Helluntailiike piti Kirkolliskokouksen

Viikko sitten Tampereella oli koolla noin 700 helluntailiikkeen johtajaa.

Tällä hetkellä noin 80% helluntaiseurakunnista on itsenäisiä ry-pohjalta toimivia yhdistyksiä.

Jatkossa itsenäisyyttä ei ole, koska "kirkolliskokouksessa" päätettiin äänin 144-77, että jatkossa seurakunnat ei voi itse päättää ketä palkkaavat työntekijöikseen.
Seurakunnat joutuvat jatkossa anomaan valtakirjat ylemmältä taholta kaikille pastoreille, lapsi- ja nuorisotyöntekijöille, muille seurakunnan työntekijöille sekä lähetystyöntekijöille.

Käytännössä siis helluntaikirkon porukka päättäisi ketä ry-pohjaiset helluntaiseurakunnat saasi palkata.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/helluntailiikkeen-kirkolliskokous-paatti-tyontekijan-valtakirjasta/

Vaikea uskoa, että tuo päätös pitäisi, koska se on vastoin yhdistyslakia.
Rekisteröidyille yhdistyksille on oma yhdistyslakinsa, eikä siinä sallita ulkopuolisten päättää mistään asioista.
Ei tarvi kuin jonkun seurakunnan jäsenen valittaa ulkopuolisen tahon sisäisiin asioihin puuttumisesta, niin Valtion viranomaistahot hoitavat lopun.

Jo aiemmin helluntaiherätyksen "vanhimmiston" päätökset olivat lainvastaisia itsenäisten yhdistyksien toimintaan puuttumisia.

Helluntailaiset ovat aikoinaan itse päättäneet järjestäytyä rekisteröidyiksi yhdistyksiksi, koska silloin heillä on oikeus kerätä rahaa, palkata ihmisiä ym.
ry tarkoittaa myös sitä että on noudatettava siihen kuuluvia Valtion lakeja.

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eräs.hyväksikäytetty

      Tuo on nyt juuri sitä talousrikollisuutta, josta olen lukemattomat kerrat maininnut. Tiettyyn tarkoitukseen (perinteiset helluntaiseurakunnat) kootut varat siirretään kohteelle (Helluntaikirkko), jolle sitä ei varoja kerätessä ( lähes koko 1900-luku) oltu suinkaan tarkoitettu. Perinnehelluntailaisuus ei koskaan hyväksynyt nk. kirkkoja.

      Kyseessä on miljardiluokan talousrikos. Petos ja anastus. Tehkää nyt hemmetti jotakin, älkääkä vain kauhistelko. Heillä on korkeita poliisivirkamiehiä ja asianajajia takanaan, jotka tietävät, että rikosilmoitus on tehtävä määräajassa, muutoin heidän rikoksensa nk. vanhenee, niinkuin hellareiden rikosten kohdalla pääsääntöisesti tapahtuu, eivätkä uhrit voi vaatia petoksella vietyjä varojaan takaisin.

      Nuo ammattihuijarit, viranomaiskavereineen luottavat teidän hölmöjen hyvänahkaisuuteen.

      Olen itsekin uhri. Entisenä helluntailaisena lykkäsin uhrilahjakippoihinne tuhansia markkoja, pääosin Hgin Saalem-seurakunnassa. Tämä oli ennen Hellvetinkirkko-aikaa. Rahani menivät sittemmin perustetulle Hellvetinkirkolle. Saalemissa on vanhoja jäseniä, jotka ovat työntäneet Puljun kippoihin monin verroin enemmän, huomaten sittemmin, että varallisuus yhtäkkiä siirrettiin kohteeseen, joita heidän uskonsa ei hyväksynyt.

    • DoctorT

      Kehitys on juuri sitä, johon olen jo pitkään valmistautunut; "veljeni" ovat minun vainoojani.

      Sitten määrätään mistä saa puhua. Nyt on jo seurakuntia, joissa ei saa laulaa Verestä eikä Golgatasta,eikä myöskään Jeesuksesta!!!

      Perkele itse on soluttautunut syvälle helluntailiikkeeseen. Reipas 20v sitten sen rynnäkkö alkoi todella ja nyt katsellaan hedelmiä. Jumalattomia pästöreita ja heidän temmellystää.Vanhimmat ovat kaukana kutsumistietoisuudesta tehtävänsä suhteen.

      On hyljätty alkuseurakunnallisen mallin rippeetkin. Siksi meno on niin älytöntä ja lihallista!

      • Eräs.hyväksikäytetty

        Katoppas. Tohtori Toopekin jo myöntää sen, mitä itse olen vuosia toistanut.

        Herätys on alkanut!


      • Minua ei hetkauta yhtään hengellisten asioiden metsään meno.
        Mutta se huolettaa, että Suomen lakia rikotaan ja ihmisiltä viedään heidän keräämänsä omaisuus ja yhteisö.


    • Hkdetts

      Höpö höpä taas, jälleen kerran.
      Peku ja seuraajat pihalla kuin viimetalven lumiukko.
      Ei totuutta edes siteeksi.....

      • Höpöttäjälle

        Höpö höpö ja niin edespäin. Osaatko sanoa asiasta mitään viisaampaa kuin kiistää asiat, jotka jokainen vanha perinnehellari varmasti tietää tosiksi.

        Erittele, ole hyvä, mikä ei ollut totta ja mikä on tutuus. Vai etkö kykene tähän? Etkö uskalla, sillä olisi vaara, että myös me erittelisimme totuuden ja hyvin perusteellisesti?


      • Höpöttäjälle kirjoitti:

        Höpö höpö ja niin edespäin. Osaatko sanoa asiasta mitään viisaampaa kuin kiistää asiat, jotka jokainen vanha perinnehellari varmasti tietää tosiksi.

        Erittele, ole hyvä, mikä ei ollut totta ja mikä on tutuus. Vai etkö kykene tähän? Etkö uskalla, sillä olisi vaara, että myös me erittelisimme totuuden ja hyvin perusteellisesti?

        Ei hänen jutuistaan kannata välittää.
        Kertoo viime talven lumiukkojakin olevan vielä jäljellä.


    • DoctorT

      ählämisählämi,muhametin lapsi KTS poukkoilee viisaampien joukossa.

      • TiedoksiTohtoriToopelle

        KTS ei tiettävästi kirjoita tässä ketjussa. Olen sen sisko.


    • Hkdetts

      Pe.ku pojalle jne...

      En viitsi eritellä, mutta senverran kerron että avauksessasi ei ollut mitään totta. Jo ajankohtakin oli väärin ja jatko samaa rataa, päin honkia. Paksua valetta!!! Ei ansaitse erittelyä!!!

    • Juuseph

      Katsotaanpa asia kerrallaan.

      Ajankohta nähtävästi pitää paikkansa, viime viikonloppu, kun kokoontuminen on ollut.

      Valtakirjakäytäntö, mitä sillä sitten onkin merkitystä, sen hyväksyminen näkyy pitävän paikkansa.

      Sehän on selvä että paikallisia helluntaiseurakuntia ei tuo äänestyspäätös eikä valtakirjakäytäntö sido.
      Eihän ole olemassa edes instanssia jossa valtakirjat hyväksytään. Siis oikeasti ei ole, leikisti kyllä. Paikallisseurakunta päättää itse ryhtyykö tähän leikkiin.
      Tuo syöpäläinen, Helluntaikirkko, haluaa tietenkin vaikuttaa asioihin. Haluaa valtakunnallisesti syrjiä seurakuntia ja heidän valintojaan, mikäli nämä toimivat itsenäisesti.

      Pesäero ainekset ovat olleetkin ja näin vahvistuvat.

      Seurakuntien pitää itse ottaa pesäero Helluntaikirkkoa myötäilevään helluntailiikkeeseen. (huom. on alettu käyttää nimitystä helluntailiike). Käytännössä tämä tarkoittaa seurakuntien tasolla irtiottoa toisista helluntailiikettä myötäilevistä seurakunnista. Tarkoittaa myös henkilötasolla irrottautumista paikallisen seurakunnan kuvioista mikäli seurakunta myötäilee helluntailiikettä jota Helluntaikirkko ohjailee.

      • Hell.rikoksen.uhri

        Pesäero. Todellakin. Tehkää rikosilmoitus! Älkää eläkö heidän luomassaan illuusiossa, että kysymys olisi jostain muusta kuin uskovaisiksi tekeytyvien rikollisten valtavasta miljardikavalluksesta!

        Älkää ajatelko heitä "uskovina", "erehtyväisinä veljinä, sisarina"! Kyllä he Suomen lain tuntevat, onhan heillä viranomaisia ja heidän sukulaisiaan joukoissaan! Samaten varmastikin vankiloissa "uskoontulleita, rakkaita veljiä..."

        "Et voi nähdä koko taulua, ennenkuin itse astut ulos siitä." Peskää pois valhe silmistänne, amerikkalaisen huijaususkonnon lume. Katsokaa TOSIASIOITA, älkääkä itse ryhtykö selittämään niitä muiksi kuin ne ovat. Ette ole tätä rikollisille velkaa.

        Ymmärtäkää, että tuo huijarilahko käyttää rikollisten ikivanhaa kikkaa, luovat illuusion, että rikoksen uhrien tulisi suojella rikollisia "häpeältä". Tuota samaa käyttävät mm. pedofiilit lapsiuhreihinsa, myös helluntaiseurakunnissa. Tuota uhrin sairasta tilaa kutsutaan nimellä tukholmasyndrooma, sillä kyseessä on rikoksen uhrin sairastuminen.

        Emme ole rikollisille mitään suojelua velkaa. Se, mikä on tehty, on tehty ja fakta asia, eikä tehtyä rikosta voi koskaan saada tekemättömäksi, vaikka teosta olisi 2 tuntia, 10 vuotta, tai jopa 100 vuotta aikaa. Rikos voi maallisen tuomioistuimen näkökulmasta, rikoksena vanhentua, mutta Jumalan silmissä ei koskaan.

        Helluntailaiset rikolliset opettavatkin: "Jeesus poisti syntimme". Ei poistanut. Ne ovat aina olemassa. Hän sovitti ne, katuvien ihmisten puolesta. Aito katumus tuo rikoksensa julki ja samaten sovittaa sen uhrilleen. Helluntaikirkkosaarnaajat - anteeksi bastardit! Siis pastorit - aivan tietentahtoen opettavat omia rikoksiaan kätkeviä oppeja. Sitten he selittävät: "Emmehän me voineet tietää, että he kokivat meidät rikollisiksi, kun he eivät asiasta meille mitään ilmaisseet!" Nämä ovat velmuja kettuja, maallisen lain kirjaimen tuntevia rikollisia ja heidän virkamiesapureitaan.

        Varokaa kuitenkin tuomasta heidän nimiään julkisuuteen, ellei rikos ole selkeästi todistettu, tai jo esim. tuomioistuimessa langetettu, sillä nuo perkeleet vetävät teidät oikeuteen kunnianloukkauksesta. Kunnian? Ei heillä kunniaa ole, mutta poliisi ja tuomioistuimet, joissa myös vapaamuurareita ja / tai helluntailaisia, näkee virallisesti asian toisin.

        He ovat häväisseet Elävän Jumalan seurakunnan ja heidän loppunsa on Kadotus. Sillä kaikkia uhrejaan he eivät enää voi saavuttaa, korvatakseen meille tekemänsä rikokset. He itse ovat valinneet näin, eikä heille enää ole armoa. Jos he muuta uskottelevat itselleen ja muille, he valehtelevat.

        Uhrejaan ja Jumalaa he eivät koskaan petä.


      • Kadotuksen.virkamiehet

        Siis: valtakirja. Te itse valtakirjalla olette luovuttaneet omaisuuttanne rikollisille.

        Älkää enää antako heille mitään valtakirjoja! Te itse syyllistytte seurakuntalaistenne varojen siirtoon rikollisille! Te olette pettäneet omat seurakuntalaisenne, joilta aikoinaan keräsitte rahat aivan muuhun tarkoitukseen kuin siirrettäväksi valtakirjoilla aivan muuhun tarkoitukseen.

        Seurakuntalaiset: kokoontukaa ja tehkää yhdessä rikostutkintapyyntö johtajienne toimista. Mutta mm. helluntaiseurakuntiin kuuluvat poliisit ja muut virkamiehet ovat jäävejä ottamaan vastaan ilmoituksianne. He tietävät tämän, mutta käyttävät hyväkseen teidän tietämättömyyttänne.

        Olen itse kahden tällaisen helluntaipoliisin rikoksen uhri. Pyysin apua ja molemmat hyssyttelivät minut hiljaiseksi, joko antamalla väärää tietoa, ja / tai kieltäytymällä auttamasta.


      • A.S.-75

        Jokainen helluntaiseurakunta voi saada valtakirjan jokaiselle nykyiselle työntekijälleen. Tarvitsee vain anoa. Ei siinä ole merkitystä "kirkoilla" tai muilla, joten ei tätä tarvitse liikaa kohdistaa uskonnonvapauslain alla toimivaan "yhdistykseen".

        Onko sitten hyvä vai huono asia, että jatkossa uusilta pastoreilta vaaditaan edes jonkinlaista koulutusta, sitä voi jokainen miettiä. Se on oikeastaan tämän asian suurin muutos. Tosin käytännössä näin on tainnut olla jo jonkun aikaa. Vai tietääkö joku jonkun uuden pastorin, jolla ei olisi takanaan mitään koulutusta missään Raamattukoulussa?


      • Kuuluu

        Kuka tai mikä myöntää valtakirjat?

        Miten voi olla mitään tahoa, jolta itsenäinen seurakunta anoo valtakirjan?

        "Tarvitsee vain anoa", niinkö? Että kaikille anoville sitten myönnetään. Että mikä tarkoitus sillä on.

        Kun joku seurakunta ottaa työntekijäksi henkilön, jolla ei ole valtakirjaa, tai kutsuu puhujavieraaksi, entä sitten. Eikö mitään?

        Jos ei mitään, mitä merkitystä on koko valtakirjajärjestelmällä.


      • A.S.-75

        Puhujavieraina ainakin tapaa nykyäänkin (erityisesti pienissä seurakunnissa) olla muitakin kuin seurakuntien palkkalistoilla olevia henkilöitä. On lähiseurakuntien vanhimmistoveljiä ja muita. Joten puhujavierailuihin tällä tuskin on vaikutusta. Jos seurakunta haluaa kutsua jonkun vanhimmistoveljen puhujavieraaksi, niin sitten kutsuu. Ei seurakunta ole tällaisessa asiassa millään tavalla sidottu.

        Ja sitten taas suuremmissa seurakunnissa puhujavieraat ovat lähes poikkeuksetta muiden seurakuntien pastoreita, joille todennäköisesti valtakirja haetaan, joten tässäkään asiassa valtakirja ei muuta nykytilannetta.

        Sitten helluntailiikkeessä on ollut aivan alusta asti sellainenkin käytäntö, että epäluottamusta herättävistä pastoreista kyllä tiedotetaan vähintään puskaradion kautta. Näin on varmasti jatkossakin.

        Nykyisten työntekijöiden osalta tässä valtakirja-asiassa oli sellainen maininta, että valtakirjan saa, vaikka ei täyttäisi "vaatimuksia" tietystä määrästä Raamattukouluja.

        Lienee kuitenkin yksittäisten seurakuntien tai yksittäisten työntekijöiden asia, haluavatko hakea itselleen valtakirjaa. Nähtäväksi jää.


      • A.S.-75
        Kuuluu kirjoitti:

        Kuka tai mikä myöntää valtakirjat?

        Miten voi olla mitään tahoa, jolta itsenäinen seurakunta anoo valtakirjan?

        "Tarvitsee vain anoa", niinkö? Että kaikille anoville sitten myönnetään. Että mikä tarkoitus sillä on.

        Kun joku seurakunta ottaa työntekijäksi henkilön, jolla ei ole valtakirjaa, tai kutsuu puhujavieraaksi, entä sitten. Eikö mitään?

        Jos ei mitään, mitä merkitystä on koko valtakirjajärjestelmällä.

        ... Joo, ja en ole tämän asian asiantuntija, eikä asia vaikuta omaan elämääni (=en ole työntekijäsuhteessa mihinkään seurakuntaan). Mutta olen lukenut esityksen tästä valtakirja-asiasta, joten kommentointini tulevat siltä pohjalta.


      • koditon1

        Miten on sellaisessa tilanteessa valtakirjan laita, jos ei kuulu Helluntaikirkkoon? Jos sellaista ei ole mahdollista saada kirkkoon kuulumattoman, niin kuinka ovet sulkeutuvat tai avautuvat Herran elovainioille?


      • A.S.-75
        koditon1 kirjoitti:

        Miten on sellaisessa tilanteessa valtakirjan laita, jos ei kuulu Helluntaikirkkoon? Jos sellaista ei ole mahdollista saada kirkkoon kuulumattoman, niin kuinka ovet sulkeutuvat tai avautuvat Herran elovainioille?

        Ei helluntaikirkkoon kuulumisella ole tässä merkitystä.

        Enemmistö Suomen helluntaiseurakunnista ei ole liittynyt helluntaikirkkoon. Valtakirja on tarkoitettu jokaisen seurakunnan työntekijöitä varten.


    • AHVENAA

      NÄIN VIIMEISETKIN USKOLLISET AJETAN POIS JA JÄLJELLE JAA RAUNIOT

      LAITTOMUUKSIEN MÄÄRÄ ON YLITTÄNYT SIETOKYKYNI VUOSIA SITTEN

      • A.S.-75

        Valtakirja on tarjolla jokaiselle nykyiselle työntekijälle, joten ei tämä asia uskollisia pois aja. Ei vaadita tiettyä koulutusmäärää tai vastaavaa. Itse en ollut etukäteen erityisen innostunut tähän valtakirja-asiaan (ja edelleenkin asia on itselleni samantekevä), mutta ei asiaa kannata vastustaa sellaisilla perusteilla, jotka eivät ole todellisia.

        Sitä en sitten tiedä/muista, millainen lankeemus veisi valtakirjan. Tällaisissa tapauksissa valtakirjalla voi olla merkitystä.


      • A.S.-75 kirjoitti:

        Valtakirja on tarjolla jokaiselle nykyiselle työntekijälle, joten ei tämä asia uskollisia pois aja. Ei vaadita tiettyä koulutusmäärää tai vastaavaa. Itse en ollut etukäteen erityisen innostunut tähän valtakirja-asiaan (ja edelleenkin asia on itselleni samantekevä), mutta ei asiaa kannata vastustaa sellaisilla perusteilla, jotka eivät ole todellisia.

        Sitä en sitten tiedä/muista, millainen lankeemus veisi valtakirjan. Tällaisissa tapauksissa valtakirjalla voi olla merkitystä.

        " mutta ei asiaa kannata vastustaa sellaisilla perusteilla, jotka....

        Puhuit itsesi pussiin.
        Minkä takia oitää olla, jos ei ole mitään merkitystä?

        "Sitä en sitten tiedä/muista, millainen lankeemus veisi valtakirjan. Tällaisissa tapauksissa valtakirjalla voi olla merkitystä."

        Ja toisen kerran puhuit itsesi pussiin, kun on taas merkitys ja kaiken lisäksi ulkopuolinen (helluntaikirkkolainen) päättäisi sen onko joku uskossa.


      • A.S.-75
        Pe.ku kirjoitti:

        " mutta ei asiaa kannata vastustaa sellaisilla perusteilla, jotka....

        Puhuit itsesi pussiin.
        Minkä takia oitää olla, jos ei ole mitään merkitystä?

        "Sitä en sitten tiedä/muista, millainen lankeemus veisi valtakirjan. Tällaisissa tapauksissa valtakirjalla voi olla merkitystä."

        Ja toisen kerran puhuit itsesi pussiin, kun on taas merkitys ja kaiken lisäksi ulkopuolinen (helluntaikirkkolainen) päättäisi sen onko joku uskossa.

        En puhunut itseäni pussiin. Asiasta ei vain pidä luoda turhia uhkakuvia.

        Enkä tiedä, millainen lankeemus veisi valtakirjan; sen myönsin avoimesti.


    • uskomatonta

      Mikään "lahko"ei noudata kristillistä alkuseurakuntaa,vaikka raamatussa on selvät
      esimerkit.Rahan kerääminen näyttää olevan "pääteemana"kaikilla seurakunnilla
      ja kirkoilla.Raha on kaiken pahan "alku ja juuri".Evankelistat syövät parhaat palat
      ja makaavat pehmeimmillä petillä.

      • Alkuseurakunnassa ihmiset muuten myivät maatilojaan ja toivat rahat apostoleille.... Tyhjästäkö ajattelet rahojen seurakunnalle vuokra-, palkka- ym. menoihin ilmaantuvan? Eikä useimmille evankelistoille juuri kilometrikorvauksia pystytä maksamaan...


      • Sori, jäi sana pois. Tarkoitin sanoa: ei juuri kilometrikorvauksia kummempaa pystytä maksamaan


      • woewoe

        Just joo. Kukahan ne kiinteistö- ja palkkausmenot sitten maksaa, elleivät seurakuntalaiset vapaaehtoisesti. Luterilaisella puolella ei edes kysytä haluatko antaa rahaa vai et. Vapaissa suunnissa seurakunnan tukeminen on sentään vapaaehtoista. Mitä se kellekään kuuluu, jos joku haluaa tukea seurakuntaansa.


      • "Rahan kerääminen näyttää olevan "pääteemana"kaikilla seurakunnilla ja kirkoilla."

        Siis ylimääräisen rahan kerääminen.
        Sitten vielä yksittäiset helluntailaiset laittavat suuret määrät seurakuntien ulkopuolelle ja eikös ole muotia taas antaa Mellerin Patmokselle, kun niillä on se "aito avioliittokin".


      • Tipale kirjoitti:

        Sori, jäi sana pois. Tarkoitin sanoa: ei juuri kilometrikorvauksia kummempaa pystytä maksamaan

        Kun ihmiset haluaa perustaa uskonnollisen yhteisön, niin miksi joillekin pitäisi maksaa kilometrirahaa ja palkkaa?

        Ymmärrän kokoontumispaikan tärkeyden, joka on maksettava yhteisesti, mutta en ihmisten eriarvoisuutta uskonnollisessa yhteisössä.
        Minkä ihmeen takia toisten pitää joillekin maksaa uskonnolliseen yhteisöön kuulumisesta?


    • Bishop

      Oliko äänestyksessä ääni per seurakunta periaate vai oliko esim. Helsingin Saalem seurakunnalla vaikkapa 30 ääntä ja Pihtiputaan helluntaiseurakunnalla yksi ääni?

      • jyvitystä

        Ilmeisesti esimerkkisi on ns. jyvitystä.
        Jos on näin, se on ok. näin maallisesti.


      • Bishop

        Luultavasti äänestyksen äänimäärät on "jyvitetty" seurakunnan jäsenmäärän mukaan. Olisi silti hyvä tietää että paljonko isoilla kaupungeilla kuten Helsinki, Turku, Tampere ja vaikka Jyväskylä oli ääniä käytettävänään.

        Olisi myös hienoa tietää että oliko Porin helluntailaisilla äänestysmahdollisuus vaikka se ei kuulu nyt helluntaikirkkoon eikä yhdistysläisiin. Jos ja varmaan kun oli niin millaisella jäsenmäärällä porille oli annettu äänestysääniä?

        Onko kellään tietoa vai spekuloidaanko lisää?


      • A.S.-75
        Bishop kirjoitti:

        Luultavasti äänestyksen äänimäärät on "jyvitetty" seurakunnan jäsenmäärän mukaan. Olisi silti hyvä tietää että paljonko isoilla kaupungeilla kuten Helsinki, Turku, Tampere ja vaikka Jyväskylä oli ääniä käytettävänään.

        Olisi myös hienoa tietää että oliko Porin helluntailaisilla äänestysmahdollisuus vaikka se ei kuulu nyt helluntaikirkkoon eikä yhdistysläisiin. Jos ja varmaan kun oli niin millaisella jäsenmäärällä porille oli annettu äänestysääniä?

        Onko kellään tietoa vai spekuloidaanko lisää?

        Muistaakseni näissä äänestyksissä on 1kpl / alkava 300 jäsentä. Eli:

        - 1 ääni: 30 hengen, 60 hengen ja 230 hengen srk
        - 2 ääntä: 350 hengen, 570 hengen srk
        - 7 ääntä: 2000 jäsentä
        - 12 ääntä: 3500 jäsentä

        Eli isommilla seurakunnilla on enemmän ääniä, mutta kahdellatoista 50 hengen seurakunnalla (yhteensä 600 jäsentä) on yhtä paljon ääniä kuin 3500-jäsenisellä Helsingin Saalemilla.

        Joidenkin olen kuullut pohtivan sitä, että enimmäisäänimäärää laskettaisiin kuuteen tai seitsemään. Mutta nyt en enää muista, oliko tämä jonkun yksityisajattelua vai oliko asiasta puhuttu Syyspäivillä.


      • Bishop

        Suurpiirteinen koonti on että isot kaupungit Helsinki 12, Turku 7, Tampere 7, Jyväskylä 7 ja Oulu 7 ääntä saavat yhteensä 40 ääntä. Voiko pitää paikkansa että suomen viidelle suurimmalle annettaisiin vain 18% päätösvallasta vai onko joku srk arvioimaani selkeästi isompi ja enemmän ääniä saanut?


    • Siunattua_syksyä

      Tästä alkaa viimein se kehitys, jossa uskovat kokoontuvat kirkkojen ulkopuolella ja perustavat toimintansa yksin Jumalan Sanaan.

      Helluntailaisuus on jäsenkasvun myötä muuttumassa luterilaisen kirkon kaltaiseksi byrokratia- ja kompromissilaitokseksi.

      Jeesuksen sanansaattajia ei valitse mikään äänestys. Kyllä Jumala itse ohjaa sille tielle.

      Nythän on tarkoituksena vain luoda sisäpiiri, joka saa päättää raha-asioista ja valita työntekijöiksi itseään hyödyttävät henkilöt.

      Synti ui seurakuntiin hiljaa ja varoittamatta. Jo nyt on vaikea edes löytää Raamatun mukaisia puhujia helluntaiseurakunnista.

      Jokainen uskova olkoon itse Jumalan valo ja liekki maan päällä. Sinun puheesi, Sinun tekosi ja Sinun uskosi ovat voimakkainta Jumalan tahdon edistämistä tässä maassa.

      Voimakkain rukous on se, jonka lausut hiljaa suoraan Jumalalle. Joukkohysteria ja musiikilla retostelu eivät vie sanaasi yhtään nopeammin Jumalan luo. Sytytä kynttilä tänä iltana, lue Raamattua sen valossa ja kuuntele, kun Jumala puhuu sinulle. Rukoile, käännä kasvosi Jumalan puoleen ja ota vastaan Hänen siunauksensa.

      Et tarvitse siihen mitään välikäsiä. Kaiken, mitä Jumala Sinulta kaipaa, on Hän sinulle jo antanut. Rakentanut sen sydämeesi jo ennen syntymääsi. Siksi Sinulle on taattu yhteys Jumalaan ja Hänen suojelukseensa.

      Jaa kokemuksiasi toisten uskovien kanssa. Keskustele heidän kanssaan. Mutta älkää korottako ketään "työntekijäksi", "puhujaksi" tai "saarnaajaksi". Kukin meistä on näitä kaikkia ja jokaisen uskovan puhe on arvokasta Jumalan työtä.

    • AlamäkiAlkoiNyt

      "Tarkoitus on muun muassa sitouttaa helluntailiikkeen työntekijät helluntaiherätyksen Uskon pääkohtiin ja yhteisiin periaatteisiin, joiden pohjalta työtä tehdään. Historiassa meillä on ollut pastoreita, jotka ovat itse nimittäneet itsensä tehtävään. Valtakirjakäytäntö vahvistaa seurakuntia, valtakirjaa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja Petteri Arasalo kertoi Syyspäivillä."

      Tarkoituksena on siis alkaa kontrolloida sitä, mitä helluntaiseurakunnissa opetetaan. Aiemmin oli mahdollista opettaa niin kuin itse parhaaksi koki, kun oppikirjana oli vain Raamattu. Pian tulevat sitten viralliset opit ja muu, kuten kaikissa suurissa kirkoissa. Koko ajan mennään kauemmas Raamatusta. Uskon arvo mitataan valtakirjoilla ja soraäänet vaiennetaan "epävirallisina". Kritiikin esittäminen vaikeutuu ja valta jakautuu epätasaisesti pienen sisäpiirin ottaessa itselleen kaiken, minkä irti saavat. Jäsenille asetetaan velvollisuuksia, mutta johtoportaassa vain pohditaan sitä, miten seurakunnan raha-asiat (eli oma tilipussi) pidetään kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe