Kohta se on asiakas syyllinen.VW tapa seaaa

seataudiskodaVWsamasaast

Päästöhuijausautojen korjausaikataulu Suomessa yhä auki

Keskiviikko 7.10.2015 klo 13.55

Volkswagenin päästöskandaalin seurauksista Suomessa ei edelleenkään ole tarkkaa tietoa.

Maahantuoja VV-Auto ei tiedä vielä korjausten aikataulua tai laajuutta.

- Asia on sen verran tuore, että meillä ei Suomessa ole tietoa aikatauluista tai muista asioista. Olemme jatkuvasti yhteydessä päämieheemme Saksassa ja kun sieltä saadaan tietoa näistä ratkaisuista, informoimme asiakkaitamme, kertoo VV-Auton viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen.

Myöskään liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ei ole vielä saanut Saksan viranomaisilta lisätietoja takaisinvedosta.

- Volkswagen antaa korjausehdotuksensa tyyppihyväksyntäviranomaiselle, joka tässä on Saksan hyväksyntäviranomainen KBA. Se hyväksyy suunnitelman, ja sen pohjalta kerrotaan, miten takaisinvetokampanja toteutetaan ja missä aikataulussa, kertoo osastopäällikkö Toni Pallaspuro Trafista.

Pallaspuro ei osaa arvioida, milloin lisätietoja mahdollisesti saadaan.

Suomessa on tällä tietoa noin 64 000 diesel-autoa, joissa on päästömanipuloitu moottori. Volkswagen on luvannut maailmanlaajuisesti vetää takaisin ja korjata kaikki skandaaliin liittyvät autot ensi vuoden loppuun mennessä.

STT

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NOx_päästö

      Vaikka tämä asia ei sinua osssss liikuta pätkääkään, kerron kuitenkin, että pääjohtajan suulla on vakuutettu Euroopan takaisinkutsujen alkavan tammikuussa ja kampanjan olevan valmis ensi vuoden loppuun mennessä. Koskee myös Suomea. Maahantuojalla ei ole vielä aikataulusta sen parempaa tietoa kuin lehdistössä on kerrottu. Laajuus taas on tiedossa ja kuka tahansa voi rekisteritunnuksen perusteella tarkistaa kuuluuko auto kampanjan piiriin. Maahatuojan nettisivuilta siis.
      Sinun autosi osssss ei kuulu niihin ja muista sinun ei tarvitse huolehtia!

    • Käsittämätöntä

      Mitähän ihmettä se viiden ässän ossi taas kirjoittaa? Onko sormet lipsuneet näppäimillä? Onko alkoholilla osuutta asiaan?

      "VW tapa seaaa"

      Mitä se tarkoittaa? Kehottaako ossi tappamaan jotain?

    • Hössötteliät

      Tuollaisen puutteen kohentamiseen EI liene mikään hätä . Autoilevan kansan elämässä on muita kiireellisempiäkin asioita . Joten VAG omistajan ei kannata vaivata ullakkoaan turhalla asialla . Tuo tila korjaantuu kun aika on

      • seataudiskodaVWsamasaast

        VW osoitti että ullakko käytetään huijaukseen.


      • Leimaton

        Juu laitetaan katsastuksessa hylkyyn, kunnes on todisteet, että auto täyttää vaatimukset.


      • juakko

        Suomessa kelpaa kaikki dieselromut merkistä riippumatta kastastukseen, niin kauan kun siellä mitataan vain savut, oli sitten huijattu tai ei.


    • Kolmekakaraajarakki

      Nuo eurovitoset on siin rajalla kui se onnistuu ilman urearuiskutusta, kaikissa raskaissa se on vitosissa, toki kuluttajalle se ei sinänsä kummonen kustannus ole. Kyseessä on yksinkertainen systeemi, toki vaatii tankkauksen kahdesta pistoolista vaan ureatankkaus on raskaassa kalustossa tarpeen viiden kuudentuhannen välein.

      • dieseltohtori

        Hahaa. Liiankin läheltä seuranneena raskas kalusto kusettaa sen minkä ehtii. Siellä, jos missä on suurta kusetusta tuo kusen (Adblue) poistaminen. On huijaussoftaa antureille ja ureaa ei syötetä tai ureatankeissa kiertää sama pakkasnesteseos ei mihinkään urean sijasta, Nykyään yleensä on joku softa viritys. Säästöä päästöjen kustannuksella ja viimeisen päälle rankasti. Ei tarvitse tankata lainkaan ureaa.
        Ja johtuu juurikin ahneudesta ja samalla muiden ihmisten terveyden laiminlyönnistä aivan samalla tavalla kuin VW on nyt tehnyt.
        Ja nämä nykydieselit kun ei savuta, niin ne kelpaa katsastukseen aidolla savumittuksella. NOx päästöjä tuleekin niin että riittää...


      • SaastuttajaAatu

        Hei. Ei kai vaan kukaan täysjärkinen meinaa viedä autoaan ehjäämölle siihen päästötalkoon toteuttamiseen. Häipyvät kulut, kasvavat kulutukset, väännöt putoavat ja niin edelleen.
        Koko hommassa ei ole Suomea (jossa jenkkiläisten hoksaamia asioita ei edes mitata) ajatellen mitään merkitystä. Kyse on siitä, että USA:ssa kaikki dieselit ovat öljyteollisuuden inhokkeja. Ja kun samaan aikaan Kalifornian viherpiipertäjät ovat saaneet päähänsä ajaa pienipäästöisellä dieselillä, nousee mitättömästä muunnoksesta kauhea kohina! Heitä on huijattu ja maailma tuhoutuu!
        Naurettavaa pelleilyä näin eurooppalaisittain ajatellen. Toki jos tuollaisesta fiksistä käryää, on Jenkkilä siihen pahin mahdollinen paikka.
        Itse en tule viemään omaa autoani pilattavaksi. Ja jos Trafista tulee siihen määräys, alkaa hillitön valitusrumba EU-tuomioistuinta myöten.


    • En-usko-sittenkään

      Jospa esittäisin insinöörikysymyksen; Miten autossa oleva ohjelmamuutos voi vaikuttaa auton ulkopuolella olevan mittarin lukemaan? Kun sitä autoa pitää "kaasutella", äänestäkin sen käynnin nyt kuulee korvalla. Oliskos katsastusinssi niin hölmö että jos manipulaatio-ohjelma sammuttaa auton, niin sitä ei huomaisi? Taikka pienentäisi kierroksia, taikka seosta, niin ei sitä huomaa, niinkö?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe