Opettaminen rakettitiedettä?

HyväRatti

Pakollisen autokoulun voisi lakkauttaa aikansa eläneenä.

Käytännössä kaikki pojat osaavat auton hallinnan paljon ennen täysi-ikäisyyttä, koska ajoharjoitusta tulee pelloilla ja jääradoilla ajellessa. Liikennesäännöt voidaan opettaa peruskoulussa, sillä sääntöjen hallinta kuuluu kansalaistaitohin, eivätkä liikennesäännöt koske pelkästään autolla ajavia.

Halukkaat saavat toki maksaa "opetuksesta" edelleenkin, jos kokevat sen tarpeelliseksi. Mutta autolla ajaminen ei todellakaan ole mitään suuria älynlahjoja vaativaa toimintaa, jonka vuoksi kaikkien pitäisi saada ylimääräistä maksullista "opetusta".

Kun suorittaa hyväksytysti kirjallisen kokeen ja insinööriajon, niin silloin on riittävän pätevä ajamaan autoa. Kaikki muu on rahastusta, jos kaikki tarvittavat taidot ovat hallussa.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FFESS

      Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Ja eihän nykyisiä automaattivaihteisia autoja enää edes ajeta. Mihin tarvitaan kallista opetusta?

      • darwinawards

        Opetusalan ammatit ovat yleensä suojatyöpaikkoja, jotka sopivat kaavoihin kangistuneille. Hauki on kala. Hauki oli kala eilenkin ja hauki on kala huomennakin. Jos tykkää jankuttaa samaa, niin silloin sopii opettajaksi.

        Autokoulun opettajat voisi siirtää opettamaan ensimmäistä tai toista kotimaista maahanmuuttajille. Silloin he tekisivät jotain yhteiskunnalle hyödyllistä.

        Seuraavaksi nämä yksityiset autokouluyrittäjät, jotka ovat mielestään virkamiehiä, vaativat varmaankin kaikille pakollista polkupyöräkorttia. Polkupyöräkin on vaarallinen laite "osaamattomalle". Onneksi tandem-pyörään voi laittaa apupyörät, jos opettaja ei muuten pysy pystyssä opetettavan kanssa.


    • Jotain_opetusta_sentään

      Kun minä olin teini, silloin tosiaan opittiin ajamisen perusteet pelloilla ja jääradoilla. Mahdollisuuksia oli joka puolella, mutta ne hävisivät sitä mukaa kuin vihreä liike kasvoi. Jääradoiltahan "menee lyijyä kaloihin", vaikka nykyisin ei bensassa enää lyijyä olekaan.

      Maajusseilla on omaa peltoa, mutta missä kaupunkilaiskakara nyt voisi harjoitella? Enkä ole ihan vakuuttunut, että nuorten keskinäinen pyöriminen jossain radalla olisi riittävää koulutusta muuten kuin ajoneuvon hallinnan osalta. Liikenteessä tarvitaan sujuvan laitteiden käytön lisäksi muitakin taitoja. Nämä kyllä voi oppia muuallakin kuin autokoulusta. Opetusluvalla minäkin korttini sain ja hyvin on mennyt yli 30 vuotta.

      • HyväRatti

        "Liikenteessä tarvitaan sujuvan laitteiden käytön lisäksi muitakin taitoja. Nämä kyllä voi oppia muuallakin kuin autokoulusta."

        Niinpä. Kuten mainitsin, niin liikenteessä ei olla välttämättä laitteiden avustamana. Laitteiden häiritsemänä siellä kyllä nykyisin ollaan. Korvanapit päässä kävelevä nuori on kuin zombi kävellessään omissa ajatuksissaan. Huonolla tuurilla jää vielä raskaamman kulkijan alle, kun kaikki aistit eivät ole valppaina esimerkiksi tietä ylittäessä.

        Johan sitä kotona opetettiin, että katso ensin vasemmalle, sitten oikealle ja vielä uudelleen vasemmalle, kun lähdetään ylittämään tietä.

        Autokoulussa ei näitä perustaitoja enää opi, jos asenne on jo valmiiksi väärä. Ei vaikka maksaisi 1000 euroa, tai kaksi.

        Liikennesäännöt pitää opettaa jo lapsena. Yläasteikäinen on riittävän kypsä omaksumaan myös auton kuljettamiseen tarvittavat säännöt, koska he liikkuvat myös mopoilla ja nykyisin jopa mopoautoilla.

        Kun liikennesääntöjen opettaminen siirretään peruskouluun, niin ei tule sellaista tilannetta, jossa osa väestöstä on jäänyt vaille liikennesääntökoulutusta.

        Autokoulu on jäänne kansa- ja oppikouluajoilta. Joissakin maissa koulutus maksaa, mutta suomalainen tyyli on ollut jo 70-luvulta saakka opettaa perustaidot kaikille. Maksuttomasta koulutuksesta on pidettävä kiinni ja perusopetuksen pitää olla myös kaikille maksutonta – jos ei muuten, niin ainakin paremman liikenneturvallisuuden vuoksi.

        Nykyiset autokoulut tuovat mieleeni yliopistojen valmennuskurssit. Maksavat aivan kauheasti, mutta rahalle ei saa välttämättä vastinetta. Et saa välttämättä investoinnillasi opiskelupaikkaa, mutta et välttämättä myöskään ajokorttia.

        Lisäopetuksesta saa toki maksaa, mutta lahjakkaampien ei pitäisi joutua maksamaan sellaisesta, jota ilmankin ovat tarpeeksi päteviä.


    • sokratelainen

      Olisko tuo? Aatelkaapa, jos tuo nujakin (esi,esi,.........esi-isien käyttämä väline) pitäs keksiä aina uuvvestaan evvään kellistämiseen, niin olisi se varmaan monen nälän takana. Ja aika vänkeemise takana.
      Joku esi-isistä on varmaan jossain vaiheessa tuumannut ja hokannut, jotta jos vähän neuvoisi tuota jälkeläisen tumpeloa kellistämmään evvään vähän helpommin ku ite ja paremmalla vehkeellä, ni siitä vois evästä jäähä itellekin.
      Siis kätevämpi nuija ja parempi tekniikka helpottas elämää ja olisi jopa vähemmän henkenpäälle käyvvää.
      Jot sit sil viisii ei kait se opettamine ole mittään rakettitiijettä, vaa ihan vaan käytännön kokemukseen ja järjen (terveen ) sellaiseen perustuvaa kokemusta tai siis tovellisen uskomiseen perustuvaa näkemystä ja ossaamista.

    • pauli4
      • Mossenaapuriniostisen

        Käynnistyskammella... 50-luvullako ajat vielä?


      • 2102

        Ladasta ei edes unelmoitu vielä 50-luvulla.


    • Viisastenkerho

      Kyllä tätä ketjua lukiessa tulee mieleen, että mikähän viisasten kerho täällä onkaan kommentoinut asioita. Voi hyvänen aika sentään.

    • Multamustamaija93

      Joo ehkä suurin osa osaa ajaa autoa ja hallita sitä suht koht hyvin, mutta kumminkaan 80% autoilijoista ei osaa ajaa liikenteessä vaikka he ovat käyneet "muka" autokoulun. jos ei autokoulua olisi niin autoilijoitten idioottimaisuus liikenteessä osuus nousisi ainakin 90-95% asti, josta seuraisi sairaasti enemmän kuolon uhjeja, kolareita, läheltä piti tilanteita huomattavasti enemmän niin selkään et uskalla edes ulos lähteä pyörällä että joku idiootti joka osaa ehkä 20% kaikista väistämis velvollisuuksista ja liikenne säännöistä vedä sua päin 140km/h kaupunkin keskustassa.

      • epe-

        Kivoja nuo mielikuvitus prosentit.


      • VajaaAnkkurit
        epe- kirjoitti:

        Kivoja nuo mielikuvitus prosentit.

        NE on todistettu ja faktaa, kun saat ajokortin ja ajanut pari vuotta niin huomaat kyllä itsekin että ainakin 80% autoilijoista ei osaa ajaa liikenteessä, toki jos itse olet tämmöinen autoileja idiootti et varmaan sitä huomaa ja luulet että kaikki on täydillista vaikka ajat muitten lailla idiootisti liikenteen seassa.


      • bunchofidiots

        Itsestään oppivat ovat idiootteja. Propagandakoulutuksen käyneet lampaat puolestaan neroja. Näinhän se menee?


      • epe-
        VajaaAnkkurit kirjoitti:

        NE on todistettu ja faktaa, kun saat ajokortin ja ajanut pari vuotta niin huomaat kyllä itsekin että ainakin 80% autoilijoista ei osaa ajaa liikenteessä, toki jos itse olet tämmöinen autoileja idiootti et varmaan sitä huomaa ja luulet että kaikki on täydillista vaikka ajat muitten lailla idiootisti liikenteen seassa.

        "NE on todistettu ja faktaa" ja sitten jotain muuta tietoa, kuin sinun mielikuvituksesi.
        Tuosta idiootista lähin versio löytynee peilistäsi. Ja onhan se sanomattakin selvää, että sinä kuulut tuohon armoitettuun joukkoon, joka osaa ajaa oikein liikenteessä. Ai niin kortti ollut 31 vuotta.


    • Perämettänedut

      Missähän kaupunkilainen pääsee ajamaan alaikäisenä, ei ole peltoa ja kaikki jääradat on kielletty kortin omaaviltakin meillä päin.
      Mutta siellä pellolla ei opita sääntöjä, liikennekäyttäytymistä ja oikeaa asennetta.

      • kehä3.14159

        Kaupunkilainen ei tarvitse autonajokorttia. Fillarointisäännöt tulee kaupunkilaistenkin hallita. Polkupyöränkuljettajilla on suuria vaikeuksia sopeutua liikenneympäristöön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe