Oonko valmis?!

Apuajaneuvojakaipaava

Joo elikkä oon tyttö n.161cm pitkä / 55-60kg harrastanu ratsastusta aktiivisest n. 7 vuotta. Hoitoponi löytyy, elikkä osaan kattoo jos ontuu/joku muu vaivaa putsaa haavat yms. Hoitaa varusteet sunmuuta, mut nyt ois niiiin kova hinku saada oma poni/hevonen. Ku näinki kauan oon ratsastanu ja täs ohel ainaki 3 kaverii nyt saanu lähiaikoin oman karvakaverin ni miksen minäki? ;) voitte laittaa mp täst ja kysellä kaikkii kysymyksii yms vastailen ja toki toivon että voisitte auttaa ja neuvoa mua täs asias! :)

3

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymysmerkki10

      Vaikka oletkin ratsastanut seitsemän vuotta, niin minkä tasoinen olet? Entäs minkä ikäinen? Kuinka usein jaksaisit käydä tallilla? Menisitkö myös tunneille? Onko teillä varaa hevoseen? Onko vanhemmilla kokemusta hevosistsa?

      Olisiko esimerkiksi vuokrahevonen parempi vaihtoehto, niin voisi vähän kokeilla "hevosen omistamista" ennen oman ostamista

    • Mörrinkäinen

      Hevosen pitäisi olla ylläpitohevonen ennen kuin se antaisi mitään käsitystä oman hevosen pitämisestä. Tavallinen vuokraaminen tarkoittaa enimmäkseen sitä, että hevonen hoidetaan itsenäisesti ennen ja jälkeen ratsastuksen ja ratsastus on itsenäistä. Ja hevosta vuokrataan vain sovittuina päivinä. Se ei kerro mitään siitä millaista elämä olisi jos olisi oikeasti oma hevonen. Yp:n kanssa juttu on toinen, kun sitä pidetään kuin omaa vaikkei olekaan. Hoitoon kun kuuluu paljon muutakin kuin varustaminen, ratsastus ja hevosen "purkaminen" ratsastuksen jälkeen. Jos haluaa "kokeilla hevosen omistamista", kannattaa ottaa hevonen ylläpitoon vuodeksi, niin näkee kaikki vuodenajat ja sen mitä ne tuovat tullessaan päivittäisessä elämässä. Jos talvet käyvät raskaaksi kuten usein huomataan käyvän, ei oma hevonen ole hyvä ajatus. Samoin sen vuoden aikana näkee miten rahat riittävät. Laskut ovat usein isompia talvisin lämmityksen vuoksi yms, joten vuodessa näkee hyvin, riittävätkö rahat ylläpitoon silloinkin kun laskuja on paljon ja ne ovat suuria.

      Ratsastustasokaan ei ole ongelma, jos hevonen on kiltti. Oman (tai yp:n) kanssa kannattaa joka tapauksessa käydä tunneilla, ja siinähän sitä oppii. Muulloin voi harjoitella tunnilla oppimaansa, eikä hevoselle ole haitaksi, jos se joskus saakin ns koheltaa, eli ettei siltä vaadita mitään ihmeitä. Hauskanpitopäivä kerran pari viikossa piristää sekä hevosta että ratsastajaa.

      Mutta kysymysmerkki esitti silti asiallisia kysymyksiä. Jos sinulle tulee ongelmia kuten lähes kaikille tulee ensimmäisen omat tai yp:n kanssa, saatko osaavaa apua aina kun sitä tarvitset? Ja kuten jo tuli esiin, jos olet akaikäinen, ovatko vanhempasi valmiita sitoutumaan hevosen maksuihin, hehän niistä joutuvat vastaamaan kunnes alat itse saada tarpeeksi rahaa.

    • bita10

      7 vuotta on pitkä aika mutta jos ylläpitohevosta ei ole ollut niin kannattaa kokeilla ensin ylläpitohevosta/ponia. Oma hevonen vie paljon aikaasi varsinkin jos se on kotonasi. Jos hevonen on toisella tallilla niin se maksaa. Etkä näe kavereitasi niin usein etkä aina voi lähteä muualle kun sinulla on vastuu hevosesta eikä ole muita jotka sitä hoitaisivat juuri silloin. Jos ostaa hevosen ja kokee että ei se ollutkaan hyvä idea niin sitä voi olla vaikea myydä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe