tulevaisuuden usko palautuisi. Työttömyyskin pienenisi vauhdilla, jos talous kavaisi voimakkaasti.

        Mutta jollei näin käy, vaan kituuttaminen vain jatkuu, niin se vahingoittaa hallituspuolueista todennäköisesti vähiten Kokoomusta. Keskustan kannattajilla oli vielä muutama kuukausi sitten henki päällä: Keskusta tulee ja nostaa päääministeripuokueena Suomen nousuun. Jollei näin käy, niin Keskustan henkinen krapula on kova. PS:lla tulee jatkossa olemaan suuria vaikeuksia. Kreikka III:een se joutui taipumaan, suuret menoleikkaukset ovat edessä, ja pakolaisaalto on rantautunut Suomeen.

        Opposition asemakaan ei ole helppo, sillä se ei ainakaan toistaiseksi ole ollut kovin uskottava oman vaihtoehtonsa esittämiseksi hallituksen politiikalle.

        Mitä tulee Kokoomuksen linjaan, niin liberaalilla politiikalla on helpompi saavuttaa kestävästi suuurempi kannatus kuin kovin konservatiivisella politiikalla. Jos joku katsoo, että Kokoomus on hänen mielestään liian vapaamielinen puolue, niin hän voi tietenkin valita jonkin muun puolueen. Kokoomuksen tavoitteena ei ole olla Suomen arvokonservatiivisin puolue. Arvokonservatiivejakin Kokoomuksessa toki on, muttei suhteellisesti ottaen kovin runsaasti.

        Viimeisimmässä mielipidetutkimuksesa näkyi Kokoomuksen kannatuksen selvä kasvu eläkeläisten keskuudessa viime keväästä. Ilmeisesti Alexander Stubbin persoona koetaan eläkeläisten keskuudessa astetta vähemmän epämiellyttäväksi kuin vielä muutamaa kuukautta aiemmin. Eläkeläiset tai ainakin kokoomuslaiset eläkeläiset alkavat näköjään tottua Stubbiin.


    • Yhteinen_etu

      Eiköhän Kokoomuksenkin kannattaisi keskittyä siihen mikä hyödyttää parhaiten suomalaisia, eikä niinkään Kokoomuksen kannatusta. Pääministeri Sipiläkin sanoi, että Suomen pelastaminen on nyt tärkeämpää kuin Keskustan kannatus.

      • VesaKaitera

        Olen kyllä kansssi samaa mieltä, ja niin näkyvät olevan kaikki kolme hallituspuoluettakin. Eilen julkistettu työelämäuudistuspaketti vei varmaan kahvin väärään kurkkuun monelta ay-aktiivilta. Voi olla siinä ja siinä, tukeeko kansa noin rankkaa uudistuohjelmaa, joka heikentää useita työssäkäyvien etuja. Mutta Suomen taloustilannetta kokonaisuutena ajatellen tuo paketti oli sangen järkevä ja oikein ajoitettu. Mutta rajua kritiikkiä sitä vastaan tullaan näkemään monelta suunnalta. Kannatuksellisesti hankalin osa on varmaan PS:lla, joita vasemmistopuolueet tulevat grillaamaan armottomasti. Kokoomuksella on pari pykälää helpompaa, ei kuitenkaan aivan helppoa. Akavakin ärtyi tuosta paketista. Saavutettujen etujen kuten extrapitkien lomien menetys kirpaisee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe