Tappelin noidan kanssa

liitäväinen

Unen alussa noita, nuori mustiin pukeutunut nainen heitti minut kaiteen yli, tai oikeastaan tipuin tai itse tipautin tai heittäydyin rakennuksen reunan yli, koska tämän noidan läheisyys oli liikaa. Rakennus jonka parvekkeen reunalta alas lennähdin oli vaaleaksi rapattu kivirakennus ja se kylpi kirkkaassa auringon paisteessa. Jyrkänne joka aukesi alaspäin ja rotko jonne lensin näytti pohjattoman syvältä. Maisemat siellä alhaalla näkyivät selvästi auringossa. Mutta sitten tapahtui seuraavaa : Huomasin leijuvani ilmassa ja nousevani ylöspäin. Pidin käsissäni ikäänkuin jotain köyden tai narun tapaista tummaa liaania, joka tuli tämän naisen sieraimista. Mitä pidemmälle leijuin, sitä pidemmäksi tämä köysi tai naru naisen sieraimista venyi. Huomasin, tai tunsin tämän narun olevan tämän naisen voimaan liittyvää, ja mitä enemmän vedin sitä ulos sieraimista sitä enemmän minä tunnuin vahvistuvan ja sitä enemmän nainen heikkeni. Huomasin vahvistuessani leijuvani vasemmalle puolelle ylemmäs rakennusta samalle korkeudelle noitaa ja vetäessäni lisää narua hänen sieraimista sanoin hänelle jotain. Totesin naiselle, että jos hän jatkaa samalla tavalla minun uhkaamista niin minun on pakko vetää loputkin narut hänestä, ja hän menettää kaikki voimansa, ja hän saattaa käydä todella pahasti. Samalla sanoessani tätä aloin kiskoa voimieni takaa narua ja tiesin aiheuttavani kipua naiselle. Tämä ei tuntunut minusta hyvältä mutta tiesin että muu ei auttanut tilanteessa. Sitten unikuva muuttui. Olin päässyt ilmassa leijaillessa kiertymään rakennuksen etupuolelle, jossa nainen seisoi pääoven portin vieressä. Portti oli takorautainen ja kaunis. Maisema kylpi edelleen auringon paisteessa, ja se oli kuin Kreikasta tai jostain Välimeren rannikkoseudulta. Nainen oli nyt muuttunut. Hän oli jollain tavalla ihan kiltti, ja se hänen sieraimistaan tuleva naru oli nyt vain muutaman metrin pituinen ja hän piti sitä käsissään. Narun siinä päässä jota olin kiskonut oli pieni mutkan tekevä koukku jonka hän näppärästi kiepautti kiinni siihen takorautaiseen porttiin. Olin vähän hämmästynyt, koska luulin että taistelu hänen kanssaan tulisi jatkumaan vielä. Mutta noitamaisuus oli naisesta lakannut kokonaan. Huomasin olevani jopa kiinnostunut hänestä seurustelumielessä. Tähän uni päättyi. Uni ei ollut ollenkaan ahdistava, pikemminkin päinvastoin. Sillä koin voittaneeni tämän naisen, positiivisella tavalla. Olen kristitty ihminen, ja olen väitellyt paljon ateistien kanssa, ja myös tietty ateistisesti suuntautuneiden naisten kanssa. Omasta mielestäni uni kuvasi visuaalisen mielenkiintoisesti juuri tällaista kädenvääntöä ja väittelyä, jossa lopulta pääsin voitolle. Unien yksityiskohdat ovat aina mielenkiintoisia, esimerkiksi se, mitä tarkoitti unen lopussa se narun päähän muodostunut pieni koukku jolla narunpään sai kiinnitettyä portin pieleen.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unijukka15

      Noita kuvaa jotakin (naisellista, lähes aina) jota et ole oppinut ymmärtämää. Jotakin joka on ehkä elämässäsi, mutta johon "et ole päässyt käsiksi", siis asia on sinulle outo.
      Portti on se paikka, josta pääset tähän "arvoitukseen" elämässäsi käsiksi. Sinun ei kannattaisi vahingoittaa tätä henkilöä, ellei hän uhkaa sinua.
      Sillä, että olet kristitty on ehkä se merkitys, että näet "noidan" pahan ... Miksi edes nimität häntä noidaksi?! Noituiko hän sinua tai yleensä mitään?! Se, että otat kristinuskon esiin, johtuu ehkä vain kulttuurista jossa elät: kaikki outo on "noituutta" (=kuvittelet pahana). Tässä "noidassa" on arvoitus, joka on etenkin sinussa! Naru ja koukku on "avain", jolla pyrit tätä arvoitusta aukaisemaan. Ei kannata siis taistella vaan pyytää, mitä tämä henkilö voisi tehdä sinun hyväksesi!

      • liiteleväinen

        "Sinun ei kannattaisi vahingoittaa tätä henkilöä, ellei hän uhkaa sinua."

        Tämä nainen juuri uhkasi minua. Sen takia minun oli pakko tavallaan heittäytyä kauemmaksi hänestä. Ja tummiin pukeutunut nainen kirkkaassa päivänvalossa, se oli ihan noidan tuntuinen ja oloinen. Itse asiassa unessa minulla kuitenkin oli vahva yhteys tähän naiseen, kuten loppua kohden uni muuttuikin. Luultavasti uni olikin kuva omasta naisellisesta puolestani, jonka välillä oli tämä elämän lanka yhteytenä.


    • Unijukka15

      "Yhteys oli liikaa" ei tarkoita kai samaa kuin "uhata"?!

      • liiteleväinen

        Et sinä voi tietää miten minä unen koin. Koin unessa naisen läheisyyden uhkana. Meillä jokaisella on oma henkilöhistoriamme jonka mukaan me myös omat unemme näemme. Piste.


    • Unijukka15

      Olen pahoillani, en tosiaankaan tiedä miten näet unesi, luen vaan siitä ne asiat jotka olet kirjoittanut. Mutta se ainoa "uhkaava" asia (jonka kerroit "ehkä" olevankin itsesi aiheuttamaa) saikin sinut liitelemään?!
      Niin, unissa on aina symboliikkaa, mutta sitä ei voi kääntää kenenkään oman historian mukaan. Pakosta se "kollektiivinen tajuntakin" lähenee eli pitää suomeksi sanoen käyttää jotakin tapaa jolla tulkata. Mutta jos en mielestäsi ole oikeassa niin unohda koko juttuni ... Ja hyviä unia jatkossa vaan !

      • liiteleväinen

        En minä kirjoittanut missään tämän "uhkaavan asian" saavan minua liitelemään. Vaan kun huomasin sen unessa meitä yhdistävän langan, ja kun vedin siitä ja se tuntui kiristyvän, silloin huomasin nousevani ylöspäin ilmassa sieltä kuilusta, ja sain siitä voimaa.

        Unet ovat niin henkilökohtaisia että niiden tulkinnassa ulkopuolisten kannattaa olla todella varovainen jollei unta ole kuvattu yksityiskohtaisen tarkasti. Lisäksi kuten sanoin unennäkijän henkilöhistoria ratkaisee paljon. Joku voi pitää jotain asiaa pahana koska hänellä on vaikkapa traumoja kyseiseen asiaan ja nämä heijastuu tottakai uniinkin, ja jollekin sama asia voi taas olla innostuksen ja luovuuden ja ilon lähde. Mutta hyviä unia sinullekin.


    • surrealisti

      - tällasia unia maailmassa on joka yö n. 7mrd ja unen selittäjiä ainaki 1 milj. - unien surrealistisen luonteen vuoksi kannattaa unohtaa ne.

      • surkealisti

        Salvador Dalikin on surrealisti eikä häntä ole unohdettu. Juuri surrealistisen luonteen takia unet ovat mielenkiintoisia.


    • NainenKuunsillalta

      Liitäväinen, kerroit olevasi kristitty. Olen itsekin uskovainen, joten minulle tuli portista mieleen Jeesus. Jeesushan käytti itsestään portti-metaforaa (Joh. 10:7).

      Ehkä unessasi se, että kiltiksi muuttunut nainen kiinnitti naisellista voimaansa symboloivan "liaanin" porttiin, viestii juuri siitä, että kaikki mitä tapahtuu, tapahtukoon Jeesuksen ehdoilla, kristityn vaelluksesi mukaisesti. Edustiko nainen "liaaneineen" suhdettasi naiseen / naisiin todellisessa elämässäsi vai, kuten edellä pohdit, omaa naisellista puoltasi, jonka ei sovi päästä valloilleen?

      Jälkimmäisessä vaihtoehdossa, että naisen voima edustaisi sinun omaa naisellista puoltasi, on mielenkiintoista, että unessa nainen oli se, joka pysyi ns. maan pinnalla, hallitsi tilanteen ja kiltiksi muututtuaan vieläpä kiinnitti sinut Jeesus-porttiin, ja sinä itse miehenä olit se, joka leijui ilmassa ja oli epävarma.

      Muuttuiko nainen muuten kiltiksi siitä syystä, että hänen voimansa olivat vähentyneet – olithan vetänyt hänestä voimaa ulos jo aika paljon siinä vaiheessa?

      • liitäväinen

        "Liitäväinen, kerroit olevasi kristitty. Olen itsekin uskovainen, joten minulle tuli portista mieleen Jeesus. Jeesushan käytti itsestään portti-metaforaa (Joh. 10:7)."

        Mielenkiintoinen vertaus joka varmaan osuu! Portti tuntui unessa kotoiselta ja nainen sen pielessä nyt myös ihan kotoiselta ja tutulta. Ehkä sain muutettua naisen asenteen enemmän kristilliseksi.

        "Ehkä unessasi se, että kiltiksi muuttunut nainen kiinnitti naisellista voimaansa symboloivan "liaanin" porttiin, viestii juuri siitä, että kaikki mitä tapahtuu, tapahtukoon Jeesuksen ehdoilla, kristityn vaelluksesi mukaisesti."

        Tuntuu tämäkin oikealta tulkinnalta. Rakennus tuntui vaaleine rappauksineen luotettavan varmalta jossa voisi asuakin. Ja nainen juuri kiinnitti tämän elämän lankansa porttiin ikäänkuin sen takia että hän ei itse lähtisi leijumaan samaan tapaan kuin minä. Varmistukseksi. Saattoi olla myös niin että nainen asui rakennuksessa.

        "Edustiko nainen "liaaneineen" suhdettasi naiseen / naisiin todellisessa elämässäsi vai, kuten edellä pohdit, omaa naisellista puoltasi, jonka ei sovi päästä valloilleen?"

        Mielestäni kumpaakaan vaihtoehtoa ei voi sulkea pois. Jokaisen naisen sisällä on animus, pieni mies, ja jokaisen miehen sisällä on anima, pieni nainen. Tätä anima-suhdetta kävin unessa läpi ja se päätyi unen lopussa ihan hyvään tasapainoon. Mutta kyllä uni samalla symboloi suhteitani naisiin.


      • liitäväinen

        "Jälkimmäisessä vaihtoehdossa, että naisen voima edustaisi sinun omaa naisellista puoltasi, on mielenkiintoista, että unessa nainen oli se, joka pysyi ns. maan pinnalla, hallitsi tilanteen ja kiltiksi muututtuaan vieläpä kiinnitti sinut Jeesus-porttiin, ja sinä itse miehenä olit se, joka leijui ilmassa ja oli epävarma."

        En tuntenut itseäni unen loppua kohden yhtään epävarmaksi, päinvastoin. Leijuminen tuntui ihan luontevalta koko ajan, ja ikäänkuin seurasin tilannetta ja naista miten se edelleen kehittyy rakennuksen etupuolella. Kiinnitys porttiin tuntui käyvän niin näppärästi ikäänkuin olisi ollut naiselle ihan jokapäiväistä. Ihan kuin hän olisi lähtenyt ulos koiraa kotoa lenkittämään.

        "Muuttuiko nainen muuten kiltiksi siitä syystä, että hänen voimansa olivat vähentyneet – olithan vetänyt hänestä voimaa ulos jo aika paljon siinä vaiheessa?"

        Jotenkin se siltä tuntui. Ilkeys naisesta oli poissa. Mutta tämä liittyi myös sen voiman poistumiseen naisesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe