Rasismi ja sen syyt

M_Aister

Tämä palsta on kyllä paras esimerkki löytää syyt rasismiin. Ensimmäinen tietenkin on tietämättömyys, joka on suoraan johdannainen kouluttamattomuudesta ja kehittymättömyydestä sisäistää ja ymmärtää asioita. Toinen on selkeästi johdateltavuus, uskotaan se mitä jokujossain on kertonut totena, pidetään siitä kiinni ja ei anneta todellisille faktoille arvoa. Todellisten faktojen selvittäminen vaatii lukutaidon lisäksi myös medialukutaitoa, eli pitää osata erottaa mikä on faktaa ja mikä fiktiota. Pitkäaikainen tosiasioiden kieltäminen johtaa salaliittoteorioiden keksimiseen ja samankaltaisen seuran etsimiseen. Tähän kuuluu myös yhteiskunnan toimivuuden ja varsinkin toimimattomuuden kritisointi ja vain ainoastaan siitä syystä ettei tunneta kuinka yhteiskunta toimii. Yhteiskunta nähdään tässä tilassa yleensä muodossa NE ja ME. Kolmas ja selkein syy löytynee itsetunnosta, eli huomataan että on olemassa itseäänkin huonompiosaisia ihmisiä, joiden yläpuolelle itsensä nostaminen kohottaa väärällä tavalla itsetuntoa. Siinä vaiheessa ryhdytään kuvittelemaan itsestään liikoja, siirrytään avun tarvitsijan osasta kuvitteelliseen omistajan rooliin ”tämä on minun maani ja minä määrään täällä”. Neljäs syy on pelko. Pelätään kaikkea mikä ei vastaa totuttuun oman korttelin kiertämisellä saavutettuun kokemukseen. Pelätään ulkonäköä, kieltä, tapoja, kävelytyyliä, katsetta, sosiaalisia ominaisuuksia jne. Kun nämä kaikki yhdistetään, ollaan jo lähes psykoottisessa tilassa, joka johtaa erilaisten mantrojen hokemiseen ”rasismi on realismia”, vaikka ei todella tiedetä edes rasismi eikä realismi -sanojen merkitystä. Viides syy on jo varmaan kaikilla selvillä mikäli luit tähän saakka. Ja se on…mikä?

43

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M_Aister

      Ja kuten täällä on tapana lisään vielä että... Unohtui mainita että olen Gay homo? Menikö oikein? Tämä on myös yksi hyvä esimerkki tuntemattoman tai jossain tapauksissa hyvinkin tuttujen asioiden pelkäämisestä.

      • M_Aister

        Anteeksi, unohdin väliviivan eikä sanamuotokaan ollut oikea, minun moka! Mietin nyt että oliko tämä tarjoitus osoittaa viestiketjun aloittajan kirjoittamaksi? Mikäli oli, kyseessä lienee huumori. Ei täysin avautunut minun huumorintajulleni, mutta siitä huolimatta kiitos yrityksestä.


      • M_Aister

        haluaisin vielä korostaa olen gay-homo


      • M_Aister

        Se tuli jo selväksi, enkä ole kiinnostunut homoista, vaikka tyrkytätkin itseäsi jatkuvasti. Lisäksi voisit kirjoitella omalla nimimerkilläsi, jos älysi edes siihen riittää. Ehkä saisit sitten paremmin sitä kipeästi kaipaamaasi homoseuraakin.


      • M_Aister
        M_Aister kirjoitti:

        Se tuli jo selväksi, enkä ole kiinnostunut homoista, vaikka tyrkytätkin itseäsi jatkuvasti. Lisäksi voisit kirjoitella omalla nimimerkilläsi, jos älysi edes siihen riittää. Ehkä saisit sitten paremmin sitä kipeästi kaipaamaasi homoseuraakin.

        Haluan tehdä erittäin selväksi nyt viimeisen kerran että olen gay-homo


    • mannemamumatusomali

      rasistit ovat viisaita realisteja ja ovat oikeassa.

      • O_Pe

        Tässä hyvä esimerkki. Kiitos sinulle siitä. On opittu 2 uutta sanaa, mutta ei niiden merkitystä. Ja niitä kokeillaan käyttää eri tilanteissa kuin puhumaan opetteleva lapsi. Yleensä huonolla menestyksellä.


      • Hyvä_Minä

        Tämäkään mielipide ei perustu mihinkään faktaan. Rasisti ei välttämättä ole viisas, rasisti ei välttämättä ole realisti, rasisti ei välttämättä ole oikeassa. Kaikki ovat olettamuksia mitä ei voi yleistää. Voi olla että on olemassa viisas, rasisti realisti, mutta faktaa on se ei päde kaikkiin. Kirjoittajaan pätee kaikki ketjun aloittajan kertomat rasismin syyt. Ja tämä kaikki pelkästään yhden lauseen perusteella!


    • M_Ate_Maatikko

      Keskiverto suomalainen maksaa valtiolle noin 200t€ ennen kuin on koulutettu ja valmis maksamaan veroja tai muutoin olemaan osa tuottavaa yhteiskuntarakennetta. Ja mikäli henkilö elää yhteiskunnan varoilla, kustannus on pyöreästi 20t€/vuosi. Eli jos pikaisen laskuopin mukaan mennään: Yksi kouluttamaton, alkoholisoitunut työtön suomalainen maksaa elämänsä aikana valtiolle (Mies, elää keskimäärin 77,5 vuotiaaksi) 200 000 1 150 000, eli 1 350 000€. Eli tarvitaan 3 keskipalkkaista työssäkäyvää ihmistä elättämään yksi tällainen tapaus. Siinä teille mietittävää. mikä loppupelissä tulee kalliiksi. Karkeasti laskettuna 12 tällaista tapausta maksaa eläessään saman verran kuin uusi uimahalli. 100 tällaista maksaa saman verran kuin 20 000 pakolaisen kustannukset vuodessa.

    • mannemamumatuiloinen

      lisää vain pakoloisia, niin alkaa ilma puhdistumaan.

      • kyllätännemahtuu

        just. ja varsinkin pikkukyliin niin saadaan sisäsiittoinen kansa uudistumaan!


    • adaadasd

      Ei ole rasisti jos tasapuolisesti vastustaa näiden elintasopakolaisten maahantuloa taikka maassaolo. Sillä minä ainakin vastustan elintasopakolaisia olipa ne mustia tai valkoisia ja mistä maasta tahansa. En pidä myöskään omista kotimaisista loisita kuten mustalaisista... Eli en ole rasisti. Realisti olen koska tiedän ettei suomalaisten talous kestä tätä tulevaa.

      • Ainapuhutaanminusta

        Tässähän ei nyt puhuta yksilönä juuri sinusta, nimettömästä henkilöstä vaan rasismista ilmiönä ja sen syistä. Get it?


    • ilmiselvää
      • oeuihf98y

        Koska vankilavuorokausi maksaa ihan hel*etisti. Ei mitään mieltä pistää vankilaan näpistelijää, koska rangaistus on suurempaa kustannuksiltaan kuin teko. Tämän takia juuri sakkoja korotettiin.


    • tupajumit

      Kummallista että maahanmuuttopolitiikasta ei saa olla eri mieltä
      leimautumatta rasistiksi, sitä ei saa edes arvostella. Se jos joku
      on rasismia!

      • Lukekaaensin

        Tässähän ei ole kyse vaan rasismista vaan rasismin määritteistä. Se että on mielipiteitä ei tee rasistia.


      • SamSani

        Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että maahamme muuttaa henkilöitä muista maista. Tässä nyt kuitenkin pitää ottaa huomioon se, että maahanmuuttajat osaavat elää maassa maan tavalla. Jos on työperäisiä maahanmuuttajia, jotka tulevat tänne töihin, kaikki on ok. Jos taas tänne tulee sellaisia muuttajia, jotka eivät osaa kunnioittaa maamme tapoja, sitä vastaan olen. Esimerkiksi Pohjois-Afrikasta tulevat pakolaiset elävät täällä omien maidensa tapojen mukaan, mikä ei taas meille käy. He elävät omien tapojensa mukaan, joten siinä mielessä kotouttaminen ei ole onnistunut. Suomessa nainen on tasavertainen miehen kanssa, mutta nämä maahanmuuttajat pitävät naista halvempiarvoisena, ihan raiskattavana. Tästä on jo varoittavia esimerkkejä, esimerkiksi Tapanilan raiskaus, Joensuun raiskauksen yritys, ja vaikka kuinka paljon näitä, joista ei paljon paljon puhuta. Minkälaisen Suomen me haluamme tyttölapsillemme, pitääkö heidän koko ajan pelätä toisen kulttuurin tapoja. Rasismiako? Periaatteessa tervettä järkeä. Ovatko yksin liikkuvat naiset vapaata riistaa tulevaisuudessa? Pitääkö meidän naisten opetella olemaan judon ammattilainen, pitääkö meidän tarttua aseisiin puolustusmielessä? En tätä tahtoisi, en mmyöskään laumoittain kulkevia somali- tai arabimiehiä.


      • tupajumit
        Lukekaaensin kirjoitti:

        Tässähän ei ole kyse vaan rasismista vaan rasismin määritteistä. Se että on mielipiteitä ei tee rasistia.

        No joidenkin mielestä näköjään tekee. Vähän samaa kun homojuttujen kans, jos et ole heti suunapäänä tervetulleeksi toivottamassa, olet luupää suvaitsematon uppopallo. Entä jos koko ilmiö ei edes kiinnosta niin palljoa että jaksaisi vaahdota suuntaan tai toiseen? Jos vaan toteaa että se on väistämätöntä?


      • YlväsRASISTI

        Arvaappas ketkä tämänkin saivat aikaan ? Samat "rasistit"jotka kieltävät
        vankeustuomion uhalla arvostelun holokaustista.He eivät tee mitään
        muiden kuin oman heimonsa eteen,siksi heillä jo nyt on maapallon varat.


    • Toivosiittäjä

      Toivoisin maahanmuuttajien olevan parhaassa naimaiässä olevia nuoria ja kauniita naisia.

      • luuleniinn

        On kai niitäkin tullut jonkin verran, mutta nämä uroot pitävät ne sisällä patjoina
        lukkojen takana etteivät vaan hoksaa että täällä on edes kohtuullinen tasa-arvo ja vapaus.


    • tyypillinentapaus

      http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/lehdet-sosiaalituilla-elanyt-mies-keplotteli-loistoauton-vei-sen-irakiin-tuomio-karajilla/5352270
      Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut 30-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen osamaksupetoksesta, johon liittyi auton vieminen Irakiin ilman maksamatta siitä erääkään.
      Tuomittu on Itä-Suomessa asuva mies, joka kiisti sillä hänen mukaansa teko ei ollut tahallinen ja suunnitelmallinen.
      Oikeudelle mies kertoi eläneensä kaupantekohetkellä 450 euron kuukausittaisella sosiaalituilla ja 950 euron pimeällä, pizzeriasta saadulla palkalla.
      Hän selitti kuitenkin oikeudelle joutuneensa lopettamaan työnteon allergian vuoksi, ja muutkin rahat olivat huvenneet peliriippuvuuteen.

      http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-kaipaa-havaintoja-raiskauksesta-tapanilassa-oletko-nahnyt-tata-miesta/5352482
      Epäillyn miehen tuntomerkit ovat:
      – Lyhyet, tummat, karheat ja kihartuvat hiukset, parransänki

      • totuus.tuli.ilmi

        Iltalehti on yleensä rehellisempi kuin Iltasanomat ja muutkin mediat:
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100920495014_uu.shtml
        Poliisi epäilee, että nainen raiskattiin keskiviikkona Helsingissä Tapanilan juna-aseman lähistöllä.
        Epäillyllä tekijällä on poliisin mukaan lyhyet, tummat, karheat ja kihartuvat hiukset ja parransänki. Mies on noin 170-175 senttiä pitkä ja ulkomaalaistaustainen.
        ,,.,,
        ...ja siis todellakin: ulkomaalaistaustainen - asia, jota muut mediat eivät julkaisseet.


      • faktaa

        En keksi oikeutetun rasismin syyksi muuta kuin, että tänne tunkee kelvotonta porukkaa meidän velkarahalla elätettäväksi. Siinä on tarpeeksi syytä eikä se ole edes rasismia.


      • 1sanaGoogeliin

        "kulttuurimarxismi"


    • r.asistipahyvinkin

      Lauloihan Irwinkin aikoinaan, ulos mutakuono ja joka lakupelle joita viidakossa on grillannut helle tää maa on suomalaisten Ryynästen ja Horttanaisten........................jne. Mitä eroa on ählypizzalla ja kotipizzalla. Ählypizzassa on karvanverran enemmän täytettä.

      • 6y6y6y6y6y

        toivottavasti huomasit siinä Irwin biisissä piilevän sarkasmin? Et kai ole kuunnellut sitä 25 vuotta huomaamatta että se on kannanotto ahdasmielisten suomalaisten muutoksenpelkoon? Irwinin oma kertomus kappaleesta löytyy googlettamalla.


    • r.asistipahyvinkin

      Oman maan vähäosaisille ei riitä leipää, kun kaukomaan nuorille sotakarkureille ostetaan älypuhelimet.

      • Pommien_Ajastus

        IRAKissa jo oppivat kännykän käytön, sillä on hyvä
        AJOITTAA TIENVARSIPOMMIEN LAUKAISUT JA VÄIJJYTYKSET
        Kaikki keskinäinen salattu tiedotus toimii myös GSM-tekniikalla hyvin.


    • höpölöpöä

      Ja sä et edes tiedä, mikä on oikeasti RASISTI. Sinisilmäiset hölmöt kuvittelevat, että asioista ei saa olla kuin yhtä myönteistä mieltä, muuten on rasisti? Aika lapsellista, eikö vain? Minusta sellainen on kaukaa viisas, joka ajattelee asioita nenäänsä pidemmälle, eikä suin päin puupäänä hyväksy mitä vain. Jos antaa liikaa valtaa tunteille, ei pysty ajattelemaan järkevästi ja näin on valitettavasti käynyt kaikille niille, jotka hyväksyvät maahanmuuton sellaisena kuin se nyt on.

      • ertoksertok

        Tuossahan puhuttiin yleisesti rasismin syistä. Ei siitä etteikö saa olla eri mieltä ja mikä tilanne tekee rasistin.


    • höpöhöpöaloittaja

      Aloitus viesti löytyy useammaltakin keskusteluareenalta.

    • M_Aister

      unohtui mainita olen katkera gay-homo

    • M_Aister

      unohtui kysyä oletteko nähneet mustaa pitkäkarvaista k*rpääni?

      • M_Aister

        unohdin myös vakuuttaa että omistan rinkiläauton sekä 530 mustan ja pitkillä karvoilla olevan jatkon. Tämä kaikki korostaakseni sitä että olen gay-homo


    • Jeesustelijoita_Kaikki

      Jos joku uskaltaa sanoa jotain , SE ON RASISMIA. Ihan kaikki.
      Sanaa kun ei oikein ymmärretä vaan halutaan olla ISOMPI Jeesus
      kuin HÄN ITSE.

    • onkosesyötävää

      Rasismi? Mitä se on?

    • valkoarjalainen

      se on varmaan mustaa makkaraa, jota kaikki suvakit ja kukkahattutädit himoitsee.

      • juurikin.sitä

    • Pätmäni

      Nämä nykyiset hyysäävät ksenofiilit ovat yhtä pahoja kuin pedofiilit.

    • Emmeikipäivinä

      Yksi tärkeä todiste maahan-tunkeutuvien rikollisuudesta on se miten hyvin
      pukeutuneita he ovat.Hakkaavat vaatetuksellaan kalliimmatkin suomalaisen
      kamppeet.Kaikkien sotien pakolaiset ovat aina kulkeneet rääsyläisinä
      surkea ilme kasvoilla kärsimysten tuloksena.Poikkeutena olivat 2M-sodan
      aikana itäeuroopan yläkastin juutalaiset minkkiturkeissaan.Me emme tule koskaan hyväsymään erillaisia rotuja keskuudessamme,suomalaisina.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe