Ensimmäiset nettisivut, hyvä webhotelli?

niiskuneiti-----

Tarkoitus olisi tehdä ystävän pienyritykselle sivut. Tehtävään lähdin ihan kylmiltään. Opettelin käyttämään wordpressiä ja teinkin eräänlaiset testisivut . Webhotellina käytin hostingeriä ilmaisella domainilla. Nyt olisi tarkoitus ryhtyä tositoimiin ja hankkia yritykselle oikea domain. Mitä mieltä olette tuosta hostingeristä tai suositteletteko jotain muuta webhotellia? tai onko joku webhotelli mitä kannattaa ehdottomasti vältellä? Domain kannattaa ilmeisesti ostaa hotellin kautta, käsittääkseni yksinkertaisempaa? Muita vinkkejä tähän alkuun, että saisin homman kerralla onnistumaan kivuttomasti. Kiitos jo etukäteen vastauksista.

16

2450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku_kotimainen_yritys

      Tuon Hostingerin systeemi suomessa on vähän epämääräinen, ilmeisesti jonkinlainen palvelun paikallinen "myyntipiste" enkä jaksanut kaivella sitä varsinaista yhtiötä homman taustalla (eli minkämaalainen yritys on kyseessä). Jos homma toimii niin ihan ok mutta voi olla hankala jos tulee ongelmia.

      Itse ainakin valitsisin oikeasti suomalaisen webhotellin, eli sellaisen josta yhtiön tiedot y-tunnuksineen löytyy sieltä sivustolta ilman kaivelua. Suomalaisen yhtiön kanssa mahdollisten ongelmien selvittely on aina helpompaa. Suomalaisia webhotelleja löytyy useita kohtuuhintaisia, itse varmistaisin että myös palvelimet ovat suomessa (osa suomalaisista webhotelleista vuokraa palvelintilaa ulkomaisista palvelinhotelleista).

      • niiskuneiti---

        Vähän tällaista uumoilinkin. Harjoitussivuihin käytin tuota hostingeria koska sieltä sai ilmaista tilaa. Olisiko suosituksia? Vaatimuksena edullinen ja helppokäyttöinen ja tietysti tuki pitää olla.


      • niiskuneiti---
        niiskuneiti--- kirjoitti:

        Vähän tällaista uumoilinkin. Harjoitussivuihin käytin tuota hostingeria koska sieltä sai ilmaista tilaa. Olisiko suosituksia? Vaatimuksena edullinen ja helppokäyttöinen ja tietysti tuki pitää olla.

        misshosting näyttäisi edulliselta, tosin taitaa olla ruotsalainen


      • Vähän_vertailua
        niiskuneiti--- kirjoitti:

        Vähän tällaista uumoilinkin. Harjoitussivuihin käytin tuota hostingeria koska sieltä sai ilmaista tilaa. Olisiko suosituksia? Vaatimuksena edullinen ja helppokäyttöinen ja tietysti tuki pitää olla.

        http://www.webhotellivertailu2.fi/ Tuolta voi vertailla hintoja ja ominaisuuksia.

        http://www.puskaradio.net/kategoriat.php?category=Web Hosting Löytyy arvosteluita ja mielipiteitä. Noita kannattaa lukea vähän varauksella koska seassa on melkovarmasti myös aiheettomia haukkuja ja toisaalta perusteettomia kehuja, jonkunlaisen kuvan saa kuitenkin.

        Itselläni on ollut pitkään Hostingpalvelulla ja hyvin toiminut, vanha jo myynnistä poistunut paketti joka on noiden nykyisten aloitus- ja peruspaketin väliltä https://www.hostingpalvelu.fi/webhotellit/webhotelli-vertailu/

        Domain kannattaa ottaa samalla sieltä webhotellilta, käytännössä kaikkein helpoin. Varmistat vaan että se rekisteröidään oikeasti asiakkaan nimiin. Suomessa oli ainakin aikasemmin muutama epämääräinen taho jotka rekisteröivät domainin omiin nimiinsä ja halusivat siitä ison rahatukon jos halusit siirtää sen toisaalle, esim. osoite.com teki tuota. Nykyisin toimiva osoite.fi ei välttämättä ole samojen tyyppien tekele mutta joitain samoja piirteitä pikaisella vilkaisulla.


      • Huijareita-nykyisinkin

        Näyttäisi tuo osoite.fi toimivan samalla tavoin kuin osoite.com toimi. Edullinen tarjous ensimmäiseksi vuodeksi ja jatkossa todella kallis eikä irtisanominen meinaa onnistua. Eli koitetaan saada asiakas koukkuun ja irtipääseminen on tehty mahdollisimman hankalaksi. Onneksi netistä löytyy kommentteja toiminnasta, eli kannattaa laittaa mietinnässä olevan webhotellin nimi hakukoneeseen ja katsoa mitä löytyy.


      • niiskuneiti---

        ok, kiitos paljon vinkeistä. pitääpä perehtyä noihin tarkemmin!


      • WordpressWebhotelli

        Itse löysin tälläisen webhotellin tarjoajan
        https://sisallonhallinta.com

        He asentavat ilmaiseksi sinulle wordpressin ja hotelliin sisältyi automaattiset päivitykset.

        Nyt kokeillaan kuinka palvelu toimii, tähän asti olen ollut tyytyväinen palveluun :)


    • niiskuneiti---

      Vielä kysyisin "tyhmiä". MInulla ei ole mitään käsitystä kuinka suuren tilan sivut tarvitsee... tietysti on vaikea vastata näin sivuja näkemättä mutta kyseessä melko yksinkertaiset sivut jossa kuitenkin aika paljon valikkoja joissa alasivuja ja niihin kuvia tulee kyllä, mm galleria. Heti alkuun useampi kymmen. Jatkossa yksittäisiä kuvia tullaan lisäämään silloin tällöin, koska sivun yhteyteen tulee luultavasti melko harvakseltaan päivittyvä blogityyppinen osio. Saattaapa blogiin tulla myös joskus joku pieni videon pätkä. En haluisi että maksetaan "turhasta" tilasta, mutta millä kannattaisi lähteä liikkeelle. Mikään verkkokauppa tämä ei kuitenkaan ole.

      Eli olen aika ulkona näistä teknisistä hommista. Visuaalinen puoli on lähinnä vahvuuteni.

      • niiskuneiti---

        Olen kallistumassa siis tuohon hostingpalveluun. Näyttäisi olevan selkeät sivut. Nauratti oikein esim Nettihotelli.fi. Etusivulla oli niin paljon "törkyä" että tällainen tavan tallaaja ei jaksanut keskittyä yhtään sekavaan ulkoasuun. Ei kovin ammattimaista kuvaa antanut, joten sivuutin kysisen jo heti ensivilkaisulla.
        Eli hosting palvelulla varmaan mennään, mutta mietin aloitanko aloituspaketilla vai pitääkö heti kättelyssä valita peruspaketti.


      • hmhmhmhm

        Kuvathan ne vie eniten tilaa.

        Katso yhdestä kuvastasi paljonko on sen koko.

        Jos kuvia tulee paljon, niin saa sitä tilaa 1 - 2 Gt olla.

        Mutta todellisuudessa kyllä 500 Mt tilaankin paljon kuvia saa (jopa noin 500 kpl), varsinkin kun pienentää ne vähän matalammalle laadulle nettilevitystä varten.

        Mutta vähän tilaa pitää jättää myös itse WP:lle. Tosin ei sen pitäisi paljoa viedä, sehän on pelkkiä tekstitiedostoja.


    • Anonyymi

      Nettihotelli. fi on kevyt, asiakaspalvelu on aika tylyä, lisänä vastuunkantoa virhetapauksissa ei ole, syyttävät aina muita, firma kuuluu Euronic oy ryhmään, myös domainkeskus on samaa hönttää. En suosittele.

      • Anonyymi

        Kaiken lisäksi hiton kallis.


      • Anonyymi

        hostinger.fi

        on ihan soiva ja edullinen peli kunhan varmistut siitä, ettei globaalisti toimiva liettualais-kyproslainen yhtiö laita sivujasi vahingossa jonnekin Singaporen datasaliin.

        24/7 toimivasta LIVE-chatistä kun varmistaa että sivut tulee sijainniltaan Eurooppaan (Liettua/Englanti/Hollanti...) niin uskon että olet webbihotellivalintaasi tyytyväinen.


    • Anonyymi

      Jos haluaa nopean verkkosivujen ylläpidon ja suomenkielisen tuen, omaksi suosikiksi nousee Speek. speek.fi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukrainan komentajien kokouspaikka tuhottiin

      Suuri osa Ukrainan korkeista komentajista turvallisuusjoukoissa saattaa olla kuollut. Venäjän armeija raportoi maanantaina tuhonneensa paikan ballistisella ohjuksella, jossa Ukrainan korkea-arvoiset komentajat olivat kokoontuneet.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe