Viljelijän pöydästä syöjiä riittää !

Ruokaaahnaisiinkitoihin

Varmasti suomalaiset saataisiin ruokittua, vaikka meillä ei olisi omaa maataloutta, mutta olisi erittäin todennäköistä että ruoka ei olisi ainakaan nykyistä halvempaa, todennäköisesti se olisi nykyistä kalliimpaa. Perustelen tätä sillä, että kun Suimi olisi maailmassa yksi niitä harvoja maita jolla ei olisi omaa maataloutta, niin meille ei halvalla myytäisi ulkomailta enää mitään ,vaan koska meidän olisi pakko ostaa, meille myytäisiin kalliimmalla kuin muille.
Vielä yksi kysymys. Miksi esimerkiksi Japani, yksi maailman rikkaimmasta maista, joka kulkee teknologisen kehityksen kärjessä , ei ole luopunut omasta maataloudesta vaan tukee ja suojelee sitä kaikin voimin. Vastaus; Japanilaiset ovat fiksumpia kuin me suomalaiset.

52

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onhan suomessa maataloutta ja japanilla rahaa.

      • Mitenkäs-tämä

        Voisiko joku kerto miten Ruotsin maatalous ja sen kotimainen ruuantuotanto toimii, vaikka siellä ei ole maataloustukijärjestelmää? Ruotsissa kansallista maataloustukea ei makseta lainkaan. Ei Ruotsi nyt sanottavasti ole Suomea etelämmässä tai maa sen vihannampaa, saati kevät sen aikaisempi tai syksy sen myöhäisempi. Uudet perunat tulevat hieman ennen ja niiden hinta on alusta asti edullisempi kuljetusmatkasta huolimatta.
        .
        Maataloustuki kasvanut työttömyystukea suuremmaksi
        http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/maataloustuki-kasvanut-tyottomyystukea-suuremmaksi/3174707
        "SAK:n pääekonomisti on laskenut työttömille myönnettävän avustuksen olevan vuodelle 2011 2,6 mrd euroa. Aalto yliopiston professori Esko Niemi puolestaan on päätynyt eri tilastoja vertaamalla tulokseen, jonka mukaan maataloustukien kokonaispotti on yli 3 mrd euroa.

        Päätoimisia maanviljelijöitä on n. 50 000, työttömiä on lähes 300 000. Niemi suomii kovin sanoin maatalouden tolkutonta Moolokin kitaa, joka nielaisee 3 000 loton päävoiton verran veroeuroja joka vuosi.

        - Huvittavaa on, tai pikemminkin itkettävää, että budjettiesityksessä maanviljelijöiden lomakorvaukset ovat 200 miljoonaa euroa, mutta niiden aiheuttama byrokratia maksaa 16 miljoonaa euroa, Niemi toteaa. Niemi katsoo, että heitä pitäisi kohdella eläkeasioissa yhdenvertaisesti perinteisten yrittäjien kanssa. Näin ei kuitenkaan tapahdu.
        - Maanviljelijöiden maksama eläkemaksu on vain puolet siitä, mitä yrittäjä maksaa tuloistaan tulevia eläkepäiviään varten. Tällainen etu on ilman muuta maataloustukea., Niemi tulkitsee. Hän muistuttaa myös siitä, että veronmaksajat kustantavat maanviljelijöiden eläkkeistä 77 %.
        - Pitäisin järkevänä, että maataloustukea leikataan rajusti. Kannattavat tilat kyllä säilyvät ilman veronmaksajien tukiakin, Esko NIemi paukauttaa. (Uusi Suomi)

        Aiemmin Aalto Yliopiston professori Niemi on laskenut, että suomalaiset veronmaksajat menettävät kansallisena maataloustukena 2,1 mrd euroa vuosittain. Professori Aalto on kokoomuksen jäsen".
        http://anttihalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196529-maataloustuki-kasvanut-tyottomyystukea-suuremmaksi
        .
        Mitenkäs tuo suhde 2014 tai 2015?
        .
        Suomessa on maailman korkeimmat maataloustuet
        http://www.talouselama.fi/tebatti/suomessa-on-maailman-korkeimmat-maataloustuet-3435446

        http://liberalismi.net/wiki/Maataloustuet


      • saakos ne eu:lta tukea? tuskin ne niin viisaita on, että pystisivät kilpailemaan hinnalla puoli-ilmaisen tuotannon kanssa.


    • Kiitosviljelijöille

      Kiitos kaikille siitä, että meillä on puuroa lautasella. Meitä kaikkia tarvitaan hyvinvointiamme rakentamaan ja ylläpitämään: maanviljelijöitä, paperityöläisiä, hoitajia, siivoojia, johtajia jne..Systeemi ei saa unohtaa heikoimmassa asemassa olevia, eikä rangaista niitä, jotka pystyvät tuottamaan hyvinvointia kanssaihmisilleen.

      • landenkolesnikfair

        Viennin kannalta paperimiehet joita Sipilä on ajamassa kaulakiikkuun ovat maan elinehto.


      • kana-aulis
        landenkolesnikfair kirjoitti:

        Viennin kannalta paperimiehet joita Sipilä on ajamassa kaulakiikkuun ovat maan elinehto.

        Miksi kaikkein hyvätuloisimmat duunarit olis kaulakiikkuun menossa?
        Eikö raha tee onnelliseksi, vai mikä on hätänä?


    • kerronpatotuuden

      Eihän ruoka Suomessa ole juuri sen kalliinpaa kuin muuallakaan,vaan arvolisävero joka on tuotteisiin lisätty on Suomessa on korkeampi kuin muualla.Tätä yksinkertaista asiaa jotkut ei tajua tai haluakkaan tajuta.Kun otetaan huomioon Suomen korkea palkkataso on ruoka halpaa.Tiedän että tuottajat eivät pysty hinnoittelemaan omia tuotteitaa sen tekee kauppa ja elintarviketeollisuus.Kun katsoo tuottaja hinta taulukkoa esim. netistä Suomessa ja Euroopassa on Suomi lähes kaikissa hinnoissa alhaisin.Mistä se kertoo???ei ainakaan viljelijöiden ahneudesta

      • tukijussinmatikkapää

        Tuskinpa sinä idiootti tajuat mitä arvonlisävero tarkoittaa. Suostutko alentamaan arvonlisäveroa, jos säästetään miljardi maataloustuista. Suomessa on Euroopan korkeimmat maataloustuet asukasta kohden ja siksi niin helvetin kallista. Pohjalainen tukijussi on niin vitun tyhmä, ettei osaa tuottaa yhtään mitään elkei pienintäkään mutteria makseta muiden taskuista. Suomessa maanviljelijäperheet ovat Euroopan rikkaimpia, Ruotsissa lähinnä keskiluokkaa.


      • Oldtpatyhmä

        tuet toki alentaa ruuan hintaa, miksi ihmeessä sitä ,uuten maksettaisiin, valehtelet myös tuen määrästä, supmessa on EUn pienimmät ruet..


      • kerronpatotuuden
        tukijussinmatikkapää kirjoitti:

        Tuskinpa sinä idiootti tajuat mitä arvonlisävero tarkoittaa. Suostutko alentamaan arvonlisäveroa, jos säästetään miljardi maataloustuista. Suomessa on Euroopan korkeimmat maataloustuet asukasta kohden ja siksi niin helvetin kallista. Pohjalainen tukijussi on niin vitun tyhmä, ettei osaa tuottaa yhtään mitään elkei pienintäkään mutteria makseta muiden taskuista. Suomessa maanviljelijäperheet ovat Euroopan rikkaimpia, Ruotsissa lähinnä keskiluokkaa.

        Sieltäpä se iso idiootti löytyikin,ei tiedä alv:n merkitystä luuletko alv olevan jotenkin sidoksissa maataloustuottajiin....ehei lapseni voin kertoa sulle pimeydessä kulkevalle se on valtion määrämä % oli sitte mikä tahansa,eikä mitenkään liity maanviljelyyn saati maataloustukiin.Maatalouden tuet Suomessa ovat yhdet pienimmistä EU.n alueella ,johtuen esim.viitesadoista(jotka on osittain väärin määritelty)Jos olisin sinä ottaisin asioista selvää ennen kuin tulisin munaamaan tänne palstalle,asia on tietty eri jos tahallasi väärää tietoa jakelet se on varsin yleistä maataloutta vihaavilla typeryksillä


      • tutkittu.juttu

        "Eihän ruoka Suomessa ole juuri sen kalliinpaa kuin muuallakaan,vaan arvolisävero joka on tuotteisiin lisätty on Suomessa on korkeampi kuin muualla.Tätä yksinkertaista asiaa jotkut ei tajua tai haluakkaan tajuta".

        Tuore tilastokin sen todistaa: Suomi on kallein euromaa
        http://www.hs.fi/ilta/23062015/a1435025812924
        "Kun Suomen hintatasoa vertaa EU:n keskiarvoon, on se sitä 23 prosenttia kovempi".
        Ei taida muissa EU-maissa olla arvonlisäverotus 0%, joka selittäisi jo jotain Suomen kalleudesta.
        .
        "Kun otetaan huomioon Suomen korkea palkkataso on ruoka halpaa".

        Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
        http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml

        Uusimpien tilastojen mukaan myös Ruotsin ja Saksan palkat ja työn sivukulut ovat Suomea korkeammat ja Ranskan kulut ovat saman suuruisia.

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
        "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa.
        Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason.
        Saksan tilastoviranomaisen viime vuoden lukemat antavat Suomen palkkojen kilpailukyvystä EU-maihin verrattuna toisenlaisen kuvan kuin äskettäiset palkkaneuvottelut. Kehysriihen alla kariutunut tulosopimus kariutui EK:n viimeiseen tarjoukseen, puoleen prosenttiin. Enempään ei sanottu olevan varaa".
        .
        "Tiedän että tuottajat eivät pysty hinnoittelemaan omia tuotteitaan sen tekee kauppa ja elintarviketeollisuus. Kun katsoo tuottaja hinta taulukkoa esim. netistä Suomessa ja Euroopassa on Suomi lähes kaikissa hinnoissa alhaisin. Mistä se kertoo???ei ainakaan viljelijöiden ahneudesta".

        Elintarviketeollisuus ja S/K-kauppamonopoli ryöstävät välistä ruuan hinnasta suurimman osan. Mutta kun vertaa vaikka Lidlin hintatasoa Saksassa ja Suomessa huomaa että myös se vetää erittäin suuria voittoja. Saskia kivennäisvesi ja kymment muut tuotteet ovat suoraan sanoen järkyttävän paljon edullisempia Saksassa, siihen ei vaikuta mitään edes arvonlisäverojen erot. Tuotteet ovat samoja.


      • korjaus
        Oldtpatyhmä kirjoitti:

        tuet toki alentaa ruuan hintaa, miksi ihmeessä sitä ,uuten maksettaisiin, valehtelet myös tuen määrästä, supmessa on EUn pienimmät ruet..

        Suomessa on maailman korkeimmat maataloustuet

        http://www.talouselama.fi/tebatti/suomessa-on-maailman-korkeimmat-maataloustuet-3435446


    • Väyry

      Kyllä Suomessa on hyvä maatalous ja siitä hyötyy moni työpaikka koneet
      ja maaseutu on hyvä asua, onko koko ajan ajettu GEENI ruokaa Suomelle?

      • altiaakaikilke

        Kaupunkien paskahökkeleissä asuvat joille ilman tukitaloutta olisi varaa ostaa uudet asunnot hyötyvät.


    • Paskalla_on_tekijänsä

      Ei kannata puhua leivästä ja suomalaisesta maataloudesta samaan aikaan. Suomalainen leipä tehdään tuontirukiiseen, koska suomalaisen rukiin laatu on niin heikkoa, ettei se kelpaa ihmisravinnoksi.
      Suomalaisen ruuan puhtaushan on kirjaimellisesti paskapuhetta. Suomalainen ruoka ei kelpaa edes maahan tuleville nälkäisille pakolaisille, vaan heille ruoka tuodaan ulkomailta.

      • laatuakotoa

        Tiedät näköjään asioista vähän mutta paskaa paljon kirjoitat


      • lakeuksien.insesti
        laatuakotoa kirjoitti:

        Tiedät näköjään asioista vähän mutta paskaa paljon kirjoitat

        Kerro muita maita jossa ruista syödään, valehteleva iilimato.


      • Vaikkanyt

        Puola, sieltähän ruista tuodaan jos oma sato ei vastaa kulutusta.


      • Oikeistodemari

        Suomalainen paskavilja poltetaan suoraan. Halvemmaksi tulee valtiollekin ostaa varmuusvarastonsa ulkomailta. Mutta mitä siitä. Tukiaiset juoksevat vaikka viljaa poltetaan. Tosin tuleva sinipunahallitus panee kepujussit tekemään töitä leipänsä eteen. Ja jos ei huvita aina voi muuttaa kaupunkiin. Mutta elämä on siellä kovaa verrattuna pullantuoksuiseen tukiaispirttiin.


      • Ostaaulkoamailta

        milää rahalla ei persaukisille myydä mitään ja lisäksi ostaminen sielltä toisi uusia työttömiä elätettäväksi satojatuhansia !


    • lidcrimfairy

      Nousisi neljänneltä sijalta ykköseksi.

    • viljelyetelään

      Maanviljelijä syö veronmaksajan pöydässä ja ahmimalla,tuet pitää aluksi puolittaa ja pohjoisen alueelta jossa viljelläään pääasiassa rehuksi ja veronmaksajat maksaa tän puuhastelun,uskomatonta että ylituotanto tilanteessa maksetaan tukiaisia tuet oikeille viljelijöille etelä-suomeen pohjoisen alueilta tuet pois kaikki,10-20 hehtaarin tiloilta myös eli nämä keinottelijat pilaa oikeiden tossissaan viljelyä tekevien maineen,pohjoisen alueen järjetön tukeminen on todellakin navettanäpertelyä ja tässä taloustilanteessa maanviljely ja sen tukeminen on keskitettävä etelä-suomeen jossa on mahdollisuus oikeaan tuottavaan viljelyyn,tuet pois pelloilta jotka on metrihangessa kun etelässä jo sulat johan tän järkikin sanoo mutta ei kepuleilla ole järkeä vaan muut intressiit tähän järjettömään verovarojen tuhlaukseen.

      • Tuetvoidaan

        aivan hyvin poistaa ja ruualle sellainen hinta että tuottaminen kannattaa, kuluttajat ei tätä halua, halpa ruoka maistuu..


    • agraarisossut

      Suomalaisen ruuan hintaan on lisättävä vielä n.42%:tia vaikka se on muutenkin maailman kalleinta se on oikea hinta kotimaiselle mauttomalle väkisin kasvatetulle mössölle,42%:tia tulee Suomen maksamista vastikkeettomista tukiaisista maanviljelijöille ylituotanto tilanteessa,oisko reilua osallistua laman säästöihin edes pikkasen ja lopettaa tuo kommunistinen järjestelmä.

      • agraarisossut

        Sinä voit lisätä mitä haluat mutta kaupassa lisäävät vain oman katteensa lopulliseen hintaan. Kuuleppa iilimato, 42% on sinun sossutuki eläkkeen päälle, kuulostaako oikeaan osuvalta?


    • agraarikommarit

      Tukijussit ei kestä kuulla fakta tietoja vaan alkaa esim. yliopiston tutkijoita haukkumaan valehtelijoiksi kun Mtk:sakin sanottiin näin ja näin miten nuo puolueettomat tutkijat kehtaa valehdella suomen vastikkeettomasta tukijärjestelmästä jotka vaan ryöstetään verovaroista että me saamme leikkiä yrittäjää,tosin se on vähän helpompaa kuin oikeilla yrittäjillä kun yhteiskunnan varoista meille varastetaan yritysvoitto.

      • Oletkosokea

        vastikkeen näet lautasellasi joka päivä monta kertaa, tuella halvennetaan ruokaasi, et vain käsitä sitä, MIKSI TUKEA MUUTEN MAKSETTAISIIN ???


      • lsdfjismrkfgk

        Miksi ihmeessä tuottajat eivät myy kotoaan halvemmalla ruokaa? Olen käynyt muutamassa kotimyyntipaikassa ja esim. kananmunat ovat saman hintaisia tai kalliimpia kuin kaupassa samoin perunat ja jauhot myös liha. Ei kauppa yksin hinnoittele tuotteita vaan tuottajat hinnoittelevat itsensä ulos. Myykää kotoa tuotteet halvemmalla niin ostajia löytyy ja rahaa tulee enemmän kassaan. Menkää ihmeessä Lidliin, sieltä saa halvempaa ja laadukasta saksalaista ruokaa. Suomessa on euroopan kalleimmasta päästä olevaa ruokaa ja palkat ovat kuitenkin huonompia kuin esim. Saksassa, Isossabritanniassa jne.


      • 3465236

        Maaseudun unelmahöttö kirjoitukset ovat lapsellisia.


      • kana-aulis
        lsdfjismrkfgk kirjoitti:

        Miksi ihmeessä tuottajat eivät myy kotoaan halvemmalla ruokaa? Olen käynyt muutamassa kotimyyntipaikassa ja esim. kananmunat ovat saman hintaisia tai kalliimpia kuin kaupassa samoin perunat ja jauhot myös liha. Ei kauppa yksin hinnoittele tuotteita vaan tuottajat hinnoittelevat itsensä ulos. Myykää kotoa tuotteet halvemmalla niin ostajia löytyy ja rahaa tulee enemmän kassaan. Menkää ihmeessä Lidliin, sieltä saa halvempaa ja laadukasta saksalaista ruokaa. Suomessa on euroopan kalleimmasta päästä olevaa ruokaa ja palkat ovat kuitenkin huonompia kuin esim. Saksassa, Isossabritanniassa jne.

        Mitä sinä höpsit? Eihän nyt tuottajat voi ryhtyä valmiita ruokia myymään tilalta.
        Vai ostaisitko sinä koko sian elävänä?


      • kana-aulis

        Lisään vielä: Ei tuottajat koskaan hinnoittele itseään ulos, vaan duunarit ovat suomessa hinnoitelleet itsensä ulos!


      • EKn_trolitehdas_suoltaa
        kana-aulis kirjoitti:

        Lisään vielä: Ei tuottajat koskaan hinnoittele itseään ulos, vaan duunarit ovat suomessa hinnoitelleet itsensä ulos!

        Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.

        http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml

        Uusimpien tilastojen mukaan myös Ruotsin ja Saksan palkat ja työn sivukulut ovat Suomea korkeammat ja Ranskan kulut ovat saman suuruisia.

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa

        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591

        "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa.

        Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason.

        Saksan tilastoviranomaisen viime vuoden lukemat antavat Suomen palkkojen kilpailukyvystä EU-maihin verrattuna toisenlaisen kuvan kuin äskettäiset palkkaneuvottelut. Kehysriihen alla kariutunut tulosopimus kariutui EK:n viimeiseen tarjoukseen, puoleen prosenttiin. Enempään ei sanottu olevan varaa".
        .

        Kannattaisiko joskus lukea Suomessa muitakin kuin EK:n tutkimuslaitosten tilastoja. EK on sentään toinen työmarkkinaosapuoli, joten SSS-porvarihallituksen ei luulisi toimivan omia etuja ajavan työmarkkinaosapuolen tietojen varassa.

        SSS-porvarit perustavat "kriisin" EK:n kirjoittamaan valheeseen, jonka avulla he koittavat saada ay-liikkeen valtaa heikennettyä ja samalla lisätä omistajien voittoja leikkaamalla työntekijöiden jo muutenkin matalia palkkoja ja työkustannuksia, täällä koko EU:n kalleimmassa maassa.

        Tuore tilastokin sen todistaa: Suomi on kallein euromaa
        http://www.hs.fi/ilta/23062015/a1435025812924

        "Suomi kuuluu muiden Pohjoismaiden tavoin Euroopan maista kalleimpiin – euromaista Suomi on vieläpä kaikkein kallein".

        Porvareilla on kerrankin tilaisuus kyykyttää työntekijää ja ay-liikettä koska heillä on täysporvarivalta persujen avulla. Tästä syystä SSS:llä on kauhea kiire totetuttaa työntekijäpuolen leikkauksia sekä alasajaa hyvinvointivaltiomme peruspalveluita sekä säännöstöä, kun siihen on kerrankin tilaisuus.

        SSS-porvarihallitus on ottanut ohjenuoraksi lauseen: "Kun valhetta toistaa tarpeeksi monta kertaa, se muuttuu todeksi". SSS:n, EK:n, hallinnon- ja pankkien oikeistoekonomistien sekä oikeistolaisen valtamedian massiivinen propakanda on tehonntu ja valhe on mennyt läpi. Jopa ay-liike on saatu työntekijäpuolen leikkausten taakse ja maailman kahdeksanneksi kilpailukykyisin maa saatu valehdeltua "Euroopan sairaaksi mieheksi" jopa suomalaisille.

        Suomi paras Pohjoismaa 140 maan kilpailukykyvertailussa
        http://yle.fi/uutiset/suomi_paras_pohjoismaa_140_maan_kilpailukykyvertailussa/8341729

        "Suomi Pohjoismaista parhain

        Suomen kahdeksas sija peittoaa muut Pohjoismaat.

        – Jossain vaiheessa kaikki Pohjoismaat ovat olleet kärkikymmenikössä. Tällä hetkellä kaikki muut Pohjoismaat ovat Suomen alapuolella, mainitsee Rouvinen.

        Ruotsi löytyy sijalta yhdeksän, Norja sijalta 11 ja Tanska sijalta 12. Islannin saama 29. sija heijastelee maan kokemaa finanssikriisiä".

        Suomi romahti kilpailukykyvertailussa – mutta on silti yhä maailman huipulla
        www.hs.fi/talous/a1443502644944?jako=3f534b3dbdb00ab7f40d5dbac6b7ed2f

        Älä usko siis ideologista manipulaatiota.


      • EK.moraaliopit.vaihtoon
        EKn_trolitehdas_suoltaa kirjoitti:

        Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.

        http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml

        Uusimpien tilastojen mukaan myös Ruotsin ja Saksan palkat ja työn sivukulut ovat Suomea korkeammat ja Ranskan kulut ovat saman suuruisia.

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa

        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591

        "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa.

        Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason.

        Saksan tilastoviranomaisen viime vuoden lukemat antavat Suomen palkkojen kilpailukyvystä EU-maihin verrattuna toisenlaisen kuvan kuin äskettäiset palkkaneuvottelut. Kehysriihen alla kariutunut tulosopimus kariutui EK:n viimeiseen tarjoukseen, puoleen prosenttiin. Enempään ei sanottu olevan varaa".
        .

        Kannattaisiko joskus lukea Suomessa muitakin kuin EK:n tutkimuslaitosten tilastoja. EK on sentään toinen työmarkkinaosapuoli, joten SSS-porvarihallituksen ei luulisi toimivan omia etuja ajavan työmarkkinaosapuolen tietojen varassa.

        SSS-porvarit perustavat "kriisin" EK:n kirjoittamaan valheeseen, jonka avulla he koittavat saada ay-liikkeen valtaa heikennettyä ja samalla lisätä omistajien voittoja leikkaamalla työntekijöiden jo muutenkin matalia palkkoja ja työkustannuksia, täällä koko EU:n kalleimmassa maassa.

        Tuore tilastokin sen todistaa: Suomi on kallein euromaa
        http://www.hs.fi/ilta/23062015/a1435025812924

        "Suomi kuuluu muiden Pohjoismaiden tavoin Euroopan maista kalleimpiin – euromaista Suomi on vieläpä kaikkein kallein".

        Porvareilla on kerrankin tilaisuus kyykyttää työntekijää ja ay-liikettä koska heillä on täysporvarivalta persujen avulla. Tästä syystä SSS:llä on kauhea kiire totetuttaa työntekijäpuolen leikkauksia sekä alasajaa hyvinvointivaltiomme peruspalveluita sekä säännöstöä, kun siihen on kerrankin tilaisuus.

        SSS-porvarihallitus on ottanut ohjenuoraksi lauseen: "Kun valhetta toistaa tarpeeksi monta kertaa, se muuttuu todeksi". SSS:n, EK:n, hallinnon- ja pankkien oikeistoekonomistien sekä oikeistolaisen valtamedian massiivinen propakanda on tehonntu ja valhe on mennyt läpi. Jopa ay-liike on saatu työntekijäpuolen leikkausten taakse ja maailman kahdeksanneksi kilpailukykyisin maa saatu valehdeltua "Euroopan sairaaksi mieheksi" jopa suomalaisille.

        Suomi paras Pohjoismaa 140 maan kilpailukykyvertailussa
        http://yle.fi/uutiset/suomi_paras_pohjoismaa_140_maan_kilpailukykyvertailussa/8341729

        "Suomi Pohjoismaista parhain

        Suomen kahdeksas sija peittoaa muut Pohjoismaat.

        – Jossain vaiheessa kaikki Pohjoismaat ovat olleet kärkikymmenikössä. Tällä hetkellä kaikki muut Pohjoismaat ovat Suomen alapuolella, mainitsee Rouvinen.

        Ruotsi löytyy sijalta yhdeksän, Norja sijalta 11 ja Tanska sijalta 12. Islannin saama 29. sija heijastelee maan kokemaa finanssikriisiä".

        Suomi romahti kilpailukykyvertailussa – mutta on silti yhä maailman huipulla
        www.hs.fi/talous/a1443502644944?jako=3f534b3dbdb00ab7f40d5dbac6b7ed2f

        Älä usko siis ideologista manipulaatiota.

        Suomessa taitaa olla maailman yhdet parhaista puuvarat ja muita luonnonvaroja myös. Ja maa on huomattavasti suurempi kuin esim. Iso-Britannia. Ja kaiken lisäksi metsäinen maa on lähes tyhjä. Asukkaita 5,5 miljoonaa kun pinta-alaltaan pienemmässä Britanniassa 63 miljoonaa asukasta.

        Suomi:

        Pinta-ala

        – yhteensä 338 440,83 km² (sijalla 64)

        – josta sisävesiä 34 548,37 km² (10,2 %)

        Iso-Britannia

        Pinta-ala 216 777 km²

        Erittäin harvaan asuttu metsäinen maa jossa mm. tuulivoimapotentiaalia vaikka muille jakaa. Mutta suomalainen innovointi on kuihtunut lähes kokonaan ja raaka-aineita viedään pilkkahintaan ilman jalostusta tai annetaan jopa käytännössä ilmaiseksi ulkomaille (malminlouhinta jne.)

        Täällä myöskään yrittäminen ei ole elinkeino, vaan rikastumiskeino. Siksi voittoja pitää saada paljon ja nopeasti, pitkäjänteisyys uupuu. Tämä näkyy myös jatkuvana itkuna työntekijöitä kohtaan, vaikka nämä ovat jokaisen yrityksen tuloksen ja voittojen tekijä nro. 1. Ilman työntekijöitä ei yritysten satojen tuhansien tai miljoonien osinkoja omistajille.

        Suomessa on muuten yrityksiä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin muissa Pohjoismaissa tai USA:ssa, johon meitä usein verrataan. Silti oikeisto itkee miten maahan on saatava lisää yrittäjyyttä.

        Olemme myös maailman kahdeksanneksi kilpailukykyisin valtio kansainvälisen juuri julkaistun tutkimuksen mukaan, mm. ohi Ruotsin, Tanskan, Kanadan ja Itävällan.

        Yritysten yhteisöverotus, pääomaverotus ja varallisuuteen sekä omistamiseen kohdistuva verotus EU:n matalimmista päästä.

        Taitaa olla johdon vika että meillä menee huonosti. Kehityksen sijaan elinkeinoelämä on keskittynyt voittojen haalimiseen nopeasti ja keinoja kaihtamatta.

        Björn "Nalle" Wahlroos on sanonut että yrityksellä ei ole moraalia ja niiden ainut tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa omistajilleen.

        "Yrityksellä ei voi olla omaa moraalia. Ainoastaan yksilöillä on arvomaailmoja, joissa on paljon yhteistä, mutta myös eroavaisuuksia.

        "Wahlroosin mukaan olisi helppoa heittäytyä "poliittisesti korrektiksi" ja puhua kauniita asioita yhteiskuntavastuusta.

        – Yritysten tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon varallisuutta omistajilleen, ne eivät ole hyväntekeväisyysorganisaatioita. Yritysten tehtävä ei ole tehdä ratkaisuja omistajiensa puolesta ainakaan eettis-moraalisissa kysymyksissä".

        http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2008/09/02/wahlroos-yrityksella-ei-ole-moraalia/200822734/135

        Yrtitysten ehdoilla ei siis voi mennä, kuten EK:n opeilla toimiva SSS-porvarihallitus nyt Suomessa tekee. Meno onkin moraalitonta ja pyrkii vain elinkeinoelämän voittojen maksimointiin ihmisten kustannuksella.


      • tilaa.olisi
        EK.moraaliopit.vaihtoon kirjoitti:

        Suomessa taitaa olla maailman yhdet parhaista puuvarat ja muita luonnonvaroja myös. Ja maa on huomattavasti suurempi kuin esim. Iso-Britannia. Ja kaiken lisäksi metsäinen maa on lähes tyhjä. Asukkaita 5,5 miljoonaa kun pinta-alaltaan pienemmässä Britanniassa 63 miljoonaa asukasta.

        Suomi:

        Pinta-ala

        – yhteensä 338 440,83 km² (sijalla 64)

        – josta sisävesiä 34 548,37 km² (10,2 %)

        Iso-Britannia

        Pinta-ala 216 777 km²

        Erittäin harvaan asuttu metsäinen maa jossa mm. tuulivoimapotentiaalia vaikka muille jakaa. Mutta suomalainen innovointi on kuihtunut lähes kokonaan ja raaka-aineita viedään pilkkahintaan ilman jalostusta tai annetaan jopa käytännössä ilmaiseksi ulkomaille (malminlouhinta jne.)

        Täällä myöskään yrittäminen ei ole elinkeino, vaan rikastumiskeino. Siksi voittoja pitää saada paljon ja nopeasti, pitkäjänteisyys uupuu. Tämä näkyy myös jatkuvana itkuna työntekijöitä kohtaan, vaikka nämä ovat jokaisen yrityksen tuloksen ja voittojen tekijä nro. 1. Ilman työntekijöitä ei yritysten satojen tuhansien tai miljoonien osinkoja omistajille.

        Suomessa on muuten yrityksiä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin muissa Pohjoismaissa tai USA:ssa, johon meitä usein verrataan. Silti oikeisto itkee miten maahan on saatava lisää yrittäjyyttä.

        Olemme myös maailman kahdeksanneksi kilpailukykyisin valtio kansainvälisen juuri julkaistun tutkimuksen mukaan, mm. ohi Ruotsin, Tanskan, Kanadan ja Itävällan.

        Yritysten yhteisöverotus, pääomaverotus ja varallisuuteen sekä omistamiseen kohdistuva verotus EU:n matalimmista päästä.

        Taitaa olla johdon vika että meillä menee huonosti. Kehityksen sijaan elinkeinoelämä on keskittynyt voittojen haalimiseen nopeasti ja keinoja kaihtamatta.

        Björn "Nalle" Wahlroos on sanonut että yrityksellä ei ole moraalia ja niiden ainut tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa omistajilleen.

        "Yrityksellä ei voi olla omaa moraalia. Ainoastaan yksilöillä on arvomaailmoja, joissa on paljon yhteistä, mutta myös eroavaisuuksia.

        "Wahlroosin mukaan olisi helppoa heittäytyä "poliittisesti korrektiksi" ja puhua kauniita asioita yhteiskuntavastuusta.

        – Yritysten tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon varallisuutta omistajilleen, ne eivät ole hyväntekeväisyysorganisaatioita. Yritysten tehtävä ei ole tehdä ratkaisuja omistajiensa puolesta ainakaan eettis-moraalisissa kysymyksissä".

        http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2008/09/02/wahlroos-yrityksella-ei-ole-moraalia/200822734/135

        Yrtitysten ehdoilla ei siis voi mennä, kuten EK:n opeilla toimiva SSS-porvarihallitus nyt Suomessa tekee. Meno onkin moraalitonta ja pyrkii vain elinkeinoelämän voittojen maksimointiin ihmisten kustannuksella.

        Suomi voisi elättää 65-80 miljoonaa ihmistä kun sen resursseja verrataan muihin maihin.


    • siisettähäh

      Onko Japani mielestäsi yksi rikkaimmista maista? Tosiasiassa se on asukaskohtaisella bruttokansantuotteella mitattua Suomea köyhempi.

      Maailman 10 rikkaimmasta valtiosta vain yhdellä on omavarainen ruuantuotanto, tästä voitaneen tehdä johtopäätelmä että maataloustukiaisin ylläpidetty omavarainen ruuantuotanto estää kansakunnan vaurastumisen.

      • hohohhoo

        Nyt minä ymmärrän. Sinä haluat suomesta monacon kaltaisen maan, jossa ei asu muita kuin rikkaita.
        Köyhille ja "roskaväelle" ei tarvitse tuottaa ruokaa, eikä mitään muutakaan!

        Kyllä paljo raha antaa myös viisauden.


      • Subsidymath
        hohohhoo kirjoitti:

        Nyt minä ymmärrän. Sinä haluat suomesta monacon kaltaisen maan, jossa ei asu muita kuin rikkaita.
        Köyhille ja "roskaväelle" ei tarvitse tuottaa ruokaa, eikä mitään muutakaan!

        Kyllä paljo raha antaa myös viisauden.

        Minä ainakin ymmärrän asian niin että tehottomat EUn korkeimmat tuet ovat pois tuottavammista investoinneista


      • Subsidymath kirjoitti:

        Minä ainakin ymmärrän asian niin että tehottomat EUn korkeimmat tuet ovat pois tuottavammista investoinneista

        Tässä on nimenomaan se tärkein pointti. Rahaa pannaan tehottamaan ja kannattamattomaan tuotantoon, mikä osaltaan näivettää Euroopan maiden mahdollisuuksia pärjätä kansainvälisessä kilpailussa.


      • Aivotjumissa

        Nyt tuntuu, että omat aivot ovat pahasti jumissa! Ensinnäkin maatalouden työllistämisvaikutus suoraan ja välillisesti on valtava. Hallituksella tai suomen kansantaloudella ei ole mitään varaventtiiliä, millä käsiin räjähtävä työttömyys estettäisiin. Siksi tällä hetkellä ylivoimaisesti kustannustehokkain tapa ylläpitää maaseudun työllisyyttä on
        a) maksaa tukia
        b) maksaa tuotantokustannukset peittävä hinta tuotteista
        Toinen vaihtoehto on se, että viljelijöille ei makseta tukia Suomessa. Tämä tulee veronmaksajille yhtä kalliiksi, koska EU:n kautta maksettaisiin muiden eu-maiden tukia. Tukematonta viljelyä ei tunneta EU:n alueella, ei edes parhailla viljelysalueilla keski-euroopassa.
        Kuitenkin tästä seuraisi valtava työllistämisongelma Suomelle eli me oltaisiin vielä selkeämmin eu:n nettomaksaja.
        60-70 luvulla kun maatalous ajettiin voimakkaasti alas (pakettipelto toimet) maaseudulta vapautui 400 000 - 500 000 tuhatta henkeä.
        Näistä 300 000 muutti ruotsiin ja loput ajautuivat työn perässä suurkaupunkeihin.
        Mitä nyt tapahtuisi kun ruotsi ei enää työllistä muusta euroopasta puhumattakaan??


    • Jos Suomen ruokahuolto olisi pääosin tuonnin varassa, ruoka olisi ilman muuta halvempaa kuin nykyisin. Se olisi vähintään maataloustukikustannusten verran halvempaa, mutta mysö kuluttajahinnat voisivat olla nykyistä halvempia.

      Hinnat määräytyvät markkinoilla vapaasti eikä hinnoittelu perustu siihen, kuka on ostaja. Iso-Britannia ostaa paljon elintarvikkeita ulkomailta eikä britit maksa ruuastaan yhtään sen enempää kuin muutkaan. Jo nyt on paljon tuotteita, joita kannattaa tuoda Suomeen saakka pitkiä matkoja ja silti hinnat ovat kotimaassa tuotettuja elintarvikkeita edullisemmat.

      Japanin esimerkki on hyvä. Japani nimittäin tuo noin puolet elintarvikkeistaan ulkomailta eli elää enemmän tuonnin varassa kuin esim. Suomi on kotieläintuotteissa täysin omavarainen ja elämme tässä edelleen ylituotantokautta. Vehnän osalta Suomi on omavarainen, rukiin osalta lähes omavarainen. Vihannesten osalta omavaraisuus on vaihdellut 80-100 %:n välillä. Kun pidät japanilaisia järkevinä, olen samaa mieltä. Suomikin voisi kulkea samaa suuntaan ja tuoda noin puolet kulutetuista elintarvikkeistaan ulkomailta ja siis halvemmalla.

      • Persepankki

        valehtelee sujuvasti, ruokaa voi toki nytkin tuoda vapaasti suomeen ei siihen mitään estettä ole. Tuottajahinnat ei määräydy vapaasti EU;n alueella vaan niitä säädellään kiintiöillä, ympäristöluvilla , tulleilla ja tukipolitiikalla, Brittien kaikki maa on viljelyksessä mutta pintaala ei riitä väestön ruokkimiseen, valehdella voi monella tavalla, sama tilanne japanissa.
        Suomi ei koskaan ole ollut omavarainen elintarvikkeissa ja luonnollisesti ylituotantoakaan ei ole koskaan ollut, ylituotannosta on niin paljon valehdeltu että pakko sanoa asiat suoraan. Appelsiinit ja banaanit toiki kasvavat erinomaisesti maassamme kasvihuoneissa mutta tulevat niin kalliiksi että vihannekset osalta tuonti on järkevää..


      • Muistutukseksi_voivuori
        Persepankki kirjoitti:

        valehtelee sujuvasti, ruokaa voi toki nytkin tuoda vapaasti suomeen ei siihen mitään estettä ole. Tuottajahinnat ei määräydy vapaasti EU;n alueella vaan niitä säädellään kiintiöillä, ympäristöluvilla , tulleilla ja tukipolitiikalla, Brittien kaikki maa on viljelyksessä mutta pintaala ei riitä väestön ruokkimiseen, valehdella voi monella tavalla, sama tilanne japanissa.
        Suomi ei koskaan ole ollut omavarainen elintarvikkeissa ja luonnollisesti ylituotantoakaan ei ole koskaan ollut, ylituotannosta on niin paljon valehdeltu että pakko sanoa asiat suoraan. Appelsiinit ja banaanit toiki kasvavat erinomaisesti maassamme kasvihuoneissa mutta tulevat niin kalliiksi että vihannekset osalta tuonti on järkevää..

        Voivuoresta alettiin puhua 1960-luvun lopulla, kun kaikki tuotettu voi ei enää käynyt kaupaksi. Koska samoihin aikoihin kasvoi myös viljavuori, alettiin maatalouden ylituotantoa karsia kovalla kädellä. Sosiaalidemokraattien nimiin pannusta tokaisusta ”tapa talonpoika päivässä” -tokaisusta tuli ajan tunnuslause.

        Vaikka voista alkoi tulla varastoissa ongelmajätettä, kansalle se olisi kyllä maistunut. Ylijäämästä hankkiuduttiin kuitenkin eroon myymällä voita reiluun ale-hintaan muun muassa Englantiin.


      • Hyvinmuistissa

        Voivuori syntyi kun margariini tuli kuvioihin ja valkotakkiset sedät televisiossa kertoi että voihin kuolee, mikä tietenkin oli vale, voihan on terveellinen luonnontuote, eikä voi verratakkaan teollisesti tuotettuihib margarrineihin joiden haitallisuudesta oli jo silloin monenlaista tietoa.
        Voi vaihdettiin aseisiin ja oljyyn hyvässä YYA hengessä ja en pidä sitä mitenkään huonona kauppana..


      • Muistat_väärin
        Hyvinmuistissa kirjoitti:

        Voivuori syntyi kun margariini tuli kuvioihin ja valkotakkiset sedät televisiossa kertoi että voihin kuolee, mikä tietenkin oli vale, voihan on terveellinen luonnontuote, eikä voi verratakkaan teollisesti tuotettuihib margarrineihin joiden haitallisuudesta oli jo silloin monenlaista tietoa.
        Voi vaihdettiin aseisiin ja oljyyn hyvässä YYA hengessä ja en pidä sitä mitenkään huonona kauppana..

        Ei Suomella ja Englannilla mitään YYA-sopimusta ollut


      • Olikoheillä

        voin tarvettakaan, eikös nuo syö pekonia ja munia, oluella kyyditettynä..


    • hilperttian

      Kaikille olisi edullista, jos ruoasta ja asumisesta ei tarvitsisi maksaa mitään.

      • Tuonon

        vasurien maailmankäsitys, josta he eivät tahdo päästä irti!


    • asszxxccc

      Jos suomalaiset ostaisivat kaiken ruuan halvalla ulkomailta niin Suomi menisi konkurssiin.Kukaan ei enää muista vaihtotasetta ja ulkomaanvelkaa.

      • Ensilti

        usko että unohtuu, IMF pitää siitä huolen..


    • Järkeä_maatalouteen

      Kyllähän suomen maataloustuet on suoraan Nevostoliitosta, nämä maatalouden punikkipummit elävät kuin lapamadot imemällä palkansaajia.
      Joka saatanan älykääpiölle pitää löytyä tukia maan kääntelyystä, vaikka suomi ei tarvitse tämän laajuista maataloustuotantoa. Jos maatalous mitoitetaan tarvetta vastaavaksio säätö on jo siitä 2 miljardia vuodessa. Ei se ttä on saanut perinöksi maatilan voi olla peruste sille, että siihen pitää saada tukia vaikkei sen tilan tuotteita kukaan tarvitse.
      Jos suomen maatalous mitoitetaan kysyntää vastaavaksi loput tilat elävät omillaan kun tuotannon määrä vastaa kysyntää. Tämä tietysti edellyttää että osataan hoitaa maatalousyritystä eikä pelkästään odotella tukiaisia.

      • Brysselistä

        EU maksoi maataloustukea.

        1 France ¬10 012 million
        2 Germany ¬6 522 million
        3 Spain ¬6 432 million
        4 Italy ¬5 528 million
        5 United Kingdom ¬4 347 million
        6 Greece ¬2 756 million
        7 Ireland ¬1 822 million
        8 Poland ¬1 542 million
        9 Netherlands ¬1 268 million
        10 Austria ¬1 237 million
        11 Denmark ¬1 228 million
        12 Belgium ¬1 048 million
        13 Sweden ¬957 million
        14 Finland ¬904 million


      • kallein.maatalous
        Brysselistä kirjoitti:

        EU maksoi maataloustukea.

        1 France ¬10 012 million
        2 Germany ¬6 522 million
        3 Spain ¬6 432 million
        4 Italy ¬5 528 million
        5 United Kingdom ¬4 347 million
        6 Greece ¬2 756 million
        7 Ireland ¬1 822 million
        8 Poland ¬1 542 million
        9 Netherlands ¬1 268 million
        10 Austria ¬1 237 million
        11 Denmark ¬1 228 million
        12 Belgium ¬1 048 million
        13 Sweden ¬957 million
        14 Finland ¬904 million

        Suomessa on maailman korkeimmat maataloustuet
        http://www.talouselama.fi/tebatti/suomessa-on-maailman-korkeimmat-maataloustuet-3435446

        "Esko Rantanen kirjoittaa (Talouselämä 7/2013), että Suomi ei vaatinut EU-budjettineuvotteluissa maksualennuksia ja maksoi vuonna 2011 maatalouden kansallista tukea absoluuttisina euroina toiseksi eniten Ranskan jälkeen. Koska maat ovat erikokoisia, on aiheellista tarkastella myös maataloustukien suhteellista suuruutta.


        Eurostatin tilastokirjan Agriculture and fishery statistics:n mukaan Suomessa vuonna 2010 maataloustuotannon arvosta oli tukia noin 59 prosenttia. Norjassa tuki oli 37 prosenttia, Irlannissa 31, Sveitsissä 29, Ruotsissa 21 ja EU:ssa keskimäärin 16 prosenttia tuotannon arvosta. OECD:n julkaisusta Agricultural Policies in OECD Countries (2010) ilmenee, että muissa korkean maataloustuen maissa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Islannissa, tukitasot ovat myös selvästi alhaisemmat kuin Suomessa.

        Valtion vuoden 2013 budjetissa maataloustukimenot ovat lähes kaksi miljardia euroa. Tämän lisäksi tulevat maataloustuottajien eläkkeet, (tuki vajaat 600 miljoonaa euroa vuodessa) ja lomituskorvaukset (220 miljoonaa euroa). Tämä ei tunnu kohtuulliselta, kun otetaan huomioon, että menot budjetissa ovat yhteensä noin 54 miljardia euroa ja maatalous tuottaa vain noin 0,3 prosenttia Suomen nettokansantuotteesta.

        Hollantilaisen Wageningenin yliopiston LEI-tutkimuslaitos on vuonna 2010 tutkinut maataloustuen mahdollisen vähentämisen seurauksia. Raportti sisältää paljon tuloksia, jotka koskevat eri tuki- ja maatalousmuotoja, mutta hyvin karkeasti yleistäen johtopäätösten mukaan Suomessa voidaan tehdä huomattavia tukileikkauksia ilman, että suuri osa tiloista täällä joutuu pahoihin vaikeuksiin".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe