LIKI 20 KUOLLUT SAIRAALAPOMMITUKSESSA

sirpaminfosta

"Amerikkalaiset pommittivat avustusjärjestön sairaalaa: 19 kuoli

Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestön sairaalaan Kunduzin kaupungissa Afganistanissa osuneessa iskussa kuoli järjestön tietojen mukaan 19 ihmistä ja ainakin 37 loukkaantui. Kuolleista 12 kuului sairaalan henkilökuntaan ja kolme oli lapsia.

Avustusjärjestö syyttää iskusta kansainvälisen koalition joukkoja. Yhdysvaltojen armeija myönsi lauantaina, että sen tekemä ilmaisku saattoi osua sairaalaan."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100320463888_ul.shtml

Ja minä kun luulin, että Syyriassa, mutta osuivat näemmä jopa väärään maahan. Kenet nyt pitäisi tuomita? Oli video, jossa näytettiin, että miten Venäjän sotalaiva lipui Välimerelle - mutta ei sanottu sanaa Välimeri, koska siellä ovat jo Nato-joukot sotaharjoituksessa, josta ollaan hiiren hiljaa. Tänään olisi pitänyt suomalaisten myös siirtyä paikalle.

"Suomi osallistuu Trident Juncture 15 -harjoitukseen

Puolustusvoimat osallistuu kansainväliseen Trident Juncture 15 -harjoitukseen loka- marraskuussa 2015. Kyseessä on Naton johtama kriisinhallintaharjoitus. Suomesta harjoitukseen osallistuu hävittäjäosasto sekä erikoisjoukkoja, yhteensä noin 160 henkilöä.

Trident Juncture 2015 koostuu esikuntavaiheesta (Command Post Exercise) 3.-16.10.2015 ja taisteluharjoitusvaiheesta (LIVEX) 19.10.-6.11. Suomi osallistuu harjoituksen molempiin vaiheisiin. Harjoituksen skenaariona on vaativa kriisinhallintaoperaatio.

Puolustusvoimat osallistuu harjoituksen taisteluharjoitusvaiheeseen kuudella Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjällä ja erikoisjoukoilla. Ilmavoimien vahvuus harjoituksessa on noin 80 henkilöä. Harjoitukseen osallistuvat suomalaiset erikoisjoukot tulevat Utin Jääkärirykmentistä ja Merivoimien Rannikkoprikaatista. Suomalaisten erikoisjoukkojen vahvuus harjoituksessa on noin 60-70 henkeä.

Suomalaiset harjoitusjoukot toimivat pääasiassa Portugalissa. Lisäksi Suomi asettaa esikuntaupseereita esikuntiin Espanjassa, Saksassa, Kanadassa ja Norjassa. Suomalaisjoukkoon kuuluu vain palkattua henkilökuntaa.

Trident Juncture 15 on Naton tärkein harjoituskokonaisuus vuonna 2015. Harjoitukseen osallistuu joukkoja sekä Naton jäsen- että rauhankumppanuusmaista (PfP-maista), kaikkiaan 30 maasta. Harjoituksen isäntämaina toimivat Espanja, Portugali ja Italia.

Harjoituksen pääteemana on joukkojen monikansallisen yhteistoimintakyvyn kehittäminen. Tavoitteena on kehittää isojen lento-osastojen toiminnan suunnittelua ja toimintaa sekä joukkojen erikoisoperaatiokykyä. Suomen kansallisena tavoitteena on kehittää kansallista kriisinhallintakykyä ja kehittää harjoitukseen osallistuvan henkilöstön ammattitaitoa ja hyödyntää sitä kansallisessa toiminnassa.

Harjoitus on puolustusministerin vuosittain hyväksymän, Puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan vuosisuunnitelman mukainen."

Löytyy puolustusvoimien sivuilta, ajankohtaista, tiedotukset päivämäärällä 18.9.2015. Linkkiä ei pysty kopioimaan.

Humanitäärinen kriisinhallinta edellyttää tänä päivän hävittäjiä, sotajoukkoja ja sotaharjoituksia, siviilien ja sairaaloiden pommittamista - kuten Afganistanissa, jossa - lainatakseni Tarja Halosta - poikamme tekevät arvokasta työtä.

Hyvä luoja! Ja samaan aikaan on sitten välttämätöntä vielä sotia Suomessakin.

"Ilmavoimien vuoden 2015 pääharjoituksessa mukana 2400 sotilasta ja 50 lentokonetta

Ilmaoperaatioharjoitus LIVEX 2015 järjestetään 5.–9. lokakuuta koko valtakunnan alueella. Pääosa ilmavoimien tämän vuoden kertausharjoituksista pidetään harjoituksen yhteydessä. Mukana on noin 1500 reserviläistä, 800 henkilökuntaan kuuluvaa sekä noin 100 varusmiestä. Harjoituksen johtaa Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Kim Jäämeri.

F/A-18 Hornet x 2 FIAF

Vuoden laajimman ilmaoperaatioharjoituksen tavoitteena on kouluttaa henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä sodanajan tehtävään kaikilla ilmasodankäynnin ydinalueilla. Tapahtumaan osallistuvat kaikki Ilmavoimien joukko-osastot.

Harjoituksessa operoidaan 30 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä, 12 Hawk-suihkuharjoituskoneella sekä Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustolla. Lisäksi harjoitukseen osallistuu Maavoimien NH90-kuljetushelikopteri.

Hornetit tukeutuvat harjoituksen aikana Rissalan, Tikkakosken, Hallin, Pirkkalan ja Oulunsalon tukikohtiin sekä Vieremän maantietukikohtaan. Hawk-kalusto tukeutuu Rissalan ja Oulunsalon tukikohtiin. Pilatus-, Learjet- ja CASA C-295M -kalusto tukeutuu puolestaan Pirkkalan ja Porin tukikohtiin.

Harjoituksessa lennetään maanantaista perjantaihin kello 6:00–22:00 välisenä aikana. Yksittäisiä lentoja voi olla myös tämän aikaikkunan ulkopuolella. Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 5. lokakuuta kello 12:00 ja viimeinen lentokierros päättyy perjantaina 9. lokakuuta kello 12:00 mennessä. Harjoituksessa lennetään myös matalilla lentokorkeuksilla."

Ajankohtaista, Puolustusvoimat, tiedote päivämäärällä 30.9.2015.

Saakohan Merkel tämän vuoden rahan Nobelin kuten on arvuuteltu?

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annettutieto

      "Järjestö kertoo antaneensa sairaalan koordinaatit kansainvälisen koalition ja Afganistanin joukoille viimeksi tämän viikon tiistaina, joten sairaalan sijainnin olisi pitänyt olla ilmapommittajien tiedossa."

      Järjestö ei anna mitään, vaan kyseessä oli eräs belgialainen lääkäri, joka erittäin järkyttyneenä ja itkuun purskahtamaisillaan kertoi tämän.

    • sirpaminfosta

      Näkyy tuo puolustusvoimien sivuilla oleva LIVEX myö liittyvän tähän samaan kokonaisuuteen. Espanjan virallisilta sivuilta:

      "En el ‘Trident Juncture 2015’, el ejercicio de alta visibilidad de la OTAN, participarán más de 30.000 militares de más de 30 naciones con el objetivo de adiestrar y certificar a la NRF 2016, una fuerza de alta disponibilidad y tecnológicamente preparada, capaz de desplegarse donde sea necesario en un periodo corto de tiempo.

      España, uno de los países anfitriones del ejercicio, aportará 8.000 efectivos y 8 escenarios.

      El ejercicio, se desarrollará en dos fases, del 3 al 16 de octubre la fase CPX (Command Post Exercise o ejercicio de puesto de mando), y del 24 de octubre al 6 de noviembre la fase LIVEX (Live Exercise o fase real)."

      http://www.defensa.gob.es/tj/es/

      Jäi vaivaamaan tuo NRF 2016 - siitä on täällä.

      http://www.jfcbs.nato.int/page5725819/nrf-rotation-2016.aspx

    • tältäsenäyttää

      Tästä uutisesta selviää, että sairaalan tunnin ajan kestänyt pommittaminen oli täysin tarkoituksellista. Vähän naurettavaa silloin tuossa aloitusviestissä ollut tieto, että Yhdysvallat myönsi sen, että pommien osuminen sairaalaan "saattoi olla mahdollista", kun kyseessä olikin tarkoitus.

      "Ulkomaat 4.10.2015 klo 11:20

      Lääkärit ilman rajoja -järjestö lähtee Kunduzista

      Pommitetun sairaalan potilaita on siirretty muualle, ja myös osa hoitohenkilöstöstä on siirtynyt.

      Avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja, MSF, on päättänyt vetäytyä Koillis-Afganistanista Kunduzista sairaalansa pommittamisen vuoksi.

      MSF:n viestintäjohtajan Kate Stegemanin mukaan kaikki kiireellistä hoitoa vaativat potilaat on siirretty MSF:n runnellusta sairaalasta kahteen muuhun sairaalaan. Myös osa henkilökunnasta on siirtynyt mukana.

      Stageman sanoo, ettei MSF:n sairaalassa ollut talibaneja lauantaiyönä, jolloin rakennuksia pommitettiin tunnin ajan. Iskun tekivät ilmeisesti Yhdysvaltain koneet. Afganistanin viranomaiset ovat väittäneet, että sairaalassa piileskeli talibanikapinallisia.

      Yhdysvaltain asevoimat ja Afganistanin viranomaiset ovat aloittaneet yhteisen tutkimuksen tapahtumista."

      http://yle.fi/uutiset/laakarit_ilman_rajoja_-jarjesto_lahtee_kunduzista/8352979

      Tällä logiikallahan voi koska tahansa pommittaa mitä tahansa. En ymmärrä ollenkaan tällaista asekaupan hyödyksy luotua sotatilannetta, en missään päin maailmassa. Ensin oli aseettomat rauhanturvaajat, sitten ne aseistettiin ja nyt rauhanturvaajat ovat tappavia sotilaita, jotka taistelevat sodassa terrorismia vastaan, jota taas jostakin toisesta kohdasta tuetaan asein - ja meidänkin varoilla - hyödyttämässä pelkästään asekauppiaita. Kauanko tämä touhu on jatkunut jo Afganistanissa, jonne Yhdysvaltojen "rauhanturvajoukot Irakista siirrettiin, kun Irak oli lopullisesti tuhottu. Näemmä vuodesta 2002 on rauhaa turvattu Afganistanissa.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Rauhanturvaaminen

      "ISAF, International Security Assistance Force, Afganistan tammikuusta 2002 lähtien."

      • sirpaminfosta

        Pitäisiköhän niiden sairaalaa pommittaneiden tehdä itsemurha?

        "Oregonin koulutappaja teki itsemurhan

        Yhdeksän ihmistä tappanut Oregonin kouluampuja teki itsemurhan, kertoi kuolemansyyntutkija lauantaina. Christopher Harper-Mercer, 26, tappoi opettajan ja kahdeksan opiskelijaa Umpqua Community Collegessa Roseburgissa torstaina."

        http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/819466/Oregonin koulutappaja teki itsemurhan


      • lisäysedelliseen

        Joko Cameron on tuominnut sairaalapommituksen?

        "Ulkomaat 4.10.2015 klo 13:45

        Britannian Cameron: "Venäjä tukee teurastaja Assadia"

        Britannian pääministeri David Cameron on arvostellut kovin sanoin Venäjän sotkeentumista Syyrian sotaan.

        Venäjä sanoo ilmaiskujen kohdistuvan islamistista Isisiä vastaan, mutta länsivallat ja useat järjestöt ovat sanoneet, että useimmat iskut ovat osuneet siviileihin tai Syyrian presidenttiä Assadia vastustaviin maltillisiin aseryhmiin. "

        http://yle.fi/uutiset/britannian_cameron_venaja_tukee_teurastaja_assadia/8353179


    • sirpaminfosta

      Koska tuo asekauppa on globaalia maailmaa, niin laitan tähän ylös annetun tiedon, että miten maailmanhallituksen ytimessä pieni Suomi on tällä hetkellä. Aika huikeaa!

      "Long Play -julkaisu kertoo, että entinen pääministeri Esko Aho on nykyisen pääministerin Juha Sipilän tärkeä ellei suorastaan tärkein poliittinen neuvonantaja.

      Toimittaja Juha Kauppinen on haastatellut juttuaan varten noin 20:tä ihmistä, joista suuri osa on keskustan ja muiden puolueiden vaikuttajia ja ammattijärjestöjen edustajia.

      Haastatellut läpi kentän nostavat esiin nimenomaan Ahon.

      – Esko Aho on ehdottomasti Sipilän ykkösneuvonantaja, sanoo kokenut demarikansanedustaja.

      – Hallituksen ykköskummisetä on Esko Aho, sanoo puolestaan entinen keskustan johtava poliitikko.

      Hän kertoo jopa kuulleensa Ahon lähipiiristä, että ”Juha ei pärjäisi ilman Eskoa.”

      http://demokraatti.fi/lp-sipilan-paatosten-taustalla-esko-aho-juha-ei-parjaisi-ilman-eskoa/

      Olemme suorastaan Rockefellereistä seuraavat.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Trilateraalinen_komissio

    • sirpaminfosta

      Minä olen ihmetellyt tämä muka ISIS-vimmaa tuhota tällaisia tärkeitä muinaismuostokohteita, mutta sehän onkin näppärää - jos ISIS piilottelee moisissa rakennelmissa, niin kerrotaan ISIS-ryhmän tuhonneen ne ennen pommituksia, niin ei voida ainakaan väittää, että pommittamalla ne tuhottiin.

      "Palmyran muinaiskaupunki Syyriassa saattaa kohta olla täysin tuhottu, varoittavat asiantuntijat.

      Maanantaina Syyrian viranomaiset vahvistivat, että Palmyraa hallitseva Isis-äärijärjestö oli räjäyttänyt kaupungin riemukaaren.

      – Kaupungin tuhoaminen on systemaattista. Isis haluaa ajaa sen täysin maan tasalle. Pelkäämme nyt koko Palmyran puolesta, sanoi Syyrian muinaismuistoista vastaavan viraston johtaja Maamun Abdulkarim."

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/palmyran-muinaiskaupungin-pelataan-tuhoutuvan-taysin-isisin-kasissa/5343786

      Ja sodasta:

      "Ulkomaat 5.10.2015

      Venäjä teki ilmaiskuja yhdeksään kohteeseen Syyriassa

      Venäjän puolustusministeriön mukaan iskujen kohteina olivat Isisin asemat neljässä maakunnassa."

      http://yle.fi/uutiset/venaja_teki_ilmaiskuja_yhdeksaan_kohteeseen_syyriassa/8354697

      Kätevää.

    • sirpaminfosta

      Ei kukaan sodankäyntiä. Hyvä kirjoitus.

      "Sotilas huolissaan: ”Ei kukaan” löytyy asevoimien uhkakuvista

      Ammattisotilas, valtiotieteilijä Tommi Kangasmaa on huolissaan sodankäynnin uudesta muodosta, identiteetittömästä sodankäynnistä.

      Hän vertaa Krimin valloitusta Ukrainalta Kreikan mytologiasta tuttuun tarinaan Odysseuksesta ja kykloopista. Tarinassa Odysseus esittelee nimekseen ”ei kukaan” ja puhkoo kykloopin silmän. Kun kykloopilta kysytään, kuka hänet sokaisi, hän vastasi ”ei kukaan”.

      –”Ei kukaan” hyökkäsi Krimille ja ”Ei kukaan” löytyy nykyään läntisten asevoimien uhkakuvista. Identiteetittömät taistelijat, joista jokainen tietää, mistä he tulevat ja keitä he ovat, mutta silti varmoja todisteita on vaikea tuottaa. Vaikka todisteista löytyisi, niin siitä huolimatta ”Ei kukaan” kieltää nimensä ja kotimaansa. On syntynyt uusi sodankäynnin muoto, jota kutsun nimellä ”Identiteetitön sodankäynti”, Kangasmaa kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

      Hän pohtii, miten identiteetittömään sodankäyntiin pitäisi vastata. Hänen mielestään meitä ei pitäisi kiinnostaa, onko maahantunkeutuja tullut niin sanotusti rauhan aikein, vaan jokainen rajan yli omin luvin tullut aseistautunut joukko ”pitäisi palauttaa rajan taakse vaikka väkisin”.

      –Meidän ei tarvitse todistaa heidän kansallisuuttaan, aikeitaan tai tavoitteitaan. Me toteutamme oikeuttamme päättää rajoistamme ja lain velvoitetta puolustaa kaikkia suomalaisia koko Suomessa. Identiteetittömyyden kieroa ja epäeettistä sodankäynnin muotoa vastaan pitää aina puolustautua päättäväisesti, omaan oikeutukseen luottaen. Ilman tätä päättäväisyyttä sota on hävitty laukaustakaan ampumatta, Kangasmaa kirjoittaa.

      Ukrainan kriisissä on osallisena sotilaita, joiden epäillään olevan venäläisiä, mutta Venäjä on kiistänyt osallisuutensa Ukrainan levottomuuksiin. Kaikki Uuden Suomen Ukrainan kriisiä koskevat jutut löytyvät täältä."

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122641-sotilas-huolissaan-ei-kukaan-loytyy-asevoimien-uhkakuvista

      Ei kukaan loukkasi tänään Turkin ilmatilaa. En kyllä ymmärrä, että miten ei kukaan voi olla jonkun ilmatilassa, josta se tulee toisen ilmatilaan. Eikö sen identitteetti ole se, josta ilmatilasta se on tulossa?

      "Ulkomaat 5.10.2015 klo 14:25 | päivitetty 5.10.2015 klo 15:18

      Tunnistamaton Mig-hävittäjä häiritsi turkkilaisia hävittäjiä"

      http://yle.fi/uutiset/tunnistamaton_mig-havittaja_hairitsi_turkkilaisia_havittajia/8355080

      -----------------

      Kyllä minäkin olen huolissani, jos ammatti sotilas on tästä huolissaan:

      "Identiteetittömyyden kieroa ja epäeettistä sodankäynnin muotoa vastaan pitää aina puolustautua päättäväisesti, omaan oikeutukseen luottaen. Ilman tätä päättäväisyyttä sota on hävitty laukaustakaan ampumatta, Kangasmaa kirjoittaa."

      • sylttytehtaitako

        Enpä uskalla veikata, että tarkoittaako ammatti sotilas tässä tunnuksettomien turvapaikan hakijoiden identiteetittömyyttä, mutta voisin ajatella sitäkin: on täysin eri asia ottaa kiintiöpakolaisia takuuvarmalta pakolaisleiriltä kuin, että rajan yli kävelee joukottain nuoria miehiä, joiden identiteetistä ja taustoista ei olla varmoja, ja samalla käydään ihan YK:ssa asti presidentin sulla kertomassa, että Suomen tiedustelutoiminta ei edes riitä selvittämään sitä, että ketä he todellisuudessa ovat.

        Ensin ajettiin armeijaa alas - näemmä ihan Eurooppa myöten - ja nyt sitten näitä tyhjilleen jääviä kasarmirakennuksia asutetaan tulijoilla - ihan Eurooppalaisen mallin mukaan. Aiheesta on kirjoitettu jo vuonna 2012:


        "Lakkautettavista varuskunnista pakolaiskeskuksia?
        Aloittaja: Ukki Politiikka 18.2.2012 14:49

        Presidentti Halonen ehdotti Ylen haastattelussa lakkautettavien varuskuntien tiloihin perustettavaksi pakolaiskeskuksia. Mitähän säästöä siitä syntyy, kun tiloihin otetaan elätettäviä ulkomailta?"

        http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/lakkautettavista-varuskunnista-pakolaiskeskuksia/1725293

        Mihinkäs sylttytehtaaseen nämä jäljet nyt oikein johtaa?! Oliko vai eikö se Halosen nimi ollut siellä Tiitisen listalla?!

        http://www.jormanmaailma.fi/index.php?juttuId=jutut/webbikolumnit/listat.htm


      • humanitäärisyys
        sylttytehtaitako kirjoitti:

        Enpä uskalla veikata, että tarkoittaako ammatti sotilas tässä tunnuksettomien turvapaikan hakijoiden identiteetittömyyttä, mutta voisin ajatella sitäkin: on täysin eri asia ottaa kiintiöpakolaisia takuuvarmalta pakolaisleiriltä kuin, että rajan yli kävelee joukottain nuoria miehiä, joiden identiteetistä ja taustoista ei olla varmoja, ja samalla käydään ihan YK:ssa asti presidentin sulla kertomassa, että Suomen tiedustelutoiminta ei edes riitä selvittämään sitä, että ketä he todellisuudessa ovat.

        Ensin ajettiin armeijaa alas - näemmä ihan Eurooppa myöten - ja nyt sitten näitä tyhjilleen jääviä kasarmirakennuksia asutetaan tulijoilla - ihan Eurooppalaisen mallin mukaan. Aiheesta on kirjoitettu jo vuonna 2012:


        "Lakkautettavista varuskunnista pakolaiskeskuksia?
        Aloittaja: Ukki Politiikka 18.2.2012 14:49

        Presidentti Halonen ehdotti Ylen haastattelussa lakkautettavien varuskuntien tiloihin perustettavaksi pakolaiskeskuksia. Mitähän säästöä siitä syntyy, kun tiloihin otetaan elätettäviä ulkomailta?"

        http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/lakkautettavista-varuskunnista-pakolaiskeskuksia/1725293

        Mihinkäs sylttytehtaaseen nämä jäljet nyt oikein johtaa?! Oliko vai eikö se Halosen nimi ollut siellä Tiitisen listalla?!

        http://www.jormanmaailma.fi/index.php?juttuId=jutut/webbikolumnit/listat.htm

        Mainiota kirjoittelua jo vuonna 2012 - kukahan nyt uskaltaa katsoa totuutta silmiin, kun tuolloin se on ollut vai kuvittelua. Pieniä korjauksia nyt jälkikäteen tähän:

        Lukija 19.2.2012 03:36

        "Tarjan sanoma on ymmärretty vierestä väärin. Sehän tarkoitti, että niitä kassuja voitaisiin käyttää kansainvälisten terroritien koulutukseen ja antaa esimakua niille itäisille ilmansuunnille, jotka tänne ryntäävät jatkossa taas ilman viisumia".

        Lukija 18.2.2012 23:33

        "Älä unohda laskuista turvapaikanhakijoita. Niitä ei lasketa mukaan tuohon 750 kappaleeseen. Turvapaikanhakijoita tuleen tuon lisäksi n. 2000 vuodessa."

        Heitä on tulossa tänä vuonna ylläolevan arvion sijasta plus 48.000 tuon aikaisemman arvion lisäksi. Uskaltaako kukaan katsoa kivittämisen sijasta totuutta silmiin? Ihan sinne korkealle, poliittiselle tasolle asti.


    • sirpaminfosta

      Kun kaikki ovat saaneet laahattua sotakalustonsa - ja ennen kaikkea taistelukoneensa - Välimeren ilmastoon, alkaa iltatilajäynäys. Sanokaa mun sanoneen, että taktiikka hiottiin juuri Yhdysvalloissa, että miten tästä sitten saadaan syntymään lopulta ne kuuluisat Mainilan laukaukset. Nyt ollaan suunsoittovaiheessa.

      "YK varoittaa, että Yhdysvaltain johtaman koalition ja Venäjän lentokoneiden yhtäaikainen toiminta Syyrian ilmatilassa voi johtaa vaaratilanteisiin."

      http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/yk-varoittaa-liian-monesta-toimijasta-syyrian-ilmatilassa/708824/

      "Turkki syyttää Venäjää myös toisesta ilmatilaloukkauksesta"

      http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/819877/Turkki syyttaa Venajaa myos toisesta ilmatilaloukkauksesta

      "Upseeri luki merkit Venäjältä: ”Asevoiman käyttö on valtionjohdon uusi muotihuume”"

      http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/122574-upseeri-luki-merkit-venajalta-asevoiman-kaytto-valtionjohdon-uusi-muotihuume

      "Nato tuomitsee Venäjän ilmatilaloukkauksen äärimmäisen vaarallisena

      Maanantai 5.10.2015 klo 19.09

      Sotilasliitto vaatii Venäjää lopettamaan hyökkäykset Syyrian opposition kimppuun. Myös Yhdysvallat ilmoitti olevansa erittäin huolestunut Venäjän toimista.

      - Olemme erittäin huolissamme, koska jos Turkki olisi vastannut, olisi voinut tapahtua koneen pudottaminen, ja juuri siitä olemme varoittaneet, sanoi ulkoministeri John Kerry kommentoidessaan asiaa Chilen-vierailullaan."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100520473836_ul.shtml

      Ja niin edelleen. Ja niin edelleen. Ja niin edelleen. Mutta Naton megasotaharjoituksesta ei sanaakaan.

      • selitysedelläolevaan

        Ai miten niin sovittu?! Ne on sovittu tässä ne pelitaktiikat:

        "Putin ja Obama tapaavat ensi viikolla New Yorkissa

        Julkaistu 24.9.2015 | STT

        Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Barack Obama ja Vladimir Putin tapaavat ensi viikolla New Yorkissa, missä he osallistuvat YK:n yleiskokouksen istuntoon.

        Yhdysvaltain hallinnon edustajan mukaan tapaaminen järjestetään Putinin pyynnöstä.

        Nimettömänä pysyttelevän Yhdysvaltojen edustajan mukaan Obama katsoo, että maiden erimielisyyksistä huolimatta olisi vastuutonta olla tapaamatta Putinia. Obama aikoo hänen mukaansa ottaa tapaamisessa esille muun muassa Ukrainan tilanteen.

        Venäläisten uutistoimistojen mukaan Putin tapaa New Yorkissa Obaman lisäksi Japanin pääministerin Shinzo Aben.

        STT"

        http://www.sss.fi/2015/09/putin-ja-obama-tapaavat-ensi-viikolla-new-yorkissa/

        Erimielisyydet on vain taviskansalle tarjottua ääripäävääntöä, jolla psykologisella tavalla saadaan tänä päivänä häivytettyä kaikki totuudet.

        Muistakaa kevään uutinen.

        "Putin yllätti televisiopuheessa: ”Venäjällä ja Yhdysvalloilla yhteinen agenda”"

        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1429402784606.html


    • sirpaminfosta

      Kaikki näkyy ryhmittyvän hiljalleen ISIS:n ympärille. On muistettava, että ko. järjestö on noussut (ja myös muodostettu) tiedotusvälineisiin vasta kesäkuussa 2014. Ja tiedetään ihan tarkka päivämääräkin.

      Tästä alkoi massiivinen isispropganda miten toimittajien kauloja katkottiin, miten ihmisiä rahdattiin häkeissä, miten tuhottiin muinaismuistoja ja miten isis-soturit pakenivat naisiksi pukeutuneina, värväsivät pikkutyttöjä länsimaista, ja seuraavaksi jo puolet länsimaisista muusikoistakin halusi liittyä ISISin.

      Huippu oli, kun Ruotsista verrattiin ISIS-sotureita Suomen talvisodan veteraaneihin. Joka tapauksessa - kaikki nyt tapahtuu ISISin nimeen.

      Italia ottaa nyt haltuunsa Irakin ISIS:n.

      "Italialaislehti: Italia aikoo ruveta tekemään ilmaiskuja Irakissa Isisiä vastaan

      Tiistai 6.10.2015

      Italia ei näillä näkymin aio ulottaa ilmaiskuja Syyriaan."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100620476204_ul.shtml

      • lisäystäedelliseen

        Tämän nyt olisi voinut ottaa tuohon edelle myös ylös, koska uutinen ei koske vain Italiaa, vaan myös Britaniaa.

        "Tähän mennessä Yhdysvaltojen koalition eurooppalaisista maista Ranska on tehnyt ilmaiskuja Irakissa. Viime kuussa Ranska kertoi, että maa aikoo laajentaa ilmaiskuja myös Syyriaan, missä Ranska on tehnyt tähän mennessä vain tiedustelulentoja.

        Myös Britannialla on merkittävä rooli Yhdysvaltojen vastaisessa koalitiossa. Sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti tekevänsä ilmaiskuja Syyriassa, Britannian puolustusministeri puolestaan sanoi, että myös Britannian tulisi laajentaa ilmaiskunsa Irakista myös Syyriaan."


      • sirpaminfosta
        lisäystäedelliseen kirjoitti:

        Tämän nyt olisi voinut ottaa tuohon edelle myös ylös, koska uutinen ei koske vain Italiaa, vaan myös Britaniaa.

        "Tähän mennessä Yhdysvaltojen koalition eurooppalaisista maista Ranska on tehnyt ilmaiskuja Irakissa. Viime kuussa Ranska kertoi, että maa aikoo laajentaa ilmaiskuja myös Syyriaan, missä Ranska on tehnyt tähän mennessä vain tiedustelulentoja.

        Myös Britannialla on merkittävä rooli Yhdysvaltojen vastaisessa koalitiossa. Sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti tekevänsä ilmaiskuja Syyriassa, Britannian puolustusministeri puolestaan sanoi, että myös Britannian tulisi laajentaa ilmaiskunsa Irakista myös Syyriaan."

        Jos on Yhdysvaltain vastainen koalitio, niin sittenkö on myös Yhdysvaltojen puoleinen koalitio, vai Yhdysvallalle myönteinen koalitio, vai kaikki koalitioituvat yhdessä jotakin kolmatta tahoa vastaan?!

        "Irakissa ilmaiskuja ovat tehneet myös koalition johtava maa Kanada sekä Australia, Hollanti, Belgia ja Tanska.

        Myös merkittävä Nato-maa Turkki on vahvasti mukana koalitiossa. Turkki aloitti tämän vuoden heinäkuussa yhteiset ilmaiskut Isisiä vastaan Yhdysvaltojen kanssa. Turkin rooli on erityinen siitäkin syystä, että maa antoi Yhdysvalloille luvan käyttää Turkin tukikohtia taistelussa Isisiä vastaan.

        Yhdysvaltain Isisin vastaisessa koalitiossa on liittyneenä yli 60 valtiota. Koalitio perustettiin viime vuoden syyskuussa."

        Jos joku nyt tästä saa selvää, että mikä on tämän jättimäisen pommituspelikentän järjestys ja todellinen päämäärä - siis muu kuin asekaupan vilkastuttaminen - niin kertoo nyt ystävällisesti ymmärryksensä minulle ja muillekin.

        Olen varma, että se ymmärrys on kyllä tähän piilotettu, jos vain aivot riittävät tulkintaan, omani ovat jo loppuun kuluneet, joten tarvittaisiin jo tuoreita aivosoluja johtopäätösten tekemiseen.


    • kummeksuja

      Yhdysvaltain armeijako on nyt sitten eri asia kuin Nato? Niinkö? Kulkeeko tuossa kohdalla nyt ensimmäinen jako?

      • kummeksuja

        Johtaako näitä operaatioita nyt todellisuudessa enään edes politiikka/poliitikot vai joku muu taho? Entä jos koalitiot toteavat esimerkiksi Suomessa piileskelevän ISIS-sotureita nyt turvapaikanhakijoiden joukossa, voivatko ne nyt vaan ihan itse päättää ryhtyä pommittamaan ISIS-sotureiden suomikasarmeja? Onpa hurjaa touhua.


    • minäkinihmettelen

      Onko kukaan nyt nähnyt uutisia YK:n mandaateista pommituksia varten tai YK:n turvallisuusneuvoston kokouksia pommitustilanteesta? Pommitettiinko jo koko YK? Oliko sinne soluttautuneina liian paljon ISIS-sotureita? Kuka nyt johtaa ja mitä operaatiota?

    • sirpaminfosta

      Lisää pakolaisia Suomeen? Ja nyt jo Australiastakinko? Mistäs päin nämä pakenevat ja mitä?! Mä melkein arvaan, että mitä Suomen hallitus kohta tekee.

      "Australia etsii uusia maita pakolaisten sijoittamiseen

      Tiistai 6.10.2015 klo 09.26 (päivitetty klo 12.14)

      Australia yrittää löytää uusia maita, jonne se voisi lähettää alueelleen haluavat pakolaiset, kertoi Australian maahanmuuttoministeri."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100620475998_ul.shtml

      Ainakin Suomi kuulostaa varmaankin sieltä kulmalta katsoen yhtä hyvältä vaihtoehdolta kuin Nauru-saaret.

    • sirpaminfosta
      • missähitossamennään

        Parhaillaan siis on Naton megasotaharjoitus Välimeren alueella, kun samaan aikaan Yhdysvaltain johtama liittouma pommittaa Venäjän kanssa Syyriaa.

        Onko niillä Naton megasotaharjoitukseen Yhdysvaltojen kanssa osallistuvalla 30 maalla erikseen pommikoneet Natoa varten ja vastaavasti Yhdysvaltain johtamaa liitoumaa varten omat pommikoneensa?

        Vai alkavat ne jossakin vaiheessa - siis Yhdysvallat ja Venäjä - pommittamaan Nato-maita?

        Mitkä maat ovat ne, jotka nyt pommittavat Syyriaa Yhdysvaltain johtamana liittoumana? Nyt pommitusta johdetaan myös Venäjän tukikohdasta Syyriasta, jossa piti olla Venäjällä sotaharjoitus - ilmeisesti siis Venäjällä on myös kalustoa sekä sotaharjoitusta että myös Syyrian pommittamista varten.

        Kuuluuko Suomen kuusi hornettia sekä 160 miestä, jotka lähtivät Välimerelle Naton megasotaharjoitukseen nyt Yhdysvaltojen johtamaan liittoumaan ja pommittavat Syyriassa? Vai peräti Venäjän johtamaan liittoumaan, joka pommittaa Syyriassa?

        Ei ole kuulunut mitään YK:sta, ei minkään rauhanturvaneuvoston kokouksista, ja kaikki asiantuntijatkin ovat hiljaa, vai? Vai kaikki ovat jossakin sensuurin rautaesiripun takana?


    • eipidähyväksyä

      "Pommi-iskut tappoivat 17 Nigeriassa

      Torstai 8.10.2015"

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100820486132_ul.shtml

      Minusta on sietämätöntä, että meidät pakotetaan hyväksymään tämä tilanne aivan kuin itsestään selvyytenä, kun 15 kuukautta vuodettiin uutisiin mitä järjettömintä ISIS-juttua. Paljonko on nyt tapettu Syyriassa? Tapahtuuko siellä Syyriassa ylipäätään mitään, vai onko kyseessä vain sotaharjoitusleikki?

      "Venäjä laajensi osallistumistaan Syyrian sotaan keskiviikkona. Puolustusministeri Sergei Shoigu kertoi presidentti Vladimir Putinille, että neljä sotilasalusta oli ampunut 26 risteilyohjusta äärijärjestö Isisiä vastaan.

      Ohjukset ammuttiin Kaspianmereltä, ja ne iskeytyivät 11 kohteeseen 1 500 kilometrin päässä Syyriassa, Venäjä ilmoitti."

      http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/820307/Venaja ampui ohjuksia ja antoi ilmatukea Syyrian armeijalle

      Ja Ukrainan miehityksestä ja tunnuksettomista sotilaista. Mistä me tiedämme, kun Nato on rahdannut kaiken kalustonsa Välimerelle, että kuka tässä ampuu ja ketä - meille on helppoa sanoa Venäjän ampuneen, vaikka Nato ampuisi itse.

      Ainakin 20 vuotta meidät on pidetty täysin tietämättöminä maailman asioista.

      Mutta jos autopommi tappaa yhden ja Nigeriassa kuolee 17 - se kyllä uutisoidaan. Paljonko kuolonuhreja on nyt tullut Syyriassa näiden megasotaharjoituspommitusten jäljiltä?

    • sirpaminfosta

      Nyt kerrotaan - just ko tänään? - Venäjällä olleen 60 iskua Syyriassa, kuolleita sanotaan tehtaillun satasen luokkaa, mutta Isis sen kun etenee.

      Yhdysvallat muuttaa kapinallisten (aik. kuts. terroristeiksi) avustustaktiikkaa ja jakaa edelleen Syyrian ilmatilan Venäjän kanssa, mutta epäillään, ettei Isis uskalla käydä Syyrian armeijan kimpuun, koska sitten Venäjä suuttuisi tosi, tosi paljon. Yhdysvallalla tuli ongelmia kapinallisten (aik. kuts. terroristeiksi) koulutusohjelman kanssa, niin ne antoivat aseensa Al Qaidalle. Ja nyt sitten Al Qaida taistelee Syyrian hallitusta vastaan Yhdysvaltain avulla, kun Venäjä puolustaa Syyrian armeijaa, ja jakavat saman ilmatilan. Järkeä? Ei todellakaan missään muussa kuin asekaupan vilkastuttamisessa, kuten arvelinkin.

      Tämä on metkaa humanitäärisyyttä; taposta joutuu vankilaan, paitsi jos tappaa tarpeeksi monta samalla kertaa. Tämä on nyt sitten sitä uuden maailmanjärjestyksen globaalia rauhaa, jota meille luvattiinkin.

      http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_lopettaa_syyrian_kapinallisryhmien_kouluttamisen/8370129?ref=leiki-uup

      Saksan pinna on palamassa, Baijerista aiotaan vetää maan johto perustuslakituomioistuimeen, jos Dublinin sopimusta (turvapaikan hakija rekisteröitävä rajalla) ei ryhdytä noudattamaan ja Schengenin rajat vuotavat jatkossakin kuin seula. He eivät ilmeisesti tiedä, että EU:n ylin poliittinen johto eli Eurooppa-neuvosto (ei Euroopan Unionin neuvosto, eikä Euroopan neuvosto), joka sai Lissabonin sopimuksella kaiken vallan 1.12.2010 (ns. EU-eliitti) on tehnyt ihan oman muokkauksensa Dublinin sopimuksesta, jota nyt noudatetaan. Eli "tervetuloa Eurooppaan", eikä tarvitse enää rekisteröityä Schengen-maan rajalla.

      http://yle.fi/uutiset/baijeri_uhkaa_vetaa_saksan_hallituksen_oikeuteen_pakolaisista/8369659

      Ja EU-osiossa oli merkillistä epäselvyyttä ja väite, että Putin pelkää EU:ta?! Ilmeisesti siellä on täysin epäselvää, että Putin ja EU:n piti olla yksi ja sama asia, joka operaatio saatiin päätökseen vuoden 2014 lopulla, kun suomalaiset virkamiehetkin oli opetettu puhumaan venäjää. Löysin sivuston, jossa on asiallista maailmantilanteen seuraamista, ja siellä oli nyt kartta siitä, että mitkä ovat EU-Russia tai sitten Russia-EU maita, ja mitkä maat Euroopassa vain muuten Putinin kavereita. Kaikki vastakkainasettelu on vain suomalaisille syötettyä propagandaa.

      http://temi.repubblica.it/limes-heartland/obamas-nightmare-eurussia/817?refresh_ce

      • määrämuotoista

        Korjaus edelliseen. Venäjä sanookin tappaneensa kolme sataa - lukuja luetellaan kuin teuraalle vietävistä eläimistä. Ajattelevatkohan he olevansa jotenkin fiksujakin?! Minulle totaalisen käsittämätöntä touhua tekee sen sitten Yhdysvallat tai Venäjä.

        "Venäjä kertoo tappaneensa kolmesataa syyrialaiskapinallista ilmaiskuissaan kuluneen vuorokauden aikana."

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/venaja-kertoo-tappaneensa-300-kapinallista-syyriassa/5366442

        Mikähän siinä on, että tässä tapauksessa uutista ei muotoilla, että
        "Venäjän ilmaiskuissa kerrotaan saaneen surmansa kolmensadan kapinallisen vuorokauen sisällä"?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe