Valmismatka vai itse kehitelty?

Pieniperhe

Kannattaako itse kasailla matka joulun tienoossa Miamiin, Orlandoon etc. Vaiko ostaa esim. Aurinkomatkoilta? Mahtaako olla suurta hintaeroa?
Kiitos kaunis, jos jaksatte vastata.

18

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kikkeliskokkulus

      Ite kannattaa hommata lennot ja hotellit. Finskin suorat lennot Miamiin on mukavat mutta halvemmalla saa kun ottaa yhdellä stopilla. Silti matka-aikakaan ei hirveesti kasva. Stopissa on myös se hyvä puoli että saa hieman jaloitella eikä yhtenäisestä lentoajasta tule niin pitkä.
      Orlandoon en toista kertaa lähtisi tammikuussa koska siellä on aivan hemmetin kylmä. Lämpötila laski nollaan parivuotta sitten kun kävin. Myös Miamissa oli viime helmikuussa todella viileätä. Muistaakseni aamuisin oli jotain noin 5 ja päivällä 15.

      • suoranystävä

        Kannattaa muistaa myös se että esim. joulukuussa saattaa täällä härmässä olla sellainen lumimyräkkä että lennot on paljonkin myöhässä, joten reilusti vaihtoaikaa sitten ettei se kone esim. Berliinistä lähde ilman sinua.


      • Pieniperhe

        Kiitos!


    • jkljhj

      Noin 50% halvemmalla saat matkan itse varaamalla kuin aurinkomatkoilta. Jopa suorilla lennoilla.

      • eivälttämättä

        Höpö höpö. Pikainen katsaus joulukuulle: Aurinkomatkat 2 viikkoa 19.12 Miami Beachin halvin hotelli n. 2500 henk. suorilla lennoilla.
        Lennot erikseen n. 1000 eur. kahdella tai yhdellä pysähdyksellä. Hotelli n. 1700 per nokka. Eli n. 2700 eur. yhteensä. (halvatlennot ja hotels.fi)


      • jkhkl

        Suorat lennot maksaa Miamiin noin 800e/nenä ja välilaskulliset noin 500-600e. Löysit varmaan kalleimman ajankohdan. Majoitus 4hlö perheeltä 1000-2000e / 2viikkoa. Kolme kertaa on käyty ja aina 2vko. Lennot sekä hotelli aina alle 3500e koko perheeltä ;) Aurinkomatkoilla halvimmillaan yli 5 tonnia.


      • huhuhuhuhu

        No jos aloittaja joulun tienoilla on menossa , niin eikö silloin myös lennetä joulun tienoilla. Se on kyllä totta että mitä enemmän perhettä on niin säästöä tulee hotellihinnoissa.


      • jlkjk

        Joulun tienoilla on laaja käsite, onko joulun yli vai esim joulukuun alussa? Norwegianilla nyt esim lennot alle 400e/nenä joulukuun alussa meno-paluu


      • huhuhuhhuhu

        Jos aloittaja pähkäilee Aurinkomatkoja yhtenä vaihtoehtona, niin silloin ensimmäinen lähtöpäivä on joulukuun 19 päivä.


    • Pieniperhe

      Wau! Onpa iso ero!

    • Pieniperhe

      Kiitos teille! Vieläkö vinkkaisitte kohtuuhintaisen:) mutta kivan hotlan uima-altaalla?

    • Johanna-68

      Nuo Finnairin suorat lennot niin, että olet jouluna perillä tai vaikka vasta jouluna lähdet, oli ainakin nyt varsin kalliita. Paketti Aurinkomatkalta hotellin kera tuli halvemmaksi. Aurinkomatkoillahan myös hotellikujetukset kuuluu hintaan. Ei ollenkaan huono vaihtohto. Saatiin vielä semmoinen räätälöity matka, että otettiin ensimmäinen viikko Aur. matkojen hotellissa Miami Beachissa, jonka jälkeen 5 päivän täysihoitoristeily Karibialla (pysähdyskoheet Belize ja Meksiko) itse netistä varaamalla ja lopuksi vielä 2 yötä Fort Lauderdalessa ennen kotiinlähtöä, siis edelleen Aur.matkojen suoralla lennolla. Eikä siis tarvitse sen risteilyn ajalta maksaa Floridan hotellista. Koko homma risteilyn kera ei tullut maksamaan paljoakaan enempää kuin se, että olis ollut koko 2vkoa siellä Miami Beachin hotellissa. Itse asiassa ihme juttu, mutta niin se vaan oli. Varasimme juuri.

      • Johanna-68

        ---hintaeroa tuli itse asiassa 23 e, siis vai senverran kalliimpi yhteensä 5 hengeltä tuon risteilyn kanssa!


    • KäytyJaKäydään

      Riippuu siitä mitä hakee, haluaako vaivatonta ja helpointa ratkaisua, vai halvinta ja hieman "seikkailuhenkisempää". Me ei 4 hengen porukalla harrasteta pakettimatkoja, koska hintalappu menisi 2vkon matkalle yhteensä 5,5-6,5t euroon ja itse paketoituna päästään juuri 5t euroon. HIntoja on suoraan hankala verrata sillä meidän paketissa on siis lennot (470e/hlö), vuokra-auto (maasturi kokoluokkaa 480e), omakotitalo lämmitetyllä omalla altaalla (2700e) vartioidussa resortissa. Pakettimatkan hinta sisältää lennot ja majoituksen hotellissa. Jos paketoisin meidän reissun samalla kaavalla kuin pakettimatkan eli jättäisin vuokra-auton pois ja majoituttaisiin (huoneisto)hotelliin, niin hintalappu olisi suurin piirtein 3,3-3,5t euroa. Hintaeroa pakettiin siis 2t euroa!

      Kuten sanoin, niin riippuu siitä mitä haluaa ja riittääkö teille pelkkä hotellimajoitus jne., joka on yleisesti edullisempi vaihtoehto kuin koko talon vuokraaminen. Floridaan pääsee 2 viikoksi suht' edullisestikin, eipä poikkea paljon esim. talven kanarian hinnoista. Mutta itse laitan mielummin reissurahat Floridaan, kuin käyn jossain kanarialla katsomassa porukan känniörveltämistä (pahoittelut kaikille kanariafaneille).

    • good.choice_

      Jos paljon matkustaa, niin hotels.comin kautta saa joka 11. hotelliyön ilmaiseksi.

      Tulin juuri Miamista, ja lämpöä oli yöllä 25 C ja päivällä 30-35 C. Orlandossa on tullut aikaisemmin vietettyä jouluja ja säät yleensä hyvät, aurinkoa ja vähintään Suomen kesää vastaavat lämpötilat.

      Finnairin suora lento on mahtava uutuus aikaisempaan vaihtorumbaan verrattuna , lentoaika 9-10 tuntia myös ihan siedettävä. Nyt Florida on taas järkevä vaihtoehto Kanarialle kaikille, jotka eivät halua Kanarialle mutta kuitenkin siistiin ja turvalliseen talvikohteesen kohtuullisen lentomatkan päässä.

    • lamakuume

      Ja on muuten sonnan puhetta että lentokenttä kuljetukset kuuluu hintaa ; no niihän ne sanoo mutta ne on piilotettu sinne piilokuluina ! tsekattkaa esim bravofly.com ja ainakaan finskiä en suosittele on meinaan sen verran kallis: menin kerran Austarliaan
      muutamavuosi sitten maksoin edestakaiset lennot 1350 eur ja sama Finnair 4500 että kanattaa suosia Finnair ja samaa pätee aurinkomatkoihin finnair omistaa siitäkin
      siivun niin sen tähden hinnat on mitä on !!

    • Opettaja12

      Jos on ajatuksena Universaali ja Disney ym. Kannattaa tulla Tampan edustalle Meksikon lahden rannalle. Mahtavat valkoiset hiekkarannat ja lämmin Meksikon lahti. VRBO:n sivuilta vuokraa itselleen asunnon ja halvat lennot esim. Ebookersin kautta Tampan International kentälle. Kentältä vuokra-auto valmiiksi netinkautta Ebookersin sivuilta varattuna. Kaikki hoituu netissä helposti. Esim. Clearwaterista, Indian Rocks beachilta tms. Orlandoon Universaalille 1,5h vain ajomatka, Disney-Landiin vielä lyhyempi. JFK Avaruuskeskukseen 2,5h ajomatka. Miamista katsottuna nämä kaikki kaukana. Jopa Key Westissä on välillä tammikuussa todella kylmä, johtuu täysin siitä mistä tuuli puhaltaa. Atlantti on sen verran iso meri, että helposti on Miamissakin kylmä. Miami beach on täynnä kalliita pilvenpiirtäjä hotelleja. Kun taas Tampan edustalla on idylisiä pienempiä ja meno huomattavasti rauhallisempaa lapsi perheille sopivaa...
      Itse asun Indian Shores Beachilla ja jo yli 20v. täällä aikaani viettänyt.

    • Taasmennään

      Eiköhän ole jo kymmenes USA-reissu meidän perheellä ja aina on itse varattu lennot ja hotellit. Eikai muuten olisi varaakaan isolla porukalla olla 2-3 vkon reissua joka vuosi Euroopan ja kotimaan matkojen lisäksi. Samoin autonvuokraus omatoimisesti netistä, mutta ei matkatoimiston kautta.
      MUTTA jos tuntee epävarmuutta, niin sitten näille pakettimatkoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe