Suomalainen "ihmediesel" ratkaisee päästöongelmat?

ehkäpäästin

Kova väite, mutta mahtaakohan diesel-moottorilla olla siltikään enää tulevaisuutta?

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/dieselgaten-ratkaisu-on-suomessa-6001734

"Aumetin Z-moottori on turbo- ja mäntäahdettu kaksitahtinen diesel. Korkealla paineella tapahtuvan huuhtelun ansiosta palolämpötila jää alhaiseksi eikä typen oksideja muodostu yhtä paljon."

Hiukkastutkimus on toki Suomessa pitkällä, koska onhan täältä kaupattu hiukkaspäästöjen mittauslaitteita suurille autovalmistajillekin.

Voisi kuvitella osakuorman hyötysuhteen paranevan muuttuvalla puristussuhteella, jolloin ei tarvittaisi päästöjen kannalta haitallisen korkeita lämpötiloja. Vaan ei taida VCR-moottorin tekeminen olla dieselistä aivan yksinkertaista.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herätkääjo

      Ei tarvitse ollakaan, työkoneisiin tai raskaan kaluston käyttöön korkeintaan. Kaikkea muuta henkilöauton kulkunesteeksi kuin dieseliä, niin maailman päästöt laskee merkittävästi samoin syöpään sairastuneiden määrä.

      • HerääminenTarpeellista

        Höpsistä taas.
        Liikenteen dieselistä Suomessa yli 70% kulutetaan muissa kuin henkilöautoissa. Typenoksidit syntyvät siis pääosin muissa kuin henkilöautoissa. Toki tuo 30% on liikaa, mutta merkittävästi se ei tilannetta muuta, jos kaikki henkilöautot siirtyisivät bensan käyttöön, kuin ehkä paikallisesti jossain.
        Sen sijaan hiilidioksiidipäästöt sitten nousisivat merkittävästi. Se on vähintääkin yhtä haitallista maapalloa ajatellen. Ei varmasti tarvitse kenellekään hiilidioksiidinkaan haittoja kertailla. Hiilidioksiidi on globaali saaste, kun typenoksidi on paikallinen.

        Ei liikenteestä saasteetonta saada, mutta tekniikka on olemassa sen vähentämiseksi ja sen käyttöä ohjataan veropäätöksillä.
        Valitettavasti se tietysti johtaa myös verokiertoon, kuten nyt juuri VW:n dieselien osalla on kiinnijäänyt USAn verolakien kiertoa. On myös havaittu selviä polttoainekulutukseen (=hiilidioksiidipäästöt) liittyviä harhautuksia, jotka on myös veronkiertoon tähtääviä. Toivottavasti nyt kiinnitetään entistä enemmän tehtaiden ilmoitusten todenmukaisuuksiin.


      • hiilimonoilla.hiihdetään

        Hiilidioksidihuijaus on vuosituhannen kusetus, jonka varjolla saadaan verotettua mitä halutaan ja myytyä uskovaisille huuhaata.

        Yksinkertainen kysymys: mitä eroa on viherhihhulilla ja dieselmoottorilla? Hihhuli ei päästä typenoksideja. Mitä yhteistä niillä on? Molemmat päästävät hiilidioksidia.

        Jos viherpiippari olisi ekologinen, niin hän ripustaisi itsensä kiikkuun. Dieselmoottoreista puolestaan sulatettaisiin kelloja uskovaisten kellotapuleihin.


      • E220_CDI

        Aika halpaa syrjäyttää MuTupohjalla vuosisadan huijauksena omalta kannalta ikävät argumentit ja sitten syyttää muita viherpiippoilusta.

        Siitä ollaan silti samaa mieltä että Vihreät - De Röda on asiantuntemattomuutensa ja laskutaidottomuutensa jo useaan kertaan demonstroinut, eikä vakaumus vieläkään korvaa ymmärrystä.

        Mutta ihan aikuisten oikeasti EU normit lähenevät toisiaan kiristäen niin bensa- kuin dieselmoottorinkin vaatimuksia kummankin heikoissa kohdissa. EU6 normi vetää ensi kertaa dieselin hiukkaspäästöt tasoihin bensamoottorin kanssa. Syyskuun 2015 alusta lähtien diesel ei saa enää hitustakaan anteeksi bensaan nähden. Myrkyllisiin häkäpäästöihin ei ole viime vuosina puututtu, joten bensalle sallitaan dieseliin verrattuna kaksinkertainen päästö, eli uudet bensa-autot kelpaava5 tältä osin jos häkäpäästö on edes vuoden 1996 EU2 dieselin tasolla. Tämä on tosin ahdettujen osalta entistä pienempi ongelma. Sen sijaan hiilivedyt ovat bensakoneen yksinoikeus, tosin niitäkin on vuosien kuluessa pudotettu. Typen oksidit eivät ole vielä aivan tasoissa, mutta nyt kun EU6 vetää dieselin NOxit alle puoleen, jää eroa bensaan enää 25%, 0.08 vs 0.06 g/km, eli lähellä ollaan tässäkin.

        Omaa valintaani en tee päästöjen pohjalta ollenkaan, vaan päästömääräyksien täyttäminen on minulle vain katsastuksen tavoin välttämättömyys ajoluvan saamiseksi. Oman valintani teen puhtaasti sillä pohjalla, että tällä hetkellä vain diesel saa mieleiseni automaattivaihteisen ison ja mukavan auton liikkumaan kohtuullisin kustannuksin. Jos tilanne muuttuu vaikkapa sähkökäytön tai suorasuihkutusbensamoottorien paranevan hyötysuhteen myötä, pidän vakaumukseni ajaa mukavasti ja taloudellisesesti, mutta vaihdan moottorini sellaiseen jolla voin tavoitteeni saavuttaa.


    • Merkelin.kosto.hirmuinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe