Ruoka-avun väärinkäyttö

EKmaakunnasta

Matkustin linja-autolla tässä yhtenä aamuna Rovaniemelle hakemaan ruokakassia kun kuulin että niitä siinä torin pinnassa jaetaan. Jonossa oli pari sellaista elämää nähnyttä ja edellselle illalle tuoksahtavaa miestä, ikä noin 50. Molemmat miehet saivat oman kassinsa joka sisälsi leipää ja lihatuotteita, ilmeisesti saman tyyppistä tavaraa kuin minullakin oli saaliina. Istahdin torin grillin puolelle levähtämään hetkeksi ja samat miehet tulivat tupakalle lähelleni. Toinen heistä survoi ensitöikseen kaikki leivät molemmista pusseista roskiin ja sanoi ettei noista kukaan mitään maksa. Kinastellen miehet miettivät paljonko rahaa jäljellä olevista lihoista voisi pyytää ja saatuaan summan sovittua he alkoivat kaupitella kaupan edessä ostoksille tuleville kassiaan. Viimein joku antoi kavereille lihoista kympin tai kaksi, ja punanaamaiset miehet hihkuivat ilosta. Toinen karjui kovaan ääneen kaverilleen että ostat sitten viiniä etkä sitä tiukkaa viinaa. Kaksikko suuntasi kävellen kohti keskustaa ilmeisesti viinakauppa tavoitteena. Kuulin jälkeen päin naapuriltani että tuo on ihan tavallista. Osa noista päihteiden väärinkäyttäjistä kiertää seurakunnan ja muiden avunantajien ruoanjakopisteet läpi niin tiheään kuin vain kehtaa ja myy sitten ruuat tai ostokortit että saavat päivitttäisen viinalastinsa. Tuoko on tuon toiminnan tarkoitus, kysyn vain? Ja se että ruokaa (leipää) nakataan suoraan roskiin on minusta erittäin törkeää varsinkin kun se on lahjaksi saatu! Olen elämää pitkälti yli 60-vuotta elänyt ja minua tuo näky kyllä puistatti.

29

2379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihopi

      Kyllä neste on helpompi nauttia kuin kuiva käntty.

    • 98765432

      Pistipä ajattelemaan tuollainen avaajan kertoma asia. Melkoista halveeraamista niitä auttajiakin kohtaan jotka lahjoittavat ruokaa. Että pitää olla sikamaisia ihmisiä!

      • vääräväittämä

      • Torilla2

        Ruuan jakelussa on aiheellista , kaikissa pisteiteissä miettiä ja kenelle annetaan. Tälläiset, väärinkäyttäjät on annettava ilmi, jakelupisteeseen. Lapsiperheet ja pienellä eläkkeellä olevat sekä useimat työttömät tarvitsevat avusta ihan nälkään!


    • saivatapuatarpeeseen

      Jokaisella on omanlaiset tarpeet, eikö vain ? Kun on alkoholista riippuvainen, ei se jokapäiväinen leipä tunnu niin tärkeältä, kuin mitä viinaryyppy. Tässä tapauksessa apu tuli varmaan tarpeeseen, koska alkoholistin on saatava sitä alkoholia, muuten tulee vierotusoireet ja paha kohma.

    • vanhaeläkeläinenroista

      Jalo ajatus mutta tuo on kyllä aivan väärä tapa hankkia sitä viinarahaa. Avustuskasseja on tietty määrä, eihän niitä loputtomiin riitä. Monesti jaettava ruoka loppuu kesken ja osa joutuu aina palaamaan kotiin tyhjin käsin, osa varmaan nälissäänkin.

      Pitäisikö siinä tilanteessa ajatella juoppoa lämpimästi että olipa kiva kun se sai ryypätä vielä tämänkin päivän? Vielä kun ottaa sen huomioon että nuo kassinhakijat ja niitä kauppaavat tyypit ovat monesti elämäntapaloisia jotka eivät ole työpäivää tehneet. Koko aikuiselämä on kulunut ryypätessä ja välillä katkolla maatessa täydellä ylöspidolla. Porukassa on nuoria terveitä työikäisiä miehiäkin eikä ikää ole kuin kolmisenkymmentä. Tuo on aivan väärä elämäntapa.

      • saivatapuatarpeeseen

        No juopot voisivat tosiaan antaa ne leivät jollekin jonossa olijalle, kun eivät niitä saa kaupaksi, ei ruokaa pidä pois heittää, kun tarpeessa olevia on jonossa.
        Suomessa meillä on sosiaalinen turvaverkko joka ei erottele tarpeessa olevia. jos meillä alettaisiin vähäosaisia luokittelemaan, niin pohja putoaa koko avustamisesta.
        Nämä elämäntapa velttoilijat ovat ihmisiä, jotka ei kykene työntekoon, ovat tosiaan yhteiskunnan elättejä. Meidän on heistä huolta pidettävä, aivan kuin muistakin vähäosaisista, ei se miksikään asiaa muuta.

        Totta se on aivan väärä elämäntapa, mutta ei voida siitä tuomita, koska mihin se raja vedetään. Yhtä lailla voidaan sitten alkaa tuomita kuka mitäkin, vääriä tapoja löytyy monia. Rikkaiden mielestä voisi sanoa köyhän elämää, vääräksi elämäntavaksi jne.
        Kyllä meidän on noitakin metsien miehiä autettava, siinä kuin muitakin.


    • SehänOnHyväValtiolle

      pirulle joutaa tummoiset järjettömät jakelut. Sinne menevät vain tosissaan nälkäiset ja sitten helevetin visut ja nuukat rahanhamuajat.
      Jokapaikan kurmuajat.
      Sehän on oikein myydä ja ostaa sitten vaikkapa viinaa silläkin paskalla.
      Kaikille sama kk-raha jolla pärjää. Se olisi selvintä ja reiluinta.

      • saatananloiset

        Nimimerkkisi "SehänOnHyväValtiolle" pistää miettimään.

        Eli mielestäsi valtio tienaa sillä rahaa että juoppo juo joka päivä, niinkö? Oletko koskaan tutustunut tilastoihin mitä maksaa sairaalavuorokausi tai kaikenmaailman päihdeklinikoiden päivän hoito.

        Minä olen ja takaan sen että yleisenä mantrana hoettu "tupakoitsija ja alkoholisti on jo maksanut hoitonsa etukäteen" on täyttä valetta ja paskapuhetta.

        Tänä päivänäkin Lapin Kansa oli tehnyt jutun Muurolan päihdeklinikasta ja siitä kuinka hienoa hoitoa nuo tuottamattomat loiset siellä saavat. Nuo hoitovuorokaudet maksavat veronmaksajille noin 300 euroa/vrk. Jos paikalle on tilattu lääkäripalveluja tai erikoissairaanhoitoa tahi muuta ammattiosaamista se maksaa taas lisää 300 euroa päivässä. Ja näitä palveluja käytetään siellä.

        Yhdet ja samat puliukot ja akat menevät sinne hoitoon säänöllisesti pari-kolme kertaa vuodessa kuukaudeksi. mikäpä siellä on ollessa, kuuleman mukaan siellä tarjotaan poronkäristystä ja pihvejä harva se päivä. Sauna lämpiää ja kaikkea voi harrastaa. Siellä kun kuukauden makaa niin on loistavassa ryyppykunnossa. Voi korkata heti kun pääsee pois sieltä.

        Kaiken lisäksi nuo loiset saavat täyden tulon myös hoitoajalta. He saavat täydet kassarahat tai sosiaalituet vaikka ovat täysihoidossa siellä. Kaiken järjen mukaan heille pitäisi maksaa vain satanen kuukaudessa käyttörahaa.

        Osa porukasta pistää lähtiessä kiljun käyntiin että pääsee juomaan sitä heti kun vapautuu täysihoidosta.

        Ja kaiken tuon paskan maksaa rehellinen veronmaksaja.


    • elänleivällä

      Parasta olisi lopettaa ruokakassien jako kokonaan ja jos auttaa tahtoo, niin tarjoaa aamupuuron yms. paikanpäällä tämä spr ja srk. Eikö se olisi paljon järkevämpää? ei menis ruokaa roskiin. Ihmettelen kyllä ettei leipäkään enää kelpaa.

    • kummajuttu

      Mitä! Vieläkö niitä leipäjonoja on? Persut on olleet hallituksessa monta kuukautta. Oppositiossa ollessaan ne aikoivat toimia siten, että leipää ei jaeta, kun valtaan päästään. Kaikille luvattiin puutteeton toimeentulo.

    • sikojaovat

      Eikö ne persut luvanneet kaikille vähintään tonnin kuussa käteen? Ja Kreikan rahahanat lopullisesti kiinni, pakolaisia vähemmän Suomeen ja pienituloisten leikkauksille lopun?

      Tuota väärinkäytöstä noissa ruokajakeluissa tapahtuu koko ajan. Seurakunnalta haetaan parhaimmissa perheissä kolme eri avustusta vaikka koko remmi asuu samassa taloudessa. Sehän on helppoa kun huijataan tekoerolla yhteiskuntaa ja kirkkoa. Asutaan muka eri soitteissa ja jokainen kurmuaa täyden rahalapun ja avustuspaketin ja sitten nauretaan kun myydään niitä lappuja eteenpäin ja saadaan viinaa taas pöytään.

      • tekoero

        Tilanne, että puolisoista toinen on hyvässä työssä ja toinen jää työttömäksi. Kun työttömäksi jääneen päivärahaa tarkastellaan niin siinä huomioidaan myös puolison tulot, ellei kyseessä ole ansiosidonnainen päiväraha.
        Näinollen päiväraha saattaa jäädä hyvin pieneksi. Joten erotaan, tällöin puoliso voi tienata ja työtön saa täyden päivärahan ja asuu tietenkin muualla joten saa myös asumistuen.
        Siis liiallisella "holhoamisella" on kallis hinta.....onko tämä totta


      • kysynvaan

        Kaikki nämä yhteiskunnan maksamat tuet ovat tarkoitettu siihen tilanteeseen että ihminen ei saisi muuten ruokaansa koska töitä ei ole. Miksi pitäisikään saada sosiaalista rahaa jos toinen puolisoista kulkee töissä ja tienaa hyvin?

        On laskettu että väärinkäyttäjät ja tukihuijaajat vievät valtion budjetista kymmeniä miljoonia vuosittain.


      • huijari

        mITES NUO ÄHLÄMIN POJAT. PUHUTAAN SADOISTA MILJOONISTA.


      • Roppari
        tekoero kirjoitti:

        Tilanne, että puolisoista toinen on hyvässä työssä ja toinen jää työttömäksi. Kun työttömäksi jääneen päivärahaa tarkastellaan niin siinä huomioidaan myös puolison tulot, ellei kyseessä ole ansiosidonnainen päiväraha.
        Näinollen päiväraha saattaa jäädä hyvin pieneksi. Joten erotaan, tällöin puoliso voi tienata ja työtön saa täyden päivärahan ja asuu tietenkin muualla joten saa myös asumistuen.
        Siis liiallisella "holhoamisella" on kallis hinta.....onko tämä totta

        Ei ole totta, eli ei tarvitse erota, jotta on oikeutettu työttömyystukeen:
        1.1.2013 lähtien puolison tulot eivät enää vähennä työmarkkinatuen määrää.


      • Kylläkyllänäinon

        Mutta sosiaalitukiin vaikuttaa ja niitä rahojahan nuo pummit saavat.


    • EdistystäSuomeenViimein

      Perussuomalainen on hyvä puolue. Edistystä on jo tapahtunut köyhimpien hyväksi paljonkin.
      Kaikesta vastustuksesta huolimatta ja saastaisista perussuomalaisten mollaamisesta.

    • kelakertoi

      Viroon virtaa lapsilisiä suomesta. Tiesittekö sitä? Siksi virolaiset haluaa suomeen töihin. Lapset jää viroon. Mutta suomi elättää.

      • hyvätvironpojat

        Etelä Suomi ei pärjäisi ilman virolaisia, niitä on verokirjalla 50 000 siellä töissä. Tekevät ahkerammin kuin kantaväestö, parempaa jälkeä ja sellaisia hommia, jotka ei meidän työttömille kelpaa.


      • pienipalkkaiset

        Joo ja lääkärit esim.


    • ovatpasikoja

      Ruoka-apu pitäisi olla amerikan tyylinen keittoannos ja leivänpala joka syödään valvotussa tilassa. Loppuisi noiden pummien leipien roskiin laittaminen ja lihatavaroiden myynti juopottelua rahoittaakseen.

      • eiruokaahukkaan

        Kyllä alkoholisteillakin on oikeus apuun. Jos he vaihtavat sen alkoholiin, niin se on heidän oma asia. Heitä voi kieltää heittämästä leipää roskikseen, voi siinä pyytää ne leivät itselle, jos itsekin on ollut siinä jonossa.


    • Teerimäkisossusta

      Siinäpä oli yläpuolella persun mielipide. Onko oma asia jos kerjää ruokaa ja myy sen sitten ostaakseen viinaa. Todella törkeää.

    • Olliolkkavaara

      Tuollainen lahjoitusten myyminen on täysin tuomittavaa. Taitavat nuo puolustelijat tehdä itse sitä.

    • tasaarvoa

      Kyllä asian ymmärtää hyvin, koska viinaa ei ruokajonossa koskaan jaeta.

    • ottakaakuvaloisista

      Pitääpä ilmoittaa muutama tyyppi joitka tuota myyntihommaa harrastaa niille avustusten antajille. Saavat ainakin puhuttelun siitä mihin ne leipäkassit on tarkoitettu.

    • vastuuseenväärintekijät

      Eikö ne ruuanjakajat katso yhtään sitä että miten samat tyypit hakee joka päivä oman säkkinsä sieltä? Eikö järki sano että kukaan ei ehdi syömäänkään päivän aikana niin paljoa? Samat puliaiset menevät aina sinne silmät punaisena hakemaan myytävää tavaraa. Ei ihme että todellisessa hädässä olevat jäävät ilman.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe