Käykö suodatin?

Filterman

Purressani on Kubotan 20 heppainen mylly. Pitäisi vaihtaa öljyt ja sattumoisin hyllystä löytyy Vetus/Mitsubishin 2/3/4-sylinterisiin tarkoitetu öljysuodatin. Se tuntuu menevän heittämällä Kubotan kylkeen. Ulkoinen koko on vain hieman pienempi.

Osaako kukaan sanoa, onko suodattimissa mootorikohtaisia eroja? Eli voinko ruuvata tuon Vetuksen filterin iloisesti Kubotaan?

5

1141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvintoimii

      Jos kierteiden lisäksi myös filterin kumitiiviste on oikean kokoinen, voit hyvin käyttää Vetus-Mitsubishiin tarkoitettuja filttereitä. Luulisin, että netistä voisi löytyä öljysuodattimien soveltuvuustaulukoita. Ainakin omaan Vetus-dieseliini löytyi sellainen ja sen avulla olenkin käyttänyt autotarvikkelina myytäviä suodattimia (Motonetistä halvalla). Venedieselien valmistajat eivät taida valmistaa suodattimia, vaikka venetarvikkeina myytävissä onkin venemerkin nimi (ja korkeampi hinta). Esim. Volvo-Pentaan myydään Volvo-Pentan filtereitä.

      • Filterman

        Näin itsekin ajattelin. Kierteet ja kumitiiviste passaavat täysin. Suodattimen koko tuskin on kriittinen tekijä, kun kerran tuo mötikkä pelaa omaa moottoria tehokkaammissa Vetuksissakin.


    • MitaanTietamaton

      M-filter:llä on hyvät soveltuvuustaulukot omilla sivuillaan, koska niissä on myös perusmoottori mainittuna. Paljon on kohdillaan kun kierre ja tiiviste osuu. Yksi tapaus tuli viime kesänä vastaan, jossa tiiviste oli pullahtanut ulos joko sopimattomuuden tai asennusvirheen takia, jonka jälkeen pilli vihelsi ja pannuhuone oli kauttaaltaan öljytty.

      Mainituilta sivuilta (jos perusmoottori meni oikein) Kubotan D722:een on tarjolla sekä MH3363 että MH348 traktorimallista riippuen. Nannin 3.75HE (ja N3.21, joka ei ole luettelossa) D722-e moottorin suodatin on MH3363. Mitsut näyttävät suosivan MH348:a.

      Nannin N3.21:n kanssa kävi niin, että Motonetin tarjooma tarvikesuodatin (käy myös joihinkin Mazdoihin) oli varmaan kierteiltään ja tiivisteltään sopiva, mutta oli halkaisijaltaan jonkin verran isompi kuin Nannin 'oma' suodatin ja MH3363.

      • MitaanTietamaton

        Kommentoidaan vielä, että Motonetin N3.21:n suodatin ei mahtunut paikalleen ilman moottorin korvakkeen tms. siirtämistä, joten laitoin suosiolla MH-3363:n.


    • Huoltaja

      M-filterin MH 382 öljysuodatin on kooltaan ja kierteeltään sopiva, polttoainesuodattimeksi saman valmistajan MP 471. Olen itse käyttänyt näitä 10 vuoden ajan ilman ongelmia ja niitä löytyy autotarvikeliikkeistä ja halpahalleista kohtuuhinnoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe