Miksi sijaisperheet eivät tue koulunkäyntiä?

erityiluokkaapukkaa

Miksi sijaisvanhemmat eivät tue sijoitettujen lasten koulunkäyntiä. Jos yläasteikäinen kiukuttelee normaalisti läksyistä, katsotaan se MOTIVAATION puutteeksi, ja lapsi laitetaan erityisluokkaan, pienryhmään, JoPo -luokkaan tms. On kuitenkin aivan tavallista, että läksyistä kiukutellaan. Sijaisperheiden omat lapset sen sijaan eivät sijoitu ko. luokkiin. Törkeää ja kuvastaa sitä, että nämä sijaisvanhemmat eivät oikein piittaa näistä' lapsista. Aivan sama, millaisia leimoja näiden lasten päälle kaadetaan, kunhan omat opiskelevat insinööreiksi tms.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OnSeKamalaa

      JoPo-luokat ovat lapsen tukemiseksi. JoPo-luokalle pääsee, ei joudu. Mikä ihmeen etu sijaisperheelle olisi jos lapsi käy JoPo-luokkaa? Miten he siitä hyötyisivät? Voisiko se olla merkki siitä että he ovat huomanneet yhdessä opettajan kanssa lisätuen tarpeen ja ovat välittäneet tarpeeksi saadakseen lapsen kyseiselle luokalle? Jos ei koulunkäynti normaalissa luokassa toimi? Eivät sijaisvanhemmat lasta luokalle yksin saa.

    • leimaaaaa

      Se on outoa, että luokkaan aletaan höykkyyttää lasta jo 6 luokan keväällä - kun ensin halutaan laittaa muutama muu sinne. On aika kumma, että jos silloin todetaan "aines# sopivaksi. Miksei tueta tekemään itsenäisiä ratkaisuja, vaan seuraamaan suosikkia. Ja opettaja puhui "JOPO - aineksesta" heti 7. luokalle tultaessa. Mitähän ainesta hän itse luulee olevansa. Lasta on heitelty muutenkin ihan tarpeeksi.

      Tuollainen on erittäin leimaavaa. Kun lukee kyseisen luokan luonnehdintoja, tulee kuva todella onnettomasta henkilöstä. En ymmärrä, miksi lapsi jo 6. luokalla todettiin sopivaksi ko. luokkaan. keskiarvo oli tuolloin lähellä 8. Ja se on totuus. Täällä joku väittää, että EI VOI OLLA. Sekin kuvastaa, mikä leima tuollaisella luokalla on. Valehdellaan ja leimataan.

      Nuorten keskustelu netissä kuvastaa sekin sitä, että "pitäisi ryhdistäytyä", ettei joudu sinne.

      • gopienryhmägo

        Meille sijoitettu , pääsi 7 luokalla pienryhmään, ja hänellä keskiarvo oli juuri tuo 8 , joten miksi ei muka uskota. Meille sijoitettuan myös lapsen sisaruksia joilla ei tarvetta pienluokaan. Miksi näin toimittiin, koska hän ei kestä/ jaksa hälinää ja keskittyminen katoaa kun ulkopuolista meteliä. Kokeilu isomassa luokassa jossa luokkahuoneita ja opettajia vaihtui lähes joka tunti osoittaitui tuhoon tuomituksi , lapsi ei halunnut enään mennä kouluun.
        Nyt pienryhmässä viihtyy ja opiskelu etenee, alaasteen numerot jopa nousussa, joten kyllä katson että päätös tehtiin nimenomaan siski että välitetään ja ajatellaan nuoren parasta.


    • ainestaon

      Tulisi tukea lapselle sopivaa ratkaisua, ei samaa, minkä perheen SUOSIKKI tekee. Kaikkien on mentävä perässä.

      Eivät kaikki sijoitetut lapset ole jopo-ainesta.

    • miksikaikki

      Uskon luokan "hyvyyteen", jos se todetaan hyväksi yhdelle lapselle samasta perheestä. Mutta kun sinne laitetaan vähintään 3 lasta, alkaa epäilyttää, että kaikki ei ole aivan kohdallaan.

    • eimunlapselle

      Uskon myös luokan hyvyyteen, jos tämä "aines" -opettaja laittaa sinne oman kultamurunsa tai jos rehtori laitta omansa. Miksi ihmeessä tuollaisia eristäviä ja piilosyrjiviä luokkia pitää olla.

      • Sussiunakkoon

        Jopo-luokkaan ei sijoiteta ketään huvin vuoksi. Luokka aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia kunnalle. Miettikää vähän mitä sönkötätte.


    • luokkakokoon

      Mutta joskus kuulemma on vaikea löytää riittävästi oppilaita JoPo -luokkaan, joten pitää tehdä erityisiä sirkustemppuja, jotta luokka saadaan kokoon. Sorry! Siinä sitten "turhaan" ja "ei turhaan" .- raja alkaa hälvetä, kun kouluun pitää saada rahoja ja opettajille ja etsiville nuorisotyöntekijöille yms. palkkarahat. Epäilyttää, jos joku sijaisperhe laittaa kaikki lapset - eri perheistä ja taustoista, erilaiset lapset erityisluokkiin. Ns. kellot kilisee, kuten usein sijaishuollon ollessa kyseessä. Lapset ovat pelinappuloita.

      • Tosiasiat_esille

        Sijaisperhe tai mikään muukaan perhemuoto ei päätä sitä, kuka sijoitetaan Jopo-luokkaan. Sen päätöksen tekee koulu faktapohjilta. Jopo-luokkaa ei myöskään lähdetä perustamaan ennen kuin tiedetään sille tarvetta olevan.

        Erityisluokkapaikat ovat kiven alla. Sinun kuvitelmissasi ilmeisesti sinne ihan vain sen enemmän miettimättä oppilaita sijoitetllaan? Huh huh. Tutustu oikeaan maailmaan.


    • omamussukka

      Mutta sitä suhmurointia, sitä suhmurointia. Se on niin läpinäkyvää, että tyhminkin hoksaa, että taitaa siinä sijaisvanhemmilla olla sormensa pelissä. Ja kyllä päättää. Eräskin entinen flikka laittoi lapsia yksityiskouluun jotta paukkui. Ja ihan fiilispohjalta. Toinen kerta jo menossa tuossa fiilistelyssä. Kyllä ne junailut naapureiden kanssa osataan. tai kun riittävän laajat testit teetetään "oikeaan valittuna aikana", johan säröä pukkaa.

      EI LÄKSYJÄ! IHANAAAA KOKO SIJAISPEREHEELLE! KANNATTI NÄHDÄ VAIVA. JA LAPSEN TULEVAISUUS ON SITÄ MYÖTEN RAJATTU. EIPÄ VEDÄ VERTOJA OMALLE POJALLE.

    • nimiäkkiä

      Niin ja kun sinne luokkaan pitää saada paljon hakemuksia ja jo mieluusti vuosi ennen hakuaikaa.

    • apinointia

      Halutaan miellyttää lasta, joka ei vielä osaa tehdä valintoja, vaan seuraa SUOSIKIN mallia "coolia" mallia. Päästään siinä itsekin vähemmällä.

    • erityiluokkaaa

      Suhmurointi alkoi jo kuudennen keväällä. Vois itä hehkutusta niin lapsen kuin sijaisvanhemman suusta. Niin upeaa. Ja hehkutus jatkui. Ja lapsi kun tiesi, miten tuohon paratiisiin pääsee, hoiteli sitten loput halutulla tavalla.

      Eipä tarvitse suosikkimurulaisen pikkuruisen yksin kantaa leimaa. kavereita järjestettiin messiin. kaikki samaan muottiin - paitsi oma poika.

      Easy biisi. Eiks jeh?

      Lahjakkaasta lapsesta tehdään sijaishuollossa erityisoppilas. Todella törkeää.

    • enviitsiauttaa

      EI TARVITSE KUULLA LÄKSUYISTÄ KIUKUTTELUA. HARRASTUKSET NE ON SIJOITETUILLE LAPSILLE KUULEMMA KAIKKEIN TÄRKEINMMÄT.
      Miksi aliarvioitte lapsia? ennenkin on hoideltu sekä koulu, että harrastukset. Miksi sijoitetuista lapsista tehdään alisuoriutujia. Suoraan sanottuna TEHDÄÄN?

      • eeeeeeeeeeeeeehhhhh

        Jos hoitaisit asian kerta noin paljon paremmin ja sinua nyt harmittaa kun omasi ei ole mikään superlapsi, miksi et kasvattanut häntä itse? Kerta olet niin mahtava niin alapas nyt äkkiä hakemaan sitä lastasi takaisin, ei pitäisi olla mitään esteitä mikäli noin huippu mamma olet. :)


      • Stormisrising44

        Täällä yksi reppana kuvittelee, että kun on itse jotakin kokenut, sama tapahtuu kaikkialla ja kaikille. Ihmeellisiä nämä palstahäiriköt!


    • rahaaaaaaaaaaa

      Rahaaaaaa. Kunta ei saa muuten rahaa, jos ei ole tarpeeksi hakemuksia. Ja kukas sinne helpoiten saadaan? Kuka toisi kunnalle rahaaaaaaaa.

    • rahaaaaa

      Rahaaaa. Sijoitetut lapset tuovat helppoa rahaa. ja työpaikat menetettäisiin, jos ei olisi sijoitettuja lapsia. heistä saa rahaaa.

      • Werner_qukkelqvist

        Ja pah. Tiedät ettei tuo ole ainoa totuus. Olet vain rakentanut oman mielikuvitukseen perustuvan todellisuutesi ja siksi et osaa muuta kuin jankata tyhjää.

        Luuletko muuten asioiden paranevan tuollaisella toiminnalla? Auttaako se, jos saat aikaan pahaa mieltä hyville sijaisvanhemmille? Kai heitäkin on?


    • valmistelut

      Saattavat olla hyviä, mutta kouluasioissa haluavat päästä mahdollisimman helopolla. Asiat suhmuroidaan ja valmistellaan kierosti hyvissä ajoin. En hyväksy lapsen syrjäyttämistä hyvältä en huonolta sijaisvanhemmalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe