100 000e lainaa 2400e tuloilla?

fytcytcfty

Saammeko tuollaisilla tuloilla 2400e käteenjäävällä palkalla 100 000e asuntolainan. Minulla 1200e kk miehellä 1200e kk. Vakituinen ja määräaikainen. Ei säästöä,ei omaisuutta. ok talon hommaisimme. Rivarit ja kerrostalot ei käy todellakaan.

6

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jklkg

      Ilman säästöjä ei mitään toivoa nykypäivänä.

      Asunto kelpaa vakuudeksi yleensä 70 % arvostaan, lopulle 30 % tarvitaan omaa rahaa (ja mahdollisesti muita vakuuksia). Tosin nyt voi tuo 70 % olla aika yläkanttiin, jos puhutaan 100ke:n omakotitalosta, joka siis mitä ilmeisemmin on kohtuullisen pienellä paikkakunnalla oleva vanha rämä?

      • Hgvvfff

        No, ei omaa rahaa yleensä sentään noin paljon tarvita, jos ottaa valtiontakauksen. Silloin lainaa saa 85% asunnon arvosta. Tosin valtiontakauksestakin joutuu maksamaan... Valtiontakauksen kanssakin tosin omaa rahaa tarvitaan.

        Jos kuitenkin ok-talo löytyy tuolla hinnalla, ei äskeinen päde. Nimittäin noin halvalla ei saa kuin syrjästä melko heikkokuntoisen asunnon, jota pankki ei kovinkaan korkealle arvosta. Joten tässä tapauksessa omaa rahaa tarvitaan paljon enemmän kuin normaalisti.


    • hgghfhghghgh

      400km päässä hesaa riittäskö. Entä takaajilla?

    • Kotiekonomisti

      Hei, mielestäni kysymyksenne kannattaisi ensisijaisesti kuulua kannattaako teidän ottaa tuota lainaa vaikka sellaisen saisittekin. Ehkä olette tämän jo miettineetkin? Tämänhetkisillä koroilla lainanhoitokulunne (korot lyhennys) olisi n. 500 euroa kuukaudessa. Vielä muutama vuosi sitten euribor 12 kk oli yli viiden prosentin lukemissa. Jos näihin palattaisiin, nousisi lainanhoitokulunne n. 800 euroon. Kestäisikö taloutenne tämän, mikäli esimerkiksi määräaikaisuutta ei jatketa?
      Jos kyseessä on vanha talo, on lisäksi aina äkillisen remonttitarpeen mahdollisuus. Jos joutuisitte esimerkiksi ottamaan asuntolainan päälle vielä 50 000 euroa remonttilainaa, nousisivat lainanhoitokulunne korkeammilla koroilla jo n. 1200 euroon. Kestäisikö taloutenne tämän?
      En tunne tilannettanne sen tarkemmin, joten en luonnollisestikaan ole oikea henkilö sanomaan mitä kannattaa tehdä. Sen kuitenkin uskallan sanoa, että yllä esittämäni ikävämmätkin vaihtoehdot kannattaa miettiä etukäteen läpi ja ottaa ne huomioon päätöksenteossa, niin taloudellisten ongelmien riski pienenee. Kun tämän on tehnyt ja ajatus tuntuu edelleen hyvältä, voi kävellä pankkiin kysymään lainaa.
      Olen muualla esittänyt, miten 850 euron kuukausittaiset asumiskulut voivat muuttua yli 2000 euron kuukausikuluiksi bit.ly/1hrbt87 . Kukaan ei tiedä käykö näin, mutta jos käy ja on mitoittanut taloutensa 1000 euron asumiskulujen mukaan, ei tilanne ole mukava. Jos sen sijaan tietää miten toimii jos kulut nousevat, voi säästyä paljolta stressiltä.

    • valitkaahuolella

      Onnistuu noilla tuloilla varmasti, mutta kannattaa miettiä mitä sillä rahalla hankkii, nimittäin jälleenmyyntiarvoa, jos ei pystykään maksamaan, tai tilanne muuttuu ja joutuu myymäänkin asunnon, esim. ero, työttömyys, lasten hankinta,tms. tilanne.
      Kannattaisko pohtia kunnolla eri vaihtoehtoja. Pankitkin aika tarkaan tsekkaa kiinteistön arvon, jota ryhtyvät lainoittamaan. Kannattaa keskustella siellä asoista ja harkita kannattavia vaitoehtoja.
      Miksi ette vuokraa taloa, niitähän on nyt tarjolla, ja pääsette jopa halvemmalla, ja sitoumuksia on vähemmän. Kiinteistönhoito on kallista ja, jos haluaa säästää pitää osata tehdä huolto/korjaustyöt itse.
      Jos noilla tuloilla ostaisin, katselisin kerrostaloasuntoa/rivaria.
      Omakotitaloa ainakaan modernia ei oikein saa 100 000, jossa ei olisi tulossa korjauksia lähiaikoina Lisäksi kannattaa laskea tarkaan lämmitys ja kiinteistö, ja muut huoltokulut ,jotka lankeaa kuukausittain maksettavaksi, ja tehdä vertailu muiden asumismuotojen yhtiövastikkeisiin.
      Pankit vaatii sen omarahoitusosuuden, joka tietysti vaikuttaa lainan korkoon. ASP-säästäjällä on valtiontakaus ja korkotuki. Oletteko harkinneet?
      Lisäksi miettikää, jos teillä on autonpitopakko tai muuta lainaa jo valmiiksi mitä kannattaa tehdä, ja etenkin mihin rahat riittävät.
      Onnea etsintään!

      • vuokramahdollisuus

        Jos tuo omakotitalo on alueella jossa myynti takkuilee kannattaisi kysyä käykö vuokraus ensin,jotta pystyy tutustumaan taloon ensin ja keräämään liisää säästöä. Vuokralle saisi varmaan jollakin 600 eur lämmityskustannukset. Talon omistajakin on varmaan pitkään yrittänyt myyä ja todennut ettei se niin nopeasti onnistu


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe