takinkääntöä,nöyryytystä,vallanmenetystä,innovatii

pöytäkirjaaodotellessa

Näillä sanoin voidaan kuvata 28.9.15 ollutta valtuuston kokousta.Pöytäkirjaa odotellessa voi myös kirjoittaja innovatiivisesti analysoida kokouksen kulkua.Ehkä suurempi merkitys Muonion kunnalle kuin uuden tk.rakentamispäätös oli vanhan junttapolitiikan päättyminen.Kaikissa puolueissa,lukuunottamatta perussuomalaisia oli nähtävissä uudet päättäjät joita ei enää ohjailtu jyrien toimesta. Kiitoksen ansaitsevat nämä jyrien alta pois päässeet.Tähän tarvittiin kaikkia Muoniolaisia koskettava tk.juttu.Suuret kiitokset myös nuorelle tek.johtajalle ja hänen alaiselleen Vainiolle jotka ei enää suostuneet menemään valheen vangiksi.Ehkä on myös aika paikallislehden päivittää puh.numeronsa joilta vastedes kyselee kannanottoja ja lausuntoja kunnan asioihin.Suurimmat kiitokset menee Teemu Taulavuorelle,joka pani itsensä likoon Muoniolaisten puolesta,nimiadressia kerätessään.Valtuutettu Myllykankaan valitellessa johtavien lääkäreiden ja peruneiden lääkäreiden estymisiä tulemasta Muonioon,olisi kannattanut vilkaista takavasemmallen,nöyrtyä ja kysyä Teemun halukkuutta tehtävään.Ilman huumoria ei selvitty kokouksesta mm.valtuutettu Vuollon esitellessä ilmastointiputkien vetämistä ja valtuutettu,koneurakoitsija konstaapelin Brännären tokaisu "panema edes miljoona vielä tk.kuivatukseen".Jäljelle jäi vain kaksi päätettävää asiaa tk.jutussa.Tk.remppatoimikunta voidaan lopettaa työnsä tehneenä,teknisen pojat hoitavat lopun rempan.Toinen,vielä tärkeämpi ,ketkä lähtevät Helsingin päähän rahan kerjuuseen. Silen ja Hietala eivät olleet muistaneet kertoa kh.selle olleensa rahaakeruumatkalla mutta hehän keräsivätkin rahaa vanhan remppaan,enää ei tarvitse,nyt kerjätään uuteen .Uudet miehet/naiset kerjuulle,onhan uudesta TK. ta kyse.Huomion arvoista oli myös vas.Manu Frimannin puuttuminen kokouksesta,samoin hänen varamies/nainen.16 valtuutettua käytti puheenvuoron,ennätyslukemat,ainoastaan neljällä ei ollut tk.juttuun kommentoitavaa.Uskon kokouksella olleen puhdistavan vaikutuksen Muonion kuntapolitiikkaan.

70

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eiahista

      Päätös on saatu, rahat puuttuu sekä suunnitelmat, mutta tärkein eli päätös jatkosta on selvä.

      Hieman askarruttaa miten menee kuntayhtymän jatko? Osaako joku kertoa?
      Kuntayhtymän budjettiraamit on vuoteen 2017 asti,siis mitä siellä tapahtuu päätöksen myötä.

      Kustannukset tulevat olemaan melkoiset. Remppa jatkuu ja toimeen on tultava, mielellään ilman altistumista.

      Vihdoinkin homma sai pisteen, päättämättömyys on huonoa johtamista, ja vain sitä.
      Nyt oli malli paremmasta, on uskallettava päättää vaikeista asioista ilman ryhmäpaineen pelkoa.

      Ps.aiemmin esitetty matemaattinen malli Muonion päätöksenteosta yski, mikä meni pieleen :-)

      • fiktiivinenjäävi

        Todella,mikä meni vikaa.Ei mikään.Tutkimuksessa oli huomioitu myös mahdollinen muuttuva tekijä/puuttuva tekijä, ei ollut tarkoituksenmukaista kertoa kaikkea ennen kokousta,olisi voitu katsoa manipuloinnin yritykseksi. Puuttuva tekijä oli Manu Friman,yksi merkittävä junttamies heitti pyyhkeen,samalla meni 2-3 peesaajaa.Muuttuvia tekijöitä oli useita jotka myös sisältyivät tutkimukseen,Muonion tilanteen muuttumiseen vaikuttivat tutkimuksen valossa seuraavat asiat.Puoluekuria ei ollut,toisin sanoen valtuutetut olivat kurittomia.Teknisen johdon päätyminen täysin toisenlaiseen lopputulemaan kuin edellinen tekninen johto.Valtuutettuja kohtaan kohdistettu paine uuden rakentamiseksi meni uniin asti. Jos olenkin itse asiakkaana vaarallisessa tk.ssa!Uuden tk.rakentamisen vastustajilta loppuivat argumentit.Valeen käyttäminen ja siitä kiinnijääminen oli myös huomioitu tutkimuksessa ,se muuttaa todennäköisyyttä tramaattisesti.Kyllä,todennäköisyys on totta ja maailmalla yleisesti käytössä oleva laskentamalli.Todennäköisyys laskenta mallia käytetään myös vastustajan huijaamiseen. Kysymys, oliko huijaamisella osuutta Muonion kokouksen kulkuun ?Todennäköisesti sekin on totta.


      • 12345654321

        No joo, on kai paikallaan kuitata että tunnustit epäeettisen netinkäyttösi. Oliko pakko tunnustaa peräti kolmeen kertaan vai unohditko jo käyttäneesi LÄHETÄ- nappulaa?


    • lopulta

      Viimeinkin loppui tämä vallan pitäminen muutamien johdosta. Oli siellä rohkeita ihmisiä liikkeellä, uskalsivat olla omaa mieltään asioista ja sanoa sen ääneen. Mylly-Matti vielä koitti hieman mussuttaa omiaan. Ja kun uusi rakennustarkastajakin oli viimein ymmärtänyt, mikä on asian oikea laita, niin jo taisi korpeamaan ruveta mylläriä...heitteli heti perään vaikka mitä...kostoako hautoi lie? :)
      Tästä on jokatapauksessa nyt hyvä jatkaa ja lähteä viemään yhteistä asiaa eteenpäin.

    • onopittu

      Nykyään kuntaliitosten aikaan on monessa pienessä kunnassa käytäntö: velkaannutaan niin paljon kuin rahoituslaitokset antavat velkaa ja rakennetaan niin paljon kuin mahdollista kouluja, terveyskeskuksia, palvelutaloja jne ennen kuin liitytään tai pakkoliitetään johonkin muuhun kuntaan.

      Tämä oppi on nyt tullut Muonioonkin. Rakennetaan kaikkea uutta ja nopeassa tahdissa ja otetaan velkaa niin paljon kuin mahdollista eli saadaan jostakin. Siinä vaiheessa, kun kunta liitetään johonkin muuhun, vaikkapa Kittilään ja kenties vielä suurempaan kokonaisuuteen, velanmaksajia on paljon enemmän kuin noin 2000 muoniolaista asukasta.

      Näin se menee. ...ei kun seuraavia kohteita suunnittelemaan ja nopeasti!

      Onnea matkaan!

      • Mielikuvitusvainrajana

        Mites olis iso monitoimitalo keskelle kylää. Uimahalli ja kuntosali ja kahvila ja kyläravintola meille muoniolaisille ei turisteille?
        Mitä olette mieltä?


      • enmie
        Mielikuvitusvainrajana kirjoitti:

        Mites olis iso monitoimitalo keskelle kylää. Uimahalli ja kuntosali ja kahvila ja kyläravintola meille muoniolaisille ei turisteille?
        Mitä olette mieltä?

        kuka maksaa ?


    • Puhtaammattuulet

      Pöytäkirjaaodotellessa nimimerkki kirjoitit niin nappiin etteipä juuri lisättävää ole. Takinkääntö kylläkin nyt oikeinpäin oli niin kattavaa, että todella hämmästyin samaa asiaa kanssasi. Niin monien monien henkilöiden kanssa jutellessa kyseisestä TK:sta ihan nyt lähiaikoina käännös tuntui uskomattomalta ja vanhan porukan puheet enää tyhjänpäiväisiltä samanasian toistoilta kun edellisissä valtuustoissakin. Niemelä yritti vielä jopa ohjailla tonttiohjeillakin. Kiitosta käännöksestä oikeaan suuntaan täytyy antaa, niin Sileenille kuin jopa M. Rauhalallekkin uudesta puurakentamisajatuksesta, joka on nyt hyvinkin ajankohtaista Suomessa. Samasta puurakentamisesta puhui jo välitauolla kuntamme elinkeinoasiamies Heikki Kauppinen ja tuntui olevan perillä siihen kohdistuvista etuisuuksistakin. Tunnetusti hyvät ja asialliset puheenvuorot käytti Anne-Mari Keimiöniemi ja hyvin asioihin paneutunut Hannaleena Huhtamäki. Valtuutettu Jari Muotka ammattina osaavana rakennusmiehenä oli hyvissä puheenvuoroissaan sitä mieltä, että niin vähän kuin mahdollista rahaa enää tuhlattaisiin vanhan TK:n remontointiin sellaiseksi, että siellä voidaan toimia tarvittava loppuaika ennen uusia tiloja ja samoilla linjoilla oli myös rakennustarkastajamme. Oma mielipiteeni olisi vielä jyrkempi: Ei yhtään euroa enää vanhoihin tihoihin ja loputkin TK:n toiminnoista väistötiloihin vuokrattaviin tilakontteihin ja toimisto ja muu siihen verrattavissa oleva toiminto lähellä tyhjillään oleviin ulkopuolisista vuokrattaviin tiloihin. Näin säästyttäisiin kaikelta hukkaan heitetyltä menolta. Purkukuntoiseen vanhaan TK:hon ei kannata enää uhrata aikaa eikä vaivaa. Mielestäni kokonaan poistuminen vanhoista tiloista takaa terveen työympäristön niin työntekijöille kuin potilaillekkin. Kustannus ei olisi suurempi kuin se mitä vielä joudutaan laskelmien perusteella TK:hon käyttämään jotta siellä voidaan olla siihen asti kuin uusi on valmis. Erikoismaininnan ansaitsee kuntamme nuori ja rohkea rakennustarkastaja Jukka-Pekka Tammilehto ja sekä rakennusmestari Juha Vainio. He eivät ole vietävissä ja puhuvat ammatti-ihmisinä ja virkavastuunsa tuntevina.
      Mielestäni ehkä vielä liian vähille puheille jäi se, että tutkittaisiin hyvin tarkoin ensisijaisesti ulkopuolelta tuleva terveyskeskusrakentaja ja vasta toissijaisesti itse investointi. Sillä säästettäisiin ja monta tulevien vuosien huolta poistettaisiin pelkästään kiinteistön huolto-ja hoitotoimenpiteissä. Kunta olisi vain vuokralainen. Kuntalaisten pelkäämät verojen korotuspaineetkin pienentyisi.
      Karvalakkikomiteoiden lähettämisestä Muoniosta Helsinkiin olen kyllä täysin erimieltä varsinkin jos niiden edottajaja olisi siinä mukana. Nykyaikana asia hoidetaan jo vähän toisin ja sehän ollaan jo nähty ettei auttaunut/jos on käytykkään. Nyt oltaisiin jo myöhässäkin niinkuin Jari Muotka osuvasti sen ilmaisi. Se homma olisi pitänyt tehdä jo 9 vuotta sitten, kun tieto TK:n kunnosta oli jo Muonion päättäjillä.
      Nyt kaikki puolestapuhujat, ahkerat kirjoittajat ja kuntalaisten toiveiden mukaisesti yksimielisesti päättäneet valtuustolaiset voivat olla itseensä tytyväisiä. Tyytymättömiä ovakin vain ne joiden täytyi tyytyä häviöön ja antaa mennä yksimieliseen päätökseen. Nokka kohti hyviä suunnitelmia oikeiden asiantuntijoiden johdolla johonka tietysti kuuluvat nykyisen TK:n pitkänlinjan työntekijät ja rakennusalan asiantuntijat kunnassamme ja ulkopuoliset puolueettomat asiantuntijat. Niin hyvä siitä tulee.
      Tuija Muotka toimitusjohtaja

    • Rahattomientouhua

      Aika hauskaa tuo rahattomien koohitus. Huonetila, ohjelma , muu suunnittelu 6 kk. Siihen mennessä rahoitus ei selviä, elleivät kuntalaiset itse ala henkilökohtaisesti takaamaa. Valtuuston jäsenet takaavat 200 tuhatta kukin, niin homma bueno. Valtio ei osallistu ennenkuin sote- uudistus etenee, eli 2018.

      • Lukeminenontiedonalku

        Rahattomientouhua ei näköjään lue muiden kirjoituksia ja kirjoittaa potaskaa.


      • reaalimaailma

        Suunnittelu 6kk? Miten tuo ihme tehdään? Yksityisellä sektorilla siihen on mahdollisuuksia mutta kunnallisella onkin jo temppu päästä lopputulemaan noin nopeasti.

        Kaikki vie aikansa, Hilma hidastaa joten jos päästään 9kk sisään kilpailuttamaan niin hyvä.
        Vaatinee useita päätöksiä ennen pienintäkään nitkahdusta joten paukkuja siihen kuinka pärjätään vuoteen 2018.


    • eimullamuuta

      Tuija kirjoitti aivan asiaa...kaikissa kohdissa.
      Väistötilat olisi enemmän, kuin tärkeät nyt tähän saumaan. Miksi kummassa enään laitetaan satoja tuhansia euroja tuohon rakennukseen. Otetaan ne kontit vuokralle, ne on taatusti puhtaat ja terveelliset. Enään ei tulisi uusia sairastumisia. Koko ainakin avopuoli yhtenä myttynä siirrettäisiin niihin, ketään ei hajautettaisi. Siis välttämättömät toimet yhteen. Ja jos niitä ei saada, niin sitten se Alatalon kiinteistö. Maksetaan vuokraa oikeista tiloista. Ei suolleta niitä kuuluisia vähiä rahoja enään tuohon rakennukseen. Se ei kannata. Se on vain rahojen tuhlausta.

      Minkä takia enään mitään maita kaivellaan siellä takapihalla, silläkin oli hintalappuna 230 000 €, se on paljon. Turhasta työstä. Tälle hulluudelle pitäisi saada stop, vaikka siitä kuka hyötyisi. Surutta vain väistötiloihin nekin rahat, niin säästyy ihmisten terveydet.

      Näillä toimilla, mitä nyt ollaan tekemässä tk:n käyttökunnon ylläpitämiseksi tuskin saadaan sellaisia tuloksia, että ne voitaisiin hyväksyä turvallisiksi, ja oireilevien oireet ei häviä niillä rei'llä seiniin, ja propelleilla, tai mitä olivatkaan. Kyllä se taitaa vaatia paljon enemmän ja se mikä on paljon enemmän on sama, kuin se, että ei kannata edes korjata. Eli hylätä koko tk nyt. Oikeat väistötilat käyttöön ja sitä myötä VIIMEINKIN TYÖRAUHA TK:N VÄELLE! JA heille taattaisiin viimeinkin se työturvallisuus!

    • monumenttipuisto

      Ensimmäinen sodanjälkeinen sairaala, myöhemmin terveyskeskus, kesti 40 vuotta ja on edelleen pystössä, tällä hetkellä toiminnassa oleva on toiminut 30 vuotta ja toiminnot siirretään rakennettavaan uuteen. Toimiikohan se uusi sitten 20 vuotta. Aika näyttää.

      Muonioon saamme siis entisten terveyskeskusten monumenttipuiston.

      Tuohon listaan kun lisätään vielä muutama rakennus, niin saamme Lapin sodanjälkeisen rakennustaiteen ulkomuseon. Tämä kai toteutunee sitten soten ja kuntaliitosten jälkeen.

      • utelias11

        Vieläkö se ensimmäinen, vanha sairaala on pystyssä vai onko purettu?


      • Kaikkivainoottaavaalia
        utelias11 kirjoitti:

        Vieläkö se ensimmäinen, vanha sairaala on pystyssä vai onko purettu?

        Keskustan vanhat jäärät koittaa kynsin hampain ajaa lisää rahaa tiivistämiseen ja muuhun yhtä pöljään. Uutuutena heillä on kaiken mahollisen vieminen vuokralle vuotavakattoseen ja vain vähän homeiseen Lappian tilaan. Kaikki ei ole menny ihan nappiin. Yks jokapallilla istuja tehnyt vääriä liikkeitä eikä Muonion keskuskeittiötä sinne saatu mutta fysioterapia on jo siirtymässä toisesta homepaikasta toiseen samanlaiseen Lappiaan. Onneksi on vaalit kohta ja niistä muutamasta paskasta päässään eroon. Myllyri lähtee lukehmaan provessoriksi ja suorittaa pätevöitymisen ja Niemelällä on eessä suuri ura Eu:n korkeassa rajaviskaalin virassa siksi jätti jo joulukuussa muut luottamustehtävät kuin valtuustossa pöljäilemisen.
        Ei tänne muuta kuulu!


      • Hyväpaikka
        utelias11 kirjoitti:

        Vieläkö se ensimmäinen, vanha sairaala on pystyssä vai onko purettu?

        Vanha puusauraala on pystyssä ja myynnissä piharakennuksen kanssa. Siitä tulis vielä hyvä edullisia yöpymispaikkoja hakeville turisteille. Suihkut ja wc:t yhteistiloihin ja aamupalatarjoilu. Varmasti vetäs väkeä ainaki talvisesonkiaikana.
        Kaunis perinteinen puurakennus ja iso piha-alue.
        Kumma ettei kukaan huomannu. Halpa hintakin. Iso tontti.
        Kysyppä muoniolaiselta nykyiseltä omistajalta.


    • Takkiintuli

      TJ on vissiin se takinkääntäjä mitä kirjottaja tarkottaa. Jos se on sama TJ mikä esiintyi aluksi enimmäkseen sossuna ja on nyt perussuomalaisena varamiehenä tarkastuslautakunnassa? Miksei luottamuspaikkaa annettu perussuomalaiselle? Käänsikö persutkin takin? Vai sdp? Kepu, kok ja vas käänsivät kyllä. Kuka tätä kuntaa johtaa? Hallitus on aivan takinkääntäjiä täynnä, saisi vaihtua heti.

      • Valintaontehtysesiitä

        Hyvä Takkiintuli, olen jo heti alkuun ilmoittanut olevani täysin sitoutumaton. Olen ollut täysillä mukana ajamassa uutta terveyskeskusta ja hyvin tyytyväinen tulleeseen päätökseen.
        Minua on pyydetty ja olen antanut suostumukseni Tarkastuslautakunnan varajäseneksi. Minua pyytänyt perussuomalainen tarkastuslautakunnan varsinainen jäsen on ilmeisesti katsonut, että huolimatta puoluettomuudestani olisin juuri sopiva henkilö hänen varahenkilökseen. Tulen olemaan hänen luottamuksensa arvoinen, vaikka varajäsenenä voi olla ettei minua tulla tarvitsemaan montakaan kertaa tähän luottamustehtävään tänä vaalikautena.
        Tarkoitat varmaan myös SDP:n puolueen jäsenten viime vuotista pyyntöä. Samoin he tiesivät sitoutumattomuuteni ja siitä huolimmat olivat halukkaita saamaan minut määrättyyn tehtävään. Ei ole minun tehtäväni arvioida heidän mielipiteitään eikä tarkoitusperiään. He myös katsoivat sopivuuteni ja aijottu muutos ei kuitenkaan toteutunut.
        Olen paljonkin yhteydessä eri puolueiden jäsenten kanssa ja monien kanssa huolimatta puolueista missä he ovat jäseniä olemme monienkin kanssa useista asioista ja niiden hoidosta samaa mieltä ja yhtä useasti eri mieltä. Erimielisyytemme ei kuitenkaan ole ollut mikään este hyville keskusteluille ja yhteydet ovat toimineet hyvin vieraampien ja myös lapsuudenajan muoniolaisten koulukaverien kanssa.
        Puoluerajat eivät merkitse silloin mitään, kun ajetaan yhteistä asiaa esim. tämä terveyskeskus oli sellainen.
        Näin pienessä kunnassa eri puolueet ovat niin pieniä etteivät ilman yhteistyötä toisten pienpuoluiden kanssa saa mitään asiaa ajettua läpi vaan keskusta jyrää ne enemmistöllä ja ellei joskus joku keskustalainen päätäkkin ajatella ja päättää ihan itse ja olla samaa mieltä pienpuolueen päätöksestä ja äänestääkin vastaan omaa puoluettaan.
        Olen erittäin iloinen, että monet ovat luottaneet minuun ja pyytäneet yhteistyötä.
        Demokratia vain toimii niin, että aina ei saa kaikkea mitä haluaa.
        Tuija Muotka toimitusjohtaja


    • Eläketalouspäällikö

      Muonion Terveyskeskuksen tutkimisen osalta ja korvauslaajuudesta. Ratkaisu vahvistuisi, että ensisijaiseen asemaan tulisi uuden rakentaminen. Olen ollut usealla korjaus kurssilla, vanhan rakennuksen peruskorjaamisen suunnittelu ja sen toteuttaminen. Paljon kirjoiteltu homevauriosta ja korjauksista. Ensimmäinen tehtävä olisi kuvata terveyskeskuksen kaikki viemäri putkistot sisältä siirto kameralla, samalla myös sadevesiviemäri putkistot niiden sisuus osuudet. Erimerkiksi olen tietokoneellani hallituksen jäsenenä katsellut nyt yhden kerrostalon kaikki putkistot sisältä ja ongelmat selviää heti. Myös homeongelma voidaan kerralla tutkia ja saadaan tulokset, en siitäkään ole saanut selvää käsitystä. Miten ilmastointi toimii ja Terveyskeskuksessa jossa on vuodeosastot on oltava ilmastointi tavanomaista paljon tehokkaampi ja tutkittava toimivuus. Onko ilmastointi putkiston puhdistamisesta huolehdittu asiantuntijan tekemänä. Mainitsen peruskorjaus kohteita. Näkyvillä olevat, Pohjavesiviemäri, Sadevesiviemärit, Nousuviemärit, Vaakaviemärit, WC istuimet, Pesuhuoneet, Laitoskeittiö, Tutkimushuoneet, Talousasiakirjat. Tarjouspyynnöt. Olen ollut kurssilla myös ja maalikko opetettiin putkien sisustilojen tunteminen rikkinäisistä ja huonoista paikoista. Omalla tietokoneellani olen yhden kerrostalon kaikkien putkistojen sisätilat katsellut korjausta varten. Nyt hyvin paljon putkistoja saneerataan muovilla Sukittamalla. Olen katsonut, kun putkiston sisusta puhdistetaan ja Sukitetaan, eli muovi putkistona muovilla suihkuteen putken sisälle uudeksi veroiseksi muovi putkeksi. Tämäkin oli hieno nähtävyys, kurssina. Peruskorjauksissa on tullut suosioon (Sukitus), eli vanhojen putkien sisustan uusiminen muovilla. Kuvista näkee mitkä matkat on kokonaan uusittava metalli tai muovi putkella. Nyt olen ollut mukana päätöksiä tekemässä homeongelman kalliilla menetelmällä korjauttamassa hallitus jäsenyytenä. Rahaa paloin paljon edemmän arviota, kun jouduttiin töitä laajentamaan. Olen saanut hyvää tietoutta alan kerrostalo hallituksessa, samoin mukana hallituksessa, kun rakennutetaan viemäri putkistoja kahdelle kylälle. Aikanaan ennen pohjoiseen tuloa opiskellut alalle ja vanhoilla päivillä pyydettiin mukaan vanhan ajan putkistoja saneeraukseen tietäen. En halua mainostaa itsenäni vaan on käsitykseni miten toimitaan. Totta kai mielessä vanha. Terveyskeskus ja hyvä olisi peruskorjata, mutta parasta uusi tilalle.

      • Ent.talouspäällikkö

        Mainittu Terveyskeskus on toistumiseen vireillä. Vanhan peruskorjaus, tai uuden rakentaminen. Vieläkään en ole saanut julkista tietoa, peruskorjataanko vanha täysin nykyaikaiseksi. Tai onko uudelle rakennuslupaa haettu. Minä en tykkään jahkaamisesta tippaakaan, koska ajoissa on toimittava. Vanhalle terveyskeskukselle on tapahtunut rakentamisessa ulkopuolisten aiheuttamana salaojitus kosteusongelma. Suunnittelusta ja toteutuksesta riippumatta. SOTE on molempiin vaihtoehtoisiin sopii vieläkin toteutettavaksi Muonioon. Hoidettiin miten tahansa tulevaa Maakuntahallintoa.
        Varmasti törmätään tulevaan lainsäädäntöön, että kaikkien Suomen kansalaisten on saatava yhdenvertaiset palvelut julkisen varoin riittävän läheltä, asuin missä tahansa Suomea.
        Muonio on juuri kohde jossa palvelut on järjestettävä julkisin varoin. Olen tuonut asioita toistamiseen esiin eläkeläistalouspäällikkönä ja talouspäällikkönä KP;n joten otan vastuun mitä kirjoitan. Hyvin olen todennut, että Muoniossa osataan anastaa toisen julkista viisautta asioissa siirtäen omana tietona. Itse en muoniolaisille viisastele, koska siinä ei ole mitään järkeä.


      • neitiABC
        Ent.talouspäällikkö kirjoitti:

        Mainittu Terveyskeskus on toistumiseen vireillä. Vanhan peruskorjaus, tai uuden rakentaminen. Vieläkään en ole saanut julkista tietoa, peruskorjataanko vanha täysin nykyaikaiseksi. Tai onko uudelle rakennuslupaa haettu. Minä en tykkään jahkaamisesta tippaakaan, koska ajoissa on toimittava. Vanhalle terveyskeskukselle on tapahtunut rakentamisessa ulkopuolisten aiheuttamana salaojitus kosteusongelma. Suunnittelusta ja toteutuksesta riippumatta. SOTE on molempiin vaihtoehtoisiin sopii vieläkin toteutettavaksi Muonioon. Hoidettiin miten tahansa tulevaa Maakuntahallintoa.
        Varmasti törmätään tulevaan lainsäädäntöön, että kaikkien Suomen kansalaisten on saatava yhdenvertaiset palvelut julkisen varoin riittävän läheltä, asuin missä tahansa Suomea.
        Muonio on juuri kohde jossa palvelut on järjestettävä julkisin varoin. Olen tuonut asioita toistamiseen esiin eläkeläistalouspäällikkönä ja talouspäällikkönä KP;n joten otan vastuun mitä kirjoitan. Hyvin olen todennut, että Muoniossa osataan anastaa toisen julkista viisautta asioissa siirtäen omana tietona. Itse en muoniolaisille viisastele, koska siinä ei ole mitään järkeä.

        "Muoniossa osataan anastaa toisen julkista viisautta asioissa siirtäen omana tietona"^
        Onko jokin keskustelu jäänyt hiertämään anastuksesta?


    • uusitk

      Mihin se uusi TK tulee?

      • Tonttulaakso

        Jänkhälle


    • Haustausmaakin

      Välittömään kirkon läheisyyteen ja siirto kustannuksissa myöhemmin voidaan säästää.

    • Rahattomat

      Kolehti kirkossa käsirahaan

    • tyhmämieshiekallerakensi

      Katsotaan ensin rakennusten suunnitelmat ja sitten etsitään paras mahdollinen tontti. Älkääppähättäilkö, lahjotustonttejakin on tarjolla. Tärkeintä on ettei sitä rakenneta soistuvalle maalle.

    • Kuivarakennuspaikka

      Ite ajattelin mielessäni vanhan Ratsutien aluetta risteyksestä eteen päin vasemmalle puolella ennen oikealla puolella olevaa omakotitaloa TK:n rakennuspaikaksi. Hyvää kuivaa kangasmaata, hyvät kulkuyhteydet joka puolelta, rauhallista, kaunista metsää ympärillä. Tilaa parkkipaikalle.
      Puurakentamista kauniiseen maisemaan metsän läheisyyteen.

      • jänkämaa

        siihenhän näkyy olevan jo jottain tulossa


    • Suurmaanomistajat

      Nyt olisi näytönpaikka niillä muoniolaisilla joilla on KUIVAA tonttia lähellä kirkonkylän keskustaa.
      Lahjoittakaa ja saatte ison plakaatin uuden TK:n seinään lahjoituksestanne.
      Muoniossa kristillisesti ajattelevia paljon ja heiltä tätä voisi vaikka odottaakkin. Nyt suuret suvut päät yhteen miettimään asiaa.

      • nähtyjakoettuon

        En lahjoittaisi, vaikka olisikin maata.

        Muuten hyvä ajatus, mutta kun on pelkona, että vatulointi jatkuu.


      • Johtajuuskunniaan
        nähtyjakoettuon kirjoitti:

        En lahjoittaisi, vaikka olisikin maata.

        Muuten hyvä ajatus, mutta kun on pelkona, että vatulointi jatkuu.

        Voivathan nuo vatuloitsijat jo ottaa onkeensa ja jäädä suosiolla nuolemaan näppejään.
        Kunhan vielä vähän aikaa Mylläri/Niemelä koittavat isotella.
        Kunnanjohtajalta odotetaan nyt jotain johtamista, kun pikkumiehet nitistetty.


      • kivirekikumppari
        Johtajuuskunniaan kirjoitti:

        Voivathan nuo vatuloitsijat jo ottaa onkeensa ja jäädä suosiolla nuolemaan näppejään.
        Kunhan vielä vähän aikaa Mylläri/Niemelä koittavat isotella.
        Kunnanjohtajalta odotetaan nyt jotain johtamista, kun pikkumiehet nitistetty.

        Näin,kunnanjohtajan hetki on nyt tulla päättäjäksi,jos ei,kohtalo sama kuin vatuloijilla. Palkkansa eteen on vain tehtävä työt,yksinkertaista.


      • kiinteistökunnossa
        Johtajuuskunniaan kirjoitti:

        Voivathan nuo vatuloitsijat jo ottaa onkeensa ja jäädä suosiolla nuolemaan näppejään.
        Kunhan vielä vähän aikaa Mylläri/Niemelä koittavat isotella.
        Kunnanjohtajalta odotetaan nyt jotain johtamista, kun pikkumiehet nitistetty.

        En tarkoittanut vatuloinnilla mainittuja henkilöitä.

        Tarkoitin vain sitä, mitä olen kuullut nykyisen TK:n ongelmista kiinteistön kunnossapidon osalta. Tuntuu siltä kuin sieltä ne ongelmat johtuvat.

        Tehtäköön kuinka nykykaikainen uusi TK, mutta jos kunnossapito ei pelaa, kohta ovat samat ongelmat. Siinäpä haasteita tekniselle toimelle.


      • jänkkäheinä

        Kunta omistaa monta hehtaaria Liepimäntien pohjoispuolta,vastapäätä Polojärven ja Kitkiöjoen kiinteistöjä,Niemelä vastikään vaati kaavoitettavaksi ja kunta aikoi alkaa kaavoittaan. Vatuloijat kehuivat paikkaa hyväksi rakennusmaaksi. Valtuustolla seuraava retkikohde sopiiko sairaalanpaikaksi. PS.KUMISAAPPAAT JALKAAN.


    • tuhlauksestahuolestunut

      Mitä nykyiselle terveyskeskukselle aiotaan tehdä?

      Siitähän saa vielä hyvän rakennuksen, kun suoritetaan asiantuntijoiden tekemien ohjeiden pohjalta hommat loppuun ja huolehditaan, että kaikki toimii. Ei tarvitsisi enää kovin paljon pistää rahaakaan, kunhan hommat hoidetaan kunnolla.

      Niin yksinkertaista se on.

      • säästäkääihmiset

        Ei siitä saa enään yhtään mitään. Ainakaan ihmiskäyttöön tarkoitettua. Jos siihen sijoitetaan lapsia, sairaita tai vanhuksia, niin ollaan pahasti hukassa. Ja kalliiksi tulee!


    • Koviaåäätöksiä

      Uusin esitykseni: Ammattikoulun lakkauttamista aikaistetaan ja tiloista tehdään terveysasema vuosiksi 2016-2019, jolloin Sote - uudistus sen verran selvö, että valtion ja uuden palveluorganisaation kuvio ratkennut.

    • Eimitäänrajaa

      Juu leikataan nuorten koulutuksesta, pannaan urheilukentät kiinni ja valot pois.
      Suljetaan koulut.

      Pääasia että itsehankitut elintasosairaudet hoidetaan, lapsista viis.

    • Mitäihmettänyt

      Lopetetaan sairaat tai sairaat ideat.

      Keksikää ensin ne 9 -11 miljoonaa jotka menee tk:n tekohengittämiseen, konttisairaalan perustamiseen ja vuokraan sekä uuden tekemiseen.
      Rahoitusmallia ja jakaumaa ei kukaan tohdi esittää.

    • Eläketalouspäällikköä

      Vielä Muonion Terveyskeskuksen piha -alueesta. Oma käsitykseni on, että seinustat joudutaan avaamaan ja uudelleen seinä edistämään tuuletuksineen. Isot pinta alueet jouduttaneen avaamaan ja pinta salaojittamaan, sekä sepeliä menee melko paljon johtamaa pintavesiä. Rakennuksesta alkaen lähialueet pintaan tulisi asfaltoida. Pintakaivot vesien johtamiseksi asfalttiin rakennettavaksi joista vesi johdetaan alla umpiputkistolla pois ja erikseen salaoja vedet. Vesien johtamiset kaivot ja vaikka vedet avonaiseen ojaan. Rakennuksen alustan täytyy pysyä kuivana ja siitä on ongelma poistettava. Edellä olevat Porissa toteutettiin vasta hallitusvastuuna kerrostalossa ja kosteus, sekä homevaara ongelma kyllä poistui. Muoniossa, jos tosiaan aletaan terveyskeskuksen peruskorjaukseen, arvio voi pettää. Täällä oli käsitys, että seinästä ulkoseinä vain avataan, mutta rahaa paloi paljon enemmän mitä arvioitiin, koska tuli samat laajemmat työt, mistä teitä vähän pelottelen. Nyt sitten perään rakennuksessa täällä teetetään viemäri ja sadevesi putkiremontit, mistä aikaisemmin selitin tarkemmin.
      Minun talouspäällikkö aikanani aloitettu rakentaminen tapahtui silloiseen rakentamisen tyyliin, mutta nykyään paljon vaikeampi peruskorjata. Muoniossa peruskorjaus on pahasti myöhässä ja vahinkoa viivyttelyssä on voinut syntyä paljon lisää, mistä olisi aikanaan voitu säästyä.

    • äläsiehöpötö

      talouspäällikkö puhuu putkista
      Se on putkimiesten pomojen hommaa. Kyse on rahasta....

    • Talvitakki

      Kelle te teette sen sairaalan ja millä maksatte? Arvalilla ja jutella voi pienemmissäkin tiloissa. Hoidot tehdään keskussairaalassa nytkin.

      • osittainsamaamieltä

        Tosihan on, että hoidot tehdään keskussairaalassa.

        Terveyskeskus pitäisi olla sellainen kuin ennen oli kunnansairaala. Jos tarvitsi akuuttia hoitoa, meni vaan lääkärin vastaanotolle aamulla ja päivän mittaan päääsi lääkärin puheille ja labrassa otettiin tarvittavat kokeet. Jos tarvitsi sairaalahoitoa, otettiin sisälle vuodeosastolle.

        Jos sitten oli tarve erikoissairaanhoitoon, eri mutkien kautta saattoi päästä sellaiseen Rovaniemelle, Ouluun tai peräti Helsinkiin. Se erikoissairaanhoito oli tosiaan luojassaan. Pääsi jos pääsi ja milloin pääsi ja mihin pääsi. Tosin lääketiede ei ollut niin kehittynyt kuin nykyään eikä hoitolaitoksia ollut kovin paljon ja lääkäreistäkin oli pulaa kuten nykyään syrjäseuduilla. Kaikki palvelut olivat maksullisia, mutta ei niin kalliita kuin nykyään yksityisillä.

        Yhteiskunnan järjestämä terveydenhoito on kohtuuhintaista, mutta sinne ei tahdo päästä. Jossakin mättää, kun on aina jonoja ja ihmisiä vaan juoksutetaan paikasta toiseen.

        Mielestäni yksityistä terveydenhuoltoa tulisi käyttää palvelusetelistön kautta. Ihmiset pääsevät hoitoon nopeasti ja saavat asianmukaisen hoidon. Tulee yhteiskunnalle aikaa myöten halvemmaksi.

        Niin kauan kuin olet työelämässä, työnantajat huolehtivat terveydenhuollosta. Se on tosi hyvin järjestetty Suomessa. Senkin kustannuksiin osallistuu yhteiskunta KeLa n kautta.

        JOKA TAPAUKSESSA:
        JOS TARVITAAN UUSI TERVEYSKESKUS, TARVITAAN MYÖS JÄRKEVÄMPI TERVEYDENHUOLTOJÄRJESTELMÄ KOKO SUOMESSA.


    • kipukorvaa

      Niinpä. Lääkärit sanotaan irti ja jätetään halppis kandilääkäri lähettämään sairaat Rovaniemelle.

    • tallapäälikö

      Ei ummarra tekstiä, eikä kiinnosta ent.talouspäällikön taloyhtiön hallitukseen kuuluminen, eikä asumansa talon remontit. Sekavaa, ei liity mitenkään Muonion tk:hon.

      • putkinetti

        Kyllä littyy,yhteinen nimittäjä on (sekavuus)


    • Rakantavaatietoa

      Suomi 24 on vapaa kanava keskusteluun, Tallapälikö voisi avata aivan omalla nimellä. Hänen keskustelu toistuen on mielenkiintoista seurata, siitä kirjoittelusta rakennellaan aivan uutta tutkimista. Hänen ala ei mielenkiintoisuuksilla valitettavasti kuuluu Terveyskeskuksen peruskorjaukseen tai uuden rakentamiseen. Toisella linjalla hän osuu tarpeeseen tutkittavaksi, kylläkin sairaala alan erikoislinjalle.

      • Kerrokuvastin

        Ent. Talouspäällikkö saisi ehdottaa kuinka sairaalaan löydetään rahat röörit voisi nyt jo unohtaa.
        Sipilä ei ole ensimmäisiä rahanjakajia, Stubido sanoo että yksityistää pittää jne. Onko Porissa ratkaisua.


      • TaloupäällikköK.P
        Kerrokuvastin kirjoitti:

        Ent. Talouspäällikkö saisi ehdottaa kuinka sairaalaan löydetään rahat röörit voisi nyt jo unohtaa.
        Sipilä ei ole ensimmäisiä rahanjakajia, Stubido sanoo että yksityistää pittää jne. Onko Porissa ratkaisua.

        Muonion kunnan konsernissa. Velkaa henkilöä kohden minulle kerrottuna koputelleen yleistietona hurjaa noin 10.000,- euroa, per henkilö. Hyvin korkea velka kuntavertailuna. Yleisesti kunnat saavat pantti kiinnityksinä vaikka velkaa on yli varojensakin. Lähtisin entisen talouspäällikkönä seuraavaan ratkaisuun. Nyt jos on valmis suunnitelma heti toteutettavaksi perusrakentamiseksi uusi Terveyskeskus laajoine toimitiloineen. Minä ent. talouspäällikkönä esittäisin pöytään mallin hakemuksen. Perustelisin sitä, että Valtio lähtisi mukaan hyvin korkealla Valtion osuudella ja kunta vastaisi loppu rahoituksesta yksin, sekä haetaan vuosittaista avustusta lisäksi vähävaraiselle kunnalle. Lainan ottaminen on nyt mitä parhain ja lainakorko on erittäin alhainen, sekä tulisi ottaa erittäin pitkälle ajalle ja vapaat lyhennys vuodet. Samoin tulee ottaa vakuutus, että korko pysyy sopimuksena ja ei voida korottaa. Mikäli istuisin Muonion kunnan taloushallinnon tai kunnanjohtajan pallilla ehdottaisin edellä olevaa. (Muonion kunta on kohtaisen hyvin työllistetty mainiten vaikka yksi. Autotesti työssä olevat, siihen aikaan vuodesta, kun olisi muuten suurin työttömyys. Työttömyys päivärahalla ammattiliitoista olevien osalta voi saada väärän käsityksen työttömyydestä. (Halutaanko välillä olla työttömänä, juuri ammattiliiton päiväraha linjalla)


    • meetio

      Miten entinen tal.päällikkö kirjoittaa tuonpuoleisesta?

    • Suunnitelmiapitää

      Kyllä työ ootte sitten hauskoja kirjoittajia. Minäkin panen suunnitelmiin lentokoneen tilauksen.

    • tulleekomittään

      Talouspäällikkö otti asian tosissaan, vastaus tuli kuin politiikolta. Paljon sanoja peräkkäin, vailla yhteyttä toisiinsa, aiheesta puhumattakaan... Silti oli mukava lukea kun Porin mies yrittää, Muoniossa ei kukaan osaa esittää mitään järkevää, huutoa kyllä piisasi.

      • Viisauttta

        Valtuutetut on valittu ,heillä on tieto ja ennenkaikkea ammattitaito. Maksajakin on tiedossa ,mutta sitä eivät kerro. Pääasia ,että eivät näivetä koko kuntaa


      • pitääpaikkansa

        Valtuutetut on siis demokraattisesti valittu. Valitsijoiden mielestä heillä on ennen kaikkea luottamus toimissaan neljä vuotta kunnan korkeimpana päättävänä elimenä.

        Jos edellä mainitussa tarkoitetaan uuden TK:n maksajaa, en ole niin varma, onko heillä maksaja tiedossa. Päätös kai oli vasta periaatepäätös. Kaikki muu tulee eteen vasta nyt. Paljon on vielä palapelissä koottavaa. Niin ja vanhaa terveyskeskustakin on niin paljon korjattava, että se on turvallinen paikka siellä oleville.

        Summa summarum, nykyinen terveyskeskus on saatettava kuntoon. Näin minä olen ymmärtänyt.

        Kysymys: Miksi rakennetaan uusi terveyskeskus, jos vanhakin on kunnostuksen jälkeen toimiva ja turvallinen.


      • Puupenni

        Epäilen, että tämä päätös rakentaa uusi terveyskeskus ei silti riitä AVIn vaatimuksille. Päätös ja aikomus ei korjaa sisäilmaa tk:sta. Se vain taitaa olla, että ainut konsti tässä kohtaa on väistötilat, muualta kuin tk:sta ja aellaiset, jotka on myös turvalliset ja lainmukaiset työturvallisuuden kannalta oikeanlaiset. Minä en laittais enään puupenniä tuohon homeloukkoon.


      • sennäkeekennäkee

        Mistä väistötilat?

        No, onhan se edellinenkin TK vielä pystyssä.


      • Nopeastiväistötiloihin
        Puupenni kirjoitti:

        Epäilen, että tämä päätös rakentaa uusi terveyskeskus ei silti riitä AVIn vaatimuksille. Päätös ja aikomus ei korjaa sisäilmaa tk:sta. Se vain taitaa olla, että ainut konsti tässä kohtaa on väistötilat, muualta kuin tk:sta ja aellaiset, jotka on myös turvalliset ja lainmukaiset työturvallisuuden kannalta oikeanlaiset. Minä en laittais enään puupenniä tuohon homeloukkoon.

        Toivoa vain sopii ettei AVI anna lupaa jatkaa nykyisessä terveyskeskuksessa työntekijöiden eikä potilaiden. Terveysriskit ja se, että jo nyt sairastuneista työntekijöistä saa päätöksen, että sairaus johtuu TK:n epäpuhtaissa työtiloissa työskentelystä voi tulla Muonion kunnalle hyvinkin kalliiksi. Noin 250 000- 300 000 euroa per sairastunut työntekijä, joka ei ehkä enää pysty mihinkään työhön sairastumisensa vuoksi. Kunta on ollut tietoinen jo vuosia tilanteesta ja vain venyttänyt asian hoitamista. Siitä on omat seurauksensa, kun päätetään mitä terveytensä menettänyt työntekijä tulee maksamaan.
        Koko TK väistötiloihin. Vuokralle lähikiinteistöihin ja loput Cramon konttitiloihin. Halvemmaksi tulee kuin tehdä tyhjää remonttia vielä eteenpäin lyhyeksi ajaksi ja vielä turhaan. Pakkotilanne on pakkotilanne.


      • Eimuuta

        Lopettakaa se riitely!


      • Eilainkaanviisautta
        Viisauttta kirjoitti:

        Valtuutetut on valittu ,heillä on tieto ja ennenkaikkea ammattitaito. Maksajakin on tiedossa ,mutta sitä eivät kerro. Pääasia ,että eivät näivetä koko kuntaa

        Onkohan? Vai olisiko vain muuten sopivia suurinosa valtuustossa.


      • Viisausvähissä
        Viisauttta kirjoitti:

        Valtuutetut on valittu ,heillä on tieto ja ennenkaikkea ammattitaito. Maksajakin on tiedossa ,mutta sitä eivät kerro. Pääasia ,että eivät näivetä koko kuntaa

        Kerroppa Viisautta ketkä valtuustossa sinun mielestäsi omaavat tietoa ja mistä ja kuka sinusta on ammattitaitoinen ja niinkö asiantuntija siellä valtuustossa.
        Taitaa jäähä vähiin. Muutamat eturivin istujat eivät saa suutansa auki koskaan ja ovatkin vain käskettäviä. Keskustassa vain muutama työnsä puolestakin asiantuntija. Lukuun ei kuulu myllärit kavereineen. Samoin on tilanne kokoomuksessa jossa naispäättäjä petrannut porukan tasoa ylemmäksi. Demareissa muutama asiantuntija ja tuppisuuistuja ja mistään mitään tietämätön lisämiehityksenä. Vasemistossa alansa asiantuntijoita molemmat sekä persuissa hyvinkin asioista perillä oleva täysin itsenäinen edustaja jota ei käskytellä. Siinäkö sitten koko porukka. Kukaan ei huomaisi vaikka muutaman jättäisi kokonaan pois, heistä ei mitään hyötyä päätösten teossa. Pelkkiä nimiä ja muutama vielä joka paikassa istumassa, kun ketään muuta ei ole ollut otettavissa, että on tarpeeksi pehmeä tyyppi käskytettäväksi.


      • R.ttinen
        Nopeastiväistötiloihin kirjoitti:

        Toivoa vain sopii ettei AVI anna lupaa jatkaa nykyisessä terveyskeskuksessa työntekijöiden eikä potilaiden. Terveysriskit ja se, että jo nyt sairastuneista työntekijöistä saa päätöksen, että sairaus johtuu TK:n epäpuhtaissa työtiloissa työskentelystä voi tulla Muonion kunnalle hyvinkin kalliiksi. Noin 250 000- 300 000 euroa per sairastunut työntekijä, joka ei ehkä enää pysty mihinkään työhön sairastumisensa vuoksi. Kunta on ollut tietoinen jo vuosia tilanteesta ja vain venyttänyt asian hoitamista. Siitä on omat seurauksensa, kun päätetään mitä terveytensä menettänyt työntekijä tulee maksamaan.
        Koko TK väistötiloihin. Vuokralle lähikiinteistöihin ja loput Cramon konttitiloihin. Halvemmaksi tulee kuin tehdä tyhjää remonttia vielä eteenpäin lyhyeksi ajaksi ja vielä turhaan. Pakkotilanne on pakkotilanne.

        No mutta,ainahan muutama henkilö joutuu uudelleen koulutettavaksi syystä,että ei sovi alalle tai saa yliherkkyys oireita työpaikalla/paikassa,allerginen tai omaa henkisiä oireita. Koulunpenkille ja vaikkapa rakennusalalle tai puutarhanhoitajaksi niin ja maatalouslomittajiakin vissiin vielä koulutetaan. Onhan näitä mahollisuuksia.


    • Kunnanviisas

      Son täälä helppoa jakaa viisauksia nimettömänä.

      • aikanaanvalmis

        Maksajakin tiedetään ??? Hupsista, ei ole opetettu että valehteleminen on rumaa?
        Jos viikossa on löytynyt maksaja, valtionavustus on tiedossa, lainat neuvoteltu niin nostan oikein hattua! Kylläpä on osaavia ja nopeita valtuutettuja.

        Sairastumisen hintakin osataan sanoa??? Johan nyt, tuokin on tiedossa ja hintakin on melko sama 20v - 65v työntekijä :-) ????

        Mitä tehdään, minne tehdään,kuka suunnittelee, kuka rakentaa, kuka maksaa jne. Matkalla on on monta kilpailutusta ja niiden valitusaikaa.

        Vanha tK turvalliseksi nopealla tahdilla, uuteen TK-rakennukseen on matkaa.


      • TKeläkeikään

        Ennen kuin uusi terveyskeskus on valmis, nykyinen ehtii päästä samaan ikään kuin se vanhin, vielä pystyssä oleva, ylipäässä kylää.

        Sittenhän se on tämä nykyinenkin saavuttanut nykyvaatimusten mukaisen "eläkeiän" eli 40 vuotta.

        P.S. Liekö muilla enää nykyisin 60 vuoden eläkeikä täyteen eläkkeeseen kuin opettajilla, jotka ovat saaneet sen valita jo 1989. Huom! Tuossa eläkesäännössä lienee eläkeprosentti se 66, joka oli ennen kaikissa valtion ja kunnan viroissa. Niin ja tuo 66 % laskettiin neljän viimeisen vuoden palkoista siten, että paras ja huonoin jätettiin huomioimatta. Ihmekös tuo oli, että monet vain viimeisinä vuosina pyrkivät kovapalkkaisiin hommiin ja joillekin niitä järjestettiin. Esimerkiksi opettajille järjestettiin mahdollisimman paljon ylitunteja.


      • Toinenkunnanviisas

        Kunnanviisas viisastelee. Eipä uskalla laittaa nimeään. Harvapa näkyy uskaltavan. Nimet alle vaan ei siitä mirlipide miksikään muutu.
        Kunnan luottamushenkilöt ja työntekijät näyttävätkin kirjoittavan aina nimettöminä ja kaikkitietävinä. Päästösten teossa harva on kuitenkaan minkäänläinen tietäjä, kun tosi paikka tulee. Kyllä on jo vuosia kuunneltu yhtä ja samaa " kun en tiiä" kun en ole perillä. Pysyis sitten poissa, kun ei tiiä mistään mitään.


    • TalouspäällikköKaleviP

      Muonion kannattaisi kuitenkin peruskorjata vanha Terveyskeskus. Rinnalla tulisi hakea uudelle nykyaikaiselle rakennettavalle terveyskeskukselle rakennuslupa. Minä puhun perusteluinani Muonion terveyskeskuksesta, peruskorjaus asiasta. Minä en ole tietoinen, kuinka lähellä Muoniosta on terveyskeskus putkistojen sisuksien kuvaaja virma. Toiseksi, jos sisustat Sukitetaan muovilla. Tämän perään edelleen putkien sisukset tarkastuksessa uudelleen ja kuvataan onko urakoitu oikein. Menettely on halpaa, kun ei uusita putkia peruskorjauksessa. Tämä Brännaren heitto, että kuokka maahan ja tietää mitä tulee tehdä kosteuden poistamiseksi. Arkkitehti asiantuntija lausui, kun olin kuuntelemassa ja on vähäinen työ homeongelman poistamisien osalta sisätilojen peruskorjauksessa. Näyttäisi, että peruskorjaukseen on jo rahoitusta. Puhutte, että mitä Kalevi ohjaa Porista. Olen vasta vaimoni kanssa ollut kirjoilla Muoniossa, mutta en vain saanut pyynnöstäni teknillistä toimistoa tutkimaan huvilan muuttamista omakotitaloksi. Maistraatti ahdisteli, ettei vapaa ajan asunto ole pysyvään asumiseen. Muoniossa näyttää tapahtuvan väittelynä vanhan peruskorjaus ja uuden rakentaminen. " eipäs, juupas, eipäs, juupas". Selitykset pois ja peruskorjaus on tehtävä ja käyttöä varmasti on jäljellä. Mikäli istuisin Muonion kunnanhallituksessa ja valtuustossa, nimeni tulisi peruskorjaukseen, mutta tuskin uuden rakentamiseen. Varmasti osaisin hoitaa peruskorjaukseen rahan saamiseen velkapantti kiinnitykset, mihin nimeni kirjoittaisin kunnan puolesta, kunhan on valittu luottamustehtävään.

    • Tittelinkipiät

      Vaalikampanjan alkoi nyt, näitä tittelin kipeitä ajattelijoita riittää.
      Tämä tuntuu ymmärtävän että taskut on tyhjät, ja liputtaa vastavirtaan.

    • edistystäkö

      Vieläkin ihmisiä sairhaassa rakennuksessa ...

      • Sängytpihalle

        Ulos ne pitäs heittää...? Pois sairaasta rakennuksesta, sitäkö meinaat?
        Aina kun on sana "rakentaminen", on kyseessä pitkä aikajänne. Kaavasta ja luvasta suunnittelun kautta, rakentamiseen ja lopputarkastukseen. Siihen väliin hankintalain mukaiset kilpailutukset valitusaikoineeen.
        Ja kestää...


    • TalouspäällikköKP

      Terveyskeskuksen peruskorjauksesta. Terveyskeskus rakennuksena, kiinteistöineen, eli tonttina voidaan peruskorjausta vastaan ottaa kiinnitys pantti velkaa. Velka siis kiinnitetään terveyskeskukseen. Terveyskeskus maapohjineen lienee nyt velaton. Vai mitä?.
      Lainan ottamista esitin kunnan velkatakauksessa. Terveyskeskus vastaisi peruskorjaus velasta. Vaikka Muonion kunta on pahasti veloissaan. Mikäli heti ryhdytään täydelliseen peruskorjaukseen on velan korko nyt noin 1% ja inflaatio kuolettaisi suurempana hyötynä pääoma velkaa. Edelleen totean, että Muonion kunta selviytyisi peruskorjaus velasta. Muonion kunnan asema. Teillä on hyvin koulutettu yhteistieteiden maisteri kunnanjohtaja. Mitä sanoo Hän?. Ellei kunta osaa hoitaa hallintoaan ja rakennustensa peruskorjauksista kiireisinä, sekä hyvässä kunnossa pitämisestä. Mitä tapahtuu ellei toimita?. Pahin vaara on, että ellei kunnanvaltuusto, hallitus ja lautakunnat vastaa ajallaan tehtävistään ja kuntapalvelujen tarjonnan vastuusta. Valtion huostaan voidaan ottaa täydellisesti kunnan luottamustehtävät. Valtion virkakoneisto tulee korvaamaan täydellisesti edellä olevat, sekä samalla säästetään kunnan varoja. Samalla kunnan luottamustehtävien ja suku politiikka syrjäytetään.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe