Lentokoneen vaihto Lontoon Heathrow T3 -> -T5

LÅ123

Tarkoitus on lentää tammikuussa Helsingistä Lontoon Heathrown kautta San Franciscoon. Helsingistä kone saapuu terminaaliin 3 klo 9:00 ja seuraava lento San Franciscoon lähtee terminaalista 5 klo 11:05. Osaako joku sanoa riittääkö vaihtoaika 2 h 5 min hyvin? Ja löytääkö ensikertalainen toiseen terminaaliin helposti?

27

3525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Otaksun

      Riippunee siitä, onko lennot samalla lipulla ja saatko laukut selvitettyä Helsingistä suoraan San Franiin. Lentoaseman sivujen mukaan tuon pitäisi riittää, mutta en kokeilisi, jos joudut ottamaan laukut välillä itsellesi.

    • LÅ123

      Kyllä, lennot on samalla lipulla. Eli laukut menevät suoraan San Franciscoon?

    • LÅ123
    • kksseee

      Shuttle bussilla terminaalista toiseen. Toivottavasta Heathrowhin saapuva lentosiei ole yli 40 minuuttia myöhässä.

    • hyvinmeneekaikki

      Kun kaikki on samalla lipulla, ei ole sinänsä hätää, vaikka ensimmäinen lentosi olisi myöhässä ja sen takia myöhästyisit jatkolennolta. Silloin on nimittäin lentoyhtiön asia järjestää sinut San Franciscoon. Heathrown kentällä on runsaasti avuliasta henkilökuntaa, joten jos jossain vaiheessa vähänkään epäröit, niin kysy rohkeasti apua.

    • LÅ123

      Kiitoksia paljon vastauksista! Eiköhän kaikki mene sitten ihan hyvin. :)
      Minulla on vielä hieman epäselvänä kuljetaanko terminaalien väli bussilla vai junalla?

    • Heathrowlla on erittäin selkeät opasteet, jos joutuu vaihtaa terminaalia. SFO on hieno kohde. Omalla marraskuun lennolla Hong kongiin terminaali onneksi sama, otatko lentopisteet BA:lle?

    • LÅ123

      Empä ole perehtynyt vielä noihin pisteisiin, mitä ne on ja kuinka toimii...

    • Minä vaihdoin kaverini kanssa SFOn reissulla bussilla terminaalia, seuraat vain opasteita. Minkä lentoyhtiön lippu sinulle on kirjoitettu? BA:n lentomailit säilyvät pitkään, minua harmitti jälkikäteen, kun ei ollut silloin BA:n eikä Finnairin korttia. No vaikka matka oli pitkä, maistui silloin tällöin muutama gin tonic lennolla. Ei muuta kuin BA:n sivuille ja mailien keräyskortti tilaukseen, kun tiedät numerosi, voit lisätä sen varaukseesi. Jos HEL-LHR on Finnairilla, voit tehdä sen Finskin sivuilla.

    • Minä olen omia Finnairin pisteitä käyttänyt korotukseen turistista businekseen.

    • USEINVAIHTANUT

      Ehtii hyvin,bussit kulkee jatkuvasti terminaalien väliä..ehtii vaikka drinksulle välillä..mutta suositus: lähde heti kohti lähtöterminaalia,sitten on mukava lopuksi käydä vaikka pikku välpalalla

    • LÅ123

      Rekisteröidyin nyt Finnairin sivuilla keräämään pisteitä. En vain jostain syystä osannut lisätä tätä varattua matkaa sinne pisteisiin..?
      Ok, eli siirryn terminaalien välin bussilla.
      Joo kyselen varmasti kaikilta henkilökunnalta mitä vastaan tulee, että olenko menossa oikeaan suuntaan :D

      Kiitoksia todella paljon vastauksista! Lähden ensimmäistä kertaa matkalle ja vielä yksin, joten kaikki vinkit ovat todella tervetulleita!! :)

      • Pisteistä

        Pisteet myönnetään vasta matkan jälkeen. Nyt kun et varausvaiheessa ole ilmoittanut korttisi numeroa, näytä se lähtöselvityksessä (tai netissä lisää itse). Pisteet voi kirjata yleensä myös jälkikäteen tietyn aikarajan sisällä. Finnairin lentojen puuttuvat pisteet voi ilmoittaa itse nettilomakkeella, mutta muiden lennoista täytyy yleensä olla boarding passit, jotka lähetetään.


    • LÅ123

      Ja matkalaukkuni menee ilmeisesti suoraan San Franciscoon, eli minun ei tarvitse huolehtia niistä Lontoossa? Lennot on samalla lipulla.

      • MythbustersiaMoikkaan

        Pitäisi mennä, katso/kysy hesavantaalla, tuliko niille tsekkaus perille saakka tai tarran omasta kappaleestasi onko siinä LHRn lisäksi SFO.
        Kevennys
        https://goo.gl/maps/HjYsgJZG5v92


    • Näin voit lisätä Plussanumerosi Finnairin sivuilla: Finnair/Varaukseni/Sukunimi/Varausnumero/Finnair lounge/matkustajan tiedot. Jenkkeihin nykyisin ajankohtaisista passi ym. määräyksistä en osaa auttaa, koska silloin kun kävin siellä, ei ollut vastaavia määräyksiä kuin nyt. Lontoon lentokenttä on kallis mutta itse tyydyn vain johonkin burgeriin. Kannattaa tosin heti vaihtaa terminaalia ja etsiä oikea lähtöportti ja varautua käsimatkatavaroiden tarkistuksiin. Minä aloitan pomppulennot Lontooseen marraskuun lopussa.

      • Estariski

        Kun on sirullinen (logo kannessa) biopassi ja on riittävän aikaisin tehnyt Estan, niin siinä se.
        http://sayl.fi/esta-maahantulolomake/
        Tuo Esta on pieni riski, koska joillakin harvoilla matka on tyssännyt siihen ilman mitään perusteluita (kaimalla jotain hämärää...).


    • LÅ123

      Ok, kiitos paljon hyvistä neuvoista! :)

    • heimelennetääntaas

      Lennän itse marraskuun alkupuolel heathrowin kautta vinkuintiaan..menomatkal lontoos vaihtoväli jotain 15h ja paluumatkal 17h eli olen jo katellut lentokentän lähistöltä edullisen majoituksen jonka lähistöl on baareja jossa tinata ennen intian lentoja. Lentoyhtiö BA ja hyövääkö kohdallani nuita pisteitä kerätä,(ilmeisesti lentomaileista kertyy)? Koska tiedän varmuudella että vuonna 2016 en tule reissaamaan minnekkään?

      • KtsSaannot

        Pyssyyhän ne pisteet pidempään kuin vuoden tallessa...


    • joulunviettoa

      hei..minä lennän joulukuun eka viikolla ,samaan paikkaan lontoon kautta.vähän jännittää meno,mutta näissä vastauksissa olen saanut rohkeutta, ja eiköhän sitä sanakirja mukana vielä jos en kaikkea ymmärrä.paluulento 6.1.-16,,,toivottavsti silloin kaikki hyvin.

      • LÅ123

        Hei! Kerrohan sitten miten vaihto sujui! :)
        Itse olen vielä lisäksi katsellut youtubesta videoita Heatrown kentästä, siirtymisestä 3 terminaalista 5 terminaaliin bussilla ja mahdollisesta junalla siirtymisestä 5 terminaalissa :D Nyt ei ahdista ihan niin paljon, kun on nähnyt millaista siellä on ;D
        Kaikki on kyllä minuakin kannustanut, että hyvin se vaihto menee jne, mutta kyllä se vain eka kerta silti jännittää.. :)
        Tsemppiä meille! :)


    • LÅ123

      2 viikkoa aikaa reissuun ja jännitys kasvaa kovaa vauhtia, miten onnistun terminaalin vaihdossa :P

    • LÅ123

      Reissu on tehty ja todella hyvin sujui terminaalin vaihto Heathrow:lla, siellä ei kyllä ensikertalainenkaan voi eksyä, niin hyvät opasteet joka paikassa! :)

    • Kiirettä.vihaava

      Pari tuntia, menee kyllä tiukaksi. Itse pidän parhaana noin neljän tunnin vaihtoaikaa, silloin ei tarvitse kiirehtiä, varmasti ehtii.

    • LÅ123

      Hyvin ehtii tuossa parissakin tunnissa! Menin vain suorinta tietä linja-autolle joka vei 5 terminaaliin, siellä sai hetken jonottaa turvatarkastukseen mutta ei siinäkään kauaa mennyt, sitten vain oikealle gatelle ja siellä portille. En jäänyt mihinkään turhia ihmettelemään/katselemaan, vessassa kerkesi hyvin käydä ja hetken istahtamaan vielä portillakin. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe